Sedm důvodů, proč otevřít Česko uprchlíkům

Michal Kašpárek | rubrika: Komentář | 10. 7. 2015 | 70 komentářů
Pokud jsme tak hrozně chudí, že nemáme na rozdávání, pak by se nám tedy mohl hodit lidský kapitál, který v uprchlických táborech čeká na svou šanci.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

10. 7. 2015 12:00, Slávek

55 důvodů, proč NEpřijímat uprchlíky:

1. Teroristické útoky z 11. září 2001. Zahynulo 2 996 lidí
2. Teroristické útoky v Madridu 11. března 2004. V důsledku výbuchů bylo zabito celkem 191 lidí.
3. Teroristické útoky na indonéském ostrově Bali, kde zahynulo nejméně 202 lidí.
4. Teroristické útoky v Londýně ze 7. července 2005. Zemřelo 52 obětí.
5. Atentát v ulici Rennes v Paříži ze 17. září 1986. Sedm osob zabito a 55 zraněno.
6. Útoky v Montauban a Toulouse v březnu 2012. Sedm lidí zabito a pět dalších zraněno.
7. Útok na redakci satirického časopisu Charlie Hebdo došlo 7. ledna 2015 v Paříži. Vyžádal si 12 mrtvých a 10 zraněných.
8. Teroristický útok v tuniském letovisku Sousse. 26. června 2015 - postříleno 39 lidí. Téhož dne u továrny ve městě Saint-Quentin-Fallavier
bylo nalezeno tělo muže bez hlavy
9. 18. března 2015 islamisté zaútočili na muzeum Bardo v hlavním městě Tunisu. Při útoku v muzeu zemřelo 21 lidí.
10. 22. května 2013 - mačetový útok na mladého britského vojáka ve čtvrti Woolwich v jihovýchodním Londýně.

Co mají všechny tyto útoky společného? Provedli je lidé, kteří vyznávají radikální islám nebo sympatizují s islámem. V několika
případech jde o potomky imigrantů, kteří se tímto způsobem "odvděčili" své hostitelské zemi, která jejich
předky pohostinně přijala.
ČR má nyní během několika let přijmout minimálně 1 500 lidí. Vláda již deklarovala, že se na náboženství uprchlíků
nebude ohlížet.
Téměř každý den přirazí ke břehům Itálie a Řecka tisícovky uprchlíků. Jak a kdo je bude prověřovat? Myslíte si, pane Kašpárku, že české tajné
služby jsou lepší než třeba britská MI5? Že budou schopni odhalit těchto lidí bez
dokladů nebo s padělanými doklady? A co jejich příbuzní, kteří v rámci slučování rodin, za nimi pak mohou přijet?

Další důvody:
11. Nepokoje ve Francii 8. - 17.11.2005 - na pařížském předměstí Clichy-sous-Bois v departementu Seine-Saint-Denis severovýchodně od Paříže
12. Nepokoje ve Stockholmu - květen 2013


Co mají všechny tyto výtržnosti společného? Proběhly ve čtvrtích obývaných chudšími obyvateli a přistěhovalci.Takže ani tak
vyspělé státy s dlouholetými zkušenostmi jako je Francie a Švědsko nedokážou uprchlíky integrovat. A my, malá
země v srdci Evropy to má zvládnout? Nemáme snad jiné problémy - Rómy, bezdomovce?

13. Obscénní chování mužů na bruselských ulicích odkryla mladá belgická dokumentaristka Sofie Peetersová.
Svým dokumentem rozčílila místní radikály, kteří ji obvinili ji z útoku na islám a z provokace, když prý vypadala jako prostitutka.
"Po zavedení islámského práva šaría budou ženy chodit hezky oblečené. I nevěřící.
Ne polonahé," říká Abú Farís z radikálního hnutí Šaría pro Belgii.

A ten zbytek argumentů do 55 bych určitě taky přidal mít víc času.
Pane Kašpárku, odjeďte, prosím, co nejdřív do Eritreje či Sýrie a pomáhajte tam. Prokážete tak největší službu
své vlasti.

+177
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

10. 7. 2015 19:10, Pavel Borák

Naprosto souhlasím !!! Je to lidské, a kdo nemá srdce ať z EU táhne...žijeme v neuvěřitelných přebytcích a jen tyjeme a tyjeme, ostuda a hanba nejen naše, ale celého vyspělého světa !!!! Ale ona se už EU postará, aby se budoucnost neurčovala podle nevzdělaného paranoidního řvoucího davu !!!

-147
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 70 komentářů)

10. 7. 2015 13:16

vážená paní-nebo slečno a k čemu vám nebo vašim potomkům bude ta vaše morálka, povinnost, humanita když češi budou ve své rodné zemi minoritou pod nadvládou muslimů potažmo islámu
+7
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

10. 7. 2015 12:20 | Karel

...a ještě jste se zmýlil v tom "že víc získáváme než platíme" z EU přerozdělování. Tam to jistě platí pro pana Babiše. Pro většinu lidí ale ne. Já třeba víc platím než získávám (nezískávám téměř nic - přímo vůbec nic, nepřímo možná nějaké veřejné služby pochybné kvality a nepřímo mi dotace z EU snižují příjmy přes kurz koruny, který zvedají oproti stavu bez dotací). Nezobecňujte finanční toky na nějaké průměrné MY, nedává to ekonomicky smysl. Dotace škodí.
+16
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

10. 7. 2015 12:11 | Karel

S Eritreou jste se ovšem naprosto sekl, pane autore. Tam je nejrozšířenějším náboženstvím zcela jistě islám. Ověřujte, než něco napíšete od boku.
+8
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

10. 7. 2015 12:09 | Zdeněk

Ano solidarita je důležitá.. ALE pane autore vy si skutečně myslíte, že ekonomičtí uprchlíci čekají na svou šanci jak rozvíjet svou novou zem a ne pouze využívat jejích sociálních systémů..? Vy si skutečně myslíte, že jsou to davy plynně anglicky hovořících, vzdělaných itelektuálů, kteří hodlají respektovat charakter a pravidla státu do kterého přeběhli.. Pokud tomuto věříte tak jste buď naivní nebo slepý.. Jak je možné, že když se s těmito "intelektuáli" dělají v těchto přímořských oblatech kam přepluli na malých či chatrných lodích za ohromné peníze nezávislé rozhovory, tak anglicky hovoří pouze lámaně a jenom to co jim někdo našeptal, nemají žádné pracovní vzdělání a ani pracovní zkušenost ba ani představu o tom čím by se chtěli v zemi zaslíbené živit.. Nabízí se zde tedy otázka jazyk neumějí, pracovat také ne, to zda chtějí je také nejasné, jsou chudí a přesto měli na horentní sumu kterou dali svým převaděčům.. kde na to vzali..? Není to pouze skrytá a více méně nenásilná invaze..?
+20
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

10. 7. 2015 12:03 | Pepa

Už dávno není doma pro hostování nepřizpůsobivé části lidstva. Tito utečenci pracovat nemou protože na to nejsou zvyklí, nerozumí řeči hostitelů, nemají žádné pracovní dovednosti ( nemyslím házet lopatou..)a nemají bydlení. V ČR stát nedá svému občanovi byt a pro uprchlíky, kteří s největší pravděpodobností jsou z IS, dá nejn byt ale i finanční zajištění. Proto chtějí, aby stát špehoval veškeré příjmy každého soukromníka a vytáhl mu z kapsi poslední peníz. Je čas udělat nové volby.
+12
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

10. 7. 2015 11:54 | Jan

Myslím, že to s českou veřejností nebude tak špatný, jak někteří tady moralizují. Tisíc ani deset tisíc běženců nebude pro "drtivou většinu" takový problém, skutečný průšvih je přece to, co v článku vůbec není, totiž co bude dál. Přece si nemůžete myslet, že přijetím 60 tisíc do Evropy to skončí. Právě naopak, stane se to motivací a následná vlna už může být nezvládnutelná. A to je, podle mne, to, čeho se většina obává, a okolo čeho chodí prvoplánoví humanisté po špičkách. Proč v tom článku je jen moralizování o současném pseudoproblému s 60 tisíci, proč tam nejsou i navržené varianty dalšího vývoje a jejich řešení ? Já nejsem katastrofista, já bych jen rád věděl, že se tím někdo odpovědně zabývá a bude připraven.
+16
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

10. 7. 2015 11:22 | Radka

Děkuji, pane Kašpárku, velmi racionální článek. Když už drtivá většina české veřejnosti (aspoň té, která se nechává slyšet) neslyší na slova jako jsou morálka, povinnost, humanita, třeba zabere kalkulačka. A díky moc vám všem, kteří článek "lajkujete" a troufáte si oponovat rozohněným zastáncům na "právo mít vše při starém". Na právo, které si tvrdě zasloužili, mimochodem. Vždyť narodit se do této doby a této země je stálo spoustu úsilí!
-5
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

10. 7. 2015 11:18

áá pan ma nejake neukojene estebacke touhy, do ANO by jste mel vstoupit tam byste s drz hubu urcite uspel
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

10. 7. 2015 12:00 | Slávek

55 důvodů, proč NEpřijímat uprchlíky:
1. Teroristické útoky z 11. září 2001. Zahynulo 2 996 lidí 2. Teroristické útoky v Madridu 11. března 2004. V důsledku výbuchů bylo zabito celkem 191 lidí. 3. Teroristické útoky na indonéském ostrově Bali, kde zahynulo nejméně 202 lidí. 4. Teroristické útoky v Londýně ze 7. července 2005. Zemřelo 52 obětí. 5. Atentát v ulici Rennes v Paříži ze 17. září 1986. Sedm osob zabito a 55 zraněno. 6. Útoky v Montauban a Toulouse v březnu 2012. Sedm lidí zabito a pět dalších zraněno. 7. Útok na redakci satirického časopisu Charlie Hebdo došlo 7. ledna 2015 v Paříži. Vyžádal si 12 mrtvých a 10 zraněných. 8. Teroristický útok v tuniském letovisku Sousse. 26. června 2015 - postříleno 39 lidí. Téhož dne u továrny ve městě Saint-Quentin-Fallavier bylo nalezeno tělo muže bez hlavy 9. 18. března 2015 islamisté zaútočili na muzeum Bardo v hlavním městě Tunisu. Při útoku v muzeu zemřelo 21 lidí. 10. 22. května 2013 - mačetový útok na mladého britského vojáka ve čtvrti Woolwich v jihovýchodním Londýně.
Co mají všechny tyto útoky společného? Provedli je lidé, kteří vyznávají radikální islám nebo sympatizují s islámem. V několika případech jde o potomky imigrantů, kteří se tímto způsobem "odvděčili" své hostitelské zemi, která jejich předky pohostinně přijala. ČR má nyní během několika let přijmout minimálně 1 500 lidí. Vláda již deklarovala, že se na náboženství uprchlíků nebude ohlížet. Téměř každý den přirazí ke břehům Itálie a Řecka tisícovky uprchlíků. Jak a kdo je bude prověřovat? Myslíte si, pane Kašpárku, že české tajné služby jsou lepší než třeba britská MI5? Že budou schopni odhalit těchto lidí bez dokladů nebo s padělanými doklady? A co jejich příbuzní, kteří v rámci slučování rodin, za nimi pak mohou přijet?
Další důvody: 11. Nepokoje ve Francii 8. - 17.11.2005 - na pařížském předměstí Clichy-sous-Bois v departementu Seine-Saint-Denis severovýchodně od Paříže 12. Nepokoje ve Stockholmu - květen 2013

Co mají všechny tyto výtržnosti společného? Proběhly ve čtvrtích obývaných chudšími obyvateli a přistěhovalci.Takže ani tak vyspělé státy s dlouholetými zkušenostmi jako je Francie a Švědsko nedokážou uprchlíky integrovat. A my, malá země v srdci Evropy to má zvládnout? Nemáme snad jiné problémy - Rómy, bezdomovce?
13. Obscénní chování mužů na bruselských ulicích odkryla mladá belgická dokumentaristka Sofie Peetersová. Svým dokumentem rozčílila místní radikály, kteří ji obvinili ji z útoku na islám a z provokace, když prý vypadala jako prostitutka. "Po zavedení islámského práva šaría budou ženy chodit hezky oblečené. I nevěřící. Ne polonahé," říká Abú Farís z radikálního hnutí Šaría pro Belgii.
A ten zbytek argumentů do 55 bych určitě taky přidal mít víc času. Pane Kašpárku, odjeďte, prosím, co nejdřív do Eritreje či Sýrie a pomáhajte tam. Prokážete tak největší službu své vlasti.
+177
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

10. 7. 2015 11:55 | Bouček Antonín

No, když koukám na Izrael, který díky přistěhovalcům za posledních 25 let svůj počet obyvatel téměř zdvojnásobil a vedle stovek tisíc původních ideologických nepřátel (tj. Rusů a obyvatel z východní Evropy) přijal například i 14 325 černošských Židů z Etiopeje (transportovaných do země během 36 hodin https://en.wikipedia.org/wiki/Operation_Solomon), přičemž si stát jako celek ekonomicky nevede vůbec špatně a například v IT a moderních technologiích je daleko, daleko před námi, tak si myslím, že veškeré zdejší i evropské diskuse jsou zanedbatelné a patrně na nic.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

10. 7. 2015 11:12 | Jaroslav

Autor je tak dojemně solidární, že si určitě pár mouřenínků vezme k sobě do domečku. Na naše mladé rodiny se tu se.. kašle, ale je potřeba se starat o druhé.
Jarda
+22
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

10. 7. 2015 10:59 | jan68

Migrace vzdelanych uzitecnych jednotlivcu, tak jako probihala za komunismu na zapad, je jiste, tedy jen pro tu zemi kam utikaji, prinosna. To co se na nas td vali je ale uplne něco jiného a to většina lidi, vcelku pochopitelne, jelikož mají na rozdil od autora clanku rozum a odpovědnost, nechce. Nemáme zádnou moralní povinnost pomáhat hordam cizích lidi a pokud jsme prijali umluvy ze ano, tak to byla velka chyba.
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

10. 7. 2015 10:43 | Alice

Spousta firem už roky "dováží" dělníky (Větnam, Čína, Ukrajina, Rumunsko atd.), kteří neumí ani blebt česky a někdy ani anglicky a taky tu jsou a navíc jsou mimo kontrolu - nikdo je neřeší.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

10. 7. 2015 10:39 | Jan Solver

Ano, USA vznikly imigrací. To tam bydlelo pár indiánů a technologicky neměli na prospektory (imigranty). Dnešní situace je naprosto opačná, takže srovnávat to s historii USA v 16 století může jen naprostý demagog. Nejde o žádné prospektorství, ale ekonomickou migraci - dokonce mají přesný cíl, ty bohaté evropské země. Dalším problémem je nezaměstnanost v Evropě a hlavně je tak nějak už obydlená, nebál bych se říci přelidněná. Ale určitá podoba s Amerikou tam přece jen je.... pamatujete zlatou horečku na Klondajku? :-)
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

10. 7. 2015 10:32 | Jan

Nenechte se vysmát. Už vidím, jak ochotně tu přijmou pomocného dělníka, který se domluví pouze mizerně anglicky. Bude potřeba radikálně zvýšit daně, aby bylo na dávky, navýšení počtu policajtů a taky ještě přistavět kriminály.
+4
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

10. 7. 2015 10:28 | Hugo

Asi jsi koukal do zrcadla, když tě napadlo slovo "blbí", že? Přístup na internet evidentně máš, tak se podívej, jak se imigranti chovají v Itálii, ve Francii atd. Ale já a dalších 98% obyvatel tady nechceme další nepřizpůsobivé, ti dosavadní nám stačí až až.
+5
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

10. 7. 2015 10:07 | Max Stirner

Jak vznikla USA? Právě, nechci dopadnout jak Indian.
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

10. 7. 2015 10:06 | Honza

Článek je dobrá sonda do duše pravověrného sluníčkáře a pravdoláskaře z hnutí Džihád Brno. Přitom Kašpárek je jinak i schopný samostatně myslet, ale tady fakt jede podle zaběhnutých schémat. Skoro jako ti, co nedávno pochodovali Prahou s šibenicem, jen je šáhlý na druhou stranu. Ostatně sluníčka zase nedávno věšela brouka Pytlíka... Kašpárek nikoho nevěší, tak je řekněme jako Konvička.
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

10. 7. 2015 9:55 | eskom

Už mě to přestává bavit, proč vy blbí nezavřete huby? Kdyby náhodou někdo nevěděl tak mám na mysli Helenu, Jezevce, La-da, Hugo a Karol.Ostatně odkud jsi ty magore Karole? Jediní rozumní lidé jsou Marek a Alice. Také si myslím, že imigrace existuje od nepaměti, vždyť formou imigrace došlo k obydlení naší planety, to je však už dávno, ale určitě každý ví, jak vznikla USA a vůbec americký kontinent.Také dávám za pravdu když Alece tvrdí, že stát se má na imigranty připravit, to je nějaké izolovaná místa, kde by vedle karanteny probíhala výuka jazyka a podobně. Az těchto míst by se pak imigranté uvolňovali pro různá poslání a povolání, případně pro odchod do jiných států, které by jim byly příznivější. A především seuznámit imigranty s našimi zákony a co je čeká, když je nebudou dodržovat. Můj vztah k náboženství je destruktivní a proto, žádné náboženstí nepodporovat, každý ať si svoji víru uplatňuje doma za zavřenými dveřmi. Prosazovat ateizmus tak jak jsme zakázali vojákům a policistům příslušnost k politickým stranám. Vždyť náboženství je jen počátek politických stran.
-3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

10. 7. 2015 9:44 | D

Nevím, kolik je panu Kašpárkovi let, ale zřejmě nemá zkušenosti s Araby a černochy, které by zde vítal. My, co jsme žili v socialistickém Československu, si dobře pamatujeme na studenty a jiné pracovníky z arabských a jiných afrických zemí. Jejich pracovní morálka je nulová, dobu studia trávili po nočních podnicích a prakticky nestudovali. Protože ale byli ze spřátelených afrických zemí, tak jim soudruzi nakonec titul dali a snažili se je honem lifrovat zpátky do Afriky. Pokud se někdo domnívá, že se zde integrují a budou snad pracovat pro naši zem, tak je hodně naivní. Přivezeme si sem jen další nepřizpůsobivé vyžírače sociálních dávek, jakoby jsem jich již i nyní neměli dost. Ti lidé jsou jeden velký problém, to věděli i soudruzi za socializmu, proto je tady nenechávali na trvalo a valili je zpátky do Afriky.
+5
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Spočítejte si

Výpočet životního minima 2024

Počet členů rodiny

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Matěj Hollan

aktivista

Tomáš Čupr

podnikatel, Slevomat a DámeJídlo.cz

Matěj Hollan
ÚSPĚŠNOST
50,00 %

z 2 duelů
×
Tomáš Čupr
ÚSPĚŠNOST
50,00 %

z 2 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services