České hospodářství poškozuje pokračující mocenský chaos

Luboš Palata | rubrika: Komentář | 31. 10. 2013 | 17 komentářů
Česká republika se stává politicky nejméně stabilní a vypočitatelnou zemí ve střední Evropě. Může to mít i velmi vážné ekonomické dopady.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

31. 10. 2013 8:31, Pavel

Za oslovení oslovený nemůže, to je vizitka oslovujícího. Nebo snad když jeden SOUDRUH učitel uváděl na výchovném koncertě vystoupení slovy "A nyní vám soudruh Wagner zahraje od soudruha Mozarta koncert pro lesní ROH." tak to znamená, že Mozart byl komunista?

Zobrazit celé vlákno

+6
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

31. 10. 2013 17:29, Barrel

To je fakt úžasné. Kritizujete s Fredym kde koho, smějete se dalším aktérům diskuze, a pak zbaběle volíte bezvýznamnou straničku, která nemá sebemenší šanci dostat se do parlamentu, natož pak vládnout, a tutíž ani doplácet na podobné problémy, jako potkají strany typu ODS či ČSSD.
Takové voličské chování nelze považovat za nic jiného než alibismus a neschopnost riskovat třeba na nových nadějných stranách, které ale opravdu mají vliv. Jediným reálným výsledkem takové volby jako je ta vaše (a to nejen Svobodní, ale SZ, SPOZ, BOBO, apod.) je to, že jsou pak na provoz těchto často velmi amatérských spolků vypláceny desítky miliónů korun ze státního rozpočtu, a plno pseudopolitiků pak z toho může vegetovat. Druhým výsledkem jsou propadnuté hlasy ve prospěch KSČM.
Pánové zkuste někdy, než se budeme ostatním vysmívat a koukat na ně s despektem, používat i vlastní mozek a nehoňte si triko v domnění, že všichni, co volí smysluplné strany jsou mimo, jenom proto, že se vždy u toho, kdo vládne, dříve nebo později objeví problém - často lidský. To je normální. Jestli vám ale ke štěstí stačí pocit, že vámi volení politici nikdy nic nepokazí, protože nemají jak, tak vám blahopřeji. Ještě že takto hloupě většina národa neuvažuje. To bychom tu měli 20 stran o 4% hlasů a parlament plný komunistů.

Zobrazit celé vlákno

-1
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 17 komentářů)

16. 1. 2014 15:05 | Vissarionovič

Chachacha. Bravo!
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

16. 1. 2014 14:54 | David

Ve kterém světě to vůbec žijeme? Proč jsme zbytečně zadlužení. a proč jsme vůbec vstoupily do Eu a do NATO. A proč vůbec padl komunismus, tak proto tady trpím v této zadlužené brindě. A uvažoval jsem o tom, že začnu konečně rozumně myslet a budu volit budoucnost a jistotu. Budu volit komunisty, protože mi jde velmi o život! Už nechci být evidován na pracáku, a nechci už dál zbytečně trpět. Začnu konečně žít normální život. BUDU VOLIT KOMUNISTY, A JÁ SÁM DOPORUČUJI I VÁM KTEŘÍ CHTĚJÍ MÍT LEPŠÍ BUDOUCNOST A JISTOTU A NEBÁT SE KONEČNĚ. TAKŽE ZAČNĚME KONEČNĚ NA NOVO!
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

1. 11. 2013 15:30 | jp

Rogere, vypadá to, že buď jste hodně nadšený, což doufám, že Vám nadšení z ANO s postupujícím časem vydrží, nebo jste snad na výplatní pásce Andreje Babiše. Pro mě jsou vyhozené peníze všechny možné miliardové dotace, které Váš vůdce pobírá. Připadá mi, že na reklamní kampaň, image vůdce a prázdný program, jste skočil Vy. Ne, já opravdu nevolím podle nějakých průzkumů a populistických slibů, a nevolím menší zlo, když existuje něco, co považuji za dobro. Svědomí a ideje jsou prvním kritériem. Není to žádná zbabělost a alibismus, s kterými tady pořád zatvrzele napadáte. A srovnávat Svobodné (vycházející z rakouské ekonomické školy, která na rozdíl od keynesiánského nesmyslu dává smysl) se sládkovci, jak jste psal jinde, je opravdu trochu úlet. Víc psát netřeba, prostě máme různé pohledy na věc, nechte si svůj, mně nechte můj. A jak říkám, doufám, že Vám nadšení vydrží, když jste volil tak odvážně a nealibisticky.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

1. 11. 2013 15:26 | Roger

Já si neprotiřečím. Že si vytvoříte podle mne nesmyslné a nelogické větné konstrukce, které se mi následně snažíte mistrně vpasovat do úst, za to já přece nijak nemohu :-). Zkuste přemýšlet - třeba i s pomocí mého předchozího příspěvku, kde jsem Vám do jisté míry snad i odpověděl (aniž bych věděl, že budu reagovat ještě na toto).
Pokud nejste schopen pochopit, že za 200 poslanců se vyplatí, ať tam bude kdokoliv, a JEDINÝ kdo navyšuje tyto platby jsou lidé, co volí nesmyslné strany vyloženě z trucu.
Pravicovost si představuji tak, že by se člověk měl o sebe starat sám, a to se vším všudy. Být plně zodpovědný za svá rozhodnutí. Výjimkou by byli lidé, co se buď jako postižení narodili, nebo se nesoběstačnými stali vinou někoho druhého. Příklad - proč bych měl platit na zdravotní pojištění, aby z toho pak peníze šly na blba, co v mládí skočí co mělkého bazénu či jezera, a pak zůstane do smrti na vozíku... Ale myslíte, že takto radikální názory bude mít nějaká obecně volitelné strana v programu? Jsem prostě realista, a tak volím nejlepší kompromis. Minimálně v tom zdravotnictví bych výrazně snížil platby povinné daně /to nemá s pojištěním nic společného/ - na naprosto základní péči a ty nemohoucí, a jinak by to bylo na lidech, jak se o své zdraví budou starat. Samozřejmě by se každý mohl komerčně připojistit.
Dávky v nezaměstnanosti je samozřejmě taky naprostý nesmysl. Mám pokračovat, nebo to jako příklady stačí? Popravdě nevím, zda Vás to doopravdy zajímá, ale stejně je to planá bezvýznamná diskuze. Nic na tom, jak to je, stejně nezměníme - většina lidí je neschopná a neúspěšná (říkává se až 95%), a pokud budou mít všichni stejný hlas, tak totální pravicovost nikdy nemá naději zvítězit. Ostatně, i kdybyste byl nejúspěšnější člověk na světě, i tak budete potřebovat, ať jsou ostatní aspoň částečně úspěšní a bohatí, aby mohli produkty a služby od Vás kupovat. Nelze být úspěšný a bohatý, a zároveň strávit celý život sám na pustém ostrově :-) . Snad to takto stačí.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

1. 11. 2013 15:00 | Roger

Fredy, a jak jste přišel na to, jestli mi příspěvky vadí nebo nevadí? Ale vím, že podle zákona ty přispěvky na 200 poslanců se musí vyplatit, ať tam bude kdokoliv. Ovšem, kvůli lidem, jako jste Vy, se vyplácí zbytečně více - jakkoliv se to může zdát zanedbatelné z celkového počtu nakradených peněz. Prostě, berte to jen jako alternativu, jak se dá - a podle mne mnohem logičtěji - dívat na tu Vaši investici do budoucna.
Jinak volba podle svědomí je přece v souladu s volbou strany, která mi nejvíce vyhovuje - ale pochopitelně z těch, které nakonec mají aspoň teoretickou šanci dění v ČR nějak ovlivnit. Z mého pohledu je vše ostatní hodnotitelné jako zbabělost a alibismus, který Vám pochopitelně bez jakékoliv zodpovědnosti a rizika umožní kritizovat prakticky každého, kdo volil kohokoliv, jež na dění vliv v ČR má. Opravdu, na toto bych já svědomí neměl.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

1. 11. 2013 13:02

Rogere, jen dvě věci.
1) Píšete: "Víte, jako silně pravicově smýšlející člověk si vážím schopných (ale zároveň i poctivých) lidí" .....
Jak si tu pravicovost představujete? Jako volbu ANO? Víte co vlastně znamená pravicová politiky?
2) Na fungování Svobodných se podílím osobně. Příspěvky politickým stranám jsou dané zákonem. Příště to může být opačně. Svobodní v PS a Vaše ANO někde tam, co jsou nyní VV. Ale Vaši úvahu o financování bych mohl otočit a chtít od Vás (a dalších voličů parlamentních stran), aby po mne nechtěli platit dluh, který zde Svobodní nezanechali. Ať ho platí ti, kteří volili parlamentní strany, jenž dluhy nadělali. ....
Dál to nemá cenu, neboť si protiřečíte.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

1. 11. 2013 10:07 | jp

Rogere, píšete, že nám naši volbu neberete, ale moc tolerantní k ní nejste. Obecně, bez ohledu na naši politickou situaci, co je to za nesmyslné kritérium "volit velké strany"? Volím snad podle svého svědomí, programu a idejí strany. Takže kdyby tu zůstali z velkých jen komunisté a socdemáci, tak je mám volit, protože "jsou velcí a někam nás posunou", i když s nimi bytostně nesouhlasím? Divná logika. Vadí Vám příspěvek na Macha (ano, obecně je nespravedlivý), ale Svobodní jej letos dostanou poprvé, kampaň financovali z vkladů členů a příznivců, a nevadí Vám u velkých stran, nevadí vám vyhazování miliard za nesmysly typu obnovitelné zdroje, v kterých jsou namočeny Vaše velké strany zleva i zprava a tak bych mohl pokračovat. Svobodní dostanou 12,5 milionu a chtějí méně státu, méně utrácení za nesmysly, takže kdo svým hlasem podporuje zbytečné politiky a jejich kámoše? A opět jste nepochopil náš přístup k volbám. Nikomu žádnou nálepku (i když je v tomto případě pravdivá) a naviják nežereme, ale bylo to po úvaze a jako investice do budoucna, protože jsme se už nemohli dívat na to, jak nás Vaše velké a smysluplné strany zadlužují, zvyšují daně a regulace, pomocí dotací (namísto trhu) určují, kdo bude úspěšný a kdo ne. Naopak chceme více svobody a přijímáme za to i odpovědnost.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

1. 11. 2013 8:52 | Roger

Je jedno, zda je ta úvaha zcestná podle Vás nebo ne. Podstatné je, že se to dá vypočítat matematicky, takže diskutovat je zbytečné. Pokud počítat neumíte, tak mne můžete poprosit, dodat nějaká data, a pokud se mi bude chtít, a uvidím opravdový zájem, tak se Vám to pokusím vysvětlit. Ano, Klaus to trochu zneužíval ve svůj prospěch. Ale i tak platilo, že je dobré volit velké strany. Dneska už to nikdo otevřeně nehlásá, ale o to víc je to pravda.
Já ty naše 'pravicové' strany taky za pravicové příliš nepovažuji, nicméně postupně jsem dospěl k závěru, že toto dělení je příliš zjednodušující a používající se spíše jako nálepka pro snadno ovlivnitelné lidi, a že podstata je jinde. Potěšilo mne, že k tomu už začaly dospívat i další strany. Domnívám se, že do budoucna půjde vývoj ještě více tímto směrem, byť se mohu mýlit.
Pokud budete stále volit Svobodné a jejich výsledky budou dlouhodobě takto bídné, tak jste u mne zbabělec. Proč, to už jsem vysvětlil minule. A hlavně mi vadí, že kvůli takovým rádoby pravicovým extrémístům, se i z mých daní bude přispívat na neschopné politiky typu pana Macha. Prostě nezlobte se na mne, ale tady si nemohu nic namlouvat. Porovnáme-li výsledky nových hnutí, a jejich čas na přípravu, a to, co předvedl kolega Mach se svými kumpány, tak je to naprostá ubohost.
Víte, jako silně pravicově smýšlející člověk si vážím schopných (ale zároveň i poctivých) lidí, co něco dokáží - něco, co vím, že se třeba mne nikdy nepodaří. Vašeho Macha si vážit nemohu, protože nepředvádí nic, co by člověka mohlo zaujmout. Nejsem ani alibista, ani srab, abych se bál trochu riskovat a podpořit nadějné proudy, a zároveň ani nejsem tak jednoduchý člověk, aby mi ke štěstí stačilo hodit nálepku 'Jsme jediná opravdu pravicová strana', a tu pak sežrat i s navijákem.
Vám volbu samozřejmě osobně neberu. Máte na ni svoje právo. Ale potom byste se na vyplácení stamilionu pro neschopné a zbytečné politiky měli podílet jen vy sami. Vy co se skutečnou díl odpovědnosti převzít bojíte (byť se jedná o jediný hlas).
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

1. 11. 2013 6:14 | Fredy

Vážený pane, volby jsou svobodné a tajné. Což je dobře. Někdo něco říká a pak volí jinak, ale je to jeho věc. Stejně jako jp jsme liberálně smýšlející a ctím svobodu jednotlivce nadevše. Tudíž nikomu nevyčítám, jak volil. Je to každého věc. Jen těm, kteří zde neustále slibovali znárodňování a pomalu věšení na kandelábrech pro ty, kteří se svoji pílí a umem dokázali vymanit z krysího závodu a dnes jsou samostatní, soběstační a nezávislí na státu, jsem si dovolil poznamenat, že jim to opět nevyšlo.
Svobodné jsem volil, což jsem netajil a budu tak konat i příště, neboť věřím, že jejich čas přijde. Volil jsem je proto, že velmi dobře znám program, který, jak psal jp, vychází ze rakouské ekonomické školy, ale také proto, že znám jejich členy a vedení. Vím, co od nich mohu očekávat. Proto bych nikdy nevolil neznámé strany (dle Vás nové), jen podle slibů a obličejů jejich vůdců. To není program, ani garance toho, že budou lepší, než ti, kteří vládli doposud. Nicméně několikrát jsem psal, že i tyto nové strany jsou lepší volba, než bývalé strany, které zde vládly od roku 1989. Jen čas ukáže, jak jste se, s Babišem, či Omakurou, mýlili, či nikoliv.
Jako pravicově smýšlející člověk jsem ani jinou možnost, než volit Svobodné, neměl. ODS se již dávno zpronevěřila liberálně konzervativní ideologii a TOP09 jsou jen tak trochu jiní Lidovci. Neboli jsou to obě sociálně demokratické strany, které si na pravici jen hrají. Bohužel jim to velká část našinců baští. Proto nějaké ty snahy o volbu "menšího zla" mne nechávají chladným. každé zlo, i to sebemenší, je vždy zlem.
Co se týče Vaší úvahy o tom, kdo nevolí velké strany, dává hlas komunistům, je scestná. To tady kdysi prosazoval V. Klaus a také mu na to mnoho lidí skočilo. Můj hlas nikam nezapadl, ba naopak za něj Svobodní získají peníze, aby mohli být příště ještě úspěšnější. A já věřím, že budou.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

31. 10. 2013 22:12 | jp

Za prvé se nikomu nesměju a nevím, jak jste na to přišel – ukažte mi tu část mého příspěvku. Za druhé, mám právo volit koho chci, tomu se říká demokracie. Za třetí, volil jsem podle svého svědomí, ne tu partu slibovačů a zadlužovačů, kteří se střídali u moci, ať už si říkali levice nebo pravice. Program Svobodných stojí (a padá) na idejích rakouské ekonomické školy, která mi dává smysl. Neslibují výhody jedněm (svým voličům) na úkor druhých (zbytku národa). Nevím, koho jste volil Vy, ale pro mě by byl vyhozený hlas volit "pravicovou" ODS nebo TOP 09 a pak se zase dívat, jak zvyšují daně a 4 roky nadávat. Svou volbu jsem provedl na základě rozumu a pečlivého zvážení, ne na základě alibismu, z kterého mě nesmyslně obviňujete (nic o mě nevíte). Z mého pohledu jste nějakou nesmysluplnou stranu naopak volil Vy. Svobodní budují stranu pomalu a s vizí. Jednou se do Sněmovny dostanou a z tohoto hlediska je hlas morální podporou a investicí do budoucna. Despekt... Smýšlím liberálně a na rozdíl od jiných zde toleruji názory ostatních (nikomu nepíši, že je srab, když si nechal říkal soudruhu, protože se bál kriminálu). Komunisty ale nemám rád, jsou to podobní zločinci jako fašisté aj., kteří pošlapávají osobní svobodu. A jestlipak si tady triko nehoníte Vy, s Vaší domnělou moudrostí a tolerantně označujete názory jiných za hloupé...
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

31. 10. 2013 17:29 | Barrel

To je fakt úžasné. Kritizujete s Fredym kde koho, smějete se dalším aktérům diskuze, a pak zbaběle volíte bezvýznamnou straničku, která nemá sebemenší šanci dostat se do parlamentu, natož pak vládnout, a tutíž ani doplácet na podobné problémy, jako potkají strany typu ODS či ČSSD. Takové voličské chování nelze považovat za nic jiného než alibismus a neschopnost riskovat třeba na nových nadějných stranách, které ale opravdu mají vliv. Jediným reálným výsledkem takové volby jako je ta vaše (a to nejen Svobodní, ale SZ, SPOZ, BOBO, apod.) je to, že jsou pak na provoz těchto často velmi amatérských spolků vypláceny desítky miliónů korun ze státního rozpočtu, a plno pseudopolitiků pak z toho může vegetovat. Druhým výsledkem jsou propadnuté hlasy ve prospěch KSČM. Pánové zkuste někdy, než se budeme ostatním vysmívat a koukat na ně s despektem, používat i vlastní mozek a nehoňte si triko v domnění, že všichni, co volí smysluplné strany jsou mimo, jenom proto, že se vždy u toho, kdo vládne, dříve nebo později objeví problém - často lidský. To je normální. Jestli vám ale ke štěstí stačí pocit, že vámi volení politici nikdy nic nepokazí, protože nemají jak, tak vám blahopřeji. Ještě že takto hloupě většina národa neuvažuje. To bychom tu měli 20 stran o 4% hlasů a parlament plný komunistů.
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

31. 10. 2013 12:01 | Fredy

Díky, ale já si z toho (pokud myslíte některé diskutéry) vůbec nic nedělám. Právě naopak, příjemně se bavím....
Také jsem volil Svobodné a věřím, že jejich čas přijde. Možná u na jaře příštího roku. To, co se děje po volbách, hlavně v ČSSD, není náhoda. Jakmile má opoziční strana najednou možnost ovládat státní peněžní rouru, tak vyplavou navrch všichni ti zlatokopové, tuneláři a lháři a začíná boj o moc a místa. Stejný osud potkal kdysi ODS a nyní ČSSD. Na jednu stranu je to sranda, ale na druhou jde o to, že tento póvl nám možná bude 4 roky vládnout. Tedy hrát si na vládnutí a přitom rabovat státní kasu o 106.
Jsme svědky veřejné "popravy" Haška a spol a Sobotka je nyní na koni, ale ve skutečnosti mezi nimi žádný velký rozdíl není. Pokud se chce ČSSD dostat z toho bahna, do kterého se postupně zavrtala, tak jedině za cenu velkého restartu. Měla by si zvolit nové vedení, bez účasti všech těch, kteří se již různě namočili a léta zahřívali lavice v PS nebo v Senátu. Jenže na to nebudou mít odvahu, tak to nakonec skončí tak, že si Sobotka s Haškem si padnou, před kamerami TV, do náruče a s úsměvem prohlásí národu, že co bylo, to bylo .... terazky jsou nejlepší kamarádi a ve státním zájmu budou spolupracovat, aby vyvedli naší republiku z krize ....... Bože chraň nás před takovými "zachránci".
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

31. 10. 2013 11:38 | jp

Fredy, z toho si nic nedělejte. Oranžovorudí prskají, protože projeli volby. Díky Bohu. Prý "dáme zemi do pořádku, funkční stát..." a den po volbách "voliči, polib si", nám jde o moc a o koryta. Upřímně mně to nevadí, já je nevolil, i když je to spíše k pláči než k smíchu. A Svobodní jako jediná pravicová strana posílili. 2,5 % s minimálním rozpočtem, tvořeným vklady členů a příznivců, a minimálním pokrytím ve veřejné televizi, spíše uspěli, než neuspěli. Příště budou vidět více, řady příznivců (po)rostou. Možná, že opravdu nejsme tak levicový národ (Pavel Kohout) a začínáme pomalu chápat, že politici nám žádný ráj na zemi nevytvoří, ale že se musíme sami postarat o sebe, rodinu, spíše než se spoléhat na stát.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

31. 10. 2013 8:31 | Pavel

Za oslovení oslovený nemůže, to je vizitka oslovujícího. Nebo snad když jeden SOUDRUH učitel uváděl na výchovném koncertě vystoupení slovy "A nyní vám soudruh Wagner zahraje od soudruha Mozarta koncert pro lesní ROH." tak to znamená, že Mozart byl komunista?
+6
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

31. 10. 2013 8:14 | eďa

Fredy, kdy ty už konečně dostaneš rozum, když věk na něj máš. Nečasovi jsme také říkali soudruhu a panečku, jak se pejřil hrdostí ještě v SSM. A tobě se také říkalo soudruhu , jen si vzpomeň, třeba na vojně " soudruhu vojíne" atd. Proč si už tenkrát nevystoupil proti bolševizaci ? Já vím, měl si v kalhotách viď, ale teď jsi hrdina - moralizuješ. Jo a podívej se, jak jste dopadli se Svobodnými ve volbách, jako sedláci u Chlumce.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

31. 10. 2013 7:44 | Roger

Fredy, na Vašem komentáři je úsměvné to, jak kádrujete, přitom jste úplně mimo. To snad ani nemá cenu konkrétně rozebírat, spíše si myslím, že na své silně předsudky řízené myšlení nutně musíte doplácet i v soukromém životě. Ono to snad ani jinak není možné. Sledoval jste vůbec alespoň vzdáleně dění posledních dní, nebo se jen podíváte, kdo byl v KSČ a zakádrujete? Používá se to i v politice, ovšem jedná se nízkou hru, útočící na ty nejjednodušší voliče, což je samozřejmě v boji o každý hlas taky způsob boje - jenže mnohem podlejší, než to, že se někdo v době, kdy buď zapadl, nebo se musel stát soudruhem, rozhodl, že své schopnosti využít chce. Znám potenciálně velmi schopné lidi, co zcela zapadli jenom proto, že tvrdohlavě trvali na tom, že do strany nevstoupí. Tak je odvolali, přeřadili na podřadnou práci a ti lidé už v podstatě ničeho v životě nedosáhli. Jenom pak museli ze spodu radit dosazeným komunistům ve vedení.
Dneska se daleko nejodporněji chová soudruh Hašek, který mi až do neděle byl docela ukradený. Na něj jste jaksi zapomněl - podotýkám, že vůbec nevím, jaká je Haškova politická minulost, a je mi to ukradené. Na rozdíl od Vás si dokážu udělat úsudek i bez tohoto primitivního kádrování, které člověka může akorát tak zaslepit předsudky.
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

31. 10. 2013 6:12 | Fredy

Kdyby to nebylo v ČR a nebylo to vážné, tak bych to považoval za dobrou frašku. V podstatě je to pořád hra starých bolševiků (Zeman, Škromach, Štěch, Zaorálek, Babiš, Filip .....), kteří pořád nezapomněli na bolševické praktiky, kdy s úsměvem na tváři si, navzájem, vráží kudly do zad.
Byla by to sranda, kdyby to nebyla pravda. Kdo volil Zemana, tak si asi sype popel na hlavu, ale to je pozdě.
Celá tahle sranda mi připomíná dobu nedávnou, kdy se Paroubkovi podařilo, s pomocí uplacených "poctivých" přeběhlíků, shodit vládu Mirka Topolánka. Dnes je to podobné. Naivní Nečas nebyl nic moc, ale to, co je nyní, je hrůza.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Spočítejte si

Výpočet životního minima 2024

Počet členů rodiny

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Aleš Hušák

podnikatel

Jaroslav Brychta

finanční analytik

Aleš Hušák
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů
×
Jaroslav Brychta
ÚSPĚŠNOST
100,00 %

z 1 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services