Exekutor Vrána: Já, anebo radši Ukrajinec, co láme prsty?

Petra Dlouhá | rubrika: Rozhovor | 4. 10. 2014 | 46 komentářů
Druhý díl rozhovoru s nejobávanějším českým exekutorem. Proč Tomáš Vrána zarytě odmítá zveřejnit výdělky svého úřadu? O kolik zakázek by přišel, kdyby byla zavedena místní příslušnost exekutorů, která by podle mnohých zkrotila největší exekutorské dravce? A nepřipadá mu trochu provokativní, když soudní exekutor sponzoruje fotbalový klub? Ptáme se na všechno.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

4. 10. 2014 17:53

Nejste náhodou exekutor nebo jeho zaměstnanec? Pořád ty stejné argumenty dokola.

Hádejte, kdo ty zákony prosazuje. Zákony, které podporují tuto likvidaci, se dříve nebo později změní a nepomůžou tlusté obálky ani silný lobbing. Exekutorská činnost měla být bič na nepoctivé dlužníky velkého ražení a ne, že se z toho udělal byznys např. pro firmy, které pohledávky odkupují a cíleně je navyšují. Nedávno i dražby byly dobrý byznys, na kterém se bohatlo. Nákladovost oproti jiným státům je extrémně vysoká. Podívejte se, kolik bylo navržených exekucí v ČR a kolik v zahraničí. Jedná se pouze o byznys. Lidé, kteří nemohou prokázat, že je majetek jejich, tak o něj přichází i přesto, že s dluhem nemají nic společného. Listina základních práv a svobod, je tuto chvíli k ničemu a jen někdy to soud vzal v úvahu. Exekutoři zákon porušili a dostali za to i postihy, ale vzhledem k tomu, že dlužníci mají strach a nemají finanční prostředky, aby se efektivně bránili, tak těch případů není až tolik.

Poškozená osoba musí dokázat, že je majitelem, ale exekutor nemusí dokazovat vůbec nic. Může dokonce vstoupit do bytu, kde se dlužník zdržoval, majitel bytu se v tu chvíli nemůže bránit, ať už je doma nebo ne.

Článek 10 - Každý má právo, aby byla zachována jeho lidská důstojnost, osobní čest, dobrá pověst a chráněno jeho jméno. Článek 12 - Obydlí je nedotknutelné. Není dovoleno do něj vstoupit bez souhlasu toho, kdo v něm bydlí. Článek 7 - Nedotknutelnost osoby a jejího soukromí je zaručena.
Ale exekutorovi stačí se zeptat souseda, jestli se tam dlužník zdržoval a jde se na věc. V jiných státech by je sejmuli hned ve dveřích. Exekutoři společně se státem nám dokazují, že žádná listina základních práv a svobod nemá žádnou váhu.

Ať se klidně vymáhá, ale ať se pohledávky tak extrémně nenavyšují. Ať se nepoškozují další osoby, které s dluhem nemají nic společného. Ať není možné na jednoho dlužníka uvalit nespočet exekucí, které dlužníka a jeho rodinu zničí. Osobní bankrot by měl být dostupnější pro všechny a ne jenom pro některé. Neměla by se porušovat práva lidí, kteří s dluhem nemají nic společného. Exekutoři by se měli pokutovat v milionech a ne v desítkách tisíc. Karenční žaloby by se neměly řešit roky, ale týdny. Exekuce by se pro nemajetnost měly automaticky zastavovat…
Já se nedivím, že lidé napadají zaměstnance exekutora, když Vám chtějí zabavit věc i, ke kterým můžete mít i citový vztah a přitom nedlužíte ani korunu, tak se málo kdo udrží. To nemluvím o případech, kdy zabavovali dětem hračky, nebo před změnou dokonce i domácího mazlíčka. To už je opravdu extrém.
Exekutoři nám chtějí nastavovat lidskou tvář, ale praxe je praxe dámy a pánové.

Mimochodem, když vám někdo zabaví věc, která nemá s dlužníkem nic společného, tak se jedná o trestný čin. Ale dokažte to. Exekutor dobře ví koho je majetek, ale nalijme si čistého vína: ,,Jemu to jedno“.

Zobrazit celé vlákno

+88
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

14. 10. 2014 1:20

Víte, ne že bych někomu přál zlámaný prsty... ale jsou okamžiky, kdy by je zbabělci a deprivantni zlámaný mít měli. Jsou to ty okamžiky, kdy můžou vzít spravedlnost do svých rukou. Revoluce, války... konec války u nás třeba. Je to ten typ lynčovací spravedlnosti, který má víc společného se sadismem než čím jiným. Svoboda? Svobodu dávno máte, vy bažíte po svobodě rozbít někomu beztrestně kokos.

Zobrazit celé vlákno

-8
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 46 komentářů)

6. 10. 2014 17:06 | MISTR_NEPLATIČ

tvl jste furt z nich vyklepaný,já jim nikdy nedal ani korunu účet nemám prachy mám na ruku a ty krámy doma ani nechtěj, bomba je že když ti nic nemůžou vzít ,tak ty prachy chtěj od toho co tě tahá po soudech vyhrožuje exekucema to už je k smíchu :D
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

6. 10. 2014 11:36 | Pavla

Exekucí je už nad 6mil. Z toho minimálně 80% zbytečných. Exekutoři vyvolávají další exekuce, už jsem o tom psala. Jeden dlužník může mít desítky exekucí. Každý dlužník do insolvence utéct nemůže. Úspěšnost exekucí je pouhých 24%. Proč se teda nezmění zákony a neřeší se vymáhání stejně jako v zahraničí, kde je úspěšnost vymáhaní daleko nad 50% a přitom neničí rodiny? Odpověď všichni známe, na to neexistuje argument.
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

6. 10. 2014 10:04 | Pilgrim

To ROBERT: Milý chlapče, řekni mi jen jedno: pracuješ jako exekutorský pohůnek (ty a nebo někdo z okruhu tvých blízkých), nebo žiješ mimo území ČR, nebo provokuješ.... a nebo (neber to jako urážku) u tebe začíná vznikat nějaká duševní porucha?
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

6. 10. 2014 9:54 | Pilgrim

Jasně, když už jsou gestapácký metody Vránových pohůnků mediálně zdokumentovány, tak udělá ze stěžovatele nesvéprávnou osobu.... (viz.předchozí část rozhovoru) - a to to je právě jeden z tisíce důkazů Vránovy těžké arogance. Ale co to, že vyžraný (a stále nenažraný) Vrána sám požádal o rozhovor? Že by si chtěl zlepšit svůj obraz v očích veřejnosti? To už ale přeci nejde.... Nebo že by si chtěl udělat reklamu?...To asi ne, "práce" má dost.... Tak proč? Že by se mu ozvalo svědomí? Blbost, tenhle dobytek žádný svědomí nemá... Spíš to vypadá, že už je mu dost nepříjemný žít pod obrovskou lavinou negativity, valící se denně od desítek tisíců lidí...., že nemůže jen tak vystrčit na ulici ten svůj rypák, aniž by si na něj někdo v tom lepším případě neukazoval..... . Ne ne, pane Vráno, jednáte možná v souladu se zákonem (legislativou), ale jiné zákony (přírodní zákony vyššího principu) absolutně amorálně a bezskrupulózně překračujete, mnohdy zbytečně krutě zacházíte s dlužníky, neboť neumíte - anebo nechcete - rozlišovat. A i kvůli pár grošům způsobujete lidem neúměrná utrpení. Nikdo na vás nemůže, vždyť jednáte pouze v rámci (byť špatného) zákona, máte peníze na tisíce bodyguardů...ale zda-li pak víte, co říká zákon o zachování energie? Že energie nemůže nijak vysublimovat, nemůže se nijak ztratit, pouze se může maximálně přeměnit v energii jinou...a tento zákon říká zároveň i to, že co vysílám, to se mi násobně vrátí, tudíž slovy lidové pranostiky.."co zaseješ, to sklidíš". A co si myslíte, pane Vráno, že budete od života sklízet vy? No, sláva, láska, štěstí, obdiv to asi nebudou....
+8
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

6. 10. 2014 9:20 | robert

tak jak to je s exekutory u nas je to spravne .. snad jedine mensi odmeny a nahrady, jinak nic nemenit v zemi s 10 mil. obyvatel mame 5 mil. exekuci cili je chyba ze dluh neni trestny cin ... ostatne dnes uz kazdy dluznik muze utect pred exekutorem do insolvence ...
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

6. 10. 2014 8:24 | vlasta

mam dceru dnes je v insolvenci dopadla tak ze spala i s malym synem na teplarenskym topeni to je parovodu .konecne se nechala uprosit aby sla do odluzeni a dne uz ji to bude v cervenci koncit zadne potize s tim nemela jen snad jsem ji občas pomohla tim ze jsem jim nakoupila .lituji ty lidi kteří naleti na sliby .... s uctou vlasta
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

6. 10. 2014 3:40 | Petr Vorel

Dluhy se platit musí. Existuje skutečně, a to jak z hlediska práva i morálky jistá hranice : Ne všichni si za dluhy mohou sami. Vyrazit někomu dveře, zabavit zvíře i kočárek či invalidní vozík a majetek, který prokazatelně dlužníkův není včetně výhrůžek - to jsou praktiky z Přerova. Kterak vytvořit z dluhu 1000,- Kč 75 000,-Kč se tam můžete naučit také. Zastavme to ...
+4
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

5. 10. 2014 20:58 | Pavla

Vážený pane, díváte se na to dost sobecky. Je tu i ta druhá strana, která je daleko zranitelnější. Jde vidět, že mé příspěvky vůbec nečtete. Zdá se vám v pořádku, že je v ČR volný byznys s pohledávkami? Víte vůbec kolik firem a podnikatelů si na tom hrabe? Chápete vůbec to, že právě exekuce v ČR zvyšují počet dalších nezaplacených závazků? Zkuste se nad tím zamyslet, až tak složité to není. Uvedu vám příklad. Rodina Novákova se kvůli ztrátě hlavního finančního příjmu dostala do tíživé situace. Vše řešili s věřiteli. Tři věřitelé řekli ok, posílejte alespoň částku podle platebního kalendáře. Bohužel čtvrtý věřitel chtěl víc a vzhledem k tomu, že na to rodina neměla, podal věřitel na dlužníka platební rozkaz. Rodina podala odpor a chtěla prosadit u soudu platební kalendář. Bohužel soud žádost zamítl. Dostalo se to až k soudnímu exekutorovi. Zaměstnanec soudního exekutora navrhl splátkový kalendář, bohužel tak finančně náročný, že rodina si půjčovala další peníze. Pak když už nikdo nepůjčil, tak si exekutor řekl, zabavíme a vydražíme věci. Tak i učinil, rodina v tu chvíli byla bez ledničky, pračky, myčky atd. Rodina přestala platit i ostatním věřitelům, protože už prostě neměli peníze a ani motivaci splácet. Jedna exekuce stíhala druhou exekuci, ale už neměli kde brát. Pohledávky v tu chvíli byly o100% vyšší. Zdá se vám to efektivní? Mě teda vůbec ne. Další věřitelé přišli o peníze kvůli jinému nenažranému věřiteli. Klidně ať se exekutoři zachovají, ale ať jsou stanovená nová pravidla. Věřitelské společnosti finančně rostou, ale pod sebou mají zviklidované rodiny. Věřitelé by měli nést plné, nebo alespoň částečné riziko. Exekuce by se měly slučovat, ne jenom za splněných podmínek. Soudy by měli brát v úvahu to, že dlužník se chtěl s věřitelem domluvit. Věřitel, který se domluvit nechtěl a vyžadoval likvidační částky, by měl hradit veškeré náklady se soudem a s exekucí spojené. DPH by neměl platit dlužník, ale ten kdo si službu objednal.
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

5. 10. 2014 20:06

Takže tvrdý, bezskurpolózní exekutor vás může klidně zmasit, třeba i omylem, ale vy se bránit nemůžete? Jedině se odvolat k tomu impotentnímu úředníkovi asi. Jediný dobrý exekutor je mrtvý exekutor. Tak si dávejte pozor, ať z vás není dobrý exekutor.
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

5. 10. 2014 17:05 | L.

Je mi líto, ale zemi kde jako věřitel můžu akorát tak poslat poníženou supliku nějakému impotentnímu úředníkovi, který napíše pár papírů a pak mi oznámí že nic nevymohl, zatímco se mi dlužník směje do ksichtu opravdu za civilizovanou nepovažuji. Soudní exekuce byly před zavedením současné právní úpravy i u nás a druhotná platební neschopnost byl tenkrát ohromný problém. Dát někomu na fakturu byl hazard, protože pokud nezaplatil, tak byla mizivá šance to dostat zpátky. Po zavedení soukromých exekutorů to chvilku trvalo, ale většina dlužníků pochopila, že přístup 'no tak nezaplatím, co mi můžou udělat' už je out.
Hodně dlužníků platit nechce a peníze se z nich dají vymámit pouze tvrdým tlakem. Státní úředník samozřejmě žádný tlak vyvíjet nebude, takže tam, kde to tak mají zavedené vymáhání práva moc nefunguje.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

5. 10. 2014 13:33 | Pavla

Je jasné, že se ti to nelíbí. Červené palce, které vytváří jeden možná dva lidi, kteří pracují s EX. Možná by bylo fajn, zveřejňovat IP adresu. Lidé, nedávají na to kolik je červených, ale jaké jsou názory a informace.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

5. 10. 2014 12:40 | Pavla

právníci doporučují:
Můžete žalovat buď exekutora, nebo se domáhat vyplacení škody od státu. Můžete se domáhat náhrady škody podle zákona č. 82/1998 Sb., o odpovědnosti za škodu způsobenou při výkonu veřejné moci rozhodnutím nebo nesprávným úředním postupem (je tam promlčecí doba 3 let, u nemajetkové újmy 6 měsíců). Na exekutora, který do vašeho bytu vstoupil, aniž by Vás předtím k jeho prohlídce vyzval, můžete podat trestní oznámení pro porušení domovní svobody (§ 178, odst. 2, zákon č. 40/2009 Sb.). Doporučuje se spolupráce advokáta. Můžete podat stížnost Exekutorské komoře České republiky, Ministerstvu spravedlnosti České republiky (odbor dohledu a stížností), případně předsedovi okresního soudu, v jehož obvodu má exekutor své sídlo. Oznámení můžete učinit u jedné, dvou nebo všech výše uvedených institucí. Vašim oznámením jsou povinni se zabývat a mohou udělit exekutorovi písemnou výtku, popřípadě zahájit s exekutorem kárné řízení. V případě podezření na trestný čin můžete podat trestní oznámení na exekutora u kterékoliv služebny Policie ČR. jen doplním že trestné oznámení nemusí podat jenom poškozený. Dokonce trestné oznámení muže podat neznámá osoba.
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

5. 10. 2014 12:37 | Pavla

Soudní exekutor skládá do rukou ministra spravedlnosti před svým jmenováním tento slib: „Slibuji na svoje svědomí a občanskou čest, že budu zachovávat Ústavu České republiky, ústavní a jiné zákony a právní předpisy a budu je uplatňovat jako soudní exekutor podle svého nejlepšího vědomí a svědomí, při výkonu exekuční činnosti budu postupovat nezávisle a spravedlivě a budu zachovávat povinnost mlčenlivosti o všech skutečnostech, o kterých se dozvím v souvislosti s vykonáváním exekuční nebo další činnosti exekutora.“
Kdo to dodržuje???????????
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

5. 10. 2014 12:35

Kam odkazem na ten článek míříte? Na to, že banda zlodějských kurev (hazardní firmy, exekutoři, stát samotný) se perou o hromádku prachů, které vykouřili nějakým slabošským gemblerským nešťastníkům? Kdyby tento stát za něco stál a staral se o své občany, kteří ho živí, tak bude proti hazardu bojovat a nebude si na tom přiživovat. Parazit ze všech největší. L., běžte už do prdele.
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

5. 10. 2014 11:35 | Rudolf

Exekutoři jsou v civilizovaných zemích státními zaměstnanci, tj. berou plat jako každý státní úředník. U nás jsou exekutoři živnostníci, jsou zaštítěni exekutorskou komorou, která je stát ve státě. Se zabaveným majetkem manipulují exekutoři sami. Mají tedy tendenci zabavovat majetek zejména movitých občanů. Stali se z nich hyeny, které se neštítí ničeho, protože nepodléhají žádné kontrole.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

5. 10. 2014 10:53 | Pavla

Kolik jste obstaral palců dolů? Mimochodem, si prosím přečtěte mé příspěvky pozorně. Možná pochopíte, že nemám nic proti vymáhání, ale nechci aby z toho byl byznys v dnešní podobě. Hazard je za úplatu státu další likvidace rodin.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

5. 10. 2014 10:44

Kolik za to dostaneš od Vrány ty, kašpare?
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

5. 10. 2014 9:37 | L.

Jojo, co si exekutoři dovolují je hrůza! Viz třeba tady http://zpravy.aktualne.cz/domaci/hazardni-firmy-se-boji-exekuci-plati-dluhy-na-danich/r~4a84889a488011e4b269002590604f2e/ jak začali nedávno hromadně porušovat nedotknutelná ústavní vlastnická práva majitelů kasin! A to jen proto, že dluží mizerných 200 miliónů na daních! To je nestoudnost!!! Ve státním by se ty peníze stejně rozkradly!
P.S.: Mám tu vzkaz od šéfa pro Pavlu a Lumíra: Děláte to dobře, dostanete přidáno.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

4. 10. 2014 18:46 | Lumír

Citace / 04.10.2014 13:28

kdyby p. Vrána zákon porušil, už by svou práci nedělal. Zřejmě je pod takovým drobnohledem, jako nikdo jiný.

A víte, co se stane, když ho poruší? Dostane pokárání nebo pokutu. Při jeho ziscích to má stejný efekt, jako stokorunová sleva na Ferrari.
Pokud vám exekutor v dražbě nelegálně prodá vybavení bytu, máte jediný nárok - aby vám tyto peníze vydal. Co na tom, že hodnota těch věcí byla desetkrát vyšší a vy si za ty peníze nebudete moci prakticky nic koupit? A svůj kšeft nepřijde, nikdo ho jeho úřadu nezbaví, protože poukáže na to, že přece každý může udělat chybu.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

4. 10. 2014 17:53

Nejste náhodou exekutor nebo jeho zaměstnanec? Pořád ty stejné argumenty dokola.
Hádejte, kdo ty zákony prosazuje. Zákony, které podporují tuto likvidaci, se dříve nebo později změní a nepomůžou tlusté obálky ani silný lobbing. Exekutorská činnost měla být bič na nepoctivé dlužníky velkého ražení a ne, že se z toho udělal byznys např. pro firmy, které pohledávky odkupují a cíleně je navyšují. Nedávno i dražby byly dobrý byznys, na kterém se bohatlo. Nákladovost oproti jiným státům je extrémně vysoká. Podívejte se, kolik bylo navržených exekucí v ČR a kolik v zahraničí. Jedná se pouze o byznys. Lidé, kteří nemohou prokázat, že je majetek jejich, tak o něj přichází i přesto, že s dluhem nemají nic společného. Listina základních práv a svobod, je tuto chvíli k ničemu a jen někdy to soud vzal v úvahu. Exekutoři zákon porušili a dostali za to i postihy, ale vzhledem k tomu, že dlužníci mají strach a nemají finanční prostředky, aby se efektivně bránili, tak těch případů není až tolik.
Poškozená osoba musí dokázat, že je majitelem, ale exekutor nemusí dokazovat vůbec nic. Může dokonce vstoupit do bytu, kde se dlužník zdržoval, majitel bytu se v tu chvíli nemůže bránit, ať už je doma nebo ne. Článek 10 - Každý má právo, aby byla zachována jeho lidská důstojnost, osobní čest, dobrá pověst a chráněno jeho jméno. Článek 12 - Obydlí je nedotknutelné. Není dovoleno do něj vstoupit bez souhlasu toho, kdo v něm bydlí. Článek 7 - Nedotknutelnost osoby a jejího soukromí je zaručena. Ale exekutorovi stačí se zeptat souseda, jestli se tam dlužník zdržoval a jde se na věc. V jiných státech by je sejmuli hned ve dveřích. Exekutoři společně se státem nám dokazují, že žádná listina základních práv a svobod nemá žádnou váhu.
Ať se klidně vymáhá, ale ať se pohledávky tak extrémně nenavyšují. Ať se nepoškozují další osoby, které s dluhem nemají nic společného. Ať není možné na jednoho dlužníka uvalit nespočet exekucí, které dlužníka a jeho rodinu zničí. Osobní bankrot by měl být dostupnější pro všechny a ne jenom pro některé. Neměla by se porušovat práva lidí, kteří s dluhem nemají nic společného. Exekutoři by se měli pokutovat v milionech a ne v desítkách tisíc. Karenční žaloby by se neměly řešit roky, ale týdny. Exekuce by se pro nemajetnost měly automaticky zastavovat… Já se nedivím, že lidé napadají zaměstnance exekutora, když Vám chtějí zabavit věc i, ke kterým můžete mít i citový vztah a přitom nedlužíte ani korunu, tak se málo kdo udrží. To nemluvím o případech, kdy zabavovali dětem hračky, nebo před změnou dokonce i domácího mazlíčka. To už je opravdu extrém. Exekutoři nám chtějí nastavovat lidskou tvář, ale praxe je praxe dámy a pánové.
Mimochodem, když vám někdo zabaví věc, která nemá s dlužníkem nic společného, tak se jedná o trestný čin. Ale dokažte to. Exekutor dobře ví koho je majetek, ale nalijme si čistého vína: ,,Jemu to jedno“.
+88
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

Spočítejte si

l / 100km
l / 100km
Kč / l
Kč / l
km

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Tomáš Matějček

podnikatel, Miton

Vladimír Kovář

podnikatel, Unicorn

Tomáš Matějček
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů
×
Vladimír Kovář
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services