Motivátor Ivo Toman: Nejdůležitější je talent! Kdo ho nemá, má smůlu

Ondřej Tůma | rubrika: Rozhovor | 11. 10. 2014 | 31 komentářů
„Jsou lidé, kteří nemají talent na nic. Ti mají smůlu. Stejně jako se někdo narodí postižený, tak se někdo narodí bez talentu,“ říká v exkluzivním rozhovoru školitel osobního rozvoje a motivace Ivo Toman.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

17. 10. 2014 9:16, ST

Díky za hezký článek. Pana Tomana obdivuji za to co dokázal. Klobouk dolů. Myslím, že je to velice inspirující osobnost od které se máme hodně co učit. Netvrdím, že má vždy a ve všem pravdu, ale jeho slova stojí minimálně za úvahu.

+10
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

11. 10. 2014 14:37, Omasta

On ten Toman spíš než talent měl štěstí. Tím, že je INTP, je kompatibilní k různým bohatým generálním ředitelům a tak dostává vyšší honoráře. I to jeho chochtání mu prospělo, protože neohrožuje autoritu vysoce postavených papalášů, které učí. Když se na něj člověk dívá, řekne si, jak on to tak daleko dotáhl, tak to musí dokázat každý. :-)

-3
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 31 komentářů)

26. 12. 2016 12:14 | vojta

Pan Toman je motivator ale ke svému uspěchu vděčí díky esoterice kterou odcuzuje. Jeho vysoká vibrace a vnitřní přesvědčení je esoterika.
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

1. 1. 2015 19:45 | Vovo

Ivo Toman je mrzák nejen fyzický, ale především mentální s obrovskými mindráky, je velmi smutné, že ho část lidí poslouchá.
+4
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

17. 10. 2014 9:16 | ST

Díky za hezký článek. Pana Tomana obdivuji za to co dokázal. Klobouk dolů. Myslím, že je to velice inspirující osobnost od které se máme hodně co učit. Netvrdím, že má vždy a ve všem pravdu, ale jeho slova stojí minimálně za úvahu.
+10
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

16. 10. 2014 23:18 | Roger

Určitě existují lidé, kteří nemají talent na nic (talent je dost relativní záležitost, záleží na porovnání s ostatními). Jojo, manipulace - asi kdyby to na většinu lidského stáda nefungovalo, tak by se žádné marketingy a PR neuživily. Jenže ono to prostě funguje - a nejvíc na ty, co si to nepřipouštějí (protože právě proto se tomu vědomě nedkáží bránit).
Když už pranice, tak pranice: Proč si třeba myslíte, že většinu lidí baví nejvíc ze sportů fotbal, třebaže o výsledku v průměru rozhodne několik sekund, kdy padnou 2-3 góly, a jinak je dvě hodiny skoro nuda, resp. lidé koukají na něco, co nemá na výsledek žádný vliv? Byznys je byznys, kopat umí každý, co kdo hraje, také obvykle rád sleduje v TV, a navíc tak velký stadion, tak velké množství platících diváků bychom asi kolem pingpongového stolu nenatěsnali, co? Skoro nikdo si nepřizná, že se do toho nechal zmanipulovat - minimálně svým okolím, když už ne médii.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

16. 10. 2014 16:49 | DenisZ

Jo talent je dar, ale je nutné jej rozvijet, jinak se ani neprojeví. Každý má talent na něco !! Hlavně manuální. Jen hlavně překonat lenost, být sebekritický, nespoléhat na maminku, atd. Jinak nepomůže ani žádný osobní rozvoj. Ovšem talentu manipulovat s lidmi, aby se chovali či koupili jak já chci se musí učit. Tomu se říká marketink, PR, aj. P.S. příspěvek do pranice.
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

14. 10. 2014 23:20 | Roger

Huntere, s totálním a namyšleným demagogem se bavit nebudu. Jednak jsem tu už psal, jak to bylo. A pak běž si své komplexy léčit jinam a s někým jiným. Jo? Nechceš mi ještě tak napsat, co jsem měl na snídani, zda jsem byl u voleb, a jak se jmenovala moje první žena?
-2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

14. 10. 2014 21:36 | czhunter

"Mne první test vyšel jako ESTJ, a pak INFJ."
A pak ti konečně vyšlo, po čem jsi toužil a to je správně. Jasně. Nazdar.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

14. 10. 2014 16:48 | Roger

Nemůžete vědět, kdo s kým více souhlasí, nehledě na to, že to vůbec nic neznamená. A už vůbec nemůžete vědět proč. Opravdu na tento styl komunikace si najděte někoho jiného.
Jinak testy jsou často na prd. Mne první test vyšel jako ESTJ, a pak INFJ. A pravda není ani jedno. Ale asi jste mé komentáře ani pořádně nečetl. Opravdu nemám zájem pokračovat tímto stylem, a snad jsem to už dal dostatečně najevo:).
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

14. 10. 2014 9:20 | Hunter

Milý Rogere, to je zvláštní, že více lidí souhlasí se mnou, než s Vámi. Nepochybně je to proto, že tu nikdo ničemu nerozumí, a vy jste nejlepší a nejvýjimečnější na světě, což vám potvrdil i slavný MBTI test.
Považujete se za duševně vyspělého, ale ani neumíte opsat název webu, na který jsem odkazoval, zřejmě jste tedy jen obětí DK efektu.
Na přednášce za 3 litry jsem nebyl, takový šílenec opravdu nejsem, to si radši koupím na předváděčce hrnce a aspoň budu mít na čem vařit. Kniha "Debordelizace hlavy" se mi dostala do rukou, přečetl jsem asi čtvtinu, pak jsem usoudil, že je to jen dvě stran "keců" a vrátil se k Steinbeckovi.
MBTI test jsem dělal 2x. Zhruba před 10 lety jsem byl ENTP. Před 5 lety INTJ. Kvůli vám přemýšlím, že si ho udělám znovu, začal jsem být zvědavý, co budu dnes. A co zítra? Nebo pozítří?
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

14. 10. 2014 7:30 | Roger

Mirku, především Hunter psal, že si člověk přečte 16 typů, a pak se zařadí tam, co by si přál být (trochu parafrázuji). A já Vám snad ukázal, že ten postup je naprosto opačný - u mně to tak bylo určitě - jinak by to nemělo smysl. Máte-li konkrétní dotazy, pokusím se Vám zodpovědět - ale spíš možná i odkázat na literaturu. Ono je fakt těžké v pár větách či příspěvcích shrnout to, o čem píší celé knihy. A pak záleží na motivaci každého jednoho člověka. Pokud Vás to zajímá, mohu Vám ukázat směr, a viděl byste, zda Vám typologie, nebo Tomanovy názory podložené praxí a mnohými experimenty (které však vyčetl převážně z knížek - leč velmi kvalitních, ne líbivých ezoterických blábolů) něco dávají nebo ne.
Pokud jde o Huntera, při nejlepší vůli ani nevím, jak na jeho trvzení vytržená k kontextu, a reality dané tematiky reagovat. Když někdo nerespektuje pravidla věcné dedukce na základě dostatečných znalostí, co mu na tom chcete vyvracet? Něco jsem napsal, mj. ta narážka na přičiny a následky, nebo tvrzení, že Tomanovy výroky si lehce najde na stránkách Psycholog, což si můžete ověřit sám - ale co více byste chtěl vyvracet? Ostatně odrazuje mne i minulá zkušenost z webových diskuzí, neboť podobně jako Vy mám své důvody, proč se tu a tam zapojím, a zjistil jsem, že pokud někdo používá demagogický styl argumentace, ve skutečnosti mu nejde o nic jiného, než prudit, nebo se nějak pseudorealizovat, a i když věnoval třeba hodiny trpělivé argumentace, tak to stejně vždy překroutil a obrátil proti mému původnímu záměru. Takže už opravdu ne. Ale Vám se pokusím odpovědět na cokoliv (aspoň prozatím:-)).
A jinak, pokud to pro někoho jsou pseudokecy, budiž - nikdo není povinen se zabývat vším, a ani to akceptovat. Pan Toman třeba s MBTI taky nepracuje, a sám nevím přesně proč. Znám i psychologa používají unikátní metody typologie - mimochodem moc jsem jí nevěřil, protože je na můj vkus málo racionální, nicméně byl jsem doslova šokován, co mi pak na základě testu řekl, a získal si tak u mne jistý respekt - který on sám mezi standardními psychology nemá. Na MBTI se ale tvářil kysele. No tak si z toho vyberte :-). Nemám potřebu někoho přesvědčovat, kdo evidentně nechce, a předem má jasno. Mám potřebu se sdílet s tím, kdo zájem má. To se samozřejmě týká především lidí v mém okolí. Tady mi jen nahrál článek o mém oblíbeném Tomanovi, a následně champion, který tu vmetl mé jiné oblíbené téma - MBTI.
Pro začátek k MBTI si můžete přečíst na české wiki, hlavně část "Klíč k určení typu":
http://cs.wikipedia.org/wiki/Myers-Briggs_Type_Indicator
Vše je extrémně stručné a zjednodušené, nicméně když člověk začne tím klíčem (ale musí to znát mnohem detailněji), tak se skutečně může zařadit. Exustije na to spousta testů, i online - nicméně mé zkušenosti s nimi nejsou příliš dobré. Champion na to měl jiný názor, nicméně mě opakovaně odhadoval blbě a především se už diskuze neúčastní, tak nevím, co by Vám k testům řekl on. Já spíše věřím tomu zařadit se na základě analýzy teorie MBTI a znalosti sebe sama v těch čtyřech základních kritériích - někdy ani to není snadné, neboť život a role nás mohou zavát do rolí, kdy sejhráváme něco, co nám není úplně přirozené a tedy nejméně energeticky náročné. Proto věřím, že užitek z MBTI může mít jenom ten, kdo opravdu chce. Pak třeba pochopíte, proč si s některými lidmi rozumíte více, s jinými méně, a přesto, když dokážete dobře odhadovat jejich preference, můžete i dialog přizpůsobit tak, abyste se domluvili. Ona zmíněná kniha Čakrta uvádí řadu příkladů komunikace mezi různými typy, a krásně vysvětluje podstatu mnohých nedorozumnění a jak jim příště předcházet. Psát, že to jsou pseudokecy může jenom ten, kdo to nikdy nečetl a ve skutečnosti se nezajímá.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

14. 10. 2014 2:03 | Mirek

Na tento a na podobné´ weby chodí lidé z různých důvodů. Někteří proto, že se na chtějí něco dozvěddět a poučit. Většinou z těchto důvodů sem chodím i já. Tomu, o čem tady plkáte vy a champion, já osobně nerozumím vůbec. To ale neznamená, že bych se o tom nechtěl nic dozvědět. Hunter napsal nějaký názor a sjel jste ho. Tak mu to vyvraťte. Podle něho jsou tohle jenom takové pseudokecy. Možná nejsou. Třeba by mohlo být zajímavé otipoval sebe sama a začít na sobě pracovat.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

13. 10. 2014 21:13 | Roger

Mirku: Víceméně jsem to napsal už jemu, proč. Protože píše nesmysly a já nemám čas mu to vysvětlovat, když navíc nevěřím, že má zájem poznat, jak to skutečně je.
Např. ty odkazy na psychologa nemají s tím, co jsme tu řešili, nebo co hlásá Ivo Toman, skoro nic společného. Taky si neráčil ověřit, "že to co píše ve své knize a za 3 litry říká na semináři, se můžete dočíst na internetu i zadarmo.", není jednak pravda, a to i v tom bodě, že se jedná o totéž: na semináři bude Toman hovořit z větší části (snad 90% jestli se neplatu), o něčem jiném, než co je v knize, protože jiné myšlenky se hodí na jiný styl reprodukce (psaná, řečená).
Ten začátek "MBTI nezjišťuje, jaký člověk je, ale spíš jaký si _přeje být_." je taky totální nesmysl, protože žádný typ není ani lepší, ani horší - každý má své přednosti, i své slabiny - a je dobré o nich vědět, příp. na nich pracovat, atd. To nemá s tím, co si kdo přeje nic společného. Je to teorie, a když jsem se podle ní identifikoval, tak jsem vůbec netušil, co z toho vyplyne, jak ten můj typ bude popsaný, a následně, že mne to natolik osloví a třeba získám nový pohled na některé své zážitky, či zkušenosti z dětství. V mnohém mi to pomohlo, i když jsem byl vždy velmi hloubavý, a taky hodně jiný než ostatní kluci. Hlupáci si často pletou příčiny, následky, souvislosti, a když mám navíc pocit, že je tom účelovost kvůli prosazení vlastního sdělení, tak to opravdu není nic pro seriózní a věcnou diskuzi. Proč si myslíte, že většina diskuzí na netu končí u Flamewar? A normálně by se ti lidé pravděpodobně vůbec nepohádali?
S člověkem, který má o tento druh psychologie zájem, bych si dokázal povídat celé dny. Ovšem ten, kdo o tom neví lautr nic a jen tu chce prudit, ve mne nevzbuzuje ani ten nejmenší respekt, a podle toho se k takovému budu chovat.
Snad Vám to tak stačí :-). Snažil jsem se na Váš podnět stručně odpovědět, nicméně do hloubky opravdu takto v diskuzi jít nejde.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

13. 10. 2014 11:30 | Mirek

Proč by se do toho nemohl plést? Je to veřejná diskuze. Odpovězte a nepeskujte ho tu. Když si chcete s championem pokecat mezi čtyřma očima, jděte na pivo.
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

12. 10. 2014 22:47 | Roger

Huntere, když o něčem víte prd, nebo tomu nerozumíte, buďte příště raději potichu. Já si tu o tom chci psát s někým, kdo ví, o čem je řeč, a ne s někým, kdo je ochoten tu ze sebe dělat pitomce za každou cenu. Vůbec mi nestojí za to, na takovou nebetyčnou hloupost nějak konkrétně reagovat, jenom Vás prosím, abyste se do mé diskuze s championem takto nepletl.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

12. 10. 2014 21:55 | Hunter

Citace - Roger / 12.10.2014 20:08

Svůj typ znám zcela přesně, neboť jsem byl doslova šokován, jak moc to sedí. A i proto jsem si MBTI velmi oblíbil, neboť žádná typologie ani psychologie před tím, mi tolik o mne nepověděla.
Tzv. "Forerův efekt".
Když si budu číst popisky 16 typů osobnosti, tak pokud budou rozumně napsané, minimálně 8 z nich na mě bude sedět. Funguje to podobně, jako horoskopy.
MBTI nezjišťuje, jaký člověk je, ale spíš jaký si _přeje být_. Pokud vám výsledek navíc toto přání potvrdí (což potvrdí, protože to vyplníte tak aby vám to vyšlo), stanete se obětí "cold readingu" - a pak zejména efektu toho výše zmíněného pána.


Ivo Toman pak ukazuje pouze tisíce let známou pravdu - že nejlépe se vydělává na lidské hlouposti a neštěstí. Vsadím, se, že to co píše ve své knize a za 3 litry říká na semináři, se můžete dočíst na internetu i zadarmo.
Každý může začít třeba zde: http://psychologie.cz/nez-pujdete-k-psychologovi/ http://psychologie.cz/zmena-misto-kecu/ http://psychologie.cz/kdyz-je-stesti-na-dosah/
... to vypadá skoro jako reklama. Ale opravdu je to zadarmo. I vykonání těch rad, není potřeba si kupovat další a další knížky o "seberozvoji" :)
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

12. 10. 2014 20:08 | Roger

Víte, já už se nad tou Vaší domnělou 100=-ní jistotou docela bavím. Svůj typ znám zcela přesně, neboť jsem byl doslova šokován, jak moc to sedí. A i proto jsem si MBTI velmi oblíbil, neboť žádná typologie ani psychologie před tím, mi tolik o mne nepověděla. A konkrétně o mém typu jsem si toho načetl a nastudoval zdaleka nejvíce. Samozřejmě tu a tam jsou nějaké drobné anomálie, a tu a tam jej někdo, kdo tomu moc nerozumí, popíše blbě, ale v globále jsem se s ničím tak trefným v životě nesetkal.
V podstatě jste mi jen potvrdil, co někde psávali, že je pro jiné typy velmi obtížné je číst a porozumnět jim :-). Naopak oni vidí do ostatních poměrně snadno. Něco Vám vypíšu z Čakrta, ať se dále netrápíte (mimochodem, já sám bych se neodvážil takto po pár příspěvcích, někoho typovat ani na 50%, na tož na 100% - a to bych na to k charakteristice svého typu měl teoreticky mít mnohem větší právo, či předpoklady). Takže:
"Svému okolí se tento vzácný typ, vyskytuj ící se zhruba ve 2 procentech populace, jeví jako nejvíce individualistický a nezávislý..... Rádi si zachovávají klidný odstup až chlad, věří rozumu a logice, mnozí z nich bývaj í ctižádostiví, a proto se snaží na sobě neustále pracovat a totéž očekávají od druhých.... jsou nejteoretičtější ze všech typů ... Tajemství jejich úspěchu tkví v tom, že mívají smysl pro to, věci dotahovat a být schopni předvídat i dlouhodobé důsledky nynějších činů. Pokud jsou přesvědčeni, že jsou správné a přínosné, dokáží je uvádět v život, je-li třeba, i s nelítostnou bezohledností, bez zřetele na osobní oběti, čas nebo energii. ... mohou být čas od času nesmírně úzce zaměřeni na jeden jediný cíl a prostě nevidět ani neslyšet nic a nikoho jiného. To může být pochopitelně jak jejich předností, tak i jejich slabinou.... K hlubšímu pochopení těchto nejednoduchých osobností je třeba především věnovat pozornost tomu, jak zacházej í s realitou, spíše f!eŽ s myšlenkami.... Protože jejich argumenty pocházejí z nitra, mohou svá zdůvodnění trochu zneprůhledňovat a zamlžovat například tím, že operují s nepřesně definovanými pojmy či se odvolávají na blíže nespecifikované zásady či učení. ... Hlavním rozhodčím v jejich uvažování bývá logická čistota a nerozpornost. Nic jejich nátuře nevyhovuje tak, jako když jejich systémy jsou bez vnitřní i vnějškové kontradikce a logicky konzistentní. ... Jejich emocionální stavy nebývají v jejich chování příliš patrné.. je nedávají příliš najevo a to, co stavějí na odiv, nemusí příliš souviset s jejich niternými pocity: mohou dávat najevo hněv a podráždění, když si myslí, že je to účelné, aniž je doopravdy cítí, a naopak radost a potěšení, aniž k nim maj í důvod.... Nezájem ze strany okolí nebo dokonce kritika je příliš nevyvádí z rovnováhy, protože většinou dělají věci, o nichž jsou tak jako tak velmi vnitřně přesvědčeni, že jsou správné, ne-li jedině možné.... Ačkoliv nejdůležitější vlastností a preferencí XXXX je silně vyvinutá iNtuice, nebývá tato jejich vlastnost zcela viditelná. Na odiv staví spíše Myšlení, pomocí něhož se vztahují k ostatním lidem a ke světu. Je však pravdou, že Myšlení je ve skutečnosti obvykle zapřaženo do služeb iNtuice, vnitřního zření, a tak mohou XXXX čas od času racionalizovat a velmi rafinovaně a důmyslně hájit značně krkolomné, podivínské a bizarní nápady, že se až ostatní někdy diví, kde se to v těch jinak tak inteligentních lidech bere."
Tak doufám, že už to poznáte, ať se dále netrápíte. Jediným mým motivem, že si tu s tím vůbec hraji, je snaha ukázat Vám, že je lépe být příště zdrženlivější v hodnocení, natož 100%-ním, když nemáte dostatek informací, a v tomto případě asi ani znalostí, či zkušeností. Mohu se zeptat, kolik lidí mého typu jste dosud osobně poznal, a jak se Vám jevili? Já sám jsem přesvědčen, že se i lidé mého typu velmi liší, v tom jak se se svou jedinečností dokáží v životě vypořádat. Není to vždy jednoduché. Jinde se totiž např. píše: "nejvíce nezávislí ze všech 16ti typů", "pro ostatní typy je obtížné číst jejich emoce", "Nejvýraznější vlastnost: názorová nezávislost", "věří především v platnost vlastního úsudku a nenechávají se ovlivňovat autoritami nebo všeobecným názorem.", "Jeví se jako nejvíce individualistický a nezávislý, myslí ve formách čisté logiky.", "Mívají neobyčejný smysl pro dotahování věcí a jsou schopni předvídat i dlouhodobé důsledky nynějších činů. Vynikají v zobecňování, klasifikování, sumarizování, nacházení vhodných příkladů, dokazování, demonstrování čehokoli, co chtějí okolí dokázat.", "Svému vlastnímu úsudku věří více než druhým a dokáže si podržet stanovisko i proti výrazné početní převaze a nátlaku.", "Ve skutečnosti ale XXXX mají schopnost změnit názor vždy, když se vyskytnou nové okolnosti", atd. atd. (vypsal jsem spíš věci, které mi na ostatních lidech žalostně schází)
Teď by mne jen zajímalo, proč jste si myslel, že jsem ENTJ? Neptal jsem se Vás na to, a navíc jste to tvrdil s takovou vehemencí a jistotou, až mne to zaujalo :-). Mně to připadá, že Vás asi zmátla má sekundární funkce, nicméně pokud jste otestoval 2000 lidí, tak by se to stávat nemělo. Proto se tedy ptám.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

12. 10. 2014 19:21 | Omasta

Tak když nejste ENTJ, tak jste ENFJ, anebo to sám nevíte. Lidi i testy dělají nejvíce chyb v rozeznání N|S a P|J. Pokud by ten rozdíl nebyl S P a vy byste byl INTP, tak by to byla chyba mého odhadu.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

12. 10. 2014 18:41 | Roger

Předpokládám, že reagujete na mne, i když už podruhé byla komentovaná zpráva přiřazena jinému uživateli. I když Vás neznám, ukazuje mi to spíše na extraverzi :-).
MBTI seznamky, ať klidně jsou, ale i v Čakrtovi máte napsané, jak se k sobě jednotlivé typy hodí, a vůbec to není černobílé. Navíc záleží i na mnohých dalších věcech, jako jsou zájmy, vzájemné sympatie, tolerance, atd., atd.
Klidně si udělejte testy s přesností na 95%. Nicméně u mne byste si mou důvěru nezískal :-). Alespoň zatím ne - z toho, co jste tady předvedl. Na můj vkus příliš mnoho drobných nepřesností, a mne jste mimochodem také chybně odhadl, třebaže máte pocit, že jste byl 100%-ní :-). Myslím, kdybyste dobře znal typologii, dávno jste mne mohl zařadit, neboť se i do té role rád stylizuji :-).
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

12. 10. 2014 18:17 | Omasta

Seznamky už se dělají s testem MBTI. Není problém zvýšit přesnost testu na 95%. Když víte podle jakých pravidel se mají lidé párovat, tak bude úspěšnost větší než při hodu kostkou. To lidem ušetří mnoho zklamání, odmítnutí a také spoustu času ztraceného chystáním na schůzky. Když to bude dobře provedené, tak lidi budou mít zájem ten test vyplnit.
Lidi ve vztahu si musí být v něčem podobní a v něčem odlišní. Když uvážíte, že někteří nejsou vyhranění, ale jsou napůl, tak se to celé ještě víc komplikuje. Běžný smrtelník (kromě mne) by nedokázal taková pravidla vymyslet. A tak si budeme muset počkat na umělou inteligenci.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

12. 10. 2014 14:26 | ST

Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl a je, tak má být to, co je a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.
Jan Werich
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Stránka 1/2

Předchozí

1

Spočítejte si

Výpočet čisté mzdy 2024

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Jakub Vágner

rybář a podnikatel

Petra Procházková

manažerka, Agrofert

Jakub Vágner
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů
×
Petra Procházková
ÚSPĚŠNOST
100,00 %

z 1 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services