Byznys s dávkami: Má někdo vůli ho zarazit? A sílu?

Petra Dlouhá | rubrika: Co se děje | 3. 3. 2014 | 18 komentářů
Jeden žije mezi plesnivými zdmi ubytovny. Druhému se plní kapsa. Peníze se do ní sypou ze státní pokladny. Že je doplatek na bydlení zlatou žilou pro lidi, kteří kšeftují s chudobou jiných, se ví roky. Několik sociálních bouří je za námi. Nezměnily nic. Dokáže to nová ministryně práce?

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

4. 3. 2014 11:00, TP

Jirko, to co si představuješ je jen to, že větší zlo nahradíš menším. Základní a legitimní praktika zde zůstane, jen se změní její míra a způsob provádění. Stěží popřeš, že Ty tak jako komunisti, nacisti, fašisti, socialisti apod. si dále budeš hrát na zachránce chudých s tím, že nyní Ty máš ten pravý recept a proto zachováš v praxi praktiku okradení přes daně úspěšných a přerozdělování mezi chudé, kteří (naprostá většina) díky tomu nikdy nebudou dostatečně motivováni vykonávat pro společnost cokoli prospěšného. Děkuji, ale tohle nechci.
Můj děda měl 8 sourozenců, bydleli v jedné místnosti, jako dítě neměl boty, jen nějaké provizorní a nohy si chodil zahřívat v zimě do kravinců, stát jim nic nedal, nikde nic nežebrali, a ze všech dětí vyrostli pracující lidé, kteří měli opět početné rodiny a nabyli svou prací vlastní majetky. To co dělá stát s rodinami dnes je všem zřejmé, lidi mají vysoké dávky a snížili své potřeby natolik, že odmítají pracovat a dělat pro společnost něco prospěšného, přitom vůči tomu v čem žil můj nedotovaný děda jsou luxusem a Ty a politici jim za nic chcete za mé peníze poskytovat luxus ještě větší? Kde berete odvahu mi krást za to, že pro společnost pracuju? S*ru na pseudohumanitu, jestliže ten člověk nedělá nic, nezaslouží si nic dostat. Většina cikánů je celý život bez práce, mají asi trojnásobek dětí co pracující člověk a ty mají u rodičů svůj vzor, svou populaci asi každých 13 let zdvojnásobí. Kdy a kdo tohle bude řešit. Ignorance je nejlepší cesta k totalitě.

+58
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

17. 6. 2014 10:23, sylva

Já mám názor takový ze doplatek na bydlení dostává jen někdo a někdo ne?no tak kde jsme at je pro všechny stejný nebo žádný a ne ze někdo ma 30tis a někdo sotva na sunar pro dítě proč stejná rodina bere doplatek a druha ne??když nárok ma

-1
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 18 komentářů)

7. 3. 2015 20:09 | Luboš

No já jsem na ubytovně a bydlím s jedním člověkem na pokoji a dostávám od státu na bydlení 3.500,.kč ale od Března se mi to změnilo na 2.790,.kč Nájem mi stojí na měsíc na ubytovně cca 4200,.kč,Tak že já beru svojí dávku na živobytí 3.410kč plus 2.790,.kč,doplatek na bydlení dohromady beru cca 6200,.kč s toho zaplatím nájem na ubytovně 4.200,.kč plus že mám tv na pokoji tak platím 5OOkč za ledničku 300,.kč a za to že mám psa tak platím měsíčně 500kč.Tak že celkem já dotávám od státu 6.200,.kč a stoho zaplatím na ubytovně 5.500,.kč tak že mě zůstává na celí měsíc 700kč tak mi řekni te proč si pořád stěžujete.Uvědom te si bude hůůůř.
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

26. 1. 2015 18:20 | maros kurej

Tak zruste soc.davky pak bude cernobila debata kdyz si tak furt stezujou
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

20. 12. 2014 7:59 | pavla

Stát ti za jeden pokoj nezaplatí jsem samozivitelka a to ze nemám na nájemani na jjídlo taky nikoho nezajima
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

23. 10. 2014 8:40 | Jan

CHtěl bych se zeptat kolik to bude stát za pokoj 3x4 m bude se teda platit za metry nebo bude 3x4m pro jednoho člověka....
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

18. 6. 2014 20:56 | cyril

Ono to vaše srovnání samozřejmě dosti kulhá. Váš děd s 8 sourozenci a nohama ohřátýma v kravinci nebyl ve své době žádnou vyjímkou. Dneska ovšem je standard děti max 2 a oběma čouhá smartfoun z kapsy - v této konkurenci by se i váš ultra-pracovitý děd se svými 8 sourozenci mohl nadít drsné budoucnosti - dostal by nálepku "nesocializovatelný" a dostal svou dávku na bydlení na hnoji. Bez vzdělání, bez artikulované opory v rodině, bez internetu, bez kontaktu s vrstevníky, kteří by vás mohli táhnout nahoru, když rodina má na přítomnost skluz několik desetiletí .. Pokud v této situaci, čtvrt století po pádu komančů, tady není regulace toho, co je možné označit za bydlení a pronajímat za peníze (notabene státní) a co rozhodně nikoliv, je to opravdu povedený příklad zoufalství liberálního absurdistánu. A voni to furt vystřelujou! Kdo má zkušenost z Británie, ví že i tam se můžete dostat do sociálních pastiček, nicméně platí, že až na vás dojde řada, dveře rozrazí úředník s normou na bydlení a bude účtovat.. Jak hodnotit státní výdaje na podporu sociálně slabých, když jsou ty peníze nikoli investicí do sociální mobilty se sledovanou návratností, ale doslova vyhozeny na hnůj. A kupředu pravá, hlavně žádný pravidla, trh všechno vyřeší, je to totiž ta nejfikanější svině..
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

17. 6. 2014 10:29 | klara

Přesne tak
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

17. 6. 2014 10:23 | sylva

Já mám názor takový ze doplatek na bydlení dostává jen někdo a někdo ne?no tak kde jsme at je pro všechny stejný nebo žádný a ne ze někdo ma 30tis a někdo sotva na sunar pro dítě proč stejná rodina bere doplatek a druha ne??když nárok ma
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

21. 4. 2014 5:31

Mas absolutnou pravdu, vsechny socialni davky by meli byt vazane na praci... Clovek pracujici za minimalni vzdu se musi mit lip nez clovek liny pracovat a cerpat davky... To by mel byt zaklad vsech prispevku a cele socialni politiky... Nechces pracovat? Dobra nemusis, nikdo Te nenuti, tvoje volba, ale pak "zer" travu kolem silnice a spi na ulici. A ser... Vam na vasi humanitu nebo socialnost, s uplne klidnym svedomim projdu kolem tohoto cloveka... Dekuji za moznost vyjadrit svuj nazor
+8
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

21. 3. 2014 13:00 | Jirka

ano, to chápu a jsem si toho vědom, že tyto dávky jsou demotivující. Když mi někdo dá střechu nad hlavou, postel, teplo a teplou vodu a nemusím proto nic udělat, tak budu sedět na zadku a jen tak přežívat, je se postarat abych měl co do pusy. Jen vlastní motivace být něco víc než figurka v domě nestačí. Pokud se dostanu na dno, tak motivaci v něco víc naprosto ztratím a může mi 6 cvokařů říkat, že to bude dobré. A o naší cigánské brzovětšině se vyjadřovat nebudu, to se slušnými slovy vyjádřit nedá. Jenže , aby se zamezilo zneužívání dávek, tak by ten úředník byl samosoudce, no a opět můžem diskutovat o tom, jak to dopadá, když někomu dáš pravomoce.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

8. 3. 2014 12:07 | TP

Asi nikdo nebude namítat, že spousta zákonů zde utváří dost tvrdý socialismu, vlivem kterého je vysoká byrokracie a taky lobismus a korupce s penězi lidí, kterým jsou pod pohrůžkou vězení odnímány (daně) a pak jsou s nimi dotovány neživotaschopné projekty, v důsledku čehož roste i nezaměstnanost.
Ale to, že tyto špatné zákony donutili někoho vzít si dluh v nejisté situaci je sebeklam. Nikdo není povinen vzít si půjčku! Hold stát se snaží přebírat odpovědnost za chybující, neuvědomujíce si to, že si tím pěstuje neodpovědné hlupáky a chudáky. To je fakt ze kterého nemá nikdo radost!
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

8. 3. 2014 8:33 | babajedovatá

Není pravdou,že si lidé můžou za exekuce sami.Leda bychom to brali ve smyslu,že jsme jako občané této země dovolili schválit likvidační zákony sami proti sobě a že jsme dovolili tuto krásnou republiku vytunelovat nekompetentními osobami,které jsme si bohužel sami zvolili.PAK ANO,MŮŽEME SI ZA TO SAMI.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

4. 3. 2014 11:00 | TP

Jirko, to co si představuješ je jen to, že větší zlo nahradíš menším. Základní a legitimní praktika zde zůstane, jen se změní její míra a způsob provádění. Stěží popřeš, že Ty tak jako komunisti, nacisti, fašisti, socialisti apod. si dále budeš hrát na zachránce chudých s tím, že nyní Ty máš ten pravý recept a proto zachováš v praxi praktiku okradení přes daně úspěšných a přerozdělování mezi chudé, kteří (naprostá většina) díky tomu nikdy nebudou dostatečně motivováni vykonávat pro společnost cokoli prospěšného. Děkuji, ale tohle nechci. Můj děda měl 8 sourozenců, bydleli v jedné místnosti, jako dítě neměl boty, jen nějaké provizorní a nohy si chodil zahřívat v zimě do kravinců, stát jim nic nedal, nikde nic nežebrali, a ze všech dětí vyrostli pracující lidé, kteří měli opět početné rodiny a nabyli svou prací vlastní majetky. To co dělá stát s rodinami dnes je všem zřejmé, lidi mají vysoké dávky a snížili své potřeby natolik, že odmítají pracovat a dělat pro společnost něco prospěšného, přitom vůči tomu v čem žil můj nedotovaný děda jsou luxusem a Ty a politici jim za nic chcete za mé peníze poskytovat luxus ještě větší? Kde berete odvahu mi krást za to, že pro společnost pracuju? S*ru na pseudohumanitu, jestliže ten člověk nedělá nic, nezaslouží si nic dostat. Většina cikánů je celý život bez práce, mají asi trojnásobek dětí co pracující člověk a ty mají u rodičů svůj vzor, svou populaci asi každých 13 let zdvojnásobí. Kdy a kdo tohle bude řešit. Ignorance je nejlepší cesta k totalitě.
+58
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

3. 3. 2014 20:53 | Jirka

Chyba je v úřednících, kteří schvalují výši dávky. U nás stanovili 3 tisíce na osobu a hotovo. Takže pokud si sociálně slabší člověk najde bydlení za deset tisíc, tak je to na něm, víc jak tři nedostane a zbytek ať si sežene. Ještě se pracovnice přišla podívat v čem bydlí a jestli nájemní smlouva není fiktivní. Z mojí strany je tomuto jedině pochvala. Kdyby to takhle fungovalo jinde tak netečou miliony do kapes vlastníků nemovitostí. Nikdy by nemohlo procházet, že cigán koupí ruinu za padesát tisíc a měsíčně na nájemcích inkasuje 200tisíc, legálně... Pronajmul sem rodinný domek jako soukromá osoba a opatřeními proti těmto obchodům s chudobou mi bylo řečeno, že příspěvek na bydlení nedostanou, že musí bydlet na oficiální, zkolaudované ubytovně. Dle mého názoru je dost ubohé někomu zakazovat si najít bydlení v klasickém pronájmu či podnájmu, pokud tento není za nápadně nevýhodných podmínek. Jakože u mě nebyl, bydlí u mě za 3 tisíce měsíčně včetně inkasa. Bydlí v domě po rekonstrukci, vše čisté , zánovní nebo nové, plynové topení. Teplá voda a teplo ve dne i v noci.... TAKŽE ZMĚNIT ÚŘEDNÍKY !!!! Podstata je v pořádku, nemáme tolik mostů...
+12
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

3. 3. 2014 17:26 | TP

Promiň, ale to je hloupost. Práce pro lidi bude vždy dostatek. Stačí se podívat na Evropu mimo EU, z tamních ekonomik superpolitici kradou jen významně malé daně a je tam více než 100% zaměstnanost, protože si tam jezdí vydělávat z EU, zatímco v tom byrokratickokomunistickým molochu EU nezaměstnanost pořád roste. Lidská práce bude vždy potřeba, ať už proto, že já budu dělat něco prospěšného pro masy, ale spousta lidí pak může dělat prospěšné věci pro mě, když si získají kvalifikaci, pak můžou oni dělat prospěšné pro masy a ti méně schopní budou dělat pro ně. Nechápu, že jak někdo může tvrdit, že je absolutní pravda, že lidstvo se nedokáže v tomto počtu uživit. Fakt arogance toto! Jestli někdo vnímá, že je na planetě moc lidí, tak ať se jde zabít sám. Ale ať nám tu nevytváří byrokracii a nezaměstnanost svojí politickou pravdou!:((
+6
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

3. 3. 2014 15:40 | TP

Mě až tolik netrápí, že člověk, který se za celý život nenaučil potřebné práci, že žije třeba na kopce hnoje. Trápí mě, že politik určil minimální mzdu a obrovské daně, aby tyto lidi na kopce hnoje udržel. Ale to taky vlastně není to zásadní, zásadní je to, že z těchto lidí se rekrutují kriminálníci a ještě zásadnější je to, že je tímto odspod ničeno tržní hospodářství, zvyšuje se počet nezaměstnaných a tedy i počet potencionálně hnijících na kopce hnoje. Bravo politiku, bravo!
+18
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

3. 3. 2014 13:33 | CZ

Kdo to bude řešit? Nebuďte naivní. Je to to samé jako solární energie, předražené dálnice nebo Opencard. Žádné náhody. Prachy, prachy, prachy...Někdo se zadrápkoval a už nepustí.
+4
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

3. 3. 2014 7:22

Za exekuci si muzou lidi sami.
+35
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

3. 3. 2014 7:17 | akasikova

jen vic takovych clanku,vznika tady velky problem a je treba ho resit,pribyva lidi na ulicich,pribyva lidi exekucne zatizenych,diky za jakykoli clanek o teto problematice
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Spočítejte si

Výpočet životního minima 2024

Počet členů rodiny

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Petr Dvořák

ředitel České televize

Jan Světlík

podnikatel, Vítkovice Holding

Petr Dvořák
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů
×
Jan Světlík
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services