Reformováno: Drsné škrty porodného

Reformováno: Drsné škrty porodného
Reforma veřejných financí zasáhne dávky státní sociální podpory. Ruší se pohřebné a pastelkovné. Méně peněz od státu dostanou rodiče, kteří čekají v příštím roce narození potomka.

06.11.2007 18:57, xx

No je vidět, že neumíte číst, jak bylo řečeno, není to její názor, ale názor jiných v diskuzích již dříve uveřejněných článcích na tomto serveru. Projděte si to o pár stránek dále, ať víte, co jsou zač někteří, jak říkáte borci. A také nikdo neříká, že všechny mámy se vymlouvají na kýchnutí. A pokud někomu není opravdu dobře, tak je prostě doma, protože s horečkou budete těžko chodit do práce a nikdo Vás za to nemůže vyhodit. Jedině, že střídáte zaměstnání jako ponožky a marodíte ve zkušební době, tak pak je obava na místě! Takový zaměstnanec nebude asi stát za nic, ať už se jedná o matku nebo otce s dítětem nebo bez dítěte. A kalkulovat dopředu, než se dítě narodí, že bude nemocné a já nebudu moc s ním být doma, tak radši to dítě nebudu mít, tak to snad rozumný člověk nedělá.

Zobrazit komentovanou zprávu (Matka 06.11.2007 15:17)

06.11.2007 19:17

Dělat nikdo nemusí,ale pak ho nikdo nemusí živit.Klidně ať zdechne.

Zobrazit komentovanou zprávu (Nakrnutý kolemjdoucí 06.11.2007 16:37)

09.11.2007 08:37

Jsem relativně mladý člověk. Čekáme miminko příští rok (druhé dítě). Kdo v dnešní době nemá dítě, nebo má dítě ale zároveň má "tzv. průměrný příjem" je v pohodě. Já se na to ovšem dívám jinak. Kdybychom ještě spláceli byt -třeba hypotéku, jistě bychom do druhého dítěte nešli. Proto- i když jsem malý podnikatel, nikdy nebudu volit ODS- ale ani komunisty a ty lidi, kteří teď nadávají jakou mají oporu ve státě a nešli k volbám, vůbec nechápu.

16.11.2007 11:58, Káča

Jsem alergická na sociální pracovnice, jsou to úřenice, nic jiného. Funkci sociální pracovník by měl vykonávát vzdělaný psycholog s dostatečnou praxi jak s dětmi, tak i s rodinnou problamatikou. Ne nějaké, většinou ženy - krá.., které samy nedokážou vychovat své vlastní děti.

Zobrazit komentovanou zprávu (Jarmila 05.11.2007 12:08)

19.11.2007 18:21, Elizabetka

S tímhle názorem souhlasím. Také čekám miminko a termín porodu mám taky v lednu 2008. Jediné co mně štve je to, že před otěhotněním jsem pracovala jako prodavačka a zaměstnavatel mi nedal smlouvu na plný úvazek. Měla jsme ho na cca 80% a zbytek mi byl vyplácen v prémiích. Teď se mi to vymstilo, protože beru tím pádem malou nemocenskou a tím i mateřskou. Připadá mi nespravedlivé, že ten kdo je na úřadu práce, bude prvních 28 týdnů pobírat mateřskou cca 7500,- a já, která jsem před tím pracovala nebudu mít ani těch 7000,-. Jinak si myslím, že snížení porodného a zrušení pastelkovného opravdu není žádná katastrofa. Je to opravdu jednorázová dávka a i když každá korunka dobrá, tak můžeme být rádi, že nám nezrušili všechno úplně :-((

Zobrazit komentovanou zprávu (Bezejmenná 05.11.2007 09:08)

20.11.2007 15:24

Pokud budete mít vypočtenou PPM nižší, než je výše Rodičovského příspěvku, t.j. cca 7600,-, můžete na úřadě požádat od data porodu o dorovnání částky do této výše.

Zobrazit komentovanou zprávu (Elizabetka 19.11.2007 18:21)

23.11.2007 19:37, hapecko - hhapecko@seznam.cz

No, je těžké k tomu cokoli dodat. Snad jen tolik: Pokud si se zmíněnými změnami spojíme i reformy našeho zdravotnictví pod vedením geniálního ministra Julínka, zdražení energií a s tím související navýšení cen dopravy, atd., tak vám vážení řeknu,že pokud nezdechneme na AIDS, tak nás k sebevraždám a vraždám spolehlivě dožene tento systém v naší skvělé, demokratické a evropskou unii posvěcené zemičce. A jako vždy, i na tuto situaci se dá použít jedno rčení, že "Kdo uteče, ten vyhraje". Takže, prodejme své majetky, dokud nějaké máme, a vzhůru zpět do jeskyň, nor a jiných příbytků (vždyť je potřeba šetřit se vším), protože to tady začíná pěkně smrdět. A BUDE HŮŘ!

20.05.2008 13:30, Tereza

chtela bych se zeptat od ktereho měsíce se dotavá mateřská dovolená???

11.12.2008 09:37, sona skotakova

chtela bych se zeptat v kolikatem tydnu se nastupuje na md kdyz jsem na uradu prace vedena jako uchazec a jsem samozivitelka cekam 4 dite a pred tim mam jeste 3 deti ve veku 17,11 a 6.let .taky bych se ctela dozvedet kolik bude zivotni minimum kdyz vsechny deti jsou nezaopatrene a chodi do skoly a skolky.predem dekuji a jestli mohu prosit vasi odpoved na muj email.skotacka.74@seznam.cz

Přidat nový příspěvek

„Diskuse na webu www.penize.cz se vždy věnují pouze tématu, k němuž se vztahují. Rozhodně nesuplují funkci Poradny. Máte-li proto jakýkoliv dotaz, obraťte se prosím přímo na naše odborníky, kteří vám rádi pomohou. Na dotazy vložené do Poradny standardně odpovídáme do čtyř pracovních dnů, obvykle se ale dočkáte reakce mnohem dříve. Pokud dotaz vložíte do diskuse, s velkou pravděpodobností na něj nikdo nezareaguje. Děkujeme za pochopení.“

Přihlásit odběr komentářů

Odebírat příspěvky mohou pouze zaregistrovaní a přihlášení uživatelé!

Přihlásit se

Spočítejte si

Životní minimum

Počet členů rodiny

Ještě doporučujeme:

Další kalkulačky

Poradna

Tým odborných poradců je tu pro vás a vaše dotazy.

Mám dotaz
Vstoupit do poradny

Přihlášení

Jméno

Heslo

Nevím heslo

Nemáte regstraci? Zaregistrujte se zde!

O webu Peníze.cz | Redakční tým | Inzerce | Pravidla a obchodní podmínky | Kontakt

Mapa stránek | RSS | Mobilní verze | Doplňky pro vaše stránky

Všechny materiály © 2000 - 2011 Peníze.CZ a dodavatelé. Všechna práva vyhrazena.

ISSN 1213-2217. Doslovné ani částečné přebírání materiálů není povoleno bez uvedení zdroje a předchozího písemného svolení.
Peníze.CZ vydává společnost Partners media, s.r.o.
Člen SPIR - Sdružení pro internetovou reklamu. Člen SVIT - Sdružení vydavatelů internetových titulů při UVDT.

Partneři: E15 | Obyvatele.cz | Zpravodajství | Optimalizace webu: Onmeco
Výjimečně spolehlivé kuchyňské spotřebiče.