Přihlášení

Jméno

Heslo

Nevím heslo

Nemáte regstraci? Zaregistrujte se zde!

Partner webu

Nehledejte práci, začněte podnikat

Nehledejte práci, začněte podnikat
I když míra nezaměstnanosti klesá, je armáda lidí bez práce stále početná. Ti, kteří nemohou najít práci třeba proto, že je firmy odmítají kvůli věku, se mohou pustit do vlastního podnikání. Začátky jim vysvětlí rekvalifikační kurzy, finančně pomohou úřady práce. Problém ovšem nastává při shánění peněz na rozjezd vlastní firmy.
Táňa Chadrabová, rubrika: Jak na to, 23.01.2008, 24 komentářů
Tisknout

24.01.2008 11:26, Jaromír Adámek

Ano Martino, o tom to podle mě je, najít si ten svůj malý kousek podnikání, ať je to cokoliv (a neohlížet se na dosažené vzdělání a jiné "předpoklady", či zvyky, které jsou důležité jen pro klasický zaměstnanecký poměr). Schválně jsem se snažil nepsat, co kde a jak, protože to ví každý sám nejlépe, kde je dobrý.

Zobrazit komentovanou zprávu (Martina 23.01.2008 12:57)

25.01.2008 09:23, rpolasek

Síťový marketing a přímý prodej je práce s lidmi, ne nějaký prodej za pultem. U těchto zaměstnání či činností je typické velké množství nováčků a taky velké množství odpadu, lidí, kteří po pár měsících skončí, protože prostě nevydělají. Tak jeden z 10 zůstane delší dobu a úspěšně se uchytí. Předpoklad je mít tu práci s lidmi rád, protože jinak by to ten člověk nevydržel denně a mít velký okruh známých, až stovky, protože přesvědčovat neznámé lidi o své důvěryhodnosti spotřebuje velké množství energie, které konkurenti, kteří ty známé mají, využijí rovnou na prodej. Trvá to taky hodně času, vybudovat z neznámých lidí okruh svých stálých zákazníků. Kdo tedy nemá rád práci s lidmi, síťový marketing a přímý prodej není pro něho. Taky neexistence nějakého většího okruhu známých je nyní proti konkurentům dost velký handikap. Nezaměstnaný by se musel obvykle velice změnit, aby se v takovém podnikání uchytil, možné to ale je.

Zobrazit komentovanou zprávu (mvojta 23.01.2008 15:13)

25.01.2008 09:26, rpolasek

Jen chci dodat, že jsem pár lidí z okruhu dlouhodobě nezaměstnaných poznal, téměř všichni z nich si podnikání v nějakém síťovém marketingu nebo přímém prodeji něčeho vyzkoušeli, protože to nevyžaduje prakticky žádné vstupní investice a téměř všichni z nich toho nechali.

Zobrazit komentovanou zprávu (rpolasek 25.01.2008 09:23)

27.01.2008 13:10, jarmila sulková

dobý den jsem cukrářka ale bohužel na Severu čech se nedostanu do cukrárny a když tak za velmi malou mzdu.zají má mě jestli jako začínající podnikatelka mam možnost dostat nějakou pujčku na rozjedz vlastní výroby.je mi 28let.nebojím se pustit se do podnikání za těch deset let co peču si natolik věřím že mě odrazuje jen to že nevím zda mi někde pujčí a za jakých podmínek.snad jsem se na těchto stránkách zeptala správně děkuji.S pozdravem šulková

03.04.2008 14:25, Martin Hes

Velice se mi libí pohled na život pana Adámka! Přesně takové hledám. Zavolejte mi tel. 739/331057. Děkuji Martin Hes

Zobrazit komentovanou zprávu (Jaromír Adámek 23.01.2008 10:56)

18.04.2008 10:37, Jirka

První klíč k prosperitě zní: Zbav se mentality, kdy si děláš nárok na sociální pomoc a podporu. Randy Gage v názorném příběhu vysvětluje, že pokud chce člověk prosperovat, musí se této mentality zbavit. Mentalita nárokování si sociální pomoci a podpory dělá z lidí hloupé a nemocné jedince, kteří budou stále na mizině. Prosperující lidé mají mentalitu, že sami ovládají svůj vlastní osud, že si sami vytvářejí věci, které potřebují.
Sedm klíčů k prosperitě zde http://cintamani.cz/randy/pros...

21.04.2008 12:39, Silva

Dobry den vsem,
sice si ctu tyto radky pozdeji nez vsichni ostatni ucastnici,ale nemuzu si pomoct a nenapsat.
Jsem na materske dovolene a jiz 2 roky pracuji v pojistovnictvi,opravdu to ale neni na uziveni obzvlast kdyz mate deti ze.
Uz nekolik let mam sen zacit podnikat v oboru relaxace a ted se mi muj sen zacina splnovat.Nejhorsi jsou ale opravdu finance a pokud nemate vlastni nemovitost i premrstene najmy¨.
Vim ze budu vycerpana,ale myslim ze v soucasne dobe je to jedinna moznost zit a ne jen prezivat a jdu si za svym snem.
Vsem preji hodne uspechu a pekny i kdyz destivy den

Silva :-)

26.10.2008 10:29, Anna Dekretová

Koupila jsem R.D.a pul roku je prazdny je zařizeny a nevim co snim lidi na ubytování nemám mohli by jste mi poradit?jak podnikat děkui Dekretová

26.10.2008 11:14, krakra

Každá rada drahá, chybu vidím v té koupi.

Buď držet dál jakou dlouhodobou investici - třeba za 20 let bude lépe, nebo co nejrychleji prodat.

Zobrazit komentovanou zprávu (Anna Dekretová 26.10.2008 10:29)

Přidat nový příspěvek

„Diskuse na webu www.penize.cz se vždy věnují pouze tématu, k němuž se vztahují. Rozhodně nesuplují funkci Poradny. Máte-li proto jakýkoliv dotaz, obraťte se prosím přímo na naše odborníky, kteří vám rádi pomohou. Na dotazy vložené do Poradny standardně odpovídáme do čtyř pracovních dnů, obvykle se ale dočkáte reakce mnohem dříve. Pokud dotaz vložíte do diskuse, s velkou pravděpodobností na něj nikdo nezareaguje. Děkujeme za pochopení.“

Captcha

Přihlásit odběr komentářů

Odebírat příspěvky mohou pouze zaregistrovaní a přihlášení uživatelé!

Přihlásit se

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Miroslav Ševčík
ekonom

Vlastimil Tlustý
politik

Miroslav Ševčík
ÚSPĚŠNOST
49,89 %

z 1 395 duelů
Vlastimil Tlustý
ÚSPĚŠNOST
52,18 %

z 1 399 duelů

Spočítejte si

Výpočet čisté mzdy 2012

Ještě doporučujeme:

Další kalkulačky

Poradna

Tým odborných poradců je tu pro vás a vaše dotazy.

Mám dotaz
Vstoupit do poradny

Naposledy navštívené

Články

Produkty a instituce

Osoby v obchodním rejstříku

Subjekty v obchodním rejstříku

Klíčová slova

valuty, rozpad eurozóny, Čína, dovolená, Řecko, krize, podílové fondy, devalvace, veřejné rozpočty, zvyšování DPH
O webu Peníze.cz | Redakční tým | Inzerce | Pravidla a obchodní podmínky | Kontakt

Mapa stránek | RSS | Mobilní verze | Doplňky pro vaše stránky

Všechny materiály © 2000 - 2012 Peníze.CZ a dodavatelé. Všechna práva vyhrazena.

ISSN 1213-2217. Doslovné ani částečné přebírání materiálů není povoleno bez uvedení zdroje a předchozího písemného svolení.
Peníze.CZ vydává společnost Partners media, s.r.o.
Člen SPIR - Sdružení pro internetovou reklamu. Člen SVIT - Sdružení vydavatelů internetových titulů při UVDT.

Partneři: E15 | SEO
Výjimečně spolehlivé kuchyňské spotřebiče.