RPSN - kolik stojí úvěr
Ještě doporučujeme:
Přihlásit odběr komentářů
Odebírat příspěvky mohou pouze zaregistrovaní a přihlášení uživatelé!
Všechny materiály © 2000 - 2012 Peníze.CZ a dodavatelé. Všechna práva vyhrazena.
ISSN 1213-2217. Doslovné ani částečné přebírání materiálů není povoleno bez uvedení zdroje a předchozího písemného svolení.
Peníze.CZ vydává společnost Partners media, s.r.o.
Člen SPIR - Sdružení pro internetovou reklamu. Člen SVIT - Sdružení vydavatelů internetových titulů při UVDT.
20.10.2007 14:06, Honza
2/ Hledej šmudlo, na stránkách mají i ceníky
3/ Jejich internetbanking sice vypadá stroze, ale na rozdíl např. od ČS kterou jsem měl předtím má mnohem silnější nástroje - lze si tam na rozdíl od ČS pojmenovat trvalé příkazy, ty se pak pěkně řadí podle toho, který se má provést, lze opakovat již jednou zadaný příkaz, takže nemusím je vypisovat stále dokola, grafy zůstatků, atd, atd
4/ Každá sranda něco stojí, to si holt musí člověk spočítat sám, jestli se mu to vyplatí. Za sebe musím říct, že to žádná hrůza nebyla, trvalé příkazy jsem překopíroval za chvíli no a rozeslat email na ty ostatní je taky záležitost chvilky ... za hodinku není co dělat
;-)
Zobrazit komentovanou zprávuSkrýt komentovanou zprávu (icek 19.10.2007 21:17)
Hodnocení: +1
20.10.2007 14:16
pokud je moje interpretace spravna, tak to potvrzuji.
Od: "TC Moje banka"
Komu: xxxx
Předmět: Re: dotaz na možný útok na mé bankovní konto
Datum: 19.10.2007 - 19:13:51
> > Vážený pane xxx,
> >
> > Komerční banka informuje své klienty formou oznámení
> > o neprovedení platebního příkazu či hromadného
> > příkazu písemnou formou s důvody zamítnutí
> > platby jako nedostatek finančních prostředků,
> > chybný podpisový vzor, nevyplněný některý
> > z povinných údajů apod. Oznámení slouží klientům
> > jako kontrola o platbě, která nebyla odečtena
> > z účtu a je nutné ji pro obchodního partnera
> > zadat znovu. Zaslané oznámení je spojeno s poplatkem
> > 20,- Kč za poštovní výlohy.
> > >
> > Při sdělování údajů jako číslo Vašeho účtu
> > bychom Vám doporučili dbát na serióznost partnera.
> > >
> > Dojde-li k situaci, že z jednoho účtu je zadán
> > větší počet příkazů, které mají chybný
> > podpis, bylo by zřejmé, že buď jde o pokus o
> > podvod nebo o recesi. V případě jakékoli situace
> > se můžete kdykoli obrátit na Vašeho bankovního
> > poradce.
> > >
> > Komerční banka, a.s. Vám přeje příjemný den.
> > Petra Šlamborová a Petra Mitlenerová - útvar
> > péče o zákazníky
> > >
> >
> > --------------------- --------------------- -
> > Od: xxx]
> > Odesláno: 19. října 2007 13:20:31
> > Komu: TC Moje banka
> > Předmět: dotaz na možný útok na mé bankovní
> > konto
> > >
> > Dobrý den,
> >
> > Zde: http://www.penize.cz/ info/zpravy/nazory.as p?IDP=1&NewsID=5457
> > > je popsán mechanismus útoku na bankovní konto
> > přes sběrný box.
> > >
> > citace:
> > "Podle mě je nejhorší (a také nejnebezpečnější)
> > poplatek za špatně zadaný příkaz k úhradě.
> > Protože to umožňuje komukoliv, kdo zná mé číslo
> > účtu, mě naprosto ožebračit. Stačí, když
> > do zběrného boxu hodí pár set až tisíc špatně
> > vyplněných příkazů k úhradě, s jedinou správnou
> > položkou, a to číslem účtu, ze kterého se
> > má platit. A protože ten poplatek je většinou
> > několik stovek, tak to znamená několik set tisíc
> > nepovoleného debetu (t.j. asi 40% úrok) a další
> > zničující důsledky."
> > >
> > Chci se jako klient KB zeptat, jestli je to reálné
> > a jestli je to možné u KB. Jestli ano, tak by
> > mě také zajímalo, jak se tomu bránit.
> > >
> > Opravdu svůj dotaz míním vážně a prosím o
> > odpověď, exitence tohoto nebezpečí mě zneklidňuje.
> > >
> > Děkuji a jsem s pozdravem xxx
Zobrazit komentovanou zprávuSkrýt komentovanou zprávu (Pavel 19.10.2007 15:15)
Hodnocení: 0
20.10.2007 14:31, PatrikChrz
Proti strategii - základní služby zdarma (což bohužel není vlastnost ČS) a nadstandardní za poplatek bych vůbec nic neměl.
Mám však malý trik, jak toto (zatím) řešit: Vymyslím si číslo, které si budu dobře pamatovat (nazvěme ho "tajné číslo"). Mezi PINem a tímto "tajným číslem" provedu nějakou matematickou operaci (sčítání, odečítání, jak je libo), výsledek (říkejme mu "kódové číslo") napíši na kartu. V případě, že bych PIN zapomněl, stačí, když se podívám na kartu a ke "kódovému číslu" provedu reverzní matematickou operaci - a dostanu PIN. Výhodou je, že "tajné číslo" můžu mít stejné pro všechny karty (ale i mobil, atd).
Zobrazit komentovanou zprávuSkrýt komentovanou zprávu (malinko 19.10.2007 23:43)
20.10.2007 14:47, PatrikChrz
ad 2) karty (kromě té nejlevnější, která je zdarma) jsou podle ceníku ČSOB (ani nejlevnější, ani nejdražší; ve srovnání k průměru bych řekl mírně levnější). Podle požadavků hádám, že budeš klient s velkým obratem - pak se může vyplatit "samostaná" kreditka; při splnění podmínek (většinou obrat přes 35 - 70 tisíc) jí banka poskytne i zdarma a někdy obsahují i nějaké cestovní pojištění (opět záleží na podmínkách, obecně nebývá cestovní pojištění "ke kartám" nějak zvláště kvalitní - i když vyjímky se najdou.
Prostě není nutné mít všechny produkty u stejného ústavu.
ad 3) mě osobně vyhovuje, príma je, že je odděleno prohlížení a zadávání příkazů od jejich podpisování (vyšší bezpečnost). Prohlížet a zadávat je možné nezávisle na op. systému a prohlížeči - stačí jakýkoliv html; k podpisu je bohužel třeba Windows; Linux je podporován jen neoficiálně (i když to údajně po troše námahy rozběhat jde).
Nastavení má spoustu fičurek, včetně zasílání info o zůstatku, pohybu, přečerpání, podčerpání,... formou SMS (za poplatek) nebo e-mailem (zdarma).
Ve srovnání s těmi, se kterými jsem měl zatím "tu čest" (ŽB, ING, WSPK, ČSOB) nejlepší.
4) mě osobně téměř nic. Pro příchozí platby mám už léta ING (zdarma), služby platím přes SIPO (rovněž zdarma), takže číslo mého FIO účtu v podstatě nikdo nemá.
Zobrazit komentovanou zprávuSkrýt komentovanou zprávu (icek 19.10.2007 21:17)
20.10.2007 17:21, icek
Zobrazit komentovanou zprávuSkrýt komentovanou zprávu (PatrikChrz 20.10.2007 14:47)
20.10.2007 17:26, icek
2) Ale jdi nekam bambulo, napsat to by ti zabralo stejne cau, jako tahle veticka se smudlou, od ceho ten chat je ... no OK, drz si to v tajnosti jako vlastni know-how, co s tebou nadelam, jdu si to stahnout k nim na web.
3) Aha, to zni dobre.
4) Asi mas recht, co mi brani to nedelat najednou, dyz je ten ucet zdarma, muzu ho otevrit a jeste chvili drzet paralelne ten u vydriduchu z CS, nez to bude vse v cajku.
Dik, mej se.
Zobrazit komentovanou zprávuSkrýt komentovanou zprávu (Honza 20.10.2007 14:06)
20.10.2007 19:17, Honza
Tak to jdi na Cimrmany, hru Vražda v salónním kupé, nebo jak se to jmenuje.
To nebylo nic osobního. Co to stojí jsem napsat nemoh, bo jejich ceník v hlavě nenosím, mi stačí ta jejich neembosovaná zadara.
Zobrazit komentovanou zprávuSkrýt komentovanou zprávu (icek 20.10.2007 17:26)
Hodnocení: +2
21.10.2007 02:58, HonzaH
21.10.2007 09:45, Nox
Zobrazit komentovanou zprávuSkrýt komentovanou zprávu (HonzaH 21.10.2007 02:58)
21.10.2007 12:01, icek
aha, ty ji nemas, tak to chapu, ze mi to guglovat nebudes. Uz jsem si tam zaskocil. Nejsem jen schopen zjistit, co konkretne hradi ta pojistka na karte (ty obecny zvasty o vysi uhrady na skody na zdravi atd. jsou nedostacujici). Neuvadi, totiz ani obecne pojistne podminky a ani jmeno pojistovny, ktera ten produkt zajistuje, abych si to nasel u nich. U me a moji prace tohle hraje zasadn roli. No nic, az se vratim do CR, tak k nim primo zajdu a uvidime.
Zobrazit komentovanou zprávuSkrýt komentovanou zprávu (Honza 20.10.2007 19:17)
21.10.2007 21:42, jezevec
ostatně právě dneska mi bakomat málem sežral kartu, protože jsem tam urputně vnucoval pin od jiný karty . . . .
Zobrazit komentovanou zprávuSkrýt komentovanou zprávu (PatrikChrz 20.10.2007 14:31)
21.10.2007 21:51, jezevec
Vážená peněžovno! Nechci a nebudu používat sběrný box, nikdy. Tímto doporučeným dopisem na doručenku vám písemně sděluji, že veškeré platební příkazy z konta č.xxx.xxxx.xx vložené do sběrného boxu jsou fraud, a žádám abyste žádný takový příkaz nezpracovali a neprovedli. Dále žádám o písemné stanovisko banky, jak budete reagovat na reklamaci, v případě, že se někdo sběrný box pokusí podvodně zneužít, a pracovník banky takový platební příkaz přes můj výslovný a písemný zákaz zpracuje. Níže přiložený podpis je notářsky ověřen.
Podepište, investujte třicet korun do podpisu a dalších třicet do doručenky - a uvidíte ty rétorické squosty.
Zobrazit komentovanou zprávuSkrýt komentovanou zprávu ( 20.10.2007 14:16)
21.10.2007 21:59, jezevec
Zobrazit komentovanou zprávuSkrýt komentovanou zprávu ( 20.10.2007 14:16)
Hodnocení: +3
03.04.2008 12:02, sensore
Stránka 2/2