Ertrag und Sicherheit: Výnos a solidní nejistota podruhé

Aleš Tůma | rubrika: Když se řekne | 2. 12. 2013 | 657 komentářů
Před více než dvěma lety jsme psali o praktikách finančních poradců firmy Ertrag & Sicherheit. Změnilo se od té doby něco? Ano, změnilo. Přitvrdili.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

11. 8. 2016 20:37, Martin V.

Dobrý den,

Nedá mi to a musím reagovat na další nesmyslné lži, které tady šíří obhájce ES ze Slovenska.

Já jsem investoval do ICM v 6/2012, tedy před více jak čtyřmi roky! Po dvou letech jsem tento unikátní produkt raději opustil a to se ztrátou 20%.
Stačí se podívat do této diskuze, jaká se proti tomu strhla vlna nevole od oveček ES, kteří tvrdili, že jsem měl dodržet minimálně pětiletý horizont. Za poslední dva roky jsou všichni klienti ve ztrátách 40%-60%. To znamená, že bych po čtyřech letech měl na svém portfoliu celkovou ztrátu 52%-68%.
A jak by se zachoval můj poradce z ES? Pozval by mě do hotelu Hilton Praha (jako zval své klienty v ICM pan Vlastimil Novák) a nechal by mě podepsat přechod do nové banky Frick s tím, že je to to nejlepší řešení??? Tohle je poradenství za které klienti celkem na poplatcích zaplatili statisíce (handlingy, vstupní poplatky, průběžné poplatky v ICM ….)??!!

Sakra vždyť sama společnost ES nevydrží s jedním obchodním partnerem více jak 5let!!! Nechápu ty klienty, kteří pořád věří, že se to změní k lepšímu a že nyní už konečně bude mít ten jejich kamarád z ES pravdu a ten nový produkt konečně bude vydělávat.

Můžete mi vysvětlit, jak je možné, že po tak dlouhé době najednou zjistíte, že to ICM vlastně nedělá dobře a že ho úplně utnete a všechny klienty převedete zase někam jinam?

Samozřejmě za další poplatky, které mimochodem ani na první schůzce raději nezmiňujete. Mluvil jsem z účastníkem toho jednání v hotelu Hilton Praha a podle vyprávění jsou to stejné praktiky jako mají šmejdi na důchodcích. Vysvětlete mi prosím, jak si majitelé společnosti ES vybírají produktové partnery (Shedlin, EVVE nebo ICM)? To je jediným kritériem výše provize, kterou ta společnost ES nabídne?

A jak je možné, že si žádný ten ředitel s desítkami let zkušeností nezjistí, že to taky může být průser?

Pokud to shrnu, tak bych čistě matematicky nemohl být nyní v plusu ani kdybych produkt ICM měl 6let a tak dlouho ho ES na českém trhu ani nezprostředkovávala! Takže podle mého stavu portfolia má společnost ES za posledních pár let 3 velké problémy – Shedlin insolvence a žádné zázraky s výplatou se nekonají (30% v Číně snad neberete jako úspěch), EVVE v insolvenci a v ICM ztráty klientů přes 50%.

Evolution fondy jsou doporučené na minimálně pět let?

No tak to je při pohledu na výše zmíněné radost pro klienty, protože jim je spravuje ICM a s ním už ES nechce na určité bázi vůbec spolupracovat! Takže pokud to bude jako s jejich ICM koši, tak za pět let tu ten fond taky nemusí vůbec být v tom horším případě a nebo v tom lepším tu bude, ale bude ve ztrátě a všechny ovečky z ES budou svým klientům vysvětlovat, že teď je lepší přejít do jiných fondů (samozřejmě už potřetí se vstupním poplatkem)! Mám pravdu?
Při pohledu na poslední produktové omyly ES to vypadá pro klienty na klidné spaní a zářnou budoucnost.

Úplně jsi mě dostal tím, že jsi schopný napsat: „hádam si nemyslíš, že všetci klienti a ľudia sú blbý a nechajú sa manipulovať a z najlepších Franklinov pojdu do Evolution fondov, pretože im "to ich poradca" vnúti? To skúšaj na niekoho iného“ – tím jako chceš říct, že ten pokus od poradce ES je v pohodě a klient, který se nechá zmanipulovat je blbý?
Tak tohle je ten pohled poradce ES? Zkusím ho přesunout z nejlepších Franklinů za poplatek do Evolution fondu a pokud bude tak blbej, že do toho půjde, tak je to jeho chyba!

Úžasný popis etického kodexu společnosti! Palec hore kámo

Ještě mě napadá jedna perlička, které ale snad ani nevěřím!

Jestli bude ES používat platformu MOVENTUM, tak pak si musí někteří ředitelé asi pořádně propláchnout ústa, protože si moc dobře pamatuji, jak mi pan Vlastimil Novák ještě před dvěma roky říkal, že platforma Moventum je před krachem, že platforma mě sežere na poplatcích a že u nich mám přeci předplacený investování na přímo!!!
Snažil se mi vysvětlit, jak platforma okrádá klienty a jak oni jsou proti těmto praktikám a že by on sám nikdy nemohl nabízet jinou než podle něho přímou cestu!!!

Co bude dnes říkat klientům? To jsou všechny ty ovce v ES tak slepý, že nevidí, jak s nimi tihle zloději nad nimi „ojebávají“????

Přeci nemůžu během několika let tolikrát popřít to, co prezentuji a ještě dělat, že se vůbec nic neděje!!!!

Jak píše slovenská ovečka: Lidi nebuďte prosím blbí a nenechte sebou manipulovat.

Nás klientů ES už přišlo o peníze bohužel dost!!!!!!!

S pozdravem

Icm Martin V.
Icm.martinv@gmail.com

+154
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

16. 3. 2017 1:00, ...

:)
http://sdeleni.idnes.cz/phoenix-investor-kvalitni-a-profesionalni-investicni-poradenstvi-s-lidskym-pristupem-gt7-/zpr_sdeleni.aspx?c=A170228_092056_zpr_sdeleni_rest

-10
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 657 komentářů)

3. 12. 2013 16:21 | chk

Jaké je vaše vzdělání? Když jste ten profesionál...
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

3. 12. 2013 15:16

Někdo říká majetkový, někteří takzvaní finanční dělají totéž. Máte tam jistě i prasata. Ale to má nutně každá poradneská společnost. Ale mohli byste tlačit na ty svoje papaláše, aby váš byznys dělali průhlednější. Proč třeba jako jediní říkáte vstupním poplatkům ážio? Je to možná hezká tyrolská tradice, ale je to zbytečné. Například.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

3. 12. 2013 14:55 | vacul

A dal? Uvedl jsem snad nekde vyse ze jsem jen klient? Ja rozdvojenou osobnost nemam.mam vyhodu ze muzu nabizet lidem smysluplnou a efektivni vec. A nemusim pritom hazet spini na konkurenci.ja nemusim lidem lhat do oci kdyz se jim snazim neco nabidnout. Holt jste pozadu a neumite to delat tak dobre jako my a to vam lezi v zaludku vy bouchaci.Nase prodejni argumenty nelezi na polopravdach. My lidem nic neslibujem a nikdy jim nerikame co bude. Snazime se vychazet z historickych faktu. Dam vam radu-drzte se pojistek a investice a tvorbu majetku nechte opravdovym profesionalum. Timto koncim s touto diskuzi,protoze to stejne nikam nevede. Vy pravdu stejne neuznate protoze si myslite ze mate pravdu a ja neustopim ze svych nazoru protoze vim ze tu pravdu mam ja.nashledanou a preju vam hodne spokojenych klientu.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

3. 12. 2013 14:23 | Michal

Jsem u ES. Každého informuji o všech poplatcích, o všech možných i nemožných rizicích při investování. Vysvětlím mu strategie, zajímám se o možnostech klienta, je-li pro něj vůbec investování vhodné a pro jaký horizont. Hledám pro něj vhodné portfolio. Nenutím ho investovat. Po případném uzavření smlouvy se mu dál věnuji. Stejně se i takto choval člověk, který mě do firmy dostal.
Štve mě, že máme i špatné lidi, kteří pachtí jen po zisku a nabízí produkty ES za každou cenu každému. Všichni takový nejsme. Na tyto lidi bych se i já jako klient vykašlal. Pokud hcete investovat, hledejte slušného majetkového poradce a je skoro jedno pro koho dělá.
+10
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

3. 12. 2013 13:48 | chk

Já vám dám hrát si tu na klienta:). Bouchač z ES trpí rozdvojenou osobností:)
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

3. 12. 2013 12:55

V cem byl muj prispevek hloupejsi nez ten vas. Marne verim ze se od va dockam smysluplne a konstruktivni odpovedi.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

3. 12. 2013 12:49 | vacul

Pane redaktore aspon jde videt o co Vam jde. Nejde Vam ani trochu o klienta. o lidi celkove. Nejde Vam o to lidi obecne a vecne informovat a zaroven byt jim timto ku prospechu. Vam jde jen o to pozvednout Vasi pravdu,Vasi verzi. A starost a zajem o like na FB tomu jen napovida. Jen ocernovat neprimo zesmesnovat a sarkasticky poukazovat na chybne jednani jednoho clena ES. Je opravdu umeni si z schuzky vzit jen to co chci. Pretransformovat do neceho co by mohlo uskodit konkurenci a uvadet polopravdy a nezcelakuse informace a na zaklade toho doufat, ze spousta neuvedomelych lidi Vasim "informacim" uveri a poleti si honem pro to Vase nej. Ani nevim proc tady reaguju kdyz VIM kde je pravda a co je doopravdy nejlepsi co se kolektivniho investovani tyce. Asi jen proto, ze me jako cloveku hrozne vadi vase offenzivni pojednani neceho o cem nemate a zrejme ani nechcete mit ani paru. Nemusim se zastavat firmy E&S, ja Vim ze jsou nejlepsi a hlavne jsou nejferovejsi. Nikdy me nic nenutili. Naopak me vzdy jen poucili,zasypali fakty a bylo jen na me jak se rozhodnu. Jak rika jeden muj znamy co pro ty dve pismenka dela. Diky bohu ze jste.Jinak by si Vas museli vymyslet. Ted uz konecne chapu vyznam jeho slov.
+7
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

3. 12. 2013 12:33 | Martin

U Vašeho komentáře jsem si vzpomněl na Alberta Einsteina: "Jen dvě věci jsou nekonečné - vesmír a lidská hloupost. Tím prvním si ovšem nejsem tak jist."
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

3. 12. 2013 12:08

:-)
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

3. 12. 2013 12:05 | autor článku

Teď jste pobavil. Minusy si během dvaceti minut naklikal nějaký frustrát (nejsou omezené IP adresou). Lajky na FB lze falšovat podstatně hůře a aktuálních 91 není vůbec špatné číslo :D
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

3. 12. 2013 11:55 | vacul

Pocet minusu pod clankem hovori za vse. Panove z Partners a zejmena pan Tuma by mel prehodnotit Svou agresivni pisatelskou politiku a psat opravdova fakta. Holt E&S to umi nejlevneji a pro koncoveho klienta nejvyhodneji a to se proste "konkurentum" firmy E&S nelibi. Tot vse. Myslete si co chcete,ale skrze ne se da dostat konecne k necemu co me neobira a nedela ze me blbecka,tak jak to dela 95% dostupnych fin.produktu a financnich poradcu na nasem trhu.
+40
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

3. 12. 2013 11:49 | fikus

Jak jsou placení lidi z EaS je jasné. Ti si to rovnou vyberou na začátku, zbytek je již v režii fondové společnsti, která samozřejmě něco navíc i zpět investiční společnosti vrací.
Jak jsou placení ale lidi například z fincentra a dalších, kteří zajístí investování u Conseq, který zase zajistí investování do nějaké fondové společnosti?
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

3. 12. 2013 11:01 | franta

Ten poplatek na začátku u EaS ve finále na delší dobu a větší peníze vyjde lépe než některá řešení (AI, HI) u Conseq. Takže malé částky s dobou určitou a né moc dlouhou u Conseq a ostatní pak u EaS.
+30
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

3. 12. 2013 9:36

Proč?
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

3. 12. 2013 9:14 | chk

Mngmt fee se strhává zálohově každý den. Takže celková výše tohoto poplatku záleží i na vývoji hodnoty PL v čase, po který držíte fond. Jednoduše řečeno, fee se strhává z aktuální hodnoty NAV jako 1/365 z celkové procentuelní výše každý den.
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

3. 12. 2013 8:46 | Mirek

Jo. Ale nerozumím tomu zálohování mngmnt fee. Nemohl byste to rozebrat?
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

3. 12. 2013 8:37 | Mirek

Nevím, jestli EaS nějaké zaměstnance má:-))). Nejspíš to budou "spolupracovnící" na živnostenské listu. Ti, samozřejmě, můžou taky klikat.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

3. 12. 2013 8:22 | Honza

Všichni zaměstnanci ES nechť kliknou pod článkem na Nelíbí
+11
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

3. 12. 2013 7:52 | Petra

Ano je lepší jim říkat, že to mají bez poplatku, protože fondové společnosti a fin. poradci dělají asi zadarmo, jen při výběru investice se budou kapánek divit.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

3. 12. 2013 7:45 | Petra

Škoda, že pán Tůma nezveřejnil ty negativní reakce, které má v mailu v redakci
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Spočítejte si

l / 100km
l / 100km
Kč / l
Kč / l
km

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Ludmila Müllerová

politička

Petr Nečas

politik

Ludmila Müllerová
ÚSPĚŠNOST
100,00 %

z 2 duelů
×
Petr Nečas
ÚSPĚŠNOST
50,00 %

z 4 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services