Přihlášení

Jméno

Heslo

Nevím heslo

Nemáte regstraci? Zaregistrujte se zde!

Partner webu

Jak vybrat dobrou realitní kancelář. Teorie vs. praxe.

Jak vybrat dobrou realitní kancelář. Teorie vs. praxe.
Průměrný člověk kupuje dům či byt jednou či dvakrát za život. Většinou tak činí s pomocí realitní kanceláře. Jak si vybrat tu pravou? Rady oslovených realitních makléřů jsou užitečné. Problém je, že v praxi řada z těchto doporučení příliš nefunguje.
Josef Janda, rubrika: Bydlení, 09.10.2007, 56 komentářů
Tisknout

22.09.2011 08:51, Milka

POZOR NA realitní kancelář SGD REALITY v Brně. Paní Soňa Grygarová- Doležalová, která tuhle realitku měla, od nás vybrala rezervační poplatek, který se zavázala vrátit v případě, že transakce neproběhne. Transakce neproběhla, paní neustále slibovala, že peníze vrátí, vymýšlela si spoustu výmluv, proč právě teď nemůže, takhle nás vodila za nos asi půl roku a pak přestala komunikovat. Podaa jsem na ni žalobu k soudu, ale zjistila jsem, že se nedávno nechala nahlásit na úřad, jakože je bezdomovec. Realitku přepsala na svou dceru a dělá, že nic nemá. Takže POZOR NA REALITNÍ KANCELÁŘ SGD- REALITY. JSOU TO PODVONÍCI!!!!!

09.10.2011 17:59, Adam

http://realityrakovnicko.cz je zatím nejlepší realitka, se kterou jsem se setkal.

03.11.2011 15:10, Kateřina

Prosím Vás, to snad nemůžete myslet vážně. Zřejmě jste makléř této nechvalně proslule RK, jinak byste něco takového nemohl napsat. Každý, kdo se jen trochu orientuje na realitním trhu ví, že to co jste napsal není nic jiného než jedna velká lež.

Zobrazit komentovanou zprávu

22.11.2011 10:57, gabriel.pleska

Ano, Prolux nám sem chodí spamovat. Klidně nás, Kateřino, na jejich příspěvky upozorněte :)

Zobrazit komentovanou zprávu (Kateřina 03.11.2011 15:10)

29.11.2011 22:55, Vendula

V+V reality Č. Budějovice...
Majitel nemá přehled o práci, kterou má na starosti on sám a jen sliby! A pak Vám řekne tu věc, že byt k pronájmu, u kterého se měla podepsat už jen smlouva, vše bylo domluvené, je už vlastně dávno pronajatý...čekala jsem týden, než se vrátí z dovolené....docela dojemné...takže pozor na pana Vaňouse!

26.12.2011 13:08, Roman

Jako kupující mám velmi špatnou zkušenost s RK GONIO (http://www.gonio.cz/). Makléři arogantní. Neúměrně vysoká provize více než 5%. Když jsem trval na tom, že takto vysokou provizi platit nebudu, vyžádali si zbytek doplatit od prodávající. Právní služby jsme platili k tomu zvlášť u externí firmy, tak opravdu nevím, za co si tu provizi berou - nemovitost skoro neinzerovali. V jejich kanceláři jsou skryté kamery!!!, takže „v klidu si to tu rodino rozmyslete, my zatím půjdeme vedle“ - tomu se můžete leda tak zasmát. ROZHODNĚ NEDOPORUČUJI!

10.03.2012 00:25, Filip Tomek

Prosím administrátora aby už to smazal. Mne to tehdy vytočilo. Tak jsem dělal bouřku na internetu. Jsou tam konkrétní jména- to není správné.Je fakt že makléř prodával dům za stejnou cenu jako já, prodávající. Kupující se ptali jestli se dovolali majiteli a on řekl že jo. Ale můj inzerát byl vedle makléřova - a byly to úplně stejný inzeráty.Pak bylo všude plno dalších inzerátů jak si to přebírali realitky ale každá si logicky navýšila cenu o provizi. Kupující zavolal na nejlevnější inzerát a myslel že volá majiteli. Nechal jim podepsat lístek že proběhla prohlídka.Makléře jsme už neviděli ale jejich právník docela zle vymáhal velkou provizi. Kvůli tomu lístku. Naštěstí jsme z nějákých daňových důvodů těsně před prodejem dům z majitele převedli na třetí osobu a pak prodali. Tak to jsem jim napsal. že vlastně nic nezprostředkovali protože prodávající byl jiný než koho kontaktoval makléř. Dali mi pokoj a napsli dokonce že nemají žádné závazky. Možná pomohla i ta bouřka na internetu. Já s tím mám zkušenost, prodávám asi jednou ročně dům a píšu RK nevolat. Vždy volají. Nejvtipnější výmluva je že taky někdy domy vykupujeme - tím se dostanou na návštěvu, ale mají pořád tu samou šílenou smlouvu s penálema a s rozhodčí doložkou.
Přitom dobrej makléř je skvělá věc. Já jsem 2x prodal úplně neprodejný dům příbuzným. Prostě jsem na tom makal. Udělal jsem webové stránky o domu, vymyslel jsem všechny výhody, jak by se dal využít. Třeba na takovej strašnej dům u dálnice kde za humny byly sloupy napětí jsem pomocí milionu inzerátů našel kupce - autobusová firma. Byli nadšený že je to u dálnice a že maj parkování pod dráty kde by se stejně nedalo stavět - jenomže takovou snahu - to v životě žádná realitka neudělá. Jen si nechá podepsat exkluzivitu, dá to na web a pustí to z hlavy. Pak se slevuje. Pak si člověk najde kupce sám a pak z něj soudí provizi FT

Zobrazit komentovanou zprávu (Filip Tomek 27.08.2010 17:22)

10.03.2012 00:25, Filip Tomek

Prosím administrátora aby už to smazal. Mne to tehdy vytočilo. Tak jsem dělal bouřku na internetu. Jsou tam konkrétní jména- to není správné.Je fakt že makléř prodával dům za stejnou cenu jako já, prodávající. Kupující se ptali jestli se dovolali majiteli a on řekl že jo. Ale můj inzerát byl vedle makléřova - a byly to úplně stejný inzeráty.Pak bylo všude plno dalších inzerátů jak si to přebírali realitky ale každá si logicky navýšila cenu o provizi. Kupující zavolal na nejlevnější inzerát a myslel že volá majiteli. Nechal jim podepsat lístek že proběhla prohlídka.Makléře jsme už neviděli ale jejich právník docela zle vymáhal velkou provizi. Kvůli tomu lístku. Naštěstí jsme z nějákých daňových důvodů těsně před prodejem dům z majitele převedli na třetí osobu a pak prodali. Tak to jsem jim napsal. že vlastně nic nezprostředkovali protože prodávající byl jiný než koho kontaktoval makléř. Dali mi pokoj a napsli dokonce že nemají žádné závazky. Možná pomohla i ta bouřka na internetu. Já s tím mám zkušenost, prodávám asi jednou ročně dům a píšu RK nevolat. Vždy volají. Nejvtipnější výmluva je že taky někdy domy vykupujeme - tím se dostanou na návštěvu, ale mají pořád tu samou šílenou smlouvu s penálema a s rozhodčí doložkou.
Přitom dobrej makléř je skvělá věc. Já jsem 2x prodal úplně neprodejný dům příbuzným. Prostě jsem na tom makal. Udělal jsem webové stránky o domu, vymyslel jsem všechny výhody, jak by se dal využít. Třeba na takovej strašnej dům u dálnice kde za humny byly sloupy napětí jsem pomocí milionu inzerátů našel kupce - autobusová firma. Byli nadšený že je to u dálnice a že maj parkování pod dráty kde by se stejně nedalo stavět - jenomže takovou snahu - to v životě žádná realitka neudělá. Jen si nechá podepsat exkluzivitu, dá to na web a pustí to z hlavy. Pak se slevuje. Pak si člověk najde kupce sám a pak z něj soudí provizi FT

Zobrazit komentovanou zprávu (Filip Tomek 27.08.2010 17:22)

20.03.2012 15:43, Marcel

Dobra realitka na severni morave je www.senrealit.cz , nemel jsem zadny problem,Tedy az na jeden zadrhel , ktery se tykal preklepu ve smlouve. Napraveno to bylo behem chvilky.

10.04.2012 14:12, Josef

Co se týče realitek, nic moc zkušenost mám s MMrealitkama, ale když jsem hledal na netu nějaký portál s realita, kde by většina nebyla od kanceláří, narazil jsem na www.reality-inzerce.cz 4/5 nabízených nemovitostí bylo rovnou od prodejce.

Přidat nový příspěvek

„Diskuse na webu www.penize.cz se vždy věnují pouze tématu, k němuž se vztahují. Rozhodně nesuplují funkci Poradny. Máte-li proto jakýkoliv dotaz, obraťte se prosím přímo na naše odborníky, kteří vám rádi pomohou. Na dotazy vložené do Poradny standardně odpovídáme do čtyř pracovních dnů, obvykle se ale dočkáte reakce mnohem dříve. Pokud dotaz vložíte do diskuse, s velkou pravděpodobností na něj nikdo nezareaguje. Děkujeme za pochopení.“

Captcha

Přihlásit odběr komentářů

Odebírat příspěvky mohou pouze zaregistrovaní a přihlášení uživatelé!

Přihlásit se

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Zbyněk Frolik
podnikatel

Radim Passer
podnikatel

Zbyněk Frolik
ÚSPĚŠNOST
58,08 %

z 1 510 duelů
Radim Passer
ÚSPĚŠNOST
57,47 %

z 1 406 duelů

Spočítejte si

Kdy je lepší koupit auto na benzín a kdy na naftu

l / 100km
l / 100km
Kč / l
Kč / l
km

Ještě doporučujeme:

Další kalkulačky

Poradna

Tým odborných poradců je tu pro vás a vaše dotazy.

Mám dotaz
Vstoupit do poradny
O webu Peníze.cz | Redakční tým | Inzerce | Pravidla a obchodní podmínky | Kontakt

Mapa stránek | RSS | Mobilní verze | Doplňky pro vaše stránky

Všechny materiály © 2000 - 2012 Peníze.CZ a dodavatelé. Všechna práva vyhrazena.

ISSN 1213-2217. Doslovné ani částečné přebírání materiálů není povoleno bez uvedení zdroje a předchozího písemného svolení.
Peníze.CZ vydává společnost Partners media, s.r.o.
Člen SPIR - Sdružení pro internetovou reklamu. Člen SVIT - Sdružení vydavatelů internetových titulů při UVDT.

Partneři: E15 | SEO
Výjimečně spolehlivé kuchyňské spotřebiče.