Regionální šéf Franklin Templeton: Napřímo i zprostředkovaně, naše fondy vynášejí vždy stejně

Martin Vlnas | rubrika: Rozhovor | 2. 4. 2014 | 57 komentářů
Kdo se třeba i jen maličko zajímal o podílové fondy, určitě narazil na jméno společnosti Franklin Templeton. Jedna z největších investičních společností na světě působí i v Česku a nedávno uvedla několik fondů v české koruně. Přinášíme krátký rozhovor se Szabolcsem Ercseyem, obchodním ředitelem společnosti pro střední a východní Evropu a ředitelem maďarské Franklin Templeton Investments.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

29. 4. 2014 18:24, Michal

Víte ... vždy je to v životě tak. Zoufalství plodí další zoufalství a platí to i společnosti Partners, která si tento článek evidentně zaplatila za jediným účelem. Jestli něco v životě nesnáším, tak je to přesně tento druh neetického obchodu a zoufalství, které vždy demonstruje profesní nevyspělost a chabé produktové zázemí dané společnosti. Pro klienty, kteří si tento zoufalý článek náhodou přečtou (a nebude jich mnoho) a uvěří této placené inzerci pánů ze společnosti Partners (tedy pro nezainteresované - prodavače investičního životního pojištění jako nosného produktu posledních X let - tedy nástroje, který má se zhodnocením peněz pramálo společného), doporučuji zamyslet se nad skutečnou podstatou tohoto rozhovoru se zástupcem Franklin Templeton Investments. Vše, co říká obchodní ředitel FT je pravda, ovšem otázky jsou kladeny přesně tak, jak chtějí dotyční slyšet a otisknout odpovědi. Ovšem je zde záměrně opomenuta řada dalších aspektů, které již pro klienta ve formě investice důležité jsou a také byl opomenut fakt, že je velký rozdíl mezi poradenstvím a zprostředkováním investice. Zprostředkování = být mezi a profitovat uprostřed ... poradenství = poradit. Cítíte ten rozdíl? Kolik členů společnosti Partners je vedených jako "zprostředkovatel" a kolik jako "poradce" v oblasti investic na kapitálovém trhu? To je ale výsledek že :-) .... Znovu ale k věci .... především, pánům od Partners nejde o článek samotný a jeho obsah, ale o to znovu dostat do popředí články z roku 2009 alias znovu vytáhnout kostlivce ze skříně a očernit tak "konkurenci" společnosti Partners. A hle ... i tyto články psali zástupci stejné společnosti a jejich spřízněné duše .... to je náhoda že? Zástupců společnosti Partners je jako máku ... i to vypovídá o odbornosti. Každý, kdo má ruce, nohy a pusu, může pracovat u Partners - to je super. Ještě nikdy jsem neviděl tisíce odborníků v daném oboru v jedné společnosti. Je mi jasné pánové, že nevíte, kudy dál ... že lidé v ČR zvyšují svou finanční gramotnost možná i díky aktivitám kvalitních investičních poradců a to Vám nevyhovuje ... že IŽP se Vám již prodává hůř a hůř a investicím nerozumíte ... že nevíte, jak dál a zoufale kopete kolem sebe. Ovšem jedno je jasné .... tímto se Vám nepodaří nic a ztrácíte čas. Jako zcela nezávislý v tomto oboru Vám mohu garantovat, že chytří klienti Vám toto odhalí ... těm méně chytrým to dojde časem až budou rušit Vámi doporučené IŽP. Jediné, čeho jste nyní docílili je to, že budete muset ze svého fondu pro vrácení provizí vytáhnout další peníze. Nyní mám jednání a 2 IŽP Vám budou klienti po 22 měsících rušit. Hodně zdaru :-) Pobavili jste mě ....

+304
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

2. 4. 2014 9:04, Marek

Krásný článek, myslím že určitě potěší všechny investory společnosti Ertrag und Sicherheit. Není nad to zaplatit 55 000 za výpis přímo od Templetonu, který vlastně neřináší žádné výhody.

Určitě bude někdo namítat, že mají i jiné produkty ale ty se samozřejmě nabízejí na trhu také. (bez dalšího poplatku) Jen většinu "finančních poradců" bohužel stále zajímá pouze IŽP.

-34
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 57 komentářů)

8. 5. 2014 0:16 | AT

Neblázněte, to byste od specialisty na investice chtěl moc :)
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

7. 5. 2014 23:44

Mojí provize ne. Nešla by ta pojištění spíš přenastavit, pokud jsou tak špatná?
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

7. 5. 2014 21:55 | Aleš Tůma

Jen dodatek, pokud máte podezření, že poradce Partners poškodil klienta, vyzvěte jej k podání oficiální reklamace. Případně mi můžete přímo do formuláře v investiční poradně tady na Penize.cz napsat dotčená čísla smluv a já je předám kolegyni zodpovědné za kontrolní systém. Anonymně do diskuze si může kdokoliv napsat cokoliv.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

7. 5. 2014 21:15 | Aleš Tůma

Nevím jaká jste absolvoval nebo neabsolvoval školení a je mi to srdečně jedno, ale zjevně vás naučili kvalitní demagogii:)
Co myslíte tou "další poplatkovou strukturou"? Teď asi vytáhnete svojí další oblíbenou lež o tom, že si Conseq účtuje nějaké další skryté poplatky, že?
Ale to je jedno, Conseq do toho vůbec nemusíme tahat, jak říkám, nechci nikomu konkrétnímu dělat reklamu. Stejné principy platí u všech firem na trhu. Dokonce si klient může u mnoha investičních společností otevřít ten váš "účet na jméno", když vidíte tak velký problém v navazující evidenci cenných papírů.
Co se týče IŽP, v Partners jsou tyto produkty konstruované na krytí rizik a zneužívání IŽP hlídají vnitřní kontrolní systémy. Máte pravdu, že prodej IŽP je v ČR problém, ale pláčete na špatném hrobě.
Ve vámi odkazovaném ustanovení smlouvy Classic Invest není ani slovo o konci smlouvy. Pouze obecně upravuje nárok společnosti účtovat poplatky podle ceníku. Tedy vstupní poplatek který už jsme probrali, a drobnosti typu 15 Kč za roční papírový výpis.
Smlouva jako taková je uzavřena na dobu neurčitou a po uplynutí trvalého pokynu běží dál.
Čili prostě a jednoduše lžete. Smlouva je volně k dispozici na internetu, každý si to může snadno najít.
Představovat se nemusíte, ale jediná destrukce která vás potká, je ta argumentační.
Ale klidně to tady dál tapetujte a naklikávejte si body do plusu, je to skutečně zábavné.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

7. 5. 2014 14:09 | michal

jen doplňuji pane. Pokud se už postíte do urážek ... investor jsem řadu let ... zkuste jinou písničku.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

7. 5. 2014 16:43 | michal

Milý Aleši,
protože těžko chápete jakékoli racionální argumenty, speciálně pro Vás to napíšu tak, abyste to pochopil. Reagoval jsem na zřejmě Vašeho kolegu, který napsal... cituji "A to se za 55 tisíc poplatku za "poradenství" vyplatí :) " a zde nebylo nic o AGIU. Proto jsem v rámci toho srovnával pouze zprostředkovatelský poplatek, který stále melete dokola! Je to stejné jablko a dokonce se shodně jmenuje. Tedy o AGIU jsem nic nezatajil....stejně tak jsem nezmiňoval tok peněz, další poplatkovou strukturu CONSEQ, zajištění, aktivní správu a její výhody, motivaci a řadu dalších aspektů. Ani to, že raději CONSEQ nadělí svým klientům, které Vaši klučíci jako nosiči vody (zprostředkovatelé)přivedou, nadělí svůj produkt HORIZONT, který jak víme má co dělat z dlouhodobého hlediska významně převýšit inflaci.
Jinak stále melete dokola něco o školení. To mě baví ... chcete tím říci, že jako absolvent školení ES jsem dostal nepravdivé informace a školení samotné je nevhodný nástroj pro osobnostní růst v této oblasti? Absolvoval jste ho také? Vy nepořádáte školení pro své "finanční poradce"??? Také mám tedy předpokládat, že je to špatně?
Co se týká obecné roviny této diskuze. Mám tomu rozumět tak, že my chcete, jakožto zástupce společnosti postavené na multilevelu a produktu IŽP, něco kázat o investicích? Chcete poučovat společnost, která bezmála 30 let nedělá nic jiného než investice a IŽP nikdy neprodávala? Baví mě, když se snažíte vystupovat jako nezávislý investiční poradce s cejchem dlouholetého gangstera na poli IŽP, kdy tento produkt prodáváte jako jedinečný investiční nástroj.
Abych se nevyhnul Vašemu návrhu, že mě poučíte. Bod 9, Obecná ustanovení, smlouva Classic Invest. Myslím, že je zřejmé, co nastává po konci smlouvy. Jasné je, že může nadále klient s podíly nakládat, ovšem musí na to mít smlouvu. Smlouva znamená další investiční horizont, další poplatek. Budete se snažit vysvětlovat marně - je to totiž napsáno více než jasně a navíc mám také řadu klientů s konkrétní zkušeností. Mimochodem ... jen článek o poplatcích je čtení pro celý večer .... jen pro upřesnění transparentnosti, což je evidentně slovo, které ve Vašem slovníku chybí.
Mohu Vám ale garantovat, že ani investiční horizont není alfa/omega investování.
No ... docela sem se pobavil.
Víte, těžko můžete napravit touto rétorikou paseku, kterou jste pro občany ČR jako Partners připravili. Těžko může někdo, kdo dlouhodobě doslova parazituje na finanční negramotnosti lidí, poškodit někoho, kdo na toto parazitování opakovaně ukazuje!
Ano... hrdě se hlásíte k politice PARTNERS? Tedy souhlasíte s tím, že IŽP, kterým jste nakrmili strukturu, je nástroj, který lidem slouží k zhodnocení jejich kapitálu a významnému zabezpečení do budoucna? Prosím o jasnou odpověď.
Kontakt zde skutečně uvádět nebudu. Mám totiž obavu, že jste schopni kvůli nenažranosti podniknout kroky k mé osobní destrukci. Mohu Vám pouze garantovat, že s investicemi mám výrazně delší zkušenosti než většina lidí od Vás.
+91
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

7. 5. 2014 14:49 | Aleš Tůma

Kličkování vám jde moc pěkně:) "Nepsal jsem o AGIU" - ano, takže jste zamlčel rozhodující část poplatku, který vám klient zaplatí. Srovnával jste tedy hrušky a jablka.
Najděte si ve slovníku, co znamená slovo věřitel. Kde je vedená evidence cenných papírů nemá na právní postavení klienta vliv, klient je pořád vlastníkem podílových listů.
Omlouvat se budu až přestanete lhát a podepíšete se celým jménem:) Budete se divit, ale i když vám asi na školení řekli něco jiného, smlouvy s investičními společnostmi se zpravidla uzavírají na dobu neurčitou. Po uplynutí trvalého pokynu zůstávají peníze investovány. Stejně jako při jednorázové investici - zaplatím vstupní poplatek a pak můžu PL držet třeba nadosmrti. Pokud máte opačný dojem, citujte konkrétní ustanovení obchodních podmínek, já vám to vysvětlím.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

7. 5. 2014 13:57 | michal

áááá ... tak to je ono. Konečně se ukázal odborník. Děkuji, že jste se nechal vyprovokovat. Velmi dobře jste zaznamenal, že jsem nepsal nic o AGIU, neboť Váš kolega, na kterého jsem reagoval, také žádné AGIO nezmiňoval a srovnával jsem tedy jen to, o čem stále básníte v těchto článcích - stále se zde bavíte o zprostředkovatelském poplatku. Také jsem nenapsal, že by CONSEQ účtoval poplatek dvakrát - to jste naspal jen vy. Pouze jsem upozornil na to, že je zcela lhostejné jak, ale účtovaný je!!! A vyšší než je zprostředkovatelský poplatek u ES. O nekalosoutěžním jednání kážete zrovna vy? To je super ... Když už zmiňujeme AGIO, nezapomeňte také zmínit aktivní správu portfolia, ať je to objektivní prosím. "Věřitel" jsem uvedl, protože to zná většina lidí. Těžko se totiž pojmenovává vztah, kdy CONSEQ (pověřenec) svým jménem na účet klienta nakoupí podílové listy. Nebo není pravda, že fondové společnosti evidují jako svého klienta pouze CONSEQ, nikoli jednotlivé klienty této společnosti? Také nepřesně píšete o tom, co se stane po skončení investičního horizontu u CONSEQU. Přečtěte si pozorněji jejich podmínky. Píše se zde, že zcela něco jiného!!!! Určitě ne, že mohu jako klient nechat svůj kapitál dále zhodnocovat bezplatně nad rámec předplaceného investičního horizontu!!!! Takže toto je evidentní nepřesnost ...
Váš den finanční gramotnosti jistě nenavštívím. Obávám se, že to bude ztracený den, neboť funkčnost IŽP znám. Stejně tak rozumím Aleši i tomu, že máte jinou práci než přispívat na fóra ... jste tady ale ze stejného důvodu jako já. Nemáte rád evidentně lež. Zkuste si tedy znovu pročíst mou reakci a žádám Vás o opravu a omluvu ... nikomu jsem nelhal!!!
Stále mluvíte o opakující se argumentaci. Jsem velmi rád, že Vás to přestává bavit a tedy zřejmě zvolíte již jiný způsob prezentace. Rozhodně by to prestiži Partners (mimochodem, o tom, že zde diskutuje i někdo jiný než Vaše ovečky si nechte - to Vám stejně nikdo nevěří) prospěje. Velmi trapné mi totiž přijde, když při každé příležitosti vytáhnete Vaše nesmyslné články (znovu jste aktivně dal odkaz), kde znovu melete dokola to samé.
Závěrem ... přestaňte dokola šířit polopravdy a lži o ES a nikdo se Vás ani nedotkne! Dělejte opak a velmi pravděpodobně budete mít o starost méně a nebudete muset stále dokola psát na blogy!
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

7. 5. 2014 12:53 | Aleš Tůma

Tak jsem se sem zas podíval a nestačím se divit:) Normálně se do těchto diskuzí moc nezapojuji, protože je nemá smysl živit. Když si je přečte náhodou klient, poklepe si na čelo.
Každopádně teď mi to nedá, protože jste se tady moc hezky odkopal a potvrdil jste to, co píšu zde: www.penize.cz/diskuze/276741-ertrag-und-sicherheit-vynos-a-solidni-nejistota-podruhe
Je to už poněkud trapné a omleté. Zkuste si už doopravdy vymyslet lepší argument, než ten nesmysl, že klient Consequ je věřitelem. Jak píšu v článku, každý investor do fondů je vždy majitelem podílových listů. TEČKA. Šířením dezinformací se navíc dopouštíte nekalosoutěžního jednání.
Co se týče poplatků, jaksi jste opomněl zmínit "ážio" neboli vstupní poplatek fondu, který vaši klienti najdou stržený na výpise. Pro akciové fondy je to cca 5 % z každé platby, tedy ve vámi uvedeném případě 96 tisíc. Plus 55 tisíc = celkem 151 000 Kč. V případě Consequ je to BUĎ průběžný poplatek NEBO předplacený, který uvádíte, ale NIKDY obojí zároveň. I pokud klient poplatek uhradí předem, je nesmysl že by ho někdo nutil platit ho po 20 letech znova. Pokud nechá peníze zainvestované libovolně dlouho, žádný další poplatek se nedoplácí. V případě prosloužení spoření se doplácí poplatek pouze za nové dodatečné investice nad rámec původního pokynu.
Jak píšu v článku - ať si každý účtuje libovolnou cenu za svoje služby. Jen by o té ceně neměl klientovi lhát.
Já tady skutečně nechci dělat nějakou reklamu Partners. Ať jde klient třeba na pobočku banky, k někomu z nezávislých malých poradců, kamkoliv. Proti tomu neřeknu ani popel. Férová konkurence prospívá celému trhu.
Ale skutečně mě hluboce uráží, že musím tyhle nesmysly vyvracet stále dokola, navíc někomu kdo se ani nepodepíše a kdo investice viděl leda z rychlíku.
Mám skutečně na práci lepší věci, nicméně pokud vaše argumenty pramení pouze z neznalosti a nemáte ve firmě žádné analytiky a odborná školení, mile rád vás pozvu na některé školení v rámci našeho projektu Den finanční gramotnosti. To je čistě vzdělávací aktivita pro veřejnost, není tam nijak propagována značka Partners a podklady připravují odborníci z více firem napříč trhem.
S přátelským pozdravem Ing. Aleš Tůma, CFA Partners Financial Services
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

7. 5. 2014 10:14 | michal

pane Investhore ... ptám se a věřím, že odpovíte. Pro jakou společnost pracujete vy? Já se k tomu, že pracuji v ES velmi hrdě hlásím ... co vy?
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

7. 5. 2014 10:08 | michal

stále ta samá pohádka. OK ... tak to pojďme srovnat, ať už to konečně pochopíte. Píšete, že 55tis je moc (pominu to, že ani nevíte, za co to je)? Průměrná investice našeho klienta je 8000 Kč / měsíc (chcete to zpochybňovat? - je to tak). Chcete udělat takovou malou srovnávací akci? Řekněme, že klient bude srovnávat ty samé fondy (srovnatelný výnos) a pokud tedy Franklin Templeton, tak tedy portfolio složené z jeho fondů. Máme zde stejné fondy, jen odlišné cesty. ES si účtuje 55tis za takovou pravidelnou investici. Na základě toho otevře majetkový účet na jméno klienta a on posílá své prostředky z jednoho svého, do druhé svého účtu a nemá pevně stanovený investiční horizont (doživotní!!!). Kdykoli může svou investici navýšit či jinak měnit bez poplatku. U Consequ Classic Invest má pevný investiční horizont (ok...pojďme srovnat například 20 letý, ať to má váhu rozumné investice). Klient zaplatí za zprostředkování dle sazebníku Conseq při takové investici 64.320Kč. Stále má předplaceno jen na 20 let. Co když ve 20 roce dojde ke krizi? Musí znovu protáhnout s poplatkem svou investici! Takže o čem se tu stále bavíte? Navíc, každý další člen rodiny nebo jakákoli nová smlouva u Consequ znamená další poplatek. Naproti tomu u ES už nic klient nezaplatí, i kdyby investoval pravidelně 200 tis/měsíčně v rámci rodiny. Tak to je tu tedy špatně? U Consequ jsem věřitel, u ES majitel svých podílových listů. Dostávám aktivní správu portfolia, která vychází v vnitřní motivace investičního poradce ES. U Consequ se v podmínkách výslovně píše, že mi aktivní správu v rámci ACTIVE INVEST nedělají. Tak co to tu sakra stále dokola melete? Nebo si myslíte, že tím, že klientovi Conseq poplatek rozpustí do prvních plateb, se něco mění? Krom tedy toho, že odloží skutečný nákup podílových listů do svého portfolia. Když už používáte takové nesmyslné argumenty, naučte se je používat objektivně!!!! Víte, málokterý klient CONSEQ se stává jejich zaměstnancem. U ES jsou zpravidla poradci, kteří byli dříve klientem (já také!!!) a mohou tedy objektivně srovnávat a přesně vědí, o čem mluví. Zkuste něco z tohoto článku objektivně vyvrátit!!!??? čekám ....
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

6. 5. 2014 21:55 | investhor

A to se za 55 tisíc poplatku za "poradenství" vyplatí :)
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

6. 5. 2014 14:29 | Michal

Ano ... přesně tak. Ušetřím tak klientovi značný obnos Vaší provize ... to asi víte že?
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

5. 5. 2014 15:21

Jdete rušit dvě IŽP pod 22 měsících a chlubíte se tím?
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

29. 4. 2014 18:42 | roman

http://milionovapraxe.cz/odesel-jsem-z-partners/
toto je také moc zajímavý článek borci :-)
+8
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

29. 4. 2014 18:24 | Michal

Víte ... vždy je to v životě tak. Zoufalství plodí další zoufalství a platí to i společnosti Partners, která si tento článek evidentně zaplatila za jediným účelem. Jestli něco v životě nesnáším, tak je to přesně tento druh neetického obchodu a zoufalství, které vždy demonstruje profesní nevyspělost a chabé produktové zázemí dané společnosti. Pro klienty, kteří si tento zoufalý článek náhodou přečtou (a nebude jich mnoho) a uvěří této placené inzerci pánů ze společnosti Partners (tedy pro nezainteresované - prodavače investičního životního pojištění jako nosného produktu posledních X let - tedy nástroje, který má se zhodnocením peněz pramálo společného), doporučuji zamyslet se nad skutečnou podstatou tohoto rozhovoru se zástupcem Franklin Templeton Investments. Vše, co říká obchodní ředitel FT je pravda, ovšem otázky jsou kladeny přesně tak, jak chtějí dotyční slyšet a otisknout odpovědi. Ovšem je zde záměrně opomenuta řada dalších aspektů, které již pro klienta ve formě investice důležité jsou a také byl opomenut fakt, že je velký rozdíl mezi poradenstvím a zprostředkováním investice. Zprostředkování = být mezi a profitovat uprostřed ... poradenství = poradit. Cítíte ten rozdíl? Kolik členů společnosti Partners je vedených jako "zprostředkovatel" a kolik jako "poradce" v oblasti investic na kapitálovém trhu? To je ale výsledek že :-) .... Znovu ale k věci .... především, pánům od Partners nejde o článek samotný a jeho obsah, ale o to znovu dostat do popředí články z roku 2009 alias znovu vytáhnout kostlivce ze skříně a očernit tak "konkurenci" společnosti Partners. A hle ... i tyto články psali zástupci stejné společnosti a jejich spřízněné duše .... to je náhoda že? Zástupců společnosti Partners je jako máku ... i to vypovídá o odbornosti. Každý, kdo má ruce, nohy a pusu, může pracovat u Partners - to je super. Ještě nikdy jsem neviděl tisíce odborníků v daném oboru v jedné společnosti. Je mi jasné pánové, že nevíte, kudy dál ... že lidé v ČR zvyšují svou finanční gramotnost možná i díky aktivitám kvalitních investičních poradců a to Vám nevyhovuje ... že IŽP se Vám již prodává hůř a hůř a investicím nerozumíte ... že nevíte, jak dál a zoufale kopete kolem sebe. Ovšem jedno je jasné .... tímto se Vám nepodaří nic a ztrácíte čas. Jako zcela nezávislý v tomto oboru Vám mohu garantovat, že chytří klienti Vám toto odhalí ... těm méně chytrým to dojde časem až budou rušit Vámi doporučené IŽP. Jediné, čeho jste nyní docílili je to, že budete muset ze svého fondu pro vrácení provizí vytáhnout další peníze. Nyní mám jednání a 2 IŽP Vám budou klienti po 22 měsících rušit. Hodně zdaru :-) Pobavili jste mě ....
+304
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

29. 4. 2014 14:57

Prtože je to všecko koupený a zaplacený,ne?
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

29. 4. 2014 14:18 | investhor

Znovu se táži, kde se tu řeší IŽP? Rozhovor je o investicích...
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

28. 4. 2014 14:59

No to je zjištění, že to je pán z FT.. A prodavači IŽP - na ty reaguji, ne na FT, reaguji na jejich zoufalou snahu očistit se od nedobrot, které napáchali.. Ale při vší úctě, nemyslím si, že Vám to dojde.. prostě tak daleko nejste...
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

27. 4. 2014 14:47 | investhor

Na koho reagujete? Rozhovor je s pánem z Franklin Templeton, to vskutku žádný prodejce IŽP není :)
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

Spočítejte si

Finanční rezerva

měsíců
%
měsíců

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Linda Vavříková

podnikatelka, Allegria

Petr Teplý

ekonom

Linda Vavříková
ÚSPĚŠNOST
100,00 %

z 1 duelů
×
Petr Teplý
ÚSPĚŠNOST
100,00 %

z 1 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services