Rusák je cigoš lepších lidí

Michal Kašpárek | rubrika: Sloupek | 9. 5. 2014 | 10 komentářů
Jakmile jde o Rusy, paušalizace a kolektivní vina nesmrdí ani liberálně ekologickým politikům.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

10. 5. 2014 11:20, bhy

No, s většinou souhlasím, ale celkem to kazí to obligátní kavárenský hození do jednoho pytle KSČM s DSSS a Úsvitem.

+8
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

16. 5. 2015 0:01, bibliofil

D!'il Kašpárek debilně líbivě jako vždycky.
Co to má jako říct, toto?
V rusku je fašizoidní režim, který žene svět do katastrofy. 86% rusáků ho podporuje, jen opravdu miniaturní minorita mu více či méně otevřeně odporuje. Tuto menšinu jsme schopni spolehlivě detekovat, a pomoci jí. Zbytek, kterej se více či méně aktivně podílí na buzení imperiálních komunistických démonů, opravdu deportujme, mrazme jim majetky, zavírejme je.
Jen p!"?s Kašpárek z toho zas musí třístým překlopením vydestilovat nějakou hispterskou moralistní pohádku.
Cywe, doufej, že se nepotkáme osobně, dostal bys po držce, autore.
Jen pro upamatování: rusáci jsou svině, a cigoši jsou troglodyti a kradou (z takových, řekněme, 90%). Kdo to popírá, je jen hipsterská pů§§ú.

-17
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 10 komentářů)

16. 5. 2015 0:01 | bibliofil

D!'il Kašpárek debilně líbivě jako vždycky. Co to má jako říct, toto? V rusku je fašizoidní režim, který žene svět do katastrofy. 86% rusáků ho podporuje, jen opravdu miniaturní minorita mu více či méně otevřeně odporuje. Tuto menšinu jsme schopni spolehlivě detekovat, a pomoci jí. Zbytek, kterej se více či méně aktivně podílí na buzení imperiálních komunistických démonů, opravdu deportujme, mrazme jim majetky, zavírejme je. Jen p!"?s Kašpárek z toho zas musí třístým překlopením vydestilovat nějakou hispterskou moralistní pohádku. Cywe, doufej, že se nepotkáme osobně, dostal bys po držce, autore. Jen pro upamatování: rusáci jsou svině, a cigoši jsou troglodyti a kradou (z takových, řekněme, 90%). Kdo to popírá, je jen hipsterská pů§§ú.
-17
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

22. 1. 2015 0:04 | Honza

Autorovi clanku bych doporucil jet zit na par let do prahy. Tady je totiz situace ponekud jina nez v Brne, nebo zbytku republiky. Zkuste prazsky Zizkov. Zajdete si tady do par restauraci, projdete si centrum, zeptejte se lidi jak se jim zije s temi "demokraticky smyslejicimi, pred Putinem utikajicimi" Rusy. Kteri tvori uz pomerne slusnou a hlasitou mensinu v nasem hlavnim meste. Mozna si pak nebudete muset pri psani clanku tolik vymyslet a idealizovat.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

29. 8. 2014 13:53 | Ondra

Myslim, ze nechapete, co Rusak znamena. Navzdory tomu, ze to slovo vychazi ze slova "Rus", neoznacuje narodnost. Uz davno ne. Oznacuje typ cloveka. A jakmile pochopite tohle, nemuzete mluvit o zadne kolektivni vine.
Dam priklad - tuhle nedeli me vykradli. Lupice jsem v dome predtil potkal, nezdali se mi. Pach alkoholu, "dobry den" mi rekli se silnym prizvukem. Nestydim se oznacit je jako Rusaky, i kdyz nemam poneti, odkud presne pochazeji. Druhy den mi zamecnik menil zamek. Ten zamecnik byl Rus, mluvici smesici cestiny a slovenstiny. Slusny clovek, vyborny pracant. Nic proti nemu nemam a nikdy bych ho slovem Rusak neoznacil.
Otazka - kde je ta kolektivni vina?
-2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

11. 5. 2014 15:47 | MoB

Vypadá to, že ruská klika v Česku je na vzestupu. Bude nutné se vystěhovat nebo ti bezmozci odjedou jednoho krásného dne do Ruska?
-2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

10. 5. 2014 11:20 | bhy

No, s většinou souhlasím, ale celkem to kazí to obligátní kavárenský hození do jednoho pytle KSČM s DSSS a Úsvitem.
+8
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

10. 5. 2014 8:28 | Kníže Hajaja

Hlavně že Amíky maj rádi po celým světě. Co ty už zničili států a zavraždili lidí.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

10. 5. 2014 4:43 | popleta

Kolektivní vinu bychom skutečně aplikovat neměli. Nezaměňovat ale s vinou kolektivu. Pokud se shodneme na neakceptovatelnosti nějakého kroku, je možné odsuzovat ty, kteří ho podporují. Takže je možné odsuzovat skupinu lidí, kteří volí a podporují konkrétní krok konkrétního politika, a nebude to nějaká kolektivní vina.
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

9. 5. 2014 23:41 | Strox

Kolektivni vina? Veškeré to hrašení zbraněmi dělá Putin? Jako jeden pán Putin? Ale kdepak, nelžete si do kapsy! Putin je představitel volené vlády. A jaký lid taková vláda. Putin dělá jen to nač jeho lid slyší a dle všech průzkumů, má jeho takřka plnou podporu. Proto musí být odvetné kroky plošné. Každý občan ruska si musí uvědomit, že ho nikde nemají rádi - za to, co provádí jeho vláda, vláda kterou si zvolil. Když mu to nebude po chuti, příště zvolí jinak.
-5
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

9. 5. 2014 11:20 | OH

co se me tyce, nemam problem s Rusy jako takovymi. Mam problem s neomezenou rozpinavosti - napr. to, ze bohata ruska elita v ceskych mestech skupuje cele ctvrte. Ze se sem zacali krome bohatych Rusu a stredne bohatych Rusu stehovat i rusti bezdomovci a ruske mafie. Neni to nic, z ceho by normalni clovek mohl mit radost.
Co se tyce ekonomickych sankci, tak jde prece o to zastavit vojenske nebezpeci. Vsichni vedi, ze zasahnou chudsi vrstvy obyvatel v rusku, ale o to prece jde. Putina nedrzi u moci bohata elita, nybrz bezni Rusove, kteri ho neustale znovu a znovu voli. Me treba obsazeni Krymu Ruskem docela vydesilo.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

9. 5. 2014 9:16 | MoB

Já třeba píšu zásadně o Putinově Rusku, ne o Rusku jako takovém. A Rusáci... ono je to těžké. Chápu, že exodus z Ruska v "době Putinové" bude asi silnější a že odcházet budou spíš jeho odpůrci. Nicméně stejně tak se dá očekávat, že mezi těmi lidmi bude plno ruských agentů. A vzhledem k dezinformační promořenosti občanů RF bude těžké odlišit jedny od druhých. Takže zvýšenou úroveň opatrnosti považuji za samozřejmou.
Stejně tak považuji za samozřejmé, že se omezí ekonomická aktivita ruských firem. Např. prodej LBBW do ruských rukou čeká na schválení nějakých orgánů (EU, ČR). Dostanou to? Nevím, ale já z LBBW stahuji hypotéku. Nebo Sberbank... chcete financovat Putina? Hurá do Sberbank. (Rád bych se spoléhal na morálku v lidech, že stejně jako by si nedali prachy do Hitlerbank, tak nebudou chtít ani do Sberbank, ale upřímně, ten vnitřní kompas má hodně lidí pochroumaný.) Třeba stát - státní správa, samospráva - by se takovým ruským subjektům měly vyhýbat, protože to může být security incident, jak se říká (nejen) v komerční sféře.
K agentům - je známo, viz výroční zprávy BIS, že ruští agenti se zrovna u nás rojí měrou vrchovatou. Takže když budou chtít politici být opravdu užiteční, měli by tyto zprávy přestat ignorovat a zkusit se podle nich zařídit. A to nejlépe na úrovni exekutivy, protože krasožvásty ve Sněmovně opravdu nikoho nedojmou.
BTW, jednoduší lidé budou vždy uvažovat jednoduše. Tomu se vyhnout nelze, a je fuk jestli je to komunista (kde je těch jednoduchých celkem dost) nebo liberál (kde jsou samozřejmě také). Holt přesvědčení a IQ není zcela v korelaci :)
+5
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Spočítejte si

l / 100km
l / 100km
Kč / l
Kč / l
km

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Ilona Klímová

podnikatelka, Aspius

Jiří Devát

manažer

Ilona Klímová
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů
×
Jiří Devát
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services