Tři největší banky mění ceníky. Končí další poplatky

Petr Kučera | rubrika: Aktuálně.cz | 3. 11. 2013 | 7 komentářů
Česká spořitelna, největší tuzemská banka podle počtu klientů, zruší od Nového roku některé poplatky. Současně zdraží výběry z bankomatů prostřednictvím kreditní karty.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

3. 11. 2013 7:27, stodgo

Od České spořitelny jsem před více jak rokem odešel zkrz poplatky,i přes všechny veškeré jakože výhody co jsem tam měl..a nelituji toho ani trochu,jelikož jsem na tom akorát vydělal..
to samé jsem udělal z pojišťovnou,povinným ručením,internetem a vším..stálo to když to přeženu 1 den času a roční uspora víc jak 14000,- a to při zhruba stejných,né-li lepších podmínkách a službách..
A ono takéto jakože zrušení poplatku je jen na oko, to co by měli zrušit, stejně nezruší,a nakonec klient zaplatí akorát víc..
zrušit poplatek služby co klient využije 1x ročně a to jen někdy je podle mě k ničemu..ale navýšit poplatek za výběr z bankomatu, kdy si skoro každý vybere 2x do měsíce a víc.. je jen další odírání lidí..a to i přesto že výběry má /jakože/zdarma

+593
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 7 komentářů)

4. 11. 2013 18:53 | Milabuch

Jsem dlouholetým klientem spořitelny. Dnes jsem byla v ČS s tím, že se mi nelíbí vysoké poplatky, světe div se - byl mi nabídnut osobní účet zcela zdarma na 3 roky. Je v něm vedení účtu, všechny výběry z bankomatu, všechny odchozí a příchozí platby, výpis, interbanking a platební karta. Strach z odchodu k jiné bance dělá divy, co udělám po 3 letech ukáže čas a podmínky banky.
+10
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

4. 11. 2013 18:30 | Jana

Velkou nevýhodou pro dúchodce v menších obcích je poplatek za druhý výběr v měsíci u ČSOB-era. vzhledem k tomu, že zde není bankomat, musím zaplatit za výběr 35,00Kč u přepážky na poště.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

4. 11. 2013 15:20 | Bona

Equa bank- všechny výběry z kteréhokoliv bankomatu zdarma, vedení účtu zdarma, nic za položky, ani za TP a souhlasy s inkasem, ani za jednorázové příkazy, změna PINu a limitů ke kartě zdarma, nemusím hlídat, kolikrát kde vyberu a zaplatím jako u Mbank- to by mě teda nebavilo.
+4
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

4. 11. 2013 8:49 | Anettka

S Českou spořitelnou a pojišťovnou už raději nic nevyřizovat,jsou drazí,neochotní,jen dokola citují jedno a totéž ze svých předtistných a peněžních podmínek. Už nikdy ČESKÁ SPOŘITELNA,ČESKÁ POJIŠŤOVNA.
+4
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

4. 11. 2013 6:49 | David

Měl jsem u spořitelny jako student vedený studentský účet, a i přesto mi měsíčně za všechny poplatky strhávali cca 70-120 kč, podle toho kolik jsem měl přijatých, odeslaných plateb, vkladů na účet a podobně. Podotýkám že to byl Studentský účet. Přešel jsem k GE Money, kde mám běžný účet Gratis, který nerozlišuje jestli jste student, nebo ne, je zcela zdarma, bez poplatků, a k tomu mi ještě při platbě prostřednictvím karty vrací určitou částku zpět na účet..při měsíční platbě cca 10 tis. kč mi vrátili kolem 80 kč na účet. Není to mnoho, ale rozhodně je to příjemnější, než u bývalé banky, která si na konci měsíce naúčtovala co jen šlo. A kolik mě to zabralo času? Asi 20 minut návštěvy GE pobočky, vše ostatní už zařídila GE...
+4
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

3. 11. 2013 8:49 | Klient Mbank

Mbank - 9 korun za každý výběr z bankomatu kterékoliv ČR banky (první 3 výběry v měsíci), každý další výběr za 35,-. Pokud si člověk ohlídá limit 3 výběrů na měsíc a zaplatí kartou 4000,- a víc za měsíc (v obchoďácích a na benzínových pumpách není problém), pak mu zpětně ony 3 výběry v měsíci anulují, pokud zaplatí 2000 tak má zpětně 1 výběr zdarma, 3000 = 2 výběry v měsíci zdarma, takže ohledně poplatků za výběry lze jet celý rok zadara. Příchozí a odchozí platby zdarma, tuším že 10 trvalých příkazů zdarma (mám nastavený jenom 1 takže nevím), změna limitů na kartě zdarma, změna PIN asi taky (aspoň to tak bylo). Ostatní služby mě nemusí zajímat, jsem nenáročný klient. Takže pokud opravdu nepotřebujete provádět na účtu speciální vyfikundace, neváhal bych znovu ani minutu. I když až nás bude u Mbanky milion, možná si taky začnou činit větší nároky. Ale budou to mít těžké, protože k nim přešli lidi, co přemýšlí a tudíž nebudou váhat se zase porozhlédnout jinde. Kdežto ovce, co se rády nechají stříhat, jsou stále u Český šiditelny . Nejde o ušetřených 324 korun za případné zaplacené poplatky ročně (3 výběry v měsíci). Jde jenom o to, že nebudu platit paušálně 200,- měsíčně jenom za to, že jim pošlu peníze a oni je budou investovat a vydělají na nich. Vám taky banka bezúročně půjčí ? A než platit 2500,- ročně za "vedení účtu", to radši za nula. Spořící účet u Mbanky nemám, peníze se válí u Kellnera v Airbance. Nikdo Vás nenutí u Mbanky zároveň s běžným účtem využívat i účet spořící.
+17
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

3. 11. 2013 7:27 | stodgo

Od České spořitelny jsem před více jak rokem odešel zkrz poplatky,i přes všechny veškeré jakože výhody co jsem tam měl..a nelituji toho ani trochu,jelikož jsem na tom akorát vydělal.. to samé jsem udělal z pojišťovnou,povinným ručením,internetem a vším..stálo to když to přeženu 1 den času a roční uspora víc jak 14000,- a to při zhruba stejných,né-li lepších podmínkách a službách.. A ono takéto jakože zrušení poplatku je jen na oko, to co by měli zrušit, stejně nezruší,a nakonec klient zaplatí akorát víc.. zrušit poplatek služby co klient využije 1x ročně a to jen někdy je podle mě k ničemu..ale navýšit poplatek za výběr z bankomatu, kdy si skoro každý vybere 2x do měsíce a víc.. je jen další odírání lidí..a to i přesto že výběry má /jakože/zdarma
+593
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Spočítejte si

Výpočet RPSN

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Dalibor Dědek

podnikatel

Martin Poš

podnikatel, Cybex

Dalibor Dědek
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů
×
Martin Poš
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 1 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services