Vraždí muži s vousy, ne ženy v burkinách

Michal Kašpárek | rubrika: Komentář | 19. 8. 2016 | 44 komentářů
Zákaz celotělových plavek je pokrytecký a Evropu paradoxně přibližuje Saúdské Arábii.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

19. 8. 2016 15:16, Dale

Opravdu Vám ta odlišnost tak vadí? Jak typická česká vlastnost. Hlavně uniformní stádo...a máničky/pankáče/dredaře oholit a seřezat pendrekem.
To už jsme tu měli. Kolika muslimek jste ze zeptal jestli jsou v životě nešťastné. Jestli jim nechybí ten stres moderní evropské ženy.
Že se mohou věnovat tomu, čemu byli přírodou určeny, tedy výchovou potomků.
Že mají víc dětí, protože na ně mají čas, že jejich děti nemusí vstávat v 6 ráno, aby je matka stihla rozvést do jeslí, školek a dalších předškolních institucí, kde stát vychovává své poslušné stádo.
Že si nemusí ničit tělo nesmyslnými dietami, aby měly postavu kterou diktuje společenská poptávka, že nemusí sledovat co in/out a měnik každý rok svůj šatník, že se nehoní za kariérou a mamon není jejich bůh?
Svoboda je o právu volby a toleranci. Burkiny nikoho neomezují, tedy pokud nemyslíme na práva voajérů a jiných "šmíráků".
Určitě budou zaměstnání, které budou zahalené ženy diskvalifikovat, tady ať stát, ve chvíli, kdy to má reálné opodstatnění (zdravotnické, hygienické důvody) nařídí "dress code".
Pak bude na jejich svobodné volbě, zda se podřídí, nebo vyloučí. A nemyslím, že těch situací bude tolik, že by jim to znemožňovalo společenské uplatnění.
Tak moc se snažíme utvrdit v tom, že společenské zřízení ve kterém žijeme, je to nejlepší možné, až ztrácíme schopnost dívat se na věci realisticky.
Zákaz burkin je jen gestem naštvaného dítěte, které se chce nějak pomstít za spáchané příkoří, podporuje a prohlubuje vzájemnou nesnášenlivost a eskalaci násilí.
Nevyřeší to vůbec nic, jen se "přileje olej do ohně". Diskriminace, ať pozitivní, nebo negativní, je stále formou "politického nasílí" páchané vůči části společnosti, ať už se jedná o minoritu nebo majoritu.
Nejsem žádný sluníčkář, migranty nevítám a myslím, že EU celou situaci hrubě podcenila a nezvládla. Teď hledá jak z toho ven a rozhoduje se už jen mezi variantami "špatné" a "horší".
Za dnešní situaci máme všichni máslo na hlavě, ať je to EU, Rusko, USA. Zákaz burkin (šátků a kdoví čeho ještě) nás nikam neposune, terorismus nevyřeší, jen prohloubí stávající příkopy.
Islám nevymažeme, na světě žijí miliardy muslimů, to je prostý fakt.
To je vyvraždíme? Evropa bez muslimů je jen hnědá pohádka bez řešení. Miliony muslimů tady již jsou a jsou legálními občany svých zemí.
Braňme svoje hodnoty, nastavme "pravidla". Stále máme, a dlouho budeme mít většinu, ale nědělejme kroky ve stylu "to máte za to!", které situaci pouze zhoršují.
Nebuďme tupým, nemyslícím stádem, kterým populisté nabízejí "jednoduchá" řešení. Protože není jednoduchých řešení, věci nejsou čenobílé, byť pro spoustu lidí je jednodušší příjmat pouze "své" pravdy, bez toho
aby museli nad věcmi přemýšlet a vytvářet si vlasní názor. Pak jsme jen loutkami v rukou politiků/populistů, kteří vytvářením pseudoproblémů, odvádějí pozornost od problémů, které se nás reálně dotýkají, a my pak
uděláme, to, o co jim jde hlavně, zvolíme je znovu...
Hezký víkend

Zobrazit celé vlákno

+19
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 44 komentářů)

26. 8. 2016 11:43 | jihra

Ti Francouzi jsou fakt idioti. Zabývají se takovými blbostmi, jako je koupání v "celotělových" plavkách, ale aby už konečně začali něco dělat s přílivem stále dalších muslimů a tedy potencionálních teroristů, tak to tedy moc nedělají - spíše naopak. Člověku je z toho na blití.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

26. 8. 2016 10:19 | john

Ono kdyby mainstream media pravdive informovala, tak vrazdi vsichni vyznavaci tehle pokrivene ideologie, zrovna konkretne tento tyden v pondeli ,,ceska media,, informovala o mentalne narusene asiatce s dlouhym nozem v Bruselu kterou museli zastrelit, ale podle zaznamu nahravky z telefonu je to zase jedna vyznavacka lasky a tolerance se satkem na hlave... https://www.youtube.com/watch?v=we2s5Hjhwpk
clanek z independent, http://www.independent.co.uk/news/world/europe/brussels-stabbing-woman-shot-by-police-after-attacking-three-bus-passengers-with-machete-a7204221.html#commentsDiv
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

23. 8. 2016 12:29 | jezevec

FAKT jste zvědav, jak pár muslimů tady prosadí své zvrácené představy o životě? princip není nepodobný pokusům o integraci jedné jiné menšiny u nás. když se do baráku nastěhuje jedna cikánská rodina, je obvykle v pohodě, obvykle pracují, snaží se nehlučet a nevyčnívat, neupozorňovat na sebe - což je mimochodem důkazem toho, že to umí, když chcou. když se do toho bytu k nim nastěhuje dvacet jejich nepracujících příbuzných - pohoda obvykle končí. když pak v barku bydlí jenom cikáni - obvykle vznikne chanov. což je mimochodem důkazem toho, že když nemusí, přizpůsobovat se nebudou. podobně to je s islámem. jedna rodina je obvykle v pohodě, obvykle pracují, snaží se nehlučet a nevyčnívat, neupozorňovat na sebe - což je mimochodem důkazem toho, že to umí, když chcou. každý by rád pomohl JEDNÉ zbědované rodině uprchlíků. při určitém procentu v populaci pohoda obvykle končí - začnou se snažit vyčnívat a upozornit na sebe. explicitně rituální oblékání, veřejné modlení, obtěžování sousedů s alkoholem a potravními zvyky. při dalším zvýšení procenta v populaci pak už zcela legálně ovládají elektorát a snaží se prosadit svoje náboženské požadavky legální cestou. prvky islámského práva v legislativě, ve školství, v architektuře a prezentaci na veřejnosti. když islámské právo převládne, bohužel včetně případů kdy se tak stane prostou populační anexí a použitím zcela demokratických výsledků voleb - nastane islámské peklo. pravidla šaríja platí pro všechny, nejen pro muslimy. islám se stane legální součástí legislativy včetně rituálních vražd a středověkých trestů za náboženská pochybení. bezvěrci a jinověrci jsou vyvražděni, pokud nezaplatí zvláštní daň za přežití, ne vždy ovšem dostanou tu možnost. koncept který proběhl již v mnoha zemích. což je mimochodem důkazem toho, že muslimové když nemusí, přizpůsobovat se nebudou. američani se s indiánama v americe taky moc nesrali, a tohle se od toho principiálně moc neliší.
jen se podívejte do zemí, kde islám vládne. JEJICH pravidla platí i pro všechny ostatní, a nevynucují se modlením. proč asi?
+12
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

22. 8. 2016 13:28 | Dale

Budu tolerantní, pokud ji bude chtít nosit. Že by ji musela nosit je velmi nepravděpodobné. Víc mi vadí, že už dnes se moje děti musí dívat jak kdejaký číňan může mlátit v ČR čecha za přihlížení české policie...ale to už jsme v jiné vesnici.
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

22. 8. 2016 13:16 | Dale

Pokud někdo spáchá trestný čin, měl by být potrestán, dle práva země, ve které se ho dopustil. To je základním pilířem práva. A mělo by být jedno, zda je křesťan, muslim, žid nebo marťan. Jakákoliv vyjímka je špatně. Politická korektnost je stejné svinstvo jako pozitivní diskriminace. A je jedno jak "bohulibým" záměrem je vedena...
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

22. 8. 2016 12:53 | Dale

A nakolik je "svobodná volba" v bikinách/monikinách nebo vůbec? Buď prostě liberální hodnoty společnosti(svoboda a zodpovědnost – všem a bez rozdílu) uznáváme, nebo ne. Ostatní je pokrytectví. A o tom byl článek.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

21. 8. 2016 13:11 | čech - migrant

Nevím,zda budeš tak tolerantní, až si tvá vnučka bude MUSET obléci butku, protože zde bude dominantní náboženství islám !
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

21. 8. 2016 9:46 | Mirek

Ještě k tomu obtěžování. Jasně že bílí taky obtěžují ženy a dívky. Ani nemusí být v minisukních nebo bikinách. U nás je to ovšem trestný čin a odporujete to obecně uznávané morálce a zvyklostem. U muslimů je to zjevně jinak. O statistice sice nevím, možná nějaká policejní existuje, ale nebude docela určitě veřejná. Nebyla by politicky korektní.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

21. 8. 2016 9:38 | Mirek

Nejde "o pár muslimských uprchlíků". Kdyby jich bylo pár, nikdo to řešit nebude. Hrnou se do Evropy po tisících denně. Dosud žili v jiném systému. Demokratický systém je jim neznámý a ani ho nepřijímají. a na naše legislativní procesy kašlou. V případě dostatečného počtu praktikujících muslimů s volebním právem jednoduše legislativní proces ovlivní. Je to jiný způsob života, který s tím naším bude střetávat. Je to vidět ve Francii, Británii a dneska už i ve Švédsku, kde jsou oblasti, ve kterých stát platnou legislativu nedokáže prosadit. To, že vývoj společnosti dokáží fundamentalisté zvrátit, se dá dokladovat na už uvedených příkladech Iránu a Afganistánu. Ale jsou i další. Země postižené "Arabským jarem", Egypt, Libye, Sýrie. moc si tam uzurpují náboženští magoři. A muslimové jdou do Evropy a tohle sem sebou táhnou. Evropa si tyhlety sračky prožila. Proč by to měla prožívat znovu? Ať si to muslimové prožijí na svém území. Jinak zákaz burkin samozřejmě neřeší nic. A ničemu asi nepomůže. Snaží se možná jenom naznačit, kdo je tu šéf. Aspoň zatím. A zákon o islámu? Nebude k ničemu. Respektovat ho budou jedině křesťané. Muslim se na něj vyprdne. Mají své zákony a ty jsou nadřazeny nad jakékoliv jiné. Jedině že by ho totálně zakázal.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

20. 8. 2016 21:02 | huhu

1) co takový stupidní článek dělá na serveru o penězích 2) autor ještě nepochopil ideologii islámu - ty ženy mají svobodnou volbu se jít koupat v burkinách nebo vůbec .....
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

20. 8. 2016 15:35 | dtox

Pepo,je zbytečné popisovat nám Váš duševní stav,komplexnost Vašich příspěvků to dělá spolehlivě za Vás :-D
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

20. 8. 2016 14:45 | PEPA

ach jó další jednoduchej
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

20. 8. 2016 14:24 | dtox

Souhlasit s Vámi mohu,bohužel jen v poslední větě,vše ostatní jsou jen argumentační klamy.Copak bílí neobtěžují dívky v minusukních,školačky?Co takhle nějaká statistika obtěžování a znásilnění vztažená k demografii?Jak si podle Vás muslimové prosadí povinné nošení burkin?Nebo omílané právo šária?Máte vůbec představu o principech demokracie a souvisejících legaslativních procesech?Popište mi prosím jak to těch pár muslimských uprchlíků u nás prosadí?Klidně jich počítejte 100tisíc.Jsem opravdu zvědav.Jak řekl Forrest-Stupid is as stupid does. Souhlas s Dalem, zákaz je jen truc vyhláška.Pěkně to dnes napsal Křeček v RP.Chybí nám zákon o islámu.Nastavit mantinely a pravidla,stejně jak jsou dnes pro křesťanské církve.A trvat na jejich dodržování.Legislativa má z principu chránit svoje občany před protiprávním jednáním,před křivdami.Má vymezit hranice,zlepšit stávající stav.Co vyřeší antiburkiny law?Jak zlepší náš život,bezpečnost?Nijak!Jen bude jitřit emoce.Kažkdý s trochou znalosti psychologoe ví,že emoce je efektivní brzdou rozumné komunikace.Proč vládnoucí politici konečně nehledají řešení?Protože je jednodušší mávat hnědým praporem!Moc práce to nedá,za to funguje spolehlivě.Rozděl a panuj!To už věděl bolševik.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

20. 8. 2016 11:04 | jezevec

SAMOZŘEJMĚ že komunistům patří taky přes dršku, provokují-li svými komunistickými symboly. a SAMOZŘEJMĚ že jejich ideologie (by) měla být postavena mimo zákon, včetně její veřejné exploatace a schvalování. celospolečenská tolerance jedné vraždící ideologie není důvodem pro toleranci i všech ostatních, ale naopak. kdyby každý bolševik, který vystrčí fangli se srpem a kladivem, dostal okamžitě po tlamě - neseděli by ani v parlamentu.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

20. 8. 2016 10:51

je očividné že ty očí, kterými argumentuješ ty nenáš
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

20. 8. 2016 10:12 | Hunter

Já třeba vnímám jako symbol zla komunismus, jehož teror zabil v Evropě cca stotisíckrát víc lidí, než islamismus (nechápu, že to není očividné pro všechny, kdo mají oči).
Mám tedy právo rozbíjet komunistům hubu, když veřejně nosí na Letné symboly zla, jako pěticípou hvězdu nebo srp a kladivo? Nebo toto je druh teroristů, které si bráníme, protože jsou to sice špinaví vrazi (zdravím do pekla třeba paní Brožovou-Polednovou), ale "naši"?
Takže je to vlastně nakonec jen taková vobyčejnská primitivní xenofobie zabalená do (ne moc) hezkých slov, protože jedni teroristé mají "táhnout domů", ale jiní - ale bílí - teroristé sedí v parlamentu a jsme s tím OK.
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

20. 8. 2016 9:58 | Older

Pane Jezevec máte pravdu. Ale tady s ní bohužel neuspějete.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

19. 8. 2016 19:09

tohle mohl napsat jenom moula kterému je myšlení cizí
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

19. 8. 2016 18:13 | Mirek

Co to tady třepeš, jezevčíku? Tady každý do jisté doby kašlal na to, v čem muslimové chodí a kolikrát mlátí hlavou o dlážku. Oni začali agresivně obtěžovat ženy a dívky v minisukních, včetně školaček. A to do té míry, že je hromadně znásilní. Náboženskou nesnášenlivost spustili oni sami. Nejspíš budou nábožensky nesnášenlivý. Zákaz koupání v burkinách je jenom reakce. V podstatě legrační, ale až si muslimové budou prosazovat povinné nošení burkin u všech ženských, tak na co budeme koukat? Co? Nakonec to dopadne tak tak, že tady bude každá ženská chodit zabalená jak pumpa v zimě. A že to není možné. Mrkněte na Irán za Páhlavího a dneska za Chomejního. Nebo na Afganistán v 60. a 70. letech a dnes. Pouštíme do Evropy naprosté magory a drbany a establišment neví, co s tím. Tak zakáže koupání v burkinách, aby bylo vidět, že je akční, protože budou volby.
+4
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

19. 8. 2016 18:05 | jezevec

až popadesáté nějaký mladík s dlouhými vlasy vystřílí hospodu ze samopalu, protože tam hrají málo rockandrollu, bude šikana dlouhovlasých mladíků oprávněná. co přesně jste na tom příměru nepochopil? ti dlouhovlasí mladíci, kteří se toho teroru zhrozí, sami nebudou chtít vypadat jako dlouhovlasí mladíci. ti, kteří tím spíš budou chtít dlouhovlasí, a navíc ještě i umaštění a triko s rockandrollem, bych považoval za reálnou hrozbu. jistě - má-li být muslimům, provokujícím v atentáty_rozjitřené evropě svými symboly, dáno popřesdršku, neboť si tak svobodně zvolili - jistě i to je cesta, jak se dosíci pláží bez burek a burkin. mně ale spíš připadá lepší, aby si ten hadr z huby sundali, pokud to tady je vnímáno jako symbol zla. je-li někomu víc jeho pohodlný pocit a manifestace náboženství, než být (třeba i nespravedlivě) vnímán jako symbol zla - pak pro mně takový člověk pocitově představuje hrozbu.
kontrolní otázka: jaká žena pravděpodobněji porodí a vychová (případně uschová a nakrmí) muslimského teroristu: ta islámsky zahalená - nebo ta, která se i svým oblečením snaží deklarovat afinitu zemi ve které žije? pokud se nad tím zamyslíte, pochopíte i bezpečnostní aspekty zákazu - není to zákaz koupání, ale doporučení být s tímhle chováním jinde. přestože ten hlavní aspekt je spíše civilizační.
+4
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

Stránka 1/3

Předchozí

1

Spočítejte si

l / 100km
l / 100km
Kč / l
Kč / l
km

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Pavel Zeman

nejvyšší státní zástupce

Michaela Maláčová

modelka a podnikatelka

Pavel Zeman
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 1 duelů
×
Michaela Maláčová
ÚSPĚŠNOST
100,00 %

z 2 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services