Reformováno: Jak se od ledna změní dávky v hmotné nouzi

Reformováno: Jak se od ledna změní dávky v hmotné nouzi
Dlouhodobě nezaměstnaní už nebudou dostávat tak vysoké sociální dávky jako dosud. Vláda doufá, že tím lidi bez práce přiměje k aktivnějšímu hledání nového zaměstnání.

11.12.2007 09:06

Proč by synové a dcery bohatého státu jako je ČR nemohli nepracovat? Žijeme v kapitalismu.

Zobrazit komentovanou zprávu (Jenka 26.11.2007 14:23)

11.12.2007 09:09

Nejsi dobrý člověk. Nedokážu si představit, že sedíme u bohatého stolu a někoho necháme o hladu.

Zobrazit komentovanou zprávu (Navrátil Petr 24.11.2007 12:59)

11.12.2007 09:12

Blábolíte nesmysly. KAŽDÝ občan ČR má právo žít z výsledků celé společnosti. Je kapitalismus. Kde nevládne řád, tam vládne neřád - jak je tomu nyní.

23.12.2007 13:55, monika a davidek

samos rejme mate pravdu to co dela ta udajna vlada nema smysl protoze jim jse to dobre mluvi jak maji platy 60000 mesicne a zerou jak hopvada co mame delat mi chudsi lidi to je nezajima raci poberou davky a hlavne ze maji co zrat oni kurvi to jsou

Zobrazit komentovanou zprávu ( 11.12.2007 09:09)

26.01.2008 16:30

Jojojojojojojojojo

26.01.2008 17:44

Já bych znal jedno řešení . Kdyby stát uzákonil minimální mzdu tj. okolo 21000 kč , kterou formálně deklaruje , to v praxi znamená , že každý , kdo je zaměstnán , nebo se o zaměstnání uchází , by musel dostat tento plat . Pak by se ukázalo , kdo nemá zájem o práci . A těm co se vysmívají obyčejným lidem a nazývají je sockami .
Stát by nezajímalo , jestli na vyplácení těchto platů podnikatelé mají nebo ne . A jak někteří novodobí zbohatlíci , nebo Ti co mají ráno teplé židle , a pobírají víc jak 20 000 kč měsíčně říkají , vzít sockám dávky atd, tak Těmto rádoby podnikatelům , co nemají nato vyplácet min . platy 21 000 , to jsou Ti chudáci podnikatelé , kteří podnikají jen díky tomu , že dávají lidem min , plat , ale ten co jim ted vyhovuje těch 7 tis , tak TĚM , BY STÁT MĚL ZAKÁZAT PODNIKAT , A potom bychom viděli , kdo na to má , a kdo tady jen parazituje na obyčejnych lidech , a ješte si otvíra hubu . A pak bych je chtěl vidět , jak by se tvářili Ti , co mají platy nad 20000 tis v dnešní době , a nazývají jiné lidi sockami , kdyby ty platy najednou měli všichni 20 tis, jestli by se potom měli čím chlubit , a povznášet se nad ostatními . Už je vidím v barvach , jak by jim padla brada , že i sousedi mají ted 40 tis měsíčně , ted už se nemáme čím chlubit , A až u Nás bude doopravdy nezaměstnanost , to je tehdy , když lidi žebrají o práci a ona doopravdy není , to je realita opravdových kapitalistických ekonomik , a ty se nacházejí na západ od nás .
Tak Těmto , co dnes nejvíc vykřikují a mají těch 20 tis , a více . měsíčně a samý dluhy , půjčky nebo hypotéky na 30 let , a jednou přijdou o práci , jako že 30% , těchto , o tu práci v budoucnu přijde , akorát o tom ještě neví , tak Tem by potom měl stát vyplácet , díky jejich dřívější žadosti , podporu jen 40% z platu a to jen 3 měsíce , a pak socialní minimum ve stravenkách , do 3 tis , a až si tihle budou stěžovat že musí platit hypotéky atd , tak by jim stát měl říct , ale to nás nezajíma prodat , a mate z čeho žít , a zpátky do nájmu . A to si pište že ta doba přijde , už se na ní docela těším

22.09.2008 15:15, Františka

Je to pravda, kdo si nenakradl je žebrák. Teď sem natahali lidi z Východu co pracují za minimální mzdu roznesli tady tuberu a žloutenku nakonec tady všichni pochcípeme a bude klid.

Zobrazit komentovanou zprávu ( 26.01.2008 17:44)

23.11.2008 09:09, Rada

Tak to je bordel na ento! Heslo kdo nepracuje se nesmí mít lepe než kdo pracuje??To je směšné proč se poslanci mají lépe když nepracujou??Dále tato ODS Politika je na tři věci protože zapomněli že člověk který je nemocný, a má sníženou pracovní schopnost , a bouhžel némá nárok na invalidní důchod tak bude díky Ods žebrák jěště vědší,Už vidím zaměstnavatele jak bere do práce člověka který trpí bolestma..Lidi otevřte očí už jestli si necháme od Topolánka srát na hlavu tak všichni v tomto státě půjdem na sociální dno.Topolánková vláda jen podporuje Bohaté a na nás chudé kašlou.

23.11.2008 09:27, Honza

Dobře ale opravdu dobře řečeno .za ČSSD jsme se měli lépe všichni než za ODS .ODS všechno zdražila a tím zbrzdila economuku protože lidi nebudou nakupovat když mají drahé jídlo.A Podnikatele si myslí že ods je super , ale veskutečnosti je odrovnáva tím že zbrzdili economiku .Pane Paroubku nenechte to dojít tak daleko..quote autor Rada" datum.23.11.2008 09:09 Tak to je bordel na ento! Heslo kdo nepracuje se nesmí mít lepe než kdo pracuje??To je směšné proč se poslanci mají lépe když nepracujou??Dále tato ODS Politika je na tři věci protože zapomněli že člověk který je nemocný, a má sníženou pracovní schopnost , a bouhžel némá nárok na invalidní důchod tak bude díky Ods žebrák jěště vědší,Už vidím zaměstnavatele jak bere do práce člověka který trpí bolestma..Lidi otevřte očí už jestli si necháme od Topolánka srát na hlavu tak všichni v tomto státě půjdem na sociální dno.Topolánková vláda jen podporuje Bohaté a na nás chudé kašlou.

Zobrazit komentovanou zprávu (Rada 23.11.2008 09:09)

08.03.2010 15:02, Veronika

S tím s Vámi plně souhlasím, v politice je to jen banda pokrytců, ale aby dokázali pomoci lidem, kteří to opravdu potřebují to ne. Ale aby začali něco dělat proti cikánům a postupně se jich zbavovat to ne - ,, INTELIGENTI JEDNI´´Kde je spravedlnost!!!!!!!To se potom žije, když se v politice nepracuje a dělá se ve všem jen bordel!!!!

Zobrazit komentovanou zprávu (Honza 23.11.2008 09:27)

08.03.2010 15:05, Veronika

S tím s Vámi plně souhlasím.!!!!

Zobrazit komentovanou zprávu (monika a davidek 23.12.2007 13:55)

07.07.2010 21:20, Marto

Jen tak na okraj - moje zkušenost, jak lehce lze najít práci. Kontaktoval jsem asi dvěstěpadesát firem, odpovědělo jich zhruba patnáct. Na brigádu mě nevezmou, protože jsem nezaměstnaný (tomu říkám logika!!). Tak se snažím téměř dva roky a mám pouze právo umřít hladem a ani to mě nenechají - pokud mě objeví, v nemocnici mě opět zprovozní - a vykopnou na další umírání hladem. Nedivím se, že někteří se uchlastají ironem, nebo skočí z mostu. Mě to zatím stálo rodinu. Je fakt, že je mi 57 a neumím anglicky. Ale jinak bez problémů - pc, zdraví, zručnost... Je to téměř bez šance na legální zaměstnání. A nejraději mám, když slyším - ty se máš, neděláš, protože nechceš...

21.02.2011 16:39, květa

Já už nenacházím slova,Český národ je tupých hlupáků a nechají se sebou orat.Lidi,vy nevidíte,že vláda žene úmyslně lidi k žebráctví?Podnikatelé zaměstnance šikanují,málo jim platí,prostě se mají dobře z dělníků a ještě jako odměna jim dávají po hubě.Kupují si domy,auta i jejich manželky mají auta, denně manželkám co jsou na mateřské vozí domu obědy z restaurace.Jezdí na drahé dovolené,tahají se s milenkama,Já například jsem musela jednou během měsíce jít 3x k zubnímu lékaři,ten hajzl podnikatel mi strhl 800 kč z výplaty a to jsem ještě musela platit u lékaže 30 kč plus plombu za 500 kč.Pro zajímavost plat nám dával 8.500 kč hrubého a 1000-2000 prémie na ruku které nám nebyly započítávány ve výplatní pásce.Toto stát nesere,že podnikatelé okrádají stát daněmi.Pro zajímavost v práci jsme nesměli promluvit,pokud ano hned strhávali peníze také.Vložky opotřebované jsme si je museli ze wc nosit na dílnu a dávat do pytle co jsme měli všichni u stolu.Na wc podnikatel nechtěl dát odpadkový koš na vložky.A nebo poslední rok nám topil týdně jen 2 x během zimný sezony.Když jsme ho upozornili at nám zatopí, s výsměchem prohlásil,že nás práce zahřeje a odešel.Bylo tam spousta hrozných věci,například podnikal podporoval,že partačka co si zvolil se o nás mohla vyjadřovat,že jsme krávy.Ona totiž byla psych.narušená.Nedalo se to psych.unést,musela jsem odejít.
Lidi už se vzpamatujte a pojdtě s těma zlodějama něco udělat.Nestydíte se že sedíte v tichosti v koutě a necháte se ponižovat?V sousedních státech nejsou tací promitivové jak u nás a začínají se veřejmě bouřit.Takže co s váma,asi to potřebujete.Vláda to vidí,že jste hlupáci a proto vás tlačí ke zdi dokud vás u té zdi nevylisují až z vás vyteče štáva. únor 2011

Přidat nový příspěvek

„Diskuse na webu www.penize.cz se vždy věnují pouze tématu, k němuž se vztahují. Rozhodně nesuplují funkci Poradny. Máte-li proto jakýkoliv dotaz, obraťte se prosím přímo na naše odborníky, kteří vám rádi pomohou. Na dotazy vložené do Poradny standardně odpovídáme do čtyř pracovních dnů, obvykle se ale dočkáte reakce mnohem dříve. Pokud dotaz vložíte do diskuse, s velkou pravděpodobností na něj nikdo nezareaguje. Děkujeme za pochopení.“

Přihlásit odběr komentářů

Odebírat příspěvky mohou pouze zaregistrovaní a přihlášení uživatelé!

Přihlásit se

Spočítejte si

Životní minimum

Počet členů rodiny

Ještě doporučujeme:

Další kalkulačky

Poradna

Tým odborných poradců je tu pro vás a vaše dotazy.

Mám dotaz
Vstoupit do poradny

Přihlášení

Jméno

Heslo

Nevím heslo

Nemáte regstraci? Zaregistrujte se zde!

O webu Peníze.cz | Redakční tým | Inzerce | Pravidla a obchodní podmínky | Kontakt

Mapa stránek | RSS | Mobilní verze | Doplňky pro vaše stránky

Všechny materiály © 2000 - 2011 Peníze.CZ a dodavatelé. Všechna práva vyhrazena.

ISSN 1213-2217. Doslovné ani částečné přebírání materiálů není povoleno bez uvedení zdroje a předchozího písemného svolení.
Peníze.CZ vydává společnost Partners media, s.r.o.
Člen SPIR - Sdružení pro internetovou reklamu. Člen SVIT - Sdružení vydavatelů internetových titulů při UVDT.

Partneři: E15 | Obyvatele.cz | Zpravodajství | Optimalizace webu: Onmeco
Výjimečně spolehlivé kuchyňské spotřebiče.