Exekutor Vrána: Já, anebo radši Ukrajinec, co láme prsty?

Petra Dlouhá | rubrika: Rozhovor | 4. 10. 2014 | 46 komentářů
Druhý díl rozhovoru s nejobávanějším českým exekutorem. Proč Tomáš Vrána zarytě odmítá zveřejnit výdělky svého úřadu? O kolik zakázek by přišel, kdyby byla zavedena místní příslušnost exekutorů, která by podle mnohých zkrotila největší exekutorské dravce? A nepřipadá mu trochu provokativní, když soudní exekutor sponzoruje fotbalový klub? Ptáme se na všechno.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

4. 10. 2014 17:53

Nejste náhodou exekutor nebo jeho zaměstnanec? Pořád ty stejné argumenty dokola.

Hádejte, kdo ty zákony prosazuje. Zákony, které podporují tuto likvidaci, se dříve nebo později změní a nepomůžou tlusté obálky ani silný lobbing. Exekutorská činnost měla být bič na nepoctivé dlužníky velkého ražení a ne, že se z toho udělal byznys např. pro firmy, které pohledávky odkupují a cíleně je navyšují. Nedávno i dražby byly dobrý byznys, na kterém se bohatlo. Nákladovost oproti jiným státům je extrémně vysoká. Podívejte se, kolik bylo navržených exekucí v ČR a kolik v zahraničí. Jedná se pouze o byznys. Lidé, kteří nemohou prokázat, že je majetek jejich, tak o něj přichází i přesto, že s dluhem nemají nic společného. Listina základních práv a svobod, je tuto chvíli k ničemu a jen někdy to soud vzal v úvahu. Exekutoři zákon porušili a dostali za to i postihy, ale vzhledem k tomu, že dlužníci mají strach a nemají finanční prostředky, aby se efektivně bránili, tak těch případů není až tolik.

Poškozená osoba musí dokázat, že je majitelem, ale exekutor nemusí dokazovat vůbec nic. Může dokonce vstoupit do bytu, kde se dlužník zdržoval, majitel bytu se v tu chvíli nemůže bránit, ať už je doma nebo ne.

Článek 10 - Každý má právo, aby byla zachována jeho lidská důstojnost, osobní čest, dobrá pověst a chráněno jeho jméno. Článek 12 - Obydlí je nedotknutelné. Není dovoleno do něj vstoupit bez souhlasu toho, kdo v něm bydlí. Článek 7 - Nedotknutelnost osoby a jejího soukromí je zaručena.
Ale exekutorovi stačí se zeptat souseda, jestli se tam dlužník zdržoval a jde se na věc. V jiných státech by je sejmuli hned ve dveřích. Exekutoři společně se státem nám dokazují, že žádná listina základních práv a svobod nemá žádnou váhu.

Ať se klidně vymáhá, ale ať se pohledávky tak extrémně nenavyšují. Ať se nepoškozují další osoby, které s dluhem nemají nic společného. Ať není možné na jednoho dlužníka uvalit nespočet exekucí, které dlužníka a jeho rodinu zničí. Osobní bankrot by měl být dostupnější pro všechny a ne jenom pro některé. Neměla by se porušovat práva lidí, kteří s dluhem nemají nic společného. Exekutoři by se měli pokutovat v milionech a ne v desítkách tisíc. Karenční žaloby by se neměly řešit roky, ale týdny. Exekuce by se pro nemajetnost měly automaticky zastavovat…
Já se nedivím, že lidé napadají zaměstnance exekutora, když Vám chtějí zabavit věc i, ke kterým můžete mít i citový vztah a přitom nedlužíte ani korunu, tak se málo kdo udrží. To nemluvím o případech, kdy zabavovali dětem hračky, nebo před změnou dokonce i domácího mazlíčka. To už je opravdu extrém.
Exekutoři nám chtějí nastavovat lidskou tvář, ale praxe je praxe dámy a pánové.

Mimochodem, když vám někdo zabaví věc, která nemá s dlužníkem nic společného, tak se jedná o trestný čin. Ale dokažte to. Exekutor dobře ví koho je majetek, ale nalijme si čistého vína: ,,Jemu to jedno“.

Zobrazit celé vlákno

+88
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

14. 10. 2014 1:20

Víte, ne že bych někomu přál zlámaný prsty... ale jsou okamžiky, kdy by je zbabělci a deprivantni zlámaný mít měli. Jsou to ty okamžiky, kdy můžou vzít spravedlnost do svých rukou. Revoluce, války... konec války u nás třeba. Je to ten typ lynčovací spravedlnosti, který má víc společného se sadismem než čím jiným. Svoboda? Svobodu dávno máte, vy bažíte po svobodě rozbít někomu beztrestně kokos.

Zobrazit celé vlákno

-8
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 46 komentářů)

14. 5. 2019 8:00 | Marek

Exekuce je státem posvěcená lichva a je potřeba, aby se s tím v téhle zemi konečně něco udělalo (a vypada to, že už snad i bude)..ano,dluhy se musí splácet, ale co případy lidí, kterým přišla už v 18ti letech exekuce, protože jejich rodiče neplatili například odpad? Já osobně splácel exekuce už při studiu (ano,za odpad po mámě :) ) a nechybělo málo a musel bych studium přerušit. Jsou dlužníci a "dlužníci". Za další - to, že si exekutor může za svou činnost napsat několikanásobnou odměnu, než je jistina, to je pouhopouhá zlodějina. Nemluvím o úrocích z prodlení, ale o jeho 8000 kč odměny, ačkoliv člověk dluží pětistovku. Vůbec se nedivím lidem, že to nechtějí platit a je smutné, že bylo něco podobného, ve středu civilizované Evropy, vůbec umožněno.
-2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

18. 7. 2015 21:18 | Mladejovič Ustin

Co ho na teto funkci uspokojuje ? Ať to nedělá ? Za to že se jednou človek zadluží a udělá přehmat, tak bude strádat a ve své podstate trpet další pokolení ! A od čeho byla ta zkoušková doba ? Všichni jsme se snažili někam zařadit ! Někomu to nevyšlo a nekdo hrabe dál a dál. Co je na tom spravedlivé ???!
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

3. 6. 2015 18:00 | Jura

Přesně jak říkáš ,,,,máš recht.
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

28. 5. 2015 23:01 | tajná

Pan exekutor má zvláštní metody. Známým polepil věci včetně pračky a to mají malé děti. Měli u něj dluh cca 80 tisíc. Věci polepil a řekl, že pokud mu do tří dnů peníze nedají pro věci si přijede a byt vystěhuje. Ano dlužníci by měli své dluhy platit, ale popravdě exekutoři jim moc šance nedávají. Odstaví plat, účet, polepí věci a nemáte ani z čeho platit dětem školku. Známí to vyřešili insolvencí slušně to panu exekutorovi oznámili, no ještě vyhrožovat, že ač podali návrh na úpadek stejně jim přijede předmětné věci zabavit, což ze zákona nesmí. Takže dluhy se platit musí jak k tomu přijdou ti do se jim dluží, ale prostě rozumně ne že z 15 tisícového dluhu je 90 tisíc to lidi prostě nemají šanci zvládnout. Už by se nad tím někdo měl zamyslet a dát rozumné tabulky za vedení exekucí. S rozumnými částkami za odměny exekutorovi protože jinak se z toho pekla lidi nevyhrabou a vyučovat na školách ještě intenzivněji finanční gramotnost.
+7
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

26. 5. 2015 14:58

to se tady smi vyhrozovat ukrajinskou mafii?
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

10. 2. 2015 14:42

Efektivně.ti páni co pro něj dělaji.dle zakona maji sepsat věci ktere patři jiné osobě a ne dlužnikovi.to neudělali.a ještě byli tak sprostí že žduchli do moji mamky.řvali po rodičich že z domu neodejdou.jak se přivolala policie stáhli krovky a byl klid.vyhrožovánim že daji někomu do huby to se asi neděla ne.si myslijou że se jich všichni důchodci boji.chovaji se pánove jak prasata.pokud mam doklad o zaplaceni musi to vyjmout z jejich evidence.jenže to zamitli.takže ať děla člověk co chce tak exekutoři jsou chudačci co tvrdi že dělaji vše podle zakona
+4
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

3. 12. 2014 22:09 | Karlsson

Juřa zde napsal: Dluhy se platit musí, a o tom že je má p.Vrána vymoci exekucí rozhodne soud jménem republiky - takže se probuďte Vrána není ten zlej, jen dělá efektivně svou práci.....
Pán asi chodil v mrazu naboso a nastydl. Tak jen jednu dobrou radu... Juřo, dobře se obleč a utři se. Tuhle kravinu co si sem napsal si nemohl myslet vážně. Pokud ano tak seš stejnej jako je Chvalovský a všichni zloději co byli omilostněni gumou Klausem.
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

1. 12. 2014 23:49 | Karlsson

Pořád si neuvědomujeme jednu podstatnou věc. V exekucích jedou za těžký prachy soudy. Pokud by soudci nebyli dobytek, bylo by vše jinak a žádný novely zákonů by nebylo nutné.Pak by i bolševik Vrána utřel rypák!!! Mimo jiné, kolik z vás ví jaký je rozdíl mezi vykonavatelem a exekutorem.....? Žádný! To je jen blábol. Jelikož slovo exekutivní znamená výkonná!! Takže EXEKUTOR = VYKONAVATEL.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

31. 10. 2014 23:36 | Vladan

o sponzorství p.Vrána neříká pravdu. Sponzorský daň dárci sníží základ daně z příjmu. Pokud sponzoroval Sigmu Olomouc jako soukromá osoba pak u jeho jména jako sponzora nemělo být označení "exekutorský úřad"......čili sponzorský dar není zdaňován a sníží základ daně
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

31. 10. 2014 23:34 | Jarda

.že si na místní příslušnost nestěžují notáři...nejedná se o místní příslušnost v pravém slovy smyslu, ale jejich počet je na kraj předepsán
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

14. 10. 2014 1:20

Víte, ne že bych někomu přál zlámaný prsty... ale jsou okamžiky, kdy by je zbabělci a deprivantni zlámaný mít měli. Jsou to ty okamžiky, kdy můžou vzít spravedlnost do svých rukou. Revoluce, války... konec války u nás třeba. Je to ten typ lynčovací spravedlnosti, který má víc společného se sadismem než čím jiným. Svoboda? Svobodu dávno máte, vy bažíte po svobodě rozbít někomu beztrestně kokos.
-8
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

11. 10. 2014 22:18 | Zdobinsky Jaromír

Pokud mohu něco tomuto podoknout,tak se mi práce našich úředníků moc líbí ať už je to exekutor a nebo jiný Gauner.. který se k této profesi nabídnul.Alespoň je vidět jaké tu máme odborníky na ůplnou likvidaci lidí a jejich vydírání.Pro peníze vyvraždí i vlastní rodinu. U mé rodiny už se jim to povedlo...takže se mohou připravit, co se stane až dostanu příležitost jim to zase oplatit....Možná by byli radši,kdyby jim ti Ukrajinci zlámali jejich zlodějské prsty.

Čas utíká rychle a také budou páni mezinárodní zločinci nebo jak je vlastně nazvat...jednou staří jako zestárli moje poctivě pracující rodiče...tak jim připravím možnost prožít si tento pocit a vzít jim život jako exekutor, na kterého jako dańový poplatníci museli celý život dost tvrdě pracovat!!!!Atˇžije svoboda a spravedlnost...nastane čas kdy si jí budeme moci převzít do vlastních rukou!!!!
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

10. 10. 2014 11:25 | Mirek

Já si myslím, že místní příslušnost by byla vynikající, neboť pak by se exekuce na jednoho neplatiče soustředila u jednoho exekutora. Nyní je při 10 - 15 exekucí na jednoho neplatiče zainteresováno i 10 - 15 exekutorských úřadů. A když se součet exekucí dostane na úroveň 1 mil.kč, tak je k smíchu, kdy každý další exekutor požaduje stejné údaje, jako ti předcházející a zakazují vyplácet část mzdy... Kdyby to vše bylo u jednoho exekutora, tak by už nezatěžoval mzdové účetní ve firmách, neboť jen ony jsou nejvíce obtěžovány korespondencí od exekutorů.
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

8. 10. 2014 14:09 | Bodlák

Úžasný titulek a snad vznikl z autentického výroku,pak zcela určitě mozku zločince.Toto má být vyjádření tvora, který vymáhá nějaké právo?Pak je to pouze právo klanu s tovaryšskými zkouškami v Palermu.A ti mistři mafie si nikdy nedovolí něco podobného vyslovit veřejně.Kdy zasáhne madam Šabatová!!!Ochránkyně diverzní činnosti posvěcené náboženským fanatismem.Fuj.A to je asi vše,ani ty lampárny dnes nefungují.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

6. 10. 2014 21:55 | Pavla

Každá investice je riziková, nicméně riziko jsem ponížila tím, že jsem si nájemníky pečlivě vybírala. Mám sepsanou smlouvu na 3 měsíční zálohu, kterou použiji v případě, že nájemník nezaplatí. Co se týče pojištění, tak za můj život se naštěstí plnilo vždy. Takže osobně nemám s pojištěním problém. Ale když tomu někdo nevěří a nechce se nechat pojistit, tak je to jeho rozhodnutí. Já to nikomu neberu. Panové, ale debata je o exekutorech, trochu jsme se dostali jinam.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

6. 10. 2014 21:04

Hm, tak Pavlinu muži zaplatili. Asi věděl, co si pojišťuje. Hajzl! Co si to dovoluje, nebýt negramot jako ostatní?
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

6. 10. 2014 18:28 | MISTR_NEPLATIČ

fajn tak hlavně at mají nájemníci práci jinak jdete pískat kudlu když 3x nezaplatěj nájem (teda tu vaší hypotéku) a to Pojištění není důležité ty si vymyslej milion hovadin aby nezaplatily ani vorla.
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

6. 10. 2014 18:19 | Pavla

Máme tři hypotéky a neplatím ani korunu (nájemníci). Hypotéka může být výhodná, ale máte pravdu, většina lidí nedokáže správně investovat. Pojištění je přece důležité, je to ochrana rodinných hodnot. Můj muž byl 6 měsíců hospitalizován + dalších 6měsíců se léčil doma. Jako OSVČ neměl žádný jiný příjem. Pojištění a následné plnění nám hodně pomohlo. Bohužel ten kdo má exekuci, tak na plnění může zapomenout, exekutora nezajímá, že už i tak je na tom rodina finančně a psychicky špatně.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

6. 10. 2014 17:49 | MISTR_NEPLATIČ

jo jo jasně, at si ty vychcaný hypotéky,pojištění,Půjčky strčej někam až to bude výhodný pro lidi ne pro ně tak to má smysl jinak né.
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

6. 10. 2014 17:28 | Pavla

Každý nemá stejný postoj k danému problému. Někdo chce v budoucnu hypotéku, pojištění, chce investovat do fondů, chce dědit, chce zanechat rodině majetek, nechce rodinu vystavovat k nějakému vymáhání. Chce pracoval legálně, nechce psát majetek na další subjekty nebo osoby. Na druhou stranu je logické, že lidé nejsou motivovaní splácet. Nikdo nechce platit tak vysoké náklady a pak se vyhýbají platit. Za to opět může špatný systém. Takže Vás docela i chápu.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

Stránka 1/3

Předchozí

1

Spočítejte si

l / 100km
l / 100km
Kč / l
Kč / l
km

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Václav Klaus

politik

Michael Kocáb

hudebník a politik

Václav Klaus
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů
×
Michael Kocáb
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services