Jménem zákona otevřete kotel!

Čím topíte? Že do toho nikomu nic není? Přijde na to… Kupříkladu sousedům je do toho dost, když do kotle ládujete, co tam nepatří, a otravujete jim vzduch. Ministr životního prostředí chce prolomit ústavou zaručené právo na soukromí a posílat kontrolory, aby zjišťovali, čím doma přikládáte do kotle. Co si o tom myslíte?

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

12. 7. 2014 9:09, Radim

Je to jen přenášení odpovědnosti za znečištěné ovzduší na ty, co jsou snadno a levně postižitelní a co mají proti státu omezené možnosti se bránit.
Tady na Ostravsku je překročena prašnost pomalu každý druhý den a to i v létě. Přitom za všechno prý údajně mohou kotlíkáři...Kteří tak díky neschopnému státu musí akceptovat několikanásobné zvýšení nákladů na vytápění svých baráků.
Přitom nikdo neřeší krajinu. Jak za socialismu zatrubnili všechny potoky a odvodnili všechna místní prameniště, tak to zůstává dodnes. Dokonce i dnes díky neznalým majitelům pozemků toho ještě přibývá. Voda odchází pryč rourami v podzemí a nad zemí stačí, když dva dny neprší a hned je sucho a práší se i z polí i ze silnic a parkovišť. Menší vodní plochy anebo trvale vlhké plochy, ze kterých se i během dlouhodobého sucha dříve dostávala do ovzduší vlhkost, která potom se stovky metrů daleko každou noc srazila v rosu a vyčistila tak vzduch od prachu, prostě vymizely.
Podobné to je i s údržbou silnic. U nás už několik let místní technické služby nečistí silnice po zimě. Jak na silnice v zimě naperou kamennou "ekologickou" drť jako posyp, tak z toho v létě každé auto projíždějící po silnic vytváří dusivý oblak prachu pošušňáníčko pro astmatiky - zase kotlíkáři ničí ovzduší a je třeba je šikanovat.
A to nemluvím ani o stavebním ruchu. Kde je tady na Ostravsku jakákoliv silniční stavba, je prach a špína z té stavby roztažena na nejméně půl kilometru silnice daleko od stavby a auta zase dělají další prašnost. Kterou zase odnesou šikanováním kotlíkáři. Že by se někdo namáhal ty silnice čistit nějakým počišťovacím vozem s kartáči nebo aspoň silnici kolem stavby pravidleně postřikoval, aby se aspoň část toho prachu spláchla, tak to ani náhodou....
Zase to odnesou kotlíkáři!!!!!! protože proti státní mašinérii a a státem placené zelené propagandě označující kotlíkáře za zdroje všeho zla nic nezmůžou....

+22
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

5. 6. 2014 10:46, Honza

Už aby ty kontroly nějak fungovaly. Jako pražáka se mě to moc netýká - tady jsou zase jiné problémy, ale o to větší je pak šok, když se někdy večer (všichni zatápí, do toho nějaká večerní miniinverzička v údolí) v topné sezóně projdu po vsi. Když pak ještě nekdo z ODS nebo Svobodných začne říkat ty tlachy o osobní zodpovědnosti, úřednících a domovní svobodě, tak se mi otvírá kudla v kapse. A je úplně jedno jestli je člověk 100% libertarián nebo 100% socialista.

-7
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 47 komentářů)

4. 5. 2019 22:26 | perret

Máte zde krásné příspěky, kdy chápu lidi, kteří s důchodem nevyjdou, natož aby si pořídili moderní kotel či tepelné čerpadlo.Pochopí ti druzí co nevyjdou, že jsou i lidé, kteří mají alergie, astma a jiné plicní choroby, přáli by jste jim smrt, jen proto aby jste vyšli s vaší penzí? Alergické reakce na Vaše zplodiny po domácku vyrobených briket s vodním sklem a dřevotřísku s jedovatým formaldehydem, petlahve jako obal na uhelný mour atdatd... asi nepochopíte, neb jste na plíce zdraví.Tázal bych se spíše, že asi v té hlavě to nebude tak ideální, když připustíte ostatním evt. nemocným sousedům smrt.V alergické reakci nejde jen o kašel a pod, jde i v případě záchvatu o bezvědomí.To vše co jsem vyjmenoval jsou oficiální odpadky.Jak tu zmínil jeden diskutující v cizině v EU je nařízeno v blocích topit jen jasanovým dřevem, tedy v krbech a grilech, za ostatní jste pokutováni.Nikdo se s Vámi nepáře.To jen zde v CZ můžete upálit i Jana Husa a budete si myslet,že je to korektní topivo.Trochu se zamyslete a v případě, že myslíte že je Vám něco upíráno nebo ubližováno, obraťte se na příslušný obecní úřad, soud, či policii.Nějaké názory vypatlaných mozků o udavačství atd. zapomeňte.Jde o Vás a Vaše práva.
-2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

29. 11. 2016 16:52 | Ladislav Zielina

Když si udělám otvor do střechy,v obýváku ohniště-budu topit tak,abych neznečištoval ovzduší,soused mě udá,že ho znečístuji,pak obecní úřad po mně bude chtít revizi-já ji mít nebudu-20tisíc,nepustím je domú-50tisíc.Jen nesouhlasím s těma revizema kotlů,za chvíli budou chtít revizi postele-jestli to dělám dobře nebo ne.Topím dobře,topím rád.Děkuji.
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

15. 10. 2016 17:17 | Ladislav

Je to jasné, AKCE KLÍN POKRAČUJE, tentokrát ze strany ministra jde klín mezi občany, aby jeden udával druhého a vláda aby měla klid na ty své lumpačiny - aby si nekontrolovaně mohli dávat malou domů, lobovat a zvyšovat si platy... V Troškově filmu dali babce vápno a babi natřete si chalupu, dnešní mocipáni řeknou: kupte si ekologický kotel a my vám za to něco dáme... TO UŽ ZNÁME !
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

18. 5. 2016 22:01 | jan Šafář

ano jsem pro,aby se topilo ekologicky,ale!Jsem důchodce s malou penzí,stačí soutva na obživu a na elektřinu a platby sipo.Rád bych si koupil také moderní kotel ale to bych nemohl 5let jíst ani platit různé poplatky atd.Ministrům a poslancům se to nařizuje,mají nadstandartní platy ale co my s nízkými příjmi jak to máme udělat?Máme krast nebo co ,poraďte,nevým ,vy víte jak topit ekologicky.Ať nám dá stát kotle zdarma a příspěvek na topení a bude poproblému.Kraviny vymyslet umí kaýdý trouba.
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

18. 1. 2016 20:30 | Bressy

Topim uhlím max 2 kbelicky denně + 6 polinek kterými uhli prokládám..Vůbec nechapu ,proč se říká,že někdo topí doma v kotli odpadem??? To je nějaká blbost ne? Přece takové věci nehoří a hlavně by zničil kotel a komín a to udělá teda jediné blbec!!!! Pak taky nechapu proč bych si mela kupovat na dotaci buhvijak nákladný kotel ve kterém bych musela pálit daleko vice topiva a přišla tak na buben! Vysvětlí mi to někdo? Spalin v kotlíku tak 15 metraku max.
+4
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

15. 10. 2015 0:06 | Pavel

Takze vypouštět hnusy vznikle palenim napr. plastu je v pořádku? Muzeme tu diskutovat o zneni zakona, nemusime ho hned zatracovat. Primarne bych se zameril na topnou sezonu, kdy jsou ty zminovane stavby v minimu, "prasna drt" se vali stale na silnici a vliv podzemnich vod na prasnost temer nulove protoze v zime se te vody tak moc neodpari. Je vysoka pravdepodobnost, ze ten kdo pali srajdy v topne sezone je schopny palit je i mimo ni a takove at si stat klidne pokutuje. Do kanalu take nemuzes vypustit co se ti zlibi, tak proc by to s ovzdusim melo byt jine?
-2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

3. 9. 2015 12:35 | Bob

V Angli příjde kontrola do vaši popelnice a běda, když tam najde to co nemá, hned pokuta. Tedy nic nového.V Montrealu si nesmíte pověsit prádlo na balkon a bylo by toho více co svobodný svět zapovídá. Jo jo to jste nečekali ptáčkové. Jen vás pořádně prc.t, to potřebujete holoto
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

28. 5. 2015 11:49 | Štěpán

Není to trochu jako kontrolovat, zda řidič pil v hospodě limonádu či rum předtím, něž třeba moje děti míjel na přechodu? Právo na toto byste snad nechtěli policii úpřít.
-2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

23. 11. 2014 11:17 | kajsi

Hlídat čím kdo topí, může být možná prospěšné, ale v řadě případů k ničemu. Náš drahý soused topí ekologickým dřevem. Bohužel však čerstvým, mokrým a takto nás vydatně zásobuje skvělým, smradlavoučkým a štiplavoučkým, ekologickým dýmečkem. Co najde kontrola? Dřevo. Ekologický takto otop. Praxe je ale jinde - smradlavé prádlo a my přidušení. A narušovat soukromí...? Předložte úřadu fakturu za koupený otop a pod. by bylo elegantnější. Když už si to koupím (protože musím), pak to taky zužitkuji a nikdo mi sem neleze. Když už musíte dokládat revize komína, kotle a nevím ještě čeho, proč ne takto?
+15
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

12. 7. 2014 9:09 | Radim

Je to jen přenášení odpovědnosti za znečištěné ovzduší na ty, co jsou snadno a levně postižitelní a co mají proti státu omezené možnosti se bránit. Tady na Ostravsku je překročena prašnost pomalu každý druhý den a to i v létě. Přitom za všechno prý údajně mohou kotlíkáři...Kteří tak díky neschopnému státu musí akceptovat několikanásobné zvýšení nákladů na vytápění svých baráků. Přitom nikdo neřeší krajinu. Jak za socialismu zatrubnili všechny potoky a odvodnili všechna místní prameniště, tak to zůstává dodnes. Dokonce i dnes díky neznalým majitelům pozemků toho ještě přibývá. Voda odchází pryč rourami v podzemí a nad zemí stačí, když dva dny neprší a hned je sucho a práší se i z polí i ze silnic a parkovišť. Menší vodní plochy anebo trvale vlhké plochy, ze kterých se i během dlouhodobého sucha dříve dostávala do ovzduší vlhkost, která potom se stovky metrů daleko každou noc srazila v rosu a vyčistila tak vzduch od prachu, prostě vymizely. Podobné to je i s údržbou silnic. U nás už několik let místní technické služby nečistí silnice po zimě. Jak na silnice v zimě naperou kamennou "ekologickou" drť jako posyp, tak z toho v létě každé auto projíždějící po silnic vytváří dusivý oblak prachu pošušňáníčko pro astmatiky - zase kotlíkáři ničí ovzduší a je třeba je šikanovat. A to nemluvím ani o stavebním ruchu. Kde je tady na Ostravsku jakákoliv silniční stavba, je prach a špína z té stavby roztažena na nejméně půl kilometru silnice daleko od stavby a auta zase dělají další prašnost. Kterou zase odnesou šikanováním kotlíkáři. Že by se někdo namáhal ty silnice čistit nějakým počišťovacím vozem s kartáči nebo aspoň silnici kolem stavby pravidleně postřikoval, aby se aspoň část toho prachu spláchla, tak to ani náhodou.... Zase to odnesou kotlíkáři!!!!!! protože proti státní mašinérii a a státem placené zelené propagandě označující kotlíkáře za zdroje všeho zla nic nezmůžou....
+22
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

11. 7. 2014 23:10 | Jana

Jsem proti kontrolám , to vyvolává jen nevraživost vůči kontrolním orgánum a narušuje sousedské vztahy.Žijeme v době kdy pro napadení není daleko a neschováte se nikde, taková nařízení jsou vždy proti všem bez rozdílu jestli jdete jen kontrolovát nebo netopíte ale váš soused je kontrolováný apod. Jako výzvu k udávačství je i tento článek.
+4
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

26. 6. 2014 12:59 | Bára

Dobrý den, doufám, že se to povede panu ministru brzy prosadit, protože s ním souhlasím. I my máme problém se sousedy, topí i v létě, když je venku teplo a svítí sluníčko a rozhodně netopí tím čím by se topit mělo, nedá se venku totiž vůbec dýchat. Spálí všechno možný. Údajně zatím není žádná možnost ( ze zákona ) jak se proti nim bránit. Myslím že tohle by mohlo vše vyřešit.
+7
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

9. 6. 2014 11:01 | Jan Solver

Chleba by měl bejt primární, pokud na něj nemám, tak jsou ostatní problémy stejně nepodstatné - nepotřebuji teplo, stačí mi svetr. Stejně bych pak neměl na revizi komínu atd.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

9. 6. 2014 10:54

Koláčema
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

8. 6. 2014 23:10 | Tomas

A čím asi maji lidi topit, když nemaj ani na chleba:)
-4
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

7. 6. 2014 13:57 | osvoboditel

Návrh nic neřeší, akorát zvyšuje pravomoce ouřadů. Pozoruhodné je, jak se všichni upnuli na myšlenku, že ten smog pochází z nekvalitního paliva či kotlů. Ve skutečnosti je mnohem větší část problému v tom, že lidi špatně topí, i celkem moderní kotel naloží uhlím a dřevem, zavřou vzduch a upadnou na gauč u televize.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

6. 6. 2014 20:30 | Host

To si ale vyřiďte na obci. Svoz odpadu je plně v její režii. V normální obci se platí podle velikosti popelnice a je přesně stanoven poplatek. To jak kdo topí s tím vůbec nesouvisí, u nás by váš soused prostě platil za 3 popelnice a vy za 1. Samozřejmě to by mu nezabránilo popel vyhazovat někde na černo, ale to by ho dlouho nebavilo :-)
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

6. 6. 2014 15:27 | Rumburath

A co už jste vyzkoušela za možnosti?
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

6. 6. 2014 15:24 | Balů

Já topím tepelným čerpadlem , ale za popelnice mě stát bere hákem jako ty kteří topí uhlím a za týden mají tři popelnice popela,,,,debilismus,,,,solida rita????ským????? zavést dań z komína- neplatí ten kdo má komín zaslepen jako já, plynový kotel a moderní kotel na biomasu či uhlí zaplatí symbolicky či nic, majitel domu ze zákona povinnost přihlásit se k dani + čestné prohlášení že má zalepen komín či uvedená kamna která splňují uvedená kriteria / prostě se v nich nedá topit bordelem/, kontroly ČIŽP, namátkově či na udání kdo zalže pokuta jako nová kamna 50 -80.000 a je v tomhle bordelu pořádek......
+7
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

6. 6. 2014 15:15 | Lída

Ráda bych vás pozvala k asi týdennímu pobytu u nás, a to někdy v zimních měsících. Až náš soused zatopí ve svém svrchovaně soukromém kotli a kouř zase poleze do našeho domu každou škvírou, navzdory zavřeným oknům, až v tomto odéru strávíte několik nocí a dnů, pak si můžeme popovídat o tom, co by mělo nebo nemělo být trestné.
+5
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

Stránka 1/3

Předchozí

1

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Karel Svoboda

podnikatel, Toi Toi

Vladimír Dlouhý

exministr a ekonom

Karel Svoboda
ÚSPĚŠNOST
100,00 %

z 1 duelů
×
Vladimír Dlouhý
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services