Volební speciál: Vaše peníze. Jak s nimi chtějí hospodařit Jiří Dolejš a KSČM

Ondřej Tůma | rubrika: Dotazník | 21. 10. 2013 | 25 komentářů
Komunisté bývali na hospodaření s cizími penězi experti. Jaké je jejich ekonomické smýšlení dnes? V našem předvolebním dotazníku jsme se ptali Jiřího Dolešje.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

21. 10. 2013 7:03, Gallik Jaroslav

Nadá mi to a musím reagovat - vřed jménem KSČM je bohužel výsledkem přílišné tolerance a špatného výkladu pojmu demokracie v ČR.

Strana, jejíž přímá předchůdkyně (kde bylo 90% současných členů nalezlých) která se desítky let podílela na vraždění a perzekuování občanů vlastní země nemá dle mého názoru mít prostor exiastovat...

Pobuřuje mne to stejně, jako kdyby jste tu dali rozhovor s fašisty a obhajovali jejich současnou politickou stranu.

A redakce mediálního nástroje ( a majitel - poradenská firma Partners), která veřejně umožní prezentaci takové straně a tím je podporuje - by se dle mého názoru měla stydět ...

Fuj a hanba všem, kteří umožňují jakoukoli veřejnou prezentaci komunistům !

Nevím, jestli všichni ti poradci partners a redaktoři tohoto webu jsou tak mladí, že se narodili až koncem 80. let a neví nic o historii naší země...

+38
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

23. 10. 2013 8:24, eďa

Milý pane Gallíku,

vůle lidu je nad zákonem Parlamentu. Oháníte se tu zákony, ale Ústavu neznáte ani z rychlíku a proto jen tlacháte nesmysly a entrujete si plusové body. Tolik čtenářů tu nikdy nebylo a ani nebude.
2/Nechte na voličích jak rozhodnou o dalším osudu země, která jim už vlastně ani nepatří. Snad jim to už konečně dojde a budou zase jednotně volit práci pro všechny, potravinovou soběstačnost a společný boj proti třídnímu nepříteli, který to tady od sametu dokonale rozvrátil a prodlužil.

3/ čest práci soudruhu.

Zobrazit celé vlákno

-52
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 25 komentářů)

23. 10. 2013 18:38 | Gallik Jaroslav

Vážený "NO NAME" Eďo,
nevyprovokujete mne, nevím kdo jste a kam cílíte a ani mne nemůžete urazit, to si buďte jist.
Jen vám chci říci, že můj otec musel kvůli tomu, že byl katolickým skautem tři roky lámat kámen v komunistickém lágru a na zdraví mu to nijak nepřidalo. Mne v r. 1984 vyloučili z vysoké školy za oponenturu vůči režimu,7 let jsem pak žil v Mannheimu a musel jsem se o sebe naučit postarat sám, takže mi věřte že jsem fakt na režim, který tu panoval nijak nezapoměl a zapomenout nehodlám...
Nemám ve zvyku se nikde veřejně prezentovat, zákon o protiprávnosti komunistického režimu a o odporu proti němu (č. 198/1993 Sb.) není smyšlený, třeba o něm jen vy a asi i většina veřejnosti nevíte.
Situace posledních měsíců mne jen utvrzuje v tom, že se něco absurdního děje. A že se najednou v posledních dnech vyrojilo několik protikomunistických iniciativ pro mne znamená jen to, že spousta spoluobčanů vnímá něco podobného co já.
V tomhle kontextu už pak nemám, co bych k této diskuzi opravdu více dodal.
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

23. 10. 2013 8:24 | eďa

Milý pane Gallíku,
vůle lidu je nad zákonem Parlamentu. Oháníte se tu zákony, ale Ústavu neznáte ani z rychlíku a proto jen tlacháte nesmysly a entrujete si plusové body. Tolik čtenářů tu nikdy nebylo a ani nebude. 2/Nechte na voličích jak rozhodnou o dalším osudu země, která jim už vlastně ani nepatří. Snad jim to už konečně dojde a budou zase jednotně volit práci pro všechny, potravinovou soběstačnost a společný boj proti třídnímu nepříteli, který to tady od sametu dokonale rozvrátil a prodlužil.
3/ čest práci soudruhu.
-52
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

22. 10. 2013 11:48 | Timy

Doteď byli Vaše příspěvky na úrovni, ale ten poslední spíš svědčí o tom, že jste to Vy, kdo nedohlédne dále. Jakkoli by se nyní nějakým zázrakem podařilo KSČM zakázat, tak by to nic neřešilo - dokud budou přetrvávat důvody, které vehnaly voliče do jejích spárů. Protože se v těchto situacích vždycky najde nějaký jiný extrémista, ke kterému se část národa upne. Snad jste to dokázal pochopit...
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

22. 10. 2013 10:59 | Gallik Jaroslav

sorry, ale kecy v kleci...jděte do politiky, tam se vaše "všechno souvisí se vším" omílá na n-tou.
Nezapomeňte ale, že komunisté netlachají ale podílejí se na řízení v krajích a zastupitelstvech...
A lidé vašeho smýšlení, kteří melou o tlachání komunistů bohužel nedokáží dohlédnout dále.
Teorie o mučednictví také kulhám a kdo ji propaguje, schovává se za svou nerozhodnost. Jednou je tu zákonem stanoveno, že KSČ byla strana zločinná a zavrženíhodná, tak z toho vycházejme a veřejně se to nebojme diskutovat...
Když si namalujete na papundekl hákový kříž a budete s tím chodit po Praze, za jak dlouho vás četníci chytnou ? A Jaký je rozdíl mezi krvavým srpem a kladivem a oním hákovým křížem ? Z úhlu pohledu legislativy žádný. Jen se čeští přizdis..či bojí o tom mluvit. Toť vše, končím s diskuzí.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

22. 10. 2013 9:16 | Timy

Možná Vám připadá, že pletu páté přes deváté, ale já si myslím, že všechno souvisí se vším. Tudíž nelze vyčlenit jedno téma z kontextu ostatních událostí a bavit se takto pouze o jednom tématu a ignorovat přitom jeho souvislosti. Byť se tyto souvislosti mohou na první pohled zdát od původního tématu vzdálené. Samozřejmě, co se týče Vaší konkrétní kritiky médií - je to (nejen) Váš názor a máte na něj právo. Já bych si dovolil jen k tomuto podotknout, že toto (zákaz komunistické strany v širším slova smyslu) se mělo ošetřit hned v roce 1990. V současné situaci by jakýkoli pokus o jejich ignoraci v médiích měl přesně opačné důsledky - radikalizaci jejich přívrženců - a to by bylo fakt kritické. Takže nechejme KSČM zatím tlachat a snažme se zvolit ve volbách takové zástupce, kteří budou odstraňovat příčiny rostoucí popularity komunistů (viz můj předchozí příspěvek), ať nemusíme potom řešit katastrofální následky. Ony jim ty preference zase spadnou, když tu budeme mít zákony neodporující zdravému rozumu.
-22
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

22. 10. 2013 7:42 | Gallik Jaroslav

pletete páté přes deváté. Uvádíte spoustu jistě zajímavých temat k diskuzi, ale tady šlo o konkrétní kritiku medií - zde webu peníze.cz - který přímo patří finančně-poradenské firmě Partners (a není jen nějakým vágním partnerem tohoto webu spolu s ING, jak je uvedeno v záhlaví) a který dává mediální prostor komunistům.
Není
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

22. 10. 2013 6:15 | Timy

Je spousta věcí na tomto světě, které jsou nepřijatelné nemorální, ale bohužel zcela v souladu s platnými zákony. Bohužel. A mnohé z nich jsou mnohem horší a závažnější, než je poskytnutí mediálního prostoru komunistům. Například: - církevní restituce - zlodějům a vrahům se vrací majetky, které jiní zloději a vrazi zestátnili. A vláda "rozpočtové zodpovědnosti" tyto restituce schválí v době "utahování opasků". - OSA - nepřijatelná a nemorální organizace, která za jediný produkt dostává zaplaceno třikrát. Na Slovensku se podobná organizace dokonce domáhala zaplacení poplatku od dětského sboru za zpěv lidové písně. - záchrana špatně hospodařících bank a podniků z veřejných financí (toto bude mít dalekosáhlé důsledky) - neustálé podbízení bank různými úvěry (reklama na spotřebitelský úvěr by měla být zakázána, podobně jako reklama na cigarety). Už vůbec to, že se někdo může živit prodejem spotřebitelských úvěrů mi přijde naprosto nemorální. - platba daní firem a živnostníků z neproplacených faktur
To tedy jen tak namátkou. Výše uvedené a jim podobné "výdobytky" současnosti se musí vymýtit, protože většina z nich jsou podle mě důvody, proč rostou komančům preference.

P.S. Příspěvky čtu "laskavě" vždycky celé - možná jsem jen z toho Vašeho měl jiný dojem, než jak jste jej mínil Vy. I to se stává - riziko psaného slova.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

21. 10. 2013 20:32 | Gallik Jaroslav

hele, tady nikdo nic neplácá o nějakém "imaginárním" komunistickém zlu, které může za všechno.
Jasně jsem se vyjádřil, že považuji za nepřijatelné a nemorální, pokud někdo vědomě dává mediální prostor komunistům, přečtěte si laskavě celý příspěvek.
Kdo převlékl kabát, nechť se zodpovídá sám za sebe, samozřejmě vůči každé konkrétní osobě platí presumpce neviny, pokud jde o trestně-právní rovinu, obecně jde ale spíše o morální profil jednotlivce, proč a jak selhal..
Nechci tady ale srovnávat systematické desítky let trvající mučení a teror občanů ze strany KSČ se střelbou státní policie do demonstrantů, to nechť posoudí odborníci.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

21. 10. 2013 19:45 | Timy

Nedá mi to a musím taky reagovat. Pořád je mi milejší komunista, který zůstal komunistou i po roce 89, než komunisti, kteří po sametu zakládali ODS, ČSSD a jiné "bohulibé" strany. FUJ!!! Tím chci jen říct, že nejde o strany, ale o lidi - ale o no je vždy jednoduší říct, že za to nebo ono můžou "komunisti", než odhalit konkrétního viníka, že? A když už jsme u toho "vraždění vlastních občanů", tak si dovolím připomenout, že za Masaryka policajti taky stříleli do lidí - FUJ!!! Ale o tom se teď radši moc nemluví... P.S.: Komunisty nevolím, ani jsem nikdy nevolil. Jenom mi lezou na nervy lidi, kteří pořád straší komunistama. Máme v této zemi mnohem závažnější problémy, než bandu přib*blých komunistů!!!
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

21. 10. 2013 19:20 | Gallik Jaroslav

už jste viděli ten fialový "FuckFinger" na Vltavě naproti Pražskému Hradu ! To je bomba !
To je pádná odpověď všem přizdis...ům, kteří v rámci pochybné upatlané demokratické objektivity dávají komunistům prostor v jakýchkoli médiích...
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

21. 10. 2013 17:43 | Gallik Jaroslav

Milý anonyme, nejsi ani vtipný, ani chytrý...Zkus se zamyslet a použij k tomu internet...kdo bude u piva jen plácat takové blbosti jako ty, tak zůstane - sorry - jen členem hloupého stáda, nic víc...
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

21. 10. 2013 17:40 | Gallik Jaroslav

Milý "P", tak to prrr. rozdíl je v tom, že KSČ ( k jejímž ideálům se bezprestně hlásí kdekdo ze současné KSČM) je podle zákona o protiprávnosti komunistického režimu a o odporu proti němu (č. 198/1993Sb.) zločinná a zavrženíhodná organizace a to je sakra rozdíl...
A pustit si jií do vlády považuji osobně za naprosto nepřípustné vůči stovkám umučených osob v komunistických lágrech ČSSR a desetitisícům těch, kteří byli léta perzekuováni...
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

21. 10. 2013 17:34 | Gallik Jaroslav

jojo, velice rychle se zapomíná...A jestli po volbách Zeman zatáhne do vlády nějakého komunistu tak už se neudržím, vyrobím si transparent a půjdu na Václavák "ke koni" veřejně sdělit, co si myslím...paradoxně by se pak na mne mohli z oken svých kanceláří koukat nagelované hlavy finančních poradců z Partners a možná i šéfredaktor tohoto webu...
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

21. 10. 2013 17:26 | MUDr Stehlík Josef

neříká ty akademiku
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

21. 10. 2013 17:24 | MUDr Stehlík Josef

Tento web vede poněkud mentálně retardovaný člověk,asi vystudoval obor typu kunsthistorie doby kamenné.Tak at se daří soudruhu jen tak dále
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

21. 10. 2013 15:07 | Fredy

Vcelku souhlasím, jen je třeba rozlišovat soukromé a veřejnoprávní. Peníze.cz jsou soukromé médium a je jen na nich, co a jak publikují. S čím ale nesouhlasím, je častá (někdy až moc) prezentace papalášů zločinecké komunistické strany v České televizi, či rozhlase. Ten jsme nuceni platit i když se na to nedíváme (i když to neposloucháme).
Tady se to zdá většině normální. Před rokem 1989 bylo mnoho lidí u nich a mnoho s nimi souhlasilo. Ti lidé žijí i dnes a jejich názor je poznamenán svědomím, před kterým se snaží uniknout. Něco jiného je ovšem pohled z venku. Těžko se mi vysvětluje zahraničním přátelům, že v PS sedí pokračovatelé zločinné strany, dokonce i na postu místopředsedy sněmovny a že jsou často ve sdělovacích prostředcích. Je to jakoby v Německu, po II. světové válce, byla v Bundestagu NSDAP a lidem se smála do očí z médií. Je pravda, že v roce 1945 byla nacistická strana Mezinárodním vojenským tribunálem během Norimberského procesu prohlášena za zločineckou organizaci, což se s komunistickou stranou nepovedlo a to byla chyba. Je také pravda, že by stejní lidé, kteří mají nyní na klopách třešně, zalezli do sociální demokracie a podobných levicových stran, jako v jiných postsocialistických zemí.
Co se týče odpovědí pana Dolejše, tak nepřekvapil. Jen by neměl používat titulu ekonomický expert. Expert sice je, ale ekonomice, v pravém slova smyslu, dělá ostudu.
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

21. 10. 2013 13:59

Pane uklidněte se, řeknu Vám jeden vtip: Potkají se dva známí a baví se o volbách: "Tak koho budeš tentokrát volit?" "Komunisty" "Hm, a ze které strany?!
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

21. 10. 2013 12:19 | SpookY

Ti, co tady vykládají o tom, že komunisté neuměli hospodařit a nic nevytvořili nechť nám laskavě vysvětlí, že i 23 let po jejich odchodu (resp. po odchodu většiny jejich bývalých členů do ODS a dalších stran) je v téhle zemi pořád ještě bývalý národní majetek, ze kterého je co rozkrádat. Ale je pravda, že k rozkradení toho moc nezůstalo... po "restitucích" církvi zůstane k "privatizaci" jen zdravotnictví a školství.
Jinak komunisté měli jeden takový pěkný paragraf o rozkrádání národního majetku. Zrušením tohoto paragrafu Havel a jeho parta veksláků, vlastizrádců, překabátěných ex-komunistů a ex-StBbáků odstranili největší překážku pro "privatizaci" a "podnikání" v téhle zemi.
+7
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

21. 10. 2013 11:59 | lukojl

A co takhle sakrkasmus? Říká vám to slovo něco?
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

21. 10. 2013 11:05 | P

Tak expertů na to, jak hospodařit s cizími penězi (prací, majetkem), je plná republika. Nynější vůdcí umí hospodařit s penězi, které si vyrobí formou zadlužení daňových nevolníků na mnoho generací dopředu. Také jim jde o mnoho lépe krádež pomocí ředění peněz - viz poslední výkřiky ČNB, že znovu zředí korunu, aby měli nevolníci "práci". Moc rozdílů mezi režimy není, vždy jde jen o to, kdo pracuje na koho.
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Stránka 1/2

Předchozí

1

Spočítejte si

Výpočet životního minima 2024

Počet členů rodiny

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Kamil Vacek

podnikatel a investor

Tomáš Hodboď

podnikatel, Miton

Kamil Vacek
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů
×
Tomáš Hodboď
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 1 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services