Když lékař neléčí: Jak se nechat odškodnit?

Chybovat je lidské. Pokud ale udělá chybu lékař, může to být pochybení tak zásadního rázu, že místo na odpuštění, myslíte v první řadě na odškodnění. Jak postupovat, když vám doktor místo pomoci spíš uškodí? Poradíme.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

22. 2. 2020 7:58, Eva tobiášková

Před rokem mě pan doktor operoval koleno mám endoprotezu a pan doktor mi to špatně zacementoval mám uvolněný kloub mám jít na reoperaci mohu žádat odškodné když mám bolesti?je to už rok

+15
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

6. 6. 2019 22:50, Vladimír

Najděte si advokáta, který se zabývá zdravotním právem. Měl bly Vám objasnit, jak se v tomto případě hledí na běh promlčecí lhůty. Je to 15 let od první operace, ale pokud se bolesti projevily v roce 2018 a jsou v důsledku chybné péče... Možná je šance na odškodnění. Pokud jste z Prahy, můžete zkusit kancelář Ciprýn a Kiršner, mám s nimi dobré zkušenosti.

Zobrazit celé vlákno

-1
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 14 komentářů)

26. 1. 2022 3:16 | Branko

Tak az hypochondra ze me delal lekar skoro 10 let okolo 30 začali upozornuji poprvé vůbec nějaké problémy , motání hlavy, bolesti kloubů a to fakt extrémní několikrát sem byl na pohotovosti kde vždy po ekg rekli ze to nic není ze to bude urcite z přetažení no ted po pomalu 10 letech už není kloub který by mě nebolel nebyl můžu říct alespoň z 50% ne-li více poničený a šlachy nemluvě zrak taky a sám jsem si nechal udělal testy a vyšla my Borelióza+Anaplazmoza. Co s tim a kdo kde udělal chybu nemám tušení ale typuju že všichni?kde jsem kdy byl?
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

25. 3. 2020 14:38 | Petr

Já jsem to už nakonec řešil přes https://www.cikr.cz/sluzby/medicinske-pravo/ . Pomohli mi a vše jsme za krátkou dobu vyřešili. Za sebe doporučují
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

22. 2. 2020 7:58 | Eva tobiášková

Před rokem mě pan doktor operoval koleno mám endoprotezu a pan doktor mi to špatně zacementoval mám uvolněný kloub mám jít na reoperaci mohu žádat odškodné když mám bolesti?je to už rok
+15
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

25. 1. 2020 23:06 | Mina

Akorát se budu chystat o mimosoudní odškodnění za to že prakticky doktor pochybyl a udělal ze, mě, hypochondra a skoro rok jsem k němu chodil že mě bolí záda mezi lopatkami pater a kostrc a divný pocit v nose a bolesti v uších a nna bocích na krku a akorát se usmíval že si vymyšlím a nikam mě neposlal a tak jsem s mým stavem šel do pražské nemocnice kde mě budou příští týden dělat pet/ct celého těla a není to prý podle, příznaků dobrý měl mě před rokem poslat na vyšetření hned vypadá že mám rakovinu takže ho budu určitě žalovat dokud, tady budu a poté moje rodina jestli toto zanedbal a zemru kvůli němu.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

25. 9. 2019 20:49 | Jana

Dobrý den , chtěla jsem se zeptat jak postupovat když můj praktický lékař , který je zároveň gynekolog mě tvrdil že mám hormonální potíže a druhý gynekolog mě diagnostikoval rakovinu děložního čípku.Puvodni lékař mě neprováděl žádné kontroly a pouze určil diagnózu od stolu. Rovněž mě již třetím rokem léčí vždy na boreliózu a potom neurolog z liqoru který je negativní řekne že boreliózu nemám a lékař mě i přes bolesti uschopni. Ano bojim se jít k soudu jelikož žijeme v zahraničí a tak mám obavu jak by to dopadlo.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

6. 6. 2019 22:50 | Vladimír

Najděte si advokáta, který se zabývá zdravotním právem. Měl bly Vám objasnit, jak se v tomto případě hledí na běh promlčecí lhůty. Je to 15 let od první operace, ale pokud se bolesti projevily v roce 2018 a jsou v důsledku chybné péče... Možná je šance na odškodnění. Pokud jste z Prahy, můžete zkusit kancelář Ciprýn a Kiršner, mám s nimi dobré zkušenosti.
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

3. 5. 2019 8:48 | VerVa

Dobrý den, před cca 15ti lety jsem absolvovala 3 operace kycle. V te dive mi bylo asi 14 let. Pan doktor rekl ze musim na ooeracinco nejrychleji, jinak se mi zacne deformovat panev a zacne se mi zkracovat noha diky teto deformaci. Puvodne mluvil o iedne operaci a o zadnych nasledcich po ní. Avsak po 1 operaci mi bylo sdeleno ze mam kratsi nohu a ze to nešlo jinak udělat. Musela jsem absolvivat druhou operaci, kde mi po roce vytahli srouby z kycle ale po zasití me tělo dostali alergickou reakci na niť dle doktora a začal se mi tvořit na kosti až k jizvě hnis a zánět. Velmi ti bolelo a při návštěvě stejného lékaře mi byla zmražena dusíkem (sprejem) část okolo jizvy a jizva naříznuta. Velká část hnisu vytekla ven avšak jsem musel 14 dnů vymačkávat z tohoto místa hnís a počítat kolik stehů s hnisem vyjde ven. Bihužel z 22 vyšli jen 3 a tak mě čekala další operace. Pooperační péče byla zanedbaná a na tramalu jsem byla poslaná domů, kde jsem několik měsíců ležela v posteli a hojila se. S maminkou jsne byly navštívit v okolí vyhlášeného ortopeda aby zhodnotil výsledky operace a vysvětlil zkrácenou nohu. Ten řekl že došlo k pochybení, ale že nepůjde proti svému kolegovi. A tím to skončilo...až do teď, kdy od června 2018 trpím bolestmi bederní páteře a celé nohy. Po návštěve chiropraktika mi bylo sděleno že má noha ue ještě kratší než byla po operaci o 0,5cm. Že mám špatně položenou pánev a deformuji si páteř. Že jsem si zlikvidovala nerv na opačné noze protože jsem ji zatěžovala a že citlivost do nohy již nevrátím. Že je poškození nevratné. Někdy mám problém, aby má.niha udělala krok anebo reagivala tak jak si přeji a ne částečne a s opožděním. Ráda bych získala náhradu škody za zničený nerv, mobilitu pánev a páteř. Nevíte zdali mám v tomto případě šanci na úspěch? Děkuji.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

20. 5. 2017 0:17 | Věra Simmonová

Jen nechápu, proč se bojíte zveřejnit jméno tohoto packala, abychom my ostatní věděly, komu se máme vyhnout. Nebo nám snad přejete stejný osud ?
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

7. 8. 2018 3:36 | Cizinec ve vlastni zemi

Dobry den rád bych se taky na neco zeptal...... Jsem rozeny Čech a bydlím v Čechách celí život ( bohužel) az do asi 30 roku života jsem to nějak nevnímal ale bohužel s problezmy si začnete uvědomovat veci které jste předtím neregistrovali....... Mam opravdu zvláštní jméno a a tím často spojený peoblem hledat zaměstnání ale bohužel VB jsem zjistil že nezájem doktoru kteří si nejspíš myslí že jsem odněkud z Ukrajiny nebo zbjihu evropy přišel nejspíš za prací..... Už 15 let mám potíže se zády mnohokrát jsem sotva chodil ale nikd jsem nebyl ani na rentgenu.....2 poslední navstev Nemocnice kdy jsem se nemohl ani postavit ani sednout skončili tím ze mne doktorkanprohmatala a rekla ze mohu jit domh a teplo na záda, dalai o tyden pozdejai navsteva nemocnice ze nemaji casa maji hodne lidi ibpresto ze jsem upozorňoval na go ze se už ani neotocčím...... Další potíže se projevili po urazu v praci kd my udajne praskla chrupavka ale po pomalu roce doma kdy nikdo nic nedělal a já si stěžoval na bolest a dokonce vysvětloval doktorovy ze opravdu doma byt nechci ze jestli ai mysli ze národní je nějaký zázrak tak není a navíc vám plati jen 60% a zbytek az po ukončení neschopnosti.,...vyšvetloval jsem mubze opravdu chxi zase normálně chodit a navic jsem ciklista který ani nevlastni auto že chcibjen zdrave nohy co nejdřív....celou dobu zadne ct ani magneticka rezonance a udajne v mem veku 35 je uz normalni nemoci vztatbze zemne..... Dotoho jsem si stěžoval na bolest leveho zápěstí ktere už dnes po roce a půl nemohu ani ohnout a neopru se a bolí už i v noci...... Rekl bych ze vsechno tohle je zanedbani pece kterw ale bohuzel nemam cas resit oďjel jsem do zahraničí abych se doatal ze svizelne siruace a začal nový život ale všechny fyhle bolesti mne samozřejmě doatihli....chodim ohnutý a zada boli a vystřeluje mě bolest do obou nohou... Ruku mám 16 hodin denně v orteze abych mohl pracovat a vůbec spát a jim denně asi 15 ibalhinu koleno bolí stale stejně a k tomu se rozboleloni druhé ale z druhé strany jakoby zevnitř ale i na to jsem si stěžoval už v čechách...... Co ted s tím? Je tu nějaký lékař který my může pomoci? A mohl by zaridit normální léčbu?.... Bylo by pro mne tdochu slozite se vratit do CZ ale rad bych tobudelal chci normalne zit a fungovat je mi ted 36 a sotva se hnu jedna ruka sotva funguje a obe kolena tak ani né napůl nehodlám se smířit s tim ze je to v mém věku normální.....( Pribeh je delsi ale sem az moc)..muj mail je knezevic@seznam.cz omlouvám se za chyby ale psat na telefonu je pro mne dost bolestivý úkon
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

21. 2. 2018 12:32 | pepa

Soudní znalci to je oříšek už rok řešíme několik žalob na Podolí a další udajne specialisty .. Nejlepsi je kdž zavolate znalci řeknete mu oč jde a on se začne smát a říkat to se nemohlo stát. Po zaslaní dokumentace se už nesměje a říka me, do tlf ja jsem žadne pochybení nenašel a akorat by Vás to stálo peníze , říkam pane DR. napište to o me finanční zdroje nemejte starost nakonec řekne , že to psát nemůže , že nema čas.Tak mu řeknu do telefonu proč to delate když se bojite jit pro ti nemocnici v Praze .-) Do dnešního dne jsme nechali už zpracovat v prvním prípadě čtyři znalecké posudky a ted ve druhém případě se už pracuje na dvou posudcich. Také se setkate po zaslaní dokumentace znalci s tím, že Vám řekne , že by znalecky posudek mohl uškodit i Vám na to jsme vždy odpovídal , že nám to nevadí at to napíše .. pokud si to obhájí u soudu .-) je jasný, že nikdy nic nenapsali. A ceny ?? Jsou různé my platili od 4 tis až po 15 tis za znalecký posudek.. A co na závěr nebojte se jich my musíme také platit za chyby, které udělame v našem životě. A DO NICH!!!
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

1. 11. 2017 7:29 | Irena

Zadala jsem jen o setkani se s posud.znalcem,a ten mi rekl,ze dotycne v te nemocnici muze znat,takze mi odmitl udelat znalec.posudek.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

27. 3. 2017 23:46 | Jana

Prosim Vás o radu jak postupovat dál.- Dne 31.1.2017 jsem podstoupila plastickou operaci Facelift, spojenou s operací spodních víček na nejmenované klinice plastické chirurgie v Praze Po operaci jsem se probudila a měla jsem svěšený pravý koutek úst, z oka mi tekly slzy a oko jsem nemohla dovřít Pan doktor se pouze usmál a zeptal se, jestli mám děti, aby mi pomohly vyhledat na internetu jak mám postupovat dál.Nevěděla jsem co se stalo a tak jsem požádala jinou plastickou chirurgii s dotazem, jak mám postupovat. Zde mi doporučili, že okamžitě musím navštívit neurologa a očního lékaře a dakší problémy řešit přímo s plastickými chirurgem, který mne operoval. U obou lékařů byla jasná diagnóza Paresa lícního nervu. - Okamžitě jsem navštívila plastického chirurga, který mi vzhledem k provedenému zákroku nedoporučil žádnou standardní rehabilitaci, ale řekl ať si najdu nějakého lékaře, který praktikuje Akupunkturu. Po 10 návštěvách se pusa trochu narovnala, ale oko zůstalo stále stejné. Plastického chirurga jsem dosud navštěvovala každé dva týdny, ale vždy byl arogantní a řekl že bych potřebovala akorát prášky na uklidnění a chovala se jako inteligentní člověk. Po dnešní návštěvě mi řekl že je všechno v pořádku i když stále nemohu zavřít oko a tvář mám oteklou a neurolog a oční lékař ničemu nerozumí. Na oční kliniku chodím na kontrolu pravidelně, oko si na noc musím zalepovat a celý den si musím kapat do oka kapky, aby mi nevyschla rohovka. Celé léčení Akupunktury mne dosud stálo 8 000 Kč.Pan doktor mi opět sdělil, že se mám chovat jako inteligentní člověk a že je všechno úplně v pořádku a že je mu líto že jsem zaplatila tolik peněz za dosavadní léčbu. Dále mi řekl, že na internetu našel jakéhosi léčitelé, který by mi mohl pomoci. Nepřipadá mi jeho přístup k problému standardní a navíc jsem strávila téměř dva něsíce návštěvami různých lékařů a klinik, což mne kromě financí stálo i mnoho času (nejsem z Prahy).Obrátila bych se na doporučení jiných lékařů na majitele kliniky, ale pan doktor je majitel a zároveň primář, takže je to patová situace a nevím jak postupovat dál.
Děkuji vám za radu.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

24. 3. 2017 15:43 | Marie

Muj meil,,,ak.jam@centrum.cz
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

24. 3. 2017 15:40 | Marie

Podstoupila jsem operaci stitne zlazy,upozornovala jsel lekare,ze se hlasem zivim,jako operatorka,je I zaznam v lekarske zprave. Po operaci mam problemy s hlasivkami a nemohu jiz dle lekarky foneatricky sve povolani vykonavat. Jsem sice ve starobnim duchode,ale z toho se nada vyzit.Ted mam financni problemy,protoze jsem sice na nemocenske,ale jiz bez naroku na nemocenske davky. Kdybych chtela se soudit,tak nemam na soudniho znalce a nevim zda bych uspela u soudu.Muzete me poradit?Dekuji
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Spočítejte si

l / 100km
l / 100km
Kč / l
Kč / l
km

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Martin Kasa

podnikatel a investor, Ticketon.cz

Vít Bárta

politik a podnikatel, ABL

Martin Kasa
ÚSPĚŠNOST
50,00 %

z 2 duelů
×
Vít Bárta
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services