Portfolio strukturovaných produktů od ICM: Další z pohádek o snadném výdělku

Klasické pohádky staví na relativně malé skupině motivů, které se opakují po celém světě. Kouzlo je v tom, že tyto motivy a jejich obměny dovolují nekonečné množství kombinací. A s pohádkami o snadné cestě k bohatství je to stejné.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

30. 7. 2015 23:51, Martin536

Nevidim ze by Martin V. nekde psal ze je v tom nevinne. Pise pouze ze byl zlakan na zaklade lzivych udaju. O tom ze poradci ES nepomryte lzou sem se presvedcil mnohokrat. Memu kolegovi prave sebral exekutor nemovitost kterou chytre a bez riziKa pres ES investoval a o vetsinu penez prisel. Ano je to hlupak nicmene lide jako vy co podobne praktiky schvaluji jsou spinou.

Zobrazit celé vlákno

+49
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

28. 7. 2015 8:12, Adam

jak řikám. Tenhle Martin V. bude asi dobrej blázen. Kdo tě platí za tuhle aktivitu?

-24
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 119 komentářů)

2. 1. 2015 15:27 | michal

Dobrý den Martine V. Děkuji za prostor k vyjádření a očekávání reakce. Nesleduji podobné debaty denně a upřímně mě ani podobné weby nezajímají (málokdy se totiž dočkáte pravdivých informací). K Vaší záležitosti. Ani, v řadě věcí máte pravdu, ovšem nesouhlasím zcela s tím, jak se snažíte vyvolat strach u jiných klientů a stavíte sebe, coby jednoho z mála nespokojených klientů, do popředí rizikovosti tohoto produktu. Odkazovat se dnes na to, že jste smlouvě nebo postavení jednotlivých stran obchodu nerozumněl, nepovažuji za zcela férové! Přehled o propadlých koších jako poradci máme, protože každý má svůj ISIN. Ovšem nemohu vidět do majetkového účtu klienta, abych viděl, jaké koše má nakoupené (pokud mi to sám vždy neposkytne - což u mě funguje dobře a o svých klientech přehled mám - budete se asi divit, ale ŽÁDNÝ nespadá do Vaší kategorie "nespokojení"). Takže bych toto zakončil tím, že akceptuji Vaší nespokojenost, věřím Vám a přeji pozitivní nápravu.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

18. 12. 2014 22:06 | Tomáš K.

Dobrý večer. Byť bych memusel, reaguji na pana Martina V. Jsem také letitý klient E&S (tedy nemám v portfoliu zlato - jinak vše, co má pan Martin V. mám) a jsem přesně na druhé straně spokojenosti. I produkty ICM mám a až na jeden propadlý koš je vše v pořádku. Ovšem co je podstatné tu nezaznělo. Již u pohovoru s ICM mi bylo jasně řečeno, jaké riziko podstupuji a dokonce jsem musel opakovaně potvrdit, že ho chápu. Je to alternativní forma investice a také je to tak třeba vnímat. Pro vyšší výnos podstupuji vyšší riziko. Až budu chtít investovat bez rizika a budu očekávat bezvýznamný výnos, koupím si zlato nebo tak. Kopat kolem sebe Martine můžete, ale mám pocit, že jste to byl vy (tak jako já), kdo udělal ono rozhodnutí a smlouvy podepsal (včetně rizik). Jen jsem Vám chtěl napsat svůj názor.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

13. 12. 2014 13:29 | michal

Martin V. (ve skutečnosti bůhvíkdo) ... je velice zajímavé, že se nespokojený klient objevil až po opětovném volání po něm. To je ale náhodička že! Výhodou internetu je, že zde můžete potkat i fantomase! Pohádka krásná, bohužel pro Vás s jasnými chybami, které prozrazují, že si na nepokojeného klienta pouze hraje mistr Tománek nebo jeho nějaká ovečka! Jste trapní ...příště zkuste použít více intelektu (zeptejte se někoho - sami to nedáte).
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

11. 12. 2014 13:28 | Petr

Na stejnou věc lze pohlížet několika pohledy. Mohu říci, že voda ve sklenici je do půlky prázdná, nebo do půlky plná. V článku je brán primárně zřetel na riziko. To je v pořádku. Druhá věc je, kolik reálně kupónů propadlo. Kolik tzv. nešťastných investorů vlastně je. Pokud člověk řekne "A" je férové říci "B". Účel tohoto článku je evidentně vyvolat strach a obavy především u lidí, kteří kap. trhu nerozumí. Jsem přesvědčen, že pokud by tento produkt mohla nabízet společnost pro kterou pan Tománek pracuje, bude forma článku zcela jiná.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

29. 12. 2014 12:12 | Martin V

tak jsem panu Michalovi nechal 14dní na odpověď a vidím, že evidentně zjistil, že nemá argumenty, kterými by mi mohl bez jakýchkoli osobních útoků věcně argumentovat.
Jsem tedy velice rád, že buď uznal, že existuje nespokojený klient nebo se informoval o tom, že jsem v kontaktu se všemi možnými manažery ES a ICM.
Mezitím jsem byl společností ES informován o tom, že v případě produktů ICM vystupují pouze jako zprostředkovatel tipu a nemají tudíž jakékoli informace o stavu a průběhu investic - což je velice vtipné, když zde pan Michal a další tvrdí, že ví o tom, kolik košů historicky propadlo atd... Mimochodem je to také v přímém rozporu s tím, co jsem se dozvěděl z komunikace klienta s RBI, kde bylo psáno o plné moci pro společnost ES - tomuto ani sám nerozumím.
Dále jsem byl informován ze strany ES o tom, že poradenství včetně objasnění rizik proběhlo prostřednictvím reprezentanta ICM - tedy zřejmě ze strany pana Drumliče. Bohužel to je přesně ten největší problém, jelikož jsem nebyl informován o struktuře produktů těchto košů a hlavně o veškerých rizicích této investice - toto mohu potvrdit, jelikož jsem na této schůzce kromě svého tehdejšího poradce měl i další osobu mně blízkou.
Podle vyjádření ES tedy kromě toho, že mi předali tip na společnost ICM již dále nemají s mou investicí v ICM vůbec nic společného - o tomto jsem samozřejmě také nebyl informován a počítal jsem, že mají veškeré informace a budou poradenství, které jsem si již kdysi na začátku zaplatil za 55.000,- CZK, provádět oni.
Tato informace mě tedy také velice překvapila a je potřeba ji zde zmínit!!
Tím se dostávám k panu Tomášovi, kterému ze srdce přeji, aby dopadl v investicích s ES o mnoho lépe než já osobně. Velice rád bych měl i Já jeho důvěru v investice. Bohužel se ale aktivně zajímám o situaci svých investic a kromě ICM, kde jsem na rozdíl od něho nebyl takto informován, mám velké obavy i s uzavřených fondů, které hrozí vysokými ztrátami...
Tomáši, máte pravdu, podepsal jsem veškeré smlouvy (i když jsem nebyl informován o rizicích a smlouvě v němčině jsem nerozuměl) a udělal chybu, že jsem důvěřoval pouze základním informacím, které mi byly předány. Bohužel však jediné, co mohu nyní dělat, je kopat a snažit se nejen o finanční nápravu. A samozřejmě také pokusit se varovat ostatní alespoň natolik, aby si zjistili veškeré informace a poté se mohli rozhodnout.
Faktem totiž je, že nespokojení klienti existují a ze slov pana Vincenta (zástupce ICM v České republice) nejsem jediným. Akciové koše se pravidelně propadají a toto riziko propadu je vysoké a je potřeba o něm informovat. Poplatky třetích stran jsou také a pan Vincent o nich ani sám není informován (výsledek naší osobní schůzky) - nemůže o nich tedy ani klienty informovat.
Přeji Vám Tomáši úspěšný rok 2015 bez propadnutí dalších košů a nám oběma co nejvíce prostředků vrácených z uzavřených fondů.
Přeji i Michalovi v příštím roce spokojené klienty, které bude 100% informovat o rizicích veškerých nabízených investic a očekávám uznání pravdivosti mých článků výše jako důkaz jeho profesionality poradce.
S pozdravem
Icm Martin V Icm.martinv@gmail.com
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

14. 12. 2014 14:48 | Martin V.

Dobrý den Michale,
Velice rád se vyjádřím k Vašemu příspěvku, ale věřím, že dále již budeme diskutovat na základě faktů a reálných podkladů. Já osobně veškeré informace, které zde napíši, mohu také doložit dokumentací, kterou si vedu! Věřím, že výpisy z účtu RB Lie, komunikace s pány z ICM či EuS bude Vámi akceptována jako relevantní informace pro možnou diskuzi!
Nyní k Vašemu příspěvku: Je to úplně jednoduché, proč jsem se ozval nyní – v listopadu jsem zjistil, že mi opět propadl koš (jeho úroveň se dostala pod 50%) a jelikož to byl již koš třetí, došla mi trpělivost. Chtěl bych upozornit, že dle mého názoru za poslední dva a půl roku nebyla žádná korekce, která by mi vysvětlila propad tří košů. Mimochodem tento koš je splatný k 19. prosinci, takže bych se ani nedivil, kdybyste o propadnutí tohoto koše nevěděl!! Myslím, že několik klientů bude mít zpříjemněný konec roku – tedy naštěstí asi nebude, jelikož mě nikdo neinformoval ani o propadnutí prvních dvou košů. Pokud byste mi náhodou nevěřil, že došlo k propadnutí těchto košů, tak Vám mile rád zašlu přehled z výpisu! No a pak jsem tři týdny čekal na nějaké vyjádření ze strany ICM, které jsem získal až v tomto týdnu od pana Amanna a jelikož mi bylo pouze sděleno, že jsem vše sám a dobrovolně podepsal, tak jsem se rozhodl řešit situaci dále…
Jsem také 100% přesvědčený, že nejsem FANTOMAS a mnoho lidí z ICM a EuS Vám to může doložit. S panem Vincentem jsem měl osobní schůzku před cca třemi týdny v pražské kanceláři EuS za účasti jednoho z ředitelů této společnosti – jistý pan Novák. Na vyjádření společnosti ICM jsem čekal téměř tři týdny a nyní si emailuji s panem Amannem, který se mne snaží přesvědčit, že pan Drumlic mi sdělil veškerá rizika investice a poslal mi mimo jiné německy psanou smlouvu, kde jsem podle všeho akceptoval riziko 5 a možnou veškerou ztrátu investice. Touto smlouvou prozatím konči argumentace pánů z ICM.
Také v EuS o mé existenci již vědí a to z prostého důvodu, že až na investici do fondů Franklin Templeton (místo nich mi nyní nabízeli nějaké velmi exkluzivní – alespoň výší poplatkovů – střešní fondy), jsem zřejmě přišel o své prostředky i v dalších produktech (zlato s garancí výnosu 5% p.a. - budu rád za nominál, uzavřené fondy – budu rád, když získám alespoň nějaké prostředky zpět). Nyní čekám na vyjádření od pana Krauthaufera, které mi překládá jistá paní Čížková. Pokud někoho z těchto lidí znáte, můžete si lehce ověřit, že doopravdy existuji.
Věřím, že tímto máme vysvětleno, že doopravdy existuji a jsem NESPOKOJENÝ klient, který je 100% reálný. Navíc Vám také mohu garantovat, že autora tohoto článku neznám, ale musím uznat, že mnoho z toho, co zde napsal, mohu i já a to z vlastní zkušenosti, dosvědčit a právě proto jsem se na popud dalšího propadlého koše ozval!
Velice rád bych Vám tedy nyní položil první otázku: Kde jsem podle Vás udělal jasné chyby v mém předchozím příspěvku? Všechna čísla jsem bral z reálných výpisů. Mimochodem mi pan Amann sdělil, že poplatky třetích stran (splity, poplatky za propadlé koše atd.) mám řešit přímo z RB Liechtenstein.
Co se týče té narážky na intelekt, myslím si, že by ho více měli využívat ve společnosti ICM při skladbě košů. Ono vybírat akcie nebo ETF (ano i to mi zbylo po jednom z akciových košů – opět Vám to doložím výpisem) z volatilitou kolem 40% není úplně proklientské nemyslíte?
Nyní budu očekávat Vaši reakci a prosím Vás věcně a bez osobních útoků. Žádal jste fakta a já Vám je dávám. Nyní máte možnost dokázat, že umíte argumentovat i VY.
S pozdravem
Icm Martin V. Icm.martinv@gmail.com
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

10. 12. 2014 20:24 | Martin

Dobrý den, pane Michale,
mé jméno je Martin V. a jsem, omlouvám se, byl jsem klientem ICM od června 2012, kdy jsem vstoupil do strukturovaného portfolia a také do akciových košů. Mohu Vás ujistil, že 100% klientů není rozhodně s touto společností spokojeno! Já osobně jsem za dva roky, kdy společnost ICM na mém účtu nakupovala tyto koše, prodělal zřejmě 15% (15.000,- EUR) a to z důvodu, že se mi rozpadly za tuto dobu 3 koše.
Ačkoli jsem na Vámi opěvovaných kuponech získal přes 43.000,- EUR, tak ztráta z propadlých košů (již realizovaných 17.000,- EUR 1.propadlý koš, 11.000,- EUR 2.propadlý koš a ztráta z nyní propadlého koše bude cca 10.000,- EUR) a poplatky ve výši 25% z přijatých kuponů (cca 11.000,- EUR), 2% ročně z objemu (cca 5.000,- EUR), 6% handling (6.000,- EUR na košové portoflio) a další poplatky třetích stran mě dostaly do značné ztráty.
Aktuálně danou situaci řeším s vedením ICM, které se bohužel ke všemu staví velice chladně...
Další informace o zprostředkování, informovanosti během trvání investice a aktuálních krocích budu přidávat postupně nejen zde, ale i v dalších mediích.
Budu se velice těšit na Vaši odpověď, jelikož díky aktuální spolupráci s privátním bankéřem, který tyto produkty dlouhodobě stavěl, Vám dokáži přesně zodpovědět veškeré Vaše detailní dotazy na strukturu tohoto produktu (včetně volatility vybíraných aktiv).
S pozdravem
Icm Martin V.
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

25. 11. 2014 12:53 | michal

Pane Dostále ... stále čekám na Vaší reakci!!! Nenechám to jen tak vyšumět, jak by se Vám líbilo! Nebo to byla z Vaší strany jen lež a pomluva?
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

9. 11. 2014 23:55

No aspoň něco vystudoval. Ty jsi zamrzl v mateřské.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

9. 11. 2014 20:42

Víte, co to znamená "prokázat někomu medvědí službu"?
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

9. 11. 2014 19:57 | tomas

Mistr Tomanek vystudoval zakladku v Prerove, pak dva roky skoly v prirode a ted po letech prodeje IZP zacal studovat vyssi investicni skolu. Evidentne ovsem nejakou zvlastni. Asi tam chodi s Tumou ne? Nebo dokonce sedi ve stejne lavici a aktovky jim sponzoruje Partners?
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

7. 11. 2014 16:27 | michal

Partners, OVB, Fincentrum, Kapitol ... je to jedno, pro koho pracujete. Všechny tyto finančně poradenské společnosti dělají to samé - prodávají produkty zdejších finančních institucí za účelem provize! Takže potom je jasné, že nemohou znát a rozumět produktům, které sahají za hranice ČR. Ano ... díky ... jsem "dobrej" (my slušní říkáme "dobrý")... ale ikdyž vy to myslíte ironicky, já vážně (narozdíl od Vás klientům peníze zhodnocuji ... a ano ... jsem za to zaplacen!). Nepatřím mezi namyšlené lidi, ale stačí mít minimální IQ a vše Vám dojde. A pane Dostále. Stále čekám na odpověď ohledně toho, kdo a kdy zatajoval informace nebo rizika? Buďte konkrétní a nechovejte se jako dítě! Díky
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

7. 11. 2014 15:44 | martin

k článku Portfolio strukturovaných produktů od ICM: Další z pohádek o snadném výdělku, pan Tománek je asi náramný odborník a přesně zná jak firma ICM zhodnocuje klientům peníze.akciových košů o kterých píše se za 20ti letou hystorii ICM propadlo asi 7 !!!
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

6. 11. 2014 16:13

Jste prostě dobrej, Michale.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

6. 11. 2014 11:17

Máte pravdu, slovo špatný nebylo to nejlepší. Chtěl jsem říct něco jako "zlý". Pokud máte za to, že jsem z Partners, mýlíte se – ale o to nakonec nejde, račte si nadále myslet, co chcete.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

4. 11. 2014 17:11 | Tomáš Horák

Tak tohle mě rozesmálo. Prý, že tento článek není o tom, že se jedná o špatný produkt :-) Vlastně je to pozitivní reklama od pojišťováků z Partners ne? :-) Tedy, pane Dostále, vy melete kraviny! Závidíte, že nemáte dostatek prostředků na tyhle produkty, chcete je prodávat nebo prostě jen nemáte do čeho píchnout? Chápu ... IŽP už moc nefrčí, lidi Vám zdrhají, co to jde a jednoho dne zůstanete sám, chytíte se s Tůmou a Tománkem za ruku a ... a pak se vrátíte do fabriky k pásu ... kde je Vaše místo!
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

4. 11. 2014 9:40 | michal

Pro pana Dostála: Vážený pane, pokud tvrdíte, že někdo z našich zástupců porušuje pravidla a jak říkáte "zatajuje nějaké informace", rád bych věděl kdo? Osobně se postarám o jeho potrestání, popřípadě o vyřazení z naší společnosti a sjednám nápravu u klienta. Tyhle Vaše obecné kecy nikoho nezajímají .... Vy jste byl na takovém poradenském rozhovoru? Vy sám osobně víte, jak se tento produkt přesně chová a co tedy "zatajujeme"? Vy znáte všechny naše poradce, že to stavíte do roviny, že "zatajujeme informace"? Přestaňte lhát, přestaňte se ohánět dětskými pomluvami a pokud máte závažnou informaci ohledně nesprávného poradenství, obraťte se na naši centrálu nebo na ČNB. Předem děkuji, že se budete chovat korektně ... Jinak pro Vaši informaci ... 100% klientů je spokojených. Takže tak nějak mi uniká, proč by to mělo být o náhodě ...
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

3. 11. 2014 18:52 | Mirek

A kejhá a kejhá:-)))
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

3. 11. 2014 15:29 | Marek Dostál

Vážený pane. Ten článek není o tom, že by ty produkty byly špatné nebo nelegální. Je o tom, že jejich prodejci nepravdivě popisují jejich vlastnosti. Já samozřejmě všem, kteří do nich zainvestovali, přeju, aby měli štěstí a odešli s bohatým výnosem. Stát se to může. Stejně se ale může stát, že v tom slušně zahučí. A to jim už nikdo neříká, případně to umně zamlžuje. A o tom ten článek je. To je celé. Důvod, proč si tu zatím nestěžují nespokojení klienti, je prostý: ještě nejsou. Dá-li pámbu, ani nebudou. Držím jim palce.)
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

3. 11. 2014 13:27 | Ondřej Tomášek

Já peníze v Ertragu mám a jsem spokojený.. vše je v naprostém pořádku. Ale pánové z Partners jsou nemotivování tyrkysovou barvou. Spousta lidí jim odchází i z ředitelských pozic, protože mají velmi špatný kompenzační plán. Partneři dřou a skoro nic si nevydělají. Hlavně plivou na všechny kolem sebe..
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Spočítejte si

Finanční rezerva

měsíců
%
měsíců

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Daniel Köppl

mediální expert

Michal David

hudebník a podnikatel

Daniel Köppl
ÚSPĚŠNOST
100,00 %

z 2 duelů
×
Michal David
ÚSPĚŠNOST
50,00 %

z 2 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services