Volební speciál: Vaše peníze. Jak s nimi chtějí hospodařit Tomio Okamura a Úsvit

Ondřej Tůma | rubrika: Dotazník | 17. 10. 2013 | 17 komentářů
Tomio Okamura chce měnit politický systém, to asi víme všichni. Těžko říct, jestli na to jeho hnutí bude mít dost sil. Jeden každý jeho případný poslanec ale bude denně spolurozhodovat o tom, kam nasměrujeme české hospodářství. Jak stát naloží s penězi, které si od nás bere, kolik a komu vlastně bude brát. A komu a proč dávat. Jaké jsou ekonomické postoje Úsvitu?

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

18. 10. 2013 9:39, Jiný

Některým vám vážení uniká,že pan Okamura je na naši politické scéně nový,takže jeho reakce na zadané otázky bývají opatrnější,než odpovědi od zavedených matadoru,kteří dokázali sebejistě odpovědět na cokoliv a ve svém důsledku nás za ty dlouhá léta rozhodování dotáhli do naprostých sraček,takže by mělo být,už konečně každému jasné,že pokud budeme volit opět to samé a stále neschopné a né nové naděje,pak o to rychleji se všichni sejdeme u popelnic.- A právě proto mu já věřím !!!!

+155
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

19. 10. 2013 14:30, Saša

No, copak bychom si, p. Okamuro, asi pod pojmem pozitivní diskriminace představili??? Cigána jako trám si představujeme, představte si. Souhlasím s vámi, že by se měl uzákonit zákon o alespoň vyrovnaném státním rozpočtu. V tom zákoně by mělo být také jasně uvedené, protože nemám pocit, že by to některým politikům bylo za své, že hlavním cílem je, samozřejmě, dostat ho co nejvíce do kladných čísel. (Tím ale neříkám kupme jalově peníze na jednu hromadu a nepracujme s nimi) Otázka Eura je, domnívám se, pro tento stát druhořadá. Co se týká té progresivity zdanění příjmů (a doufám, že i zisků), Zprvu jsem přemýšlela, co to vlastně je, není to české slovo, ale pak mi to došlo. Ano. V čase, kdy kdekdo vstupuje do osobního bankrotu je víc než rány hodné, že jsou tu lidé, kteří mají tolik, že už v podstatě nemají šanci si všechen ten majete užít. Peníze se odlévají od chudčích k nim, chudí jsou ještě chudší a bohatí ještě bohatší. Žádná logika. To vede tak akorát buď k občanské válce nebo migraci lidí jinam. Je třeba včasný zásah. Pokud se budou danit i vysoké zisky firem vyšší daní, třeba nějak tabulkově v závislosti na nárůstu, pak ano, danění odvětví nemá význam.
Krásná věta. Stát musí z něčeho žít. Pobavila mě. Nabízí se totiž otázka a fakt ten stát tak strašně potřebujeme? Já bych ve svém programu měla především- co nejméně lidí, které tvoří státní byrokracii, snažila bych se spíš vytvořit poptávku po PC programu, který dokáže sbírat potřeby a požadavky lidí, vyhodnocovat a pak teprve předkládat k řešení s tím, že by některá řešení třeba vygeneroval sám na základě úspěšnosti a osvědčenosti. Nahradila bych ten tzv. stát kompjůtrem. Nemůže být blbší, než co už tam sedí. (Nedávný příklad- daň z nemovitosti hradí kupující i blbec s prostou logikou řekne, že ji platí ten, který jasně má, nabízí majetek, tedy prodejce) Bylo by taky dobré, kdybyste se k DPH vyjadřovali konkrétně, i kdyby jen o jedno procento níž, je to alespoň nějaký cíl.

Pokud chcete být stát, Tomio, a chcete neprivatizovat podniky, měl byste také současně těmto firmám zajistit konkurenci, nikoli monopol. Pošta nasazuje tak nesmyslné poplatky, že je to k naštvání. I když chápu, že se za tím skrývá mnoho práce a malé platy a dřina, mě, jako využivatele jejich služeb, to nezajímá. Pak mají uvnitř něco, v čem jim tečou peníze pryč a nesvedou hospodařit. A opět mě to jako jejich vynuceného klienta nezajímá.

Myšlenku důchodových pilířů dle mého názoru vymyslel nějaký zazobaný ultrasobecký a narcistní ultrablbec. Zrušila bych to, nastavila bych něco jednotného pro všechny, co by se procentuelně odvíjelo od jejich platů s nějakým příspěvkem státu, Jednotným. Pouze v případě klesnutí pod životní minimum s doplatkem do minima.

Kdyby se tak starali všichni o sebe, jako se starají o důchody, to by bylo najednou skvěle si žijících lidí... Kdy jít do důchodu, to je přece jen a jen na tom důchodci, ne? Hlásáte demokracii, tak se jí držte. Jsou nutné tak strašně nějaké limity? Snad jen: ano, máš rozedmu z práce, ano, ty už můžeš do důchodu, jestli chceš, nebo dokonce musíš, protože na to už fyzicky tady nemáš, ale můžeš ještě pořád zaslepovat konektory, jestli chceš.

Bezúročná půjčka? A prosím vás, která tak štědrá organizace ji člověku dá? Stát? On na to má? Pokud budete platit za narození člověka, diskriminujete všechny, kteří nemají dítě nebo mít nemohou. Myslím, že jsou dnes už víc, než diskriminováni na všem. Narození člověka má být přirozenou lajnou života, ne důvodem k podkuřování. Zvířatům, rostlinám taky nikdo nesnáší z hůry, když se zrodí. My nejsme o nic lepší. Každý další člověk je pro planetu jen dalším parazitem, co ji bude devastovat.

Tím limitováním RPSN nejspíš snížíte počet osobních bankrotů. Chválím.
Souhlasím i se zrušením sockovného u lékařů. Je to nedůstojné pro ně i pro pacienta. Navíc mi to připadá jako čachrařina jako blázen. Totéž za recept. To jsou nesmyslné poplatky. Chcete.li zrušit nesmyslné poplatky u druhých (banky), začněte nejprve u sebe. Nepochopila jsem zde Babišův výrok, že pohotovost je nadstandard, který je nutno si připlatit, tak to byla asi volovina týdne. osobně na pohotovost chodím, až když už mám hlavu v podpaží a určitě mě v první řadě nenapadne brát si s sebou peněženku. A jak říkám, docela mě to i uráží, když na mě doktor zarachtá s kasičkou. Zhnusí se mi, ani nevím ?roč. Měly by se nastavit i nějaké platební kvóty pro veterináře. Nechala jsem 2000,-Kč u lékaře, který mé zvíře nechal týden trápit se a umřít. To zvíře, morče, má asi jen 50 nemocí, které může mít, pokud to nezvládne vyhodnotit, měl by se prostě moct člověk nějak bránit. Nemohla jsem napsat ani na Známý lékař, protože tento lékař tam prostě nechce být evidován (věda dobře proč), chci, aby se s takovýma zatočilo.

Takže vy byste v nemocnici teda klidně položil třeba zpěváka George Michaela vedle Tondy z Horní dolní, oba by měli Sallmonellu na izolaci, každý den by jim dělali stěr z rekta, sem tam by zainknontinentnili, cha. Já jsem pro. Věřím, že Michael to přežije a ještě si najde nový kámoše a třeba takovou nadutou Stone to potrestá, což zasluhuje.

Na 18. otázku nedáváte ani vy, ani Babiš nijak světobornou odpověď. Babiš by na rok studentovi po absolvování školy pomohl tím, že by sňal ze zaměstnavatele břemeno odvodu za soc. a zdrav. pojištění, což trh zformuje tak, že se budou chtít přijímat jen tito. To je diskriminační pro ostatní. Vy byste podporoval studijní obory. Nekonkrétní. Já vám řeknu, co je potřeba. Vyprnout se na studijní odbory a úlevy a zaměřit se na to, naučit studenty jejich budoucí práci tak, aby ji skutečně bravurně uměli.

Mám další věc na přetřes, která zde nebyla zmíněna- zrušte důchodcům tu blbou a nesmyslnou daň či co to je, ty 2000,-Kč, které jim nynější blbci kradou z platu. Je to zlodějina a je to sprosté.

To je zajímavé, Tomio, někdy máte názory jako poměrně inteligentní zralý člověk a někdy pronesete takovou blbost v éteru, že nikdy nechápu, jak jste na to přišel. Nevím, co si o vás myslet. Zprvu jsem byla nadšená, že jste tak pokrokový a dnes jsem na rozpacích.

-87
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 17 komentářů)

20. 10. 2013 21:08

výborně učelově vybrany sloh - dobrá práce, sašo- kdo tě platí..?
+7
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

20. 10. 2013 20:42 | Fredy

Přímá demokracie je trochu o něčem jiném, než navrhuje pan Okamura. Možná by nebylo od věci, aby tak na pár let ojel do Švýcarska a trochu se přiučil.
Jinak definice levice a pravice v ČR je kapitola sama pro sebe. Jak zpívá Pepa Nos. Když jde pořád doprava, tak skončíš nalevo ..... neboli točí se v kruhu. Což nedávno předvedla například ODS
-3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

20. 10. 2013 20:38 | Fredy

Už aby bylo po volbách. Tihle najatí diskutéři zaplevelují vcelku poklidný web, kde se většinou řeší spíše finanční ekonomické a záležitosti..... :)
+4
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

20. 10. 2013 20:11 | Jirka

jistěže ani ryba ani rak - Úsvit má filosofii přímé demokracie a ta se nevymezuje vlevo ani vpravo!!!
+4
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

20. 10. 2013 20:09 | jirka

Tak to je nějaký fake, ne? to vím jistě, že na žádném volebním lístku Úsvitu v žádném kraji není!!!!
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

20. 10. 2013 19:44

skladník 25 let
-3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

20. 10. 2013 19:19 | eďa

No.když jsem viděl ty kandidátky, sladník 25 let na prvním místě, tak opravdu nevím, co si myslet .
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

20. 10. 2013 15:37 | Štěpán Sekanina CHYREN

Zdá se, že mně admini na stránkách Úsvitu vymazali z příznivců. Jen proto, že jsem se zajímal o toho jejich Fialu. I když jsem uznal, že Plumlovskou přehradu Fiala vysvětlil docela slušně. Nechápu to, protože ho volím. No uvidíme. :)
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

20. 10. 2013 12:36 | Jiko

Ono totiž toto umělé řazení, které značně zjednodušuje hodnocení názorů konkrétního člověka, aby se v tom masy dokázaly zorientovat, příliš neodpovídá realitě. Chápu, že pro prostoduchého člověka s jednoduchým a schématickým způsobem uvažování, ve kterého se tady na diskuzích obecně sám dlouhodově profilujete, může toto být docela problém. Ale než to dávat za vinu Okamurovi, nebylo by pane kolego zkusit trochu něco přehodnotit u sebe?
+8
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

19. 10. 2013 14:30 | Saša

No, copak bychom si, p. Okamuro, asi pod pojmem pozitivní diskriminace představili??? Cigána jako trám si představujeme, představte si. Souhlasím s vámi, že by se měl uzákonit zákon o alespoň vyrovnaném státním rozpočtu. V tom zákoně by mělo být také jasně uvedené, protože nemám pocit, že by to některým politikům bylo za své, že hlavním cílem je, samozřejmě, dostat ho co nejvíce do kladných čísel. (Tím ale neříkám kupme jalově peníze na jednu hromadu a nepracujme s nimi) Otázka Eura je, domnívám se, pro tento stát druhořadá. Co se týká té progresivity zdanění příjmů (a doufám, že i zisků), Zprvu jsem přemýšlela, co to vlastně je, není to české slovo, ale pak mi to došlo. Ano. V čase, kdy kdekdo vstupuje do osobního bankrotu je víc než rány hodné, že jsou tu lidé, kteří mají tolik, že už v podstatě nemají šanci si všechen ten majete užít. Peníze se odlévají od chudčích k nim, chudí jsou ještě chudší a bohatí ještě bohatší. Žádná logika. To vede tak akorát buď k občanské válce nebo migraci lidí jinam. Je třeba včasný zásah. Pokud se budou danit i vysoké zisky firem vyšší daní, třeba nějak tabulkově v závislosti na nárůstu, pak ano, danění odvětví nemá význam. Krásná věta. Stát musí z něčeho žít. Pobavila mě. Nabízí se totiž otázka a fakt ten stát tak strašně potřebujeme? Já bych ve svém programu měla především- co nejméně lidí, které tvoří státní byrokracii, snažila bych se spíš vytvořit poptávku po PC programu, který dokáže sbírat potřeby a požadavky lidí, vyhodnocovat a pak teprve předkládat k řešení s tím, že by některá řešení třeba vygeneroval sám na základě úspěšnosti a osvědčenosti. Nahradila bych ten tzv. stát kompjůtrem. Nemůže být blbší, než co už tam sedí. (Nedávný příklad- daň z nemovitosti hradí kupující i blbec s prostou logikou řekne, že ji platí ten, který jasně má, nabízí majetek, tedy prodejce) Bylo by taky dobré, kdybyste se k DPH vyjadřovali konkrétně, i kdyby jen o jedno procento níž, je to alespoň nějaký cíl.
Pokud chcete být stát, Tomio, a chcete neprivatizovat podniky, měl byste také současně těmto firmám zajistit konkurenci, nikoli monopol. Pošta nasazuje tak nesmyslné poplatky, že je to k naštvání. I když chápu, že se za tím skrývá mnoho práce a malé platy a dřina, mě, jako využivatele jejich služeb, to nezajímá. Pak mají uvnitř něco, v čem jim tečou peníze pryč a nesvedou hospodařit. A opět mě to jako jejich vynuceného klienta nezajímá.
Myšlenku důchodových pilířů dle mého názoru vymyslel nějaký zazobaný ultrasobecký a narcistní ultrablbec. Zrušila bych to, nastavila bych něco jednotného pro všechny, co by se procentuelně odvíjelo od jejich platů s nějakým příspěvkem státu, Jednotným. Pouze v případě klesnutí pod životní minimum s doplatkem do minima.
Kdyby se tak starali všichni o sebe, jako se starají o důchody, to by bylo najednou skvěle si žijících lidí... Kdy jít do důchodu, to je přece jen a jen na tom důchodci, ne? Hlásáte demokracii, tak se jí držte. Jsou nutné tak strašně nějaké limity? Snad jen: ano, máš rozedmu z práce, ano, ty už můžeš do důchodu, jestli chceš, nebo dokonce musíš, protože na to už fyzicky tady nemáš, ale můžeš ještě pořád zaslepovat konektory, jestli chceš.
Bezúročná půjčka? A prosím vás, která tak štědrá organizace ji člověku dá? Stát? On na to má? Pokud budete platit za narození člověka, diskriminujete všechny, kteří nemají dítě nebo mít nemohou. Myslím, že jsou dnes už víc, než diskriminováni na všem. Narození člověka má být přirozenou lajnou života, ne důvodem k podkuřování. Zvířatům, rostlinám taky nikdo nesnáší z hůry, když se zrodí. My nejsme o nic lepší. Každý další člověk je pro planetu jen dalším parazitem, co ji bude devastovat.
Tím limitováním RPSN nejspíš snížíte počet osobních bankrotů. Chválím. Souhlasím i se zrušením sockovného u lékařů. Je to nedůstojné pro ně i pro pacienta. Navíc mi to připadá jako čachrařina jako blázen. Totéž za recept. To jsou nesmyslné poplatky. Chcete.li zrušit nesmyslné poplatky u druhých (banky), začněte nejprve u sebe. Nepochopila jsem zde Babišův výrok, že pohotovost je nadstandard, který je nutno si připlatit, tak to byla asi volovina týdne. osobně na pohotovost chodím, až když už mám hlavu v podpaží a určitě mě v první řadě nenapadne brát si s sebou peněženku. A jak říkám, docela mě to i uráží, když na mě doktor zarachtá s kasičkou. Zhnusí se mi, ani nevím ?roč. Měly by se nastavit i nějaké platební kvóty pro veterináře. Nechala jsem 2000,-Kč u lékaře, který mé zvíře nechal týden trápit se a umřít. To zvíře, morče, má asi jen 50 nemocí, které může mít, pokud to nezvládne vyhodnotit, měl by se prostě moct člověk nějak bránit. Nemohla jsem napsat ani na Známý lékař, protože tento lékař tam prostě nechce být evidován (věda dobře proč), chci, aby se s takovýma zatočilo.
Takže vy byste v nemocnici teda klidně položil třeba zpěváka George Michaela vedle Tondy z Horní dolní, oba by měli Sallmonellu na izolaci, každý den by jim dělali stěr z rekta, sem tam by zainknontinentnili, cha. Já jsem pro. Věřím, že Michael to přežije a ještě si najde nový kámoše a třeba takovou nadutou Stone to potrestá, což zasluhuje.
Na 18. otázku nedáváte ani vy, ani Babiš nijak světobornou odpověď. Babiš by na rok studentovi po absolvování školy pomohl tím, že by sňal ze zaměstnavatele břemeno odvodu za soc. a zdrav. pojištění, což trh zformuje tak, že se budou chtít přijímat jen tito. To je diskriminační pro ostatní. Vy byste podporoval studijní obory. Nekonkrétní. Já vám řeknu, co je potřeba. Vyprnout se na studijní odbory a úlevy a zaměřit se na to, naučit studenty jejich budoucí práci tak, aby ji skutečně bravurně uměli.
Mám další věc na přetřes, která zde nebyla zmíněna- zrušte důchodcům tu blbou a nesmyslnou daň či co to je, ty 2000,-Kč, které jim nynější blbci kradou z platu. Je to zlodějina a je to sprosté.
To je zajímavé, Tomio, někdy máte názory jako poměrně inteligentní zralý člověk a někdy pronesete takovou blbost v éteru, že nikdy nechápu, jak jste na to přišel. Nevím, co si o vás myslet. Zprvu jsem byla nadšená, že jste tak pokrokový a dnes jsem na rozpacích.
-87
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

18. 10. 2013 9:39 | Jiný

Některým vám vážení uniká,že pan Okamura je na naši politické scéně nový,takže jeho reakce na zadané otázky bývají opatrnější,než odpovědi od zavedených matadoru,kteří dokázali sebejistě odpovědět na cokoliv a ve svém důsledku nás za ty dlouhá léta rozhodování dotáhli do naprostých sraček,takže by mělo být,už konečně každému jasné,že pokud budeme volit opět to samé a stále neschopné a né nové naděje,pak o to rychleji se všichni sejdeme u popelnic.- A právě proto mu já věřím !!!!
+155
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

17. 10. 2013 12:35 | eďa

Ono také zaleží na tom, Fredy, kdo to říká, třeba jako tohle video: http://a2larm.cz/2013/10/video-volim-pravici/
+5
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

17. 10. 2013 12:20 | Fredy

Jak píše Spring - ani ryba, ani rak. Z odpovědí, které si vesměs protiřečí, je z něj cítit chvilku komunista, pak liberál a hned zase socialista. Prostě pro každého něco, každý si u něj najde nějaké ty sliby šité na míru.
Za normálních okolností, v normální demokracii by byl nevolitelný. Jenže u nás na to dost lidí slyší a pak se budou divit.
-12
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

17. 10. 2013 11:00 | jezevec

v perexu je správně uvedeno, že jediným programem strany je osoba jejího zakladatele. nikoliv jeho názory, nebo snad dokonce nějaký program. and so is it.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

17. 10. 2013 9:45 | Škodolibka domácí

Doporučuji zakoupit říjnové SORRY - tematický vtip na titulní straně stojí za to :-) :-) :-)
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

17. 10. 2013 8:43 | Spring

Ani ryba ani rak. Tak vyhýbavé odpovědi jsem už dlouho nečetl. Na ANO/NE odpoví tak, aby ve finále nebylo jasné, zda to ANO/NE je či nikoliv. Tak toto mu jde skvěle. nemám proti němu nic, ale s odpověďmi konkurentů se to srovnat nedá. Na jasnou otázku klikatá odpověď. Domnívám se, že nemá zcela jasno. V telekomunikacích vybudováním nového státního operátora je úplně mimo mísu. Bože....
-5
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

17. 10. 2013 7:57 | eďa

Úsvit ústy svého lídra, Tomia Okamury, jinde uvádí, že je pro referendum bez jakýchkoli podmínek a na dotaz, zda uvažuje v budoucím zákoně o referendu s kvórem, odpověděl kladně. Za přijatelné předpokládá kvórum 30 až 50 procent, což je pro mě nepřijatelné.
-3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Spočítejte si

Výpočet životního minima 2024

Počet členů rodiny

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Mojmír Hampl

viceguvernér ČNB

Marek Dalík

lobbista a podnikatel

Mojmír Hampl
ÚSPĚŠNOST
50,00 %

z 2 duelů
×
Marek Dalík
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services