Regionální šéf Franklin Templeton: Napřímo i zprostředkovaně, naše fondy vynášejí vždy stejně

Martin Vlnas | rubrika: Rozhovor | 2. 4. 2014 | 57 komentářů
Kdo se třeba i jen maličko zajímal o podílové fondy, určitě narazil na jméno společnosti Franklin Templeton. Jedna z největších investičních společností na světě působí i v Česku a nedávno uvedla několik fondů v české koruně. Přinášíme krátký rozhovor se Szabolcsem Ercseyem, obchodním ředitelem společnosti pro střední a východní Evropu a ředitelem maďarské Franklin Templeton Investments.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

29. 4. 2014 18:24, Michal

Víte ... vždy je to v životě tak. Zoufalství plodí další zoufalství a platí to i společnosti Partners, která si tento článek evidentně zaplatila za jediným účelem. Jestli něco v životě nesnáším, tak je to přesně tento druh neetického obchodu a zoufalství, které vždy demonstruje profesní nevyspělost a chabé produktové zázemí dané společnosti. Pro klienty, kteří si tento zoufalý článek náhodou přečtou (a nebude jich mnoho) a uvěří této placené inzerci pánů ze společnosti Partners (tedy pro nezainteresované - prodavače investičního životního pojištění jako nosného produktu posledních X let - tedy nástroje, který má se zhodnocením peněz pramálo společného), doporučuji zamyslet se nad skutečnou podstatou tohoto rozhovoru se zástupcem Franklin Templeton Investments. Vše, co říká obchodní ředitel FT je pravda, ovšem otázky jsou kladeny přesně tak, jak chtějí dotyční slyšet a otisknout odpovědi. Ovšem je zde záměrně opomenuta řada dalších aspektů, které již pro klienta ve formě investice důležité jsou a také byl opomenut fakt, že je velký rozdíl mezi poradenstvím a zprostředkováním investice. Zprostředkování = být mezi a profitovat uprostřed ... poradenství = poradit. Cítíte ten rozdíl? Kolik členů společnosti Partners je vedených jako "zprostředkovatel" a kolik jako "poradce" v oblasti investic na kapitálovém trhu? To je ale výsledek že :-) .... Znovu ale k věci .... především, pánům od Partners nejde o článek samotný a jeho obsah, ale o to znovu dostat do popředí články z roku 2009 alias znovu vytáhnout kostlivce ze skříně a očernit tak "konkurenci" společnosti Partners. A hle ... i tyto články psali zástupci stejné společnosti a jejich spřízněné duše .... to je náhoda že? Zástupců společnosti Partners je jako máku ... i to vypovídá o odbornosti. Každý, kdo má ruce, nohy a pusu, může pracovat u Partners - to je super. Ještě nikdy jsem neviděl tisíce odborníků v daném oboru v jedné společnosti. Je mi jasné pánové, že nevíte, kudy dál ... že lidé v ČR zvyšují svou finanční gramotnost možná i díky aktivitám kvalitních investičních poradců a to Vám nevyhovuje ... že IŽP se Vám již prodává hůř a hůř a investicím nerozumíte ... že nevíte, jak dál a zoufale kopete kolem sebe. Ovšem jedno je jasné .... tímto se Vám nepodaří nic a ztrácíte čas. Jako zcela nezávislý v tomto oboru Vám mohu garantovat, že chytří klienti Vám toto odhalí ... těm méně chytrým to dojde časem až budou rušit Vámi doporučené IŽP. Jediné, čeho jste nyní docílili je to, že budete muset ze svého fondu pro vrácení provizí vytáhnout další peníze. Nyní mám jednání a 2 IŽP Vám budou klienti po 22 měsících rušit. Hodně zdaru :-) Pobavili jste mě ....

+304
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

2. 4. 2014 9:04, Marek

Krásný článek, myslím že určitě potěší všechny investory společnosti Ertrag und Sicherheit. Není nad to zaplatit 55 000 za výpis přímo od Templetonu, který vlastně neřináší žádné výhody.

Určitě bude někdo namítat, že mají i jiné produkty ale ty se samozřejmě nabízejí na trhu také. (bez dalšího poplatku) Jen většinu "finančních poradců" bohužel stále zajímá pouze IŽP.

-34
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 57 komentářů)

5. 12. 2014 17:42 | Honza

Ono už samo napovídá o jejich serioznosti, jak si vždy naklikají plusy nebo mínusy dle toho jak se jim to hodí
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

25. 11. 2014 0:17 | michal

Dobrý den, pane Tůma. Jsem od konkurence z Kapitolu a musím s Vámi souhlasit. Věci co tady popisujete o tom kdo je vlastník podílových listů je přesně jak popisujete. Lidi z ES mě osobně připadají jak nějaká finanční sekta. Kolega už zažil jejich nábor a nestačil se divit. A pořad z nás klasické poradce dělají nějaké ubožáky co umíme prodávat jenom IŽP. Tak to prezentují všude po republice.
+5
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

8. 7. 2014 11:14 | michal

Nechápu tuto reakci ... nevěříte čemu?
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

2. 7. 2014 18:21

Blbost. Když jsem si ty články vylistovala, v naprosté většině případů jsou to sestřely opravdu pochybných obchodníků. Ostatně – každý to může zkusit.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

2. 7. 2014 18:18 | Linda

Partners nabízejí něco od BHS? Nebo co
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

2. 7. 2014 11:28 | michal

http://www.investice.cz/podilove-fondy/t83/
Mám nápad pro pana Tůmu. Namísto neustálé nesmyslné debaty by se mohl soustředit na své "kamarádské" společnosti, které evidentně nedělají svou práci zrovna dobře. Chtěl bych Vás pane analytiku upozornit, že daňový test již není 6 měsíců, ale 36 měsíců. Možná by stálo za to tento klam změnit v prezentaci Vašeho partnera. A jak jsem se k tomuto dostal? Zajímal mě certifikát s výnosem 9%, jak krásně reklamujete na svém webu. Nápadně mi to připomíná bezkonkurenční produkt našeho partnera, společnosti I.C.M, ovšem jen se podobá trochu strukturou, nicméně bezvýznamně výnosem a garancemi. Je to pane Tůmo také "zmutované privátní bankovnictví", jak jste popisoval, nebo prostě jen nevíte, kudy kam?
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

16. 5. 2014 15:15 | Robin

Opravdu toto psal člověk z Templetonu? Já myslel, že je to Vaše fórum pane Tůmo (Vašeho zaměstnavatele) a že tento ředitel z Templetonu zrovna česky psát neumí ... nebo se pletu?
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

16. 5. 2014 11:00 | pan Nepochopil

Jůůůů .... pane Tůmo, podělte se prosím se všemi o své letité zkušenosti v oblasti investic. Celkem mě zajímá, kolika IŽP jste po vzoru Vaší společnosti diverzifikoval své portfolio :-))))))
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

16. 5. 2014 10:51 | Aleš Tůma

Naučte se číst. Člověk z Franklin Templeton napsal pouze to, jak je vedená evidence cenných papírů. Vy tady pořád melete "dům psaný na Vás placený mímy (sic!) penězi" ... já vám po stopadesátéosmé opakuji, že vlastníkem podílových listů je ze zákona vždy klient, fondová platforma nemá k nim vlastnické právo nemá. Nemá k nim ani žádná jiná práva, může s nimi nakládat pouze na základě pokynu klienta.
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

30. 6. 2014 14:51 | petrfiala

Již delší čas pozoruji aktivity pana Aleše Tůmy, jakou jsou články které jsou psány za účelem pošpinit konkurenci a pozdější aktivní zapojování se do diskuzí a vehementní obhajování "své" pravdy a nemohu přijít na to, co je motivací tohoto věhlasného ekonoma k těmto činům, které mu rozhodně nepřidají na vážnosti, či věhlasu. Vlastně se tím dost ponižuje. Tedy alespoň dle mého subjektivního pohledu na věc. Také mě často zaráží, kde bere tento ekonom čas na podobné "hádky" s účastníky diskuzí? To nemá něco lepšího na práci? Možná je to ale tak, že to není ekonom, jen má ekonomické vzdělání a jak známo, ekonomie není exaktní věda a dělat se v takovém oboru tím vševědoucím je poměrně snadné. Je to jako s předpovědí počasí. Vše co jsem kdy řekl, nebo poradil, je bez záruky. :-) Pan Tůma je tedy spíše analytikem a analyzuje ve firmě Partners, kdo této firmě přebral nejvíc klientů. To by bylo vysvětlení, proč má následně zapotřebí, pomlouvat konkurenci a způsoby, jakým ona něco dělá. Hodnotit konkurenci by ale více měli klienti, než pan Tůma. Jsem jeden z nich a pan Tůma ví moc dobře, proč jsem se nestal klientem Partners, ale Ertrag und Sicherheit. Chtěl jsem od nich totiž jen investici. Partners má sice investice do FT v portfoliu, ale nabízí je až v poslední řadě za IŽP (lépe řečeno několik IŽP), stavebkem (opět několika stavebky pro každého člena rodiny), penzijkem, (případně pro rodinu opět několik penzijek) a teprve poté, co Vás takto firma "vytěží", promiňte, málem bych zapomněl, jako bonus Vám ještě nabídnou nejnovější pojištění od auta po psí boudu, a pokud vám snad ještě zbývá něco měsíčně,(V tuto chvíli si na Vás a na všech těch smlouvách vydělali tolik, že si to většina klientů ani nedovede představit) tak Vám možná nabídne investování do otevřených podílových fondů.
Tedy nejprve opět v první řadě do těch "vlastních", případně spřátelených firem co nezhodnotí vaše peníze víc, než 4 procenta ročně a potom... no potom už nic, protože které rodině potom něco ještě zbývá???
Taková je realita.
Kolik IŽP,stavebek, penzijek asi tak mají u Tůmů doma?
NULA. Protože pan Tůma moc dobře ví, že se jedná pro produkty s velice nízkým výnosem a o to vyššími poplatky.
Zkrátka a dobře, Partners se investice prodávat nevyplatí, protože podle všeho se na nich vydělává dle měřítek Partners příliš málo. Tedy pro Partners. Nikoliv pro klienty. Ti, pokud investice od Ertrag und Sicherheit mají, až na výjimky, jen spokojeně mlčí. :-)
+8
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

21. 5. 2014 17:59 | Robin

tuhle kšiltovku už mám ... :-)
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

20. 5. 2014 16:24 | BAJI

Otázka pro diskutéry????
Víte jak se pozná podílník podílového fondu???
1. chodí mu výpis od pověřence 2. chodí mu složenka 3. chodí mu pozvánka na valnou hromadu podílníků podílového fondu
Ti z Vás co znají odpověd at jí zkopírují a pošlou na email: petr.bohemia@seznam.cz
uvedou tam své jméno a adresu a já jim pošlu kšiltovku Franklin Temleton..
Přeji příjemnou zábavu..
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

18. 5. 2014 16:06 | AT

Když dojdou argumenty, začnou urážky, ale urážka od pitomce je pro mě kompliment:)
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

18. 5. 2014 13:16 | robin

Informujte pana Ercseyena o cem chcete. Velmi pochybuji, ze to bude mit dostatecnou vahu na to, aby se tim zabyval. Mate velmi zvlastni praktiky argumentace pane Tumo. Zalovani myslim pouzivaji deti ve skolce - ale nemuzeme nikomu mit za zle, ze z tohoto veku jeste mentalne nedorostl. Takze to chapu .... timto bych povazoval tento egoismus za ukonceny a doporucuji vratit se ke sve cinnosti. Vy ke svym financnim analyzam a trojboji IZP/Stavebko/terminak .... a ja si take neco efektivnejsiho najdu.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

16. 5. 2014 15:35 | Aleš Tůma

Diskutující výše citoval e-mail manažera prodeje FT, který je ze Slovenska. Upozorním ho na to, že se jeho (z kontextu vytrženým) vyjádřením někdo zaštiťuje v téhle trapné diskuzi.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

16. 5. 2014 8:43 | baji

Den dobrý, nevím jak asi velkou máte kvalifikaci a je mi to jedno, nicméně se mě snažíte přesvědčit, že dům psaný na Vás placený mímy penězi je můj.. Tomu snad nemůžete sám věřit.. Dispoziční právo má vždy majitel a když jsem něčeno majitel tak je to moje.. Vím, že ochrané mechanizmy pracují pro klienta, dohled a vše okolo... S tím budeme souhlasit všichni, ale nikdo mi pořád neřekl proř bych měl nakupovat u prostředníka, jemu po celou dobu platit... Jasně, hned se zvedne nevole v tom, že u ES je to také.. Ano.. je. Já netvrdím, že je jen jeden způsob jak koupit PL. A stále je tady to jak ty podílové listy vlastním. A na tom se asi neschodneme.. Když mi manažer FT, řekne, že bud jsem a nebo nejsem vlastník podílových listů u jejich depozitáře tak proč stále tvrdíte, že to tak nejni.. Za jakých podmínek jsem majitel listů vydaných emitentem?? No musím si je koupit svým jménem tj: mám smlouv s emitentem... A nebo ji nemám a podíly koupené za moje peníze jsou pověřence.. A tan si s nimi může dělat ve své podstatě co chce.. Zeptejte se na FT.. Ale nic, nebudem se tady pořád přetahovat.. Já mám v tom jasno.. Jistota přímého úpisu je nezvratná.. Stále, ale nerozumím tomu, proč jste takto agresivní vůdči okolí, když vše jste dosud ve většině stavěli na IŽP a všemu mě nikdy neoslovilo.. Vybral jste si značku a musíte za ní kopat.. Rozumím, já v tuto chvíli, mluvím sám za sebe a za to jak já osobně to cítím.. Když jsem se rozhodoval, nechal jsem si vše prověřit, a právně vysvětlit.. Musím, říci, že jsem ve fondech za poslední skoro 4 roky peníze rozumě zhodnotil.. Jinak Vám můžu nabídnout osobní výpis, jak vy popisujete zmutovaného privátního bankovnictví. Jen proto, a nedělám to často, aby jste věděl o čem jste někdy psal.. Přeji pěkný víkend..
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

15. 5. 2014 16:45 | Aleš Tůma

To je pořád dokola. Citovaný odstavec ve statutu a mail pana Javorského říká pouze to, že podílové listy v majetku investora jsou vedeny v návazné evidenci. Je to zcela běžná praxe v odvětví a že je to nějak rizikové může tvrdit jedině ignorant. Majitelem PL je VŽDY klient.
Distributor, ať už je to Conseq nebo někdo jiný, s majetkem klientů nijak nenakládá, ani nemůže. Samozřejmě s výjimkou pokynu od klienta k odkupu či výměně.
Já vám to tady pane Svobodo z Ertragu vysvětlím klidně 20x, než to pochopíte:) Při vší úctě, myslím si že mám v investicích o malinko větší kvalifikaci než vy.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

8. 5. 2014 12:48 | Aleš Tůma

Tak znovu, KDE v té smlouvě se to píše? Citujte mi sem konkrétní ustanovení. Jinak pořád tvrdím, že jen sprostě lžete a chápu, že nechcete uvést jméno, protože by si pak ČNB mohla posvítit na to, jestli stejně sprostě lžete i svým klientům. Sbohem:)
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

15. 5. 2014 0:01 | Baji

Zdravím diskutéry, ten, kdo si toto vše přečte vlastně, pokud je laik musí být totálně zmaten.. Na jedné straně poradci A poradci. Ale, kde je ona pravá pravda.. Jedno si můžeme na začátku ferově říci.. Nikdo nepracuje zadarmo.. ani jedna strana.. A jestli ano, tak z čeho platí své životní náklady..???? A když už chceme za něco platit, tak za co?? To co je v článku vyzdvyženo je, že fond - fondy ať jsou přez koho koliv mají vždy stejné výnosy.. Na toto zjištění si nemusím zvát na pokec manažera z FT.. Jedná se o to jak se skládá cesta od depozitáře fondu k uživateli.. Na tuto otázku lze najíd odpověd na stánkách FT.cz v dokumentu zvaném prospekt… prosím str. 74 dole.. se píše:
Pověřenec Místní nabídková dokumentace může Investorům nabídnout institut využití zprostředkovatelů, makléřů/dealerů a/nebo místních platebních zástupců typu Pověřence. Jméno Pověřence je uvedeno v registru Podílníků Společnosti a Pověřenec smí realizovat nákupy, výměny a prodeje Podílů jménem Investorů. Pověřenec vede svou vlastní evidenci a Investorům předává konkrétní informace o jejich Držených podílech. Pokud místní zákony nestanoví jinak, každý Investor investující prostřednictvím zprostředkovatele typu Pověřence má právo si kdykoli nárokovat přímý vlastnický titul k Podílům, které jeho jménem zakoupil Pověřenec. Aby se předešlo pochybnostem: Investorům upisujícím Podíly prostřednictvím takových dalších stran nebo subdistributorů, zprostředkovatelů, makléřů/dealerů a/nebo profesionálních investorů jmenovaných těmito stranami nebude Společnost účtovat žádné další poplatky ani náklady
To mě jako selsky myslícímu dává do diskuse jasno.. majitel podílů u fondové společnosti, potažmo v depozitáři fondové společnosti je pověřenec a né klient, který je u pověřence nakukuje. Pověřenec vede svou vlastní evidenci…
A tady já osobně vidím riziko možné defraudace, protože podíly nejsou klienta, ale pověřence za klientovi peníze. A dál mě zajímá za kolik to pro mě po celou doubu využívání tohoto způsoubu pro mě bude pověřenec dělat… Vlastně nakoupím podíly v maloobchodě..
A potom je tady diskutovaná možmost obejíd maloobchod a nakoupit ve vekloobchodě.. To znamená koupit podíly přímo u emitenta, tedy od FT.
A tím se inteligentně zbavit rizika, které vzniká při využívání pověřence.. Jestli to tak je se opět dá snadno ověřit. A to přímo u FT, u manažera pro čechy a slovensko pana Ľudovíta Javorského.
Na můj dotaz, kdo umožní v ČR jak jsem uvedl nakoupit ve vekloobchodě jsem dostal tuto odpověd..:
Klient ES vchadza do priameho zmluvneho vztahu s FT - vid Formular, ktory je pristupny aj na webe. FTSAF Equity Selection Fund je ponukany exkluzivne len spolocnostou ES. V nasom registri vedenom v Luxemburgu maju otvoreny ucet len retailovi klienti ES. Klienti ostatnych distributorov su vedeni v internej evidencii obchodnikov a v nasom registri su otvorene len zberne ucty tychto obchodnikov.
S pozdravom
Javorsky
Tak já osobně v tom mám jasno… Jak moc si cením svou bezpečnost?? Bezpečnost svého majetku??? Jestli stojí oněch 55.000.- jako že stojí u ES - maximálně a je to na celý můj život a můžou to využívat i mé děti a má vnoučata prostě neomezená doba používání - upisování, nebo možný plán renty.. ???? Je to za pakatel..
Samozřejmě, ted se může někdo ozvat, že se nezmínili poplatky fondů na vstupu a za provoz TER.. Ale, v rozumném časovém horizontu jsou skoro zanedbatelné.. Kdo by si to chtěl ověřit tak může použit kalkulačku na německých stránkách FT, kde se dá namodelovat poplatek na vstupu a výnos je již očistěn o provoz tak nás ani moc nezajímá..
Jestli by někdo chtěl využít mých osobních zkušeností rád se podělím..
můžete mi napsat na email: petr.bohemia@seznam.cz
Všem investorům přeji pěkný den..
Petr
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

8. 5. 2014 11:40 | michal

Alesi,
byl jsem upozornen z nekolika zdroju, ze se s vami tezko konstruktivne komunikuje, nebot jste (nechci pouzivat presny vyraz) mentalne slabe vybaven. Ovsem to jsem netusil, ze Vas ve skole ani nenaucili cist (a v Blesku se to uz nedoucite). V one smlouve se totiz pise presny opak toho, co se snazite obhajit.
Ovsem Vas problem je mnohem hlubsi. Pokud otevrete oci, otrete si bryle a vylezete ze sve analyticke kancelare, zjistite, ze Vase spolecnost a Vasi kolegove funguji zcela jinak nez se naivne domnivate. Krmi trh IZP a svou strukturu (vcetne Vasi vyplaty) provizemi z techto smakulad. Vyndejte si tedy hlavu z te casti tela, na ktere sedite a svet bude hned realny. Zkuste bavit pohadkami o tom, jak jste mirumilovni a ferovi nekoho jineho. Vyhybate se ocividne odpovedim na konretni otazky a chytate se stebel, ktere nejsou v teto debate zdaleka tak vyznamne.
Evidentne si myslite, ze jste spolkl veskerou moudrost a nad Vase nazory neni. Bohuzel k tomu jeste ucelove lzete a tomu se tezko celi skutecne objektivni debatou. Nemam cas a ani naladu cist tyto Vase vyplody. Zaverem .... garantuji Vam, kazdeho Vaseho klienta ja a moji lidi upozorni na Vase praktiky a Vase arogance bude po pravu ocenena ... Zijte si svuj naivni zivot dal ...
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Stránka 1/3

Předchozí

1

Spočítejte si

Finanční rezerva

měsíců
%
měsíců

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Václav Klaus

politik

Miroslav Zámečník

ekonom

Václav Klaus
ÚSPĚŠNOST
33,33 %

z 6 duelů
×
Miroslav Zámečník
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 1 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services