Dobro se daní! A tak tuny jídla končí na dně popelnic...

Páchat dobro se vám zachtělo? Tak to prrr… Dostanete přes prsty. Lepší napěchovat do kontejneru než darovat potřebným – takovou výchovnou lekci dává prodejcům potravin stát. Za darování jídla, které nezvládnou prodat, jim účtuje patnáctiprocentní daň. Pořádek v daních zkrátka musí být. Ať si klidně tuny jídla končí na dně popelnic.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

27. 9. 2013 9:33

eďa: Vaší aktivní práci tak někdo uvěří, v jiném článku jste psal, jak bylo skvělé, že jste za komunismu pracoval 3,5 hodiny z 8hodinové pracovní doby... A vůbec jste se tam vybarvil se svými bolševickými názory...

Zobrazit celé vlákno

+43
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

26. 9. 2013 19:04, eďa

Přesné a výstižné. Tak nějak začínal Hitler, když nechal vylévat mléko do kanálů, aby nemusela jít jeho cena dolů a diky všem těm jeho stoupencům i zdejších modrásků se k tomu také přibližujeme. Proto poďme všichni volit, nezůstávejme doma za pecí, je nás víc než toho modrého smradu, ať ten svinčík de nahromaděný za 24 let konečně vypláchneme.

Zobrazit celé vlákno

-41
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 44 komentářů)

25. 7. 2016 8:30 | Pepa

Vzrůstající počet lidí na planetě, nutnost živit miliony nesamostatných a nesvéprávných imigrantů nutí výrobce vyrábět stále větší sračky. Pečivo je druhý den na vyhození. Maso s Tesca je chuťově na tom velmi mizerně. Pak se někdo diví, že vše končí v koši. Raději ale vyhodit potraviny než připustit přemnožení imigrantů.
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

24. 7. 2015 17:35 | eďa

Poklona Jiří, lepší shrnutí polistopadového vývoje, viz dnešní Řecko, jsem dlouho nečetl.
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

5. 10. 2013 8:45 | Jiří Voda

Pro jp, navrhuji řešení z minulosti, a to konkrétně z roku 1933, cituji : " Vedle odbourání a vyřadění řady nezaměstnaných dělníků z těchto podpor mají být nezaměstnaní zapřaženi ne jinak než otroci za žebračenky do práce, mají z nich být nadělány pracovní kolony a v takovýchto formacích mají být hnáni na práci v rámci obcí i okresů. Ministerstvo soc. péče vydalo oběžník, kde naznačuje jen, že prý je možno, aby v některých obcích bylo použito nezaměstnaných dělníků, aby za žebračenky vykonávali různé práce a aby byli zařazováni do pracovních kolon. Okresní úřady však tohoto pokynu ministerstva soc. péče používají již k tomu, že vydávají vyhlášky, kde přímo stanoví, že nezaměstnaní dělníci nedostanou poukázek, jestliže se nezúčastní práce v pracovních kolonách a jestliže přímo za žebračenky nebudou pracovat.".. Snad se bude návrh konečně líbit, a bude tento příspěvek kladně ohodnocen celé zde: http://www.psp.cz/eknih/1929ns/ps/stenprot/262schuz/s262004.htm Případně navrhuji tvrdý pravicový přístup. No a co se týče těch Vašich 100 miliónů nekonkrétních utracených životů uvádím konkrétní údaje vojenských intervencí za svobodu a demokracii od roku 1945 přímo z USA: http://www.thirdworldtraveler.com/Blum/US_Interventions_WBlumZ.html Zde přímo z půdy OSN výsledky ochrany demokracie a svobodyDůsledky a výsledky demokracie a svobody zde : http://www.youtube.com/watch?v=XsL1mWvFA3w No a nakonec přímo návod jak vyrábět otroky jednotlivých zemí :http://www.youtube.com/watch? v=EM31myP0tqE
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

29. 9. 2013 3:55 | Pavel

Jak jsem zachránil několik kuřátek Během studia jsem byl na brigádě v tesku. Přivezli mi 4 plné vozíky chlazených kuřat: "Slepit izolepou po dvou, jsou jen do zítřka, akce 1+1zdarma." Pár balíčků jestě v regále bylo, veliké nahoře a maličké vespod. Sem tam se zastavila stařenka s děděčkem a bez pečeně byli zase pryč. Napadlo mně: "Nahoru (s čárovým kódem) budu dávat malé kuře a vespod velké" Z mého to není a stejně by kuřata, zbytečně zabita skončila v kafilerii. Po několika hodinách zápasu s kluzkými kuřaty a lepící páskou byl regál plný. Pak mě odvolali někam jinam. A odpoledne při odchodu jsem nakoukl, co dělají "moje kuřata" a vskutku, všechna našla své strávníky, za několik hodin. Méně je někdy více. Vzpomněl jsem si na tuto situaci, když jsem před nedávnem v podvečer zřel velkou hromadu jakýchsi kuřat: opět velkej nahoře - za víc peněz - malej zdarma, appendix, dole, obě žila a chcípla zbytečně, a obě jela po zavíračce do kafilerie.
+10
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

27. 9. 2013 13:47 | jp

Jiří: ach, ta Vaše propaganda. Prosperita by byla, kdyby tu byl tržní systém. To, co je dnes, nemá s vládou nenarušovaným tržním prostředím nic společného: neustálé zvyšování daní, nadměrné státní výdaje, přerozdělování nespravedlivých dotací, zvyšování zadlužování, ať byla u kormidla levice i pravice.
Ještě bych mohl dodat: škoda, že tu nemáme ten skvělý předchozí a ušlechtilý systém, který má na svědomí více než 100 milionů životů po celém světě, který netoleruje názory jiných, pronásleduje a popravuje, pěstuje závist a práskačství, "stimuluje", "motivuje", odměňuje "spravedlivě" patolízaly, mstí se na dětech, trestá válečné hrdiny. Ano, svoboda je i o zodpovědnosti. Kdy a kde komunismus fungoval ekonomicky, když pominu zvěrstva, která měl na svědomí, a kterým vždy dojde? Umělá zaměstnanost je také nezaměstnanost, dotování všeho možného a "každému podle jeho potřeb" se časem zhroutí (než se spotřebují přebytky vytvořené kapitalismem), s tím i životní úroveň, nakonec to skončí úplným rozkladem a totalitou viz Severní Korea.
+15
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

27. 9. 2013 13:21 | Jiří

Pouze připomínám z projevu prezidenta ČSSR V. Havla ve Federálním shromáždění ze dne 23. ledna 1990: "Všichni chceme republiku sociálně spravedlivou, v níž nikdo nebude trpět existenční nejistotou, v níž nebudou strádat lidé postižení, staří, děti či lidé jakkoli jinak hendikepovaní. Chceme republiku, která bude starostlivě pečovat o to, aby zmizely všechny ponižující přehrady mezi různými společenskými vrstvami, republiku, v níž se nebudeme dělit na otroky a pány." Nebo zde : " Komunisté vás budou strašit nezaměstnaností, není to pravda, ničeho se nebojte. Dvacet let tvrdila oficiální propaganda, že jsem nepřítelem socialismu, že chci v naší zemi obnovit kapitalismus, že jsem ve službách imperialismu, od něhož přijímám tučné výslužky, že chci být majitelem různých podniků… Byly to všechno lži, jak se záhy přesvědčíte“ ... odkaz : http://www.svedomi.cz/aktuality/a2009/list_cip_projev_v_havla_z_roku_1989.htm A realita zde například : http://www.parlamentnilisty.cz/zpravy/Deti-pry-nemaji-na-obedy-Skutecnost-je-jeste-mnohem-horsi-269108 těch cca 700 000 nezaměstnaných, desítky miliónů nevyplacených mezd například zde: http://ostrava.idnes.cz/zamestnavatele-v-moravskoslezskem-kraji-dluzili-lidem-temer-50-milionu-138-/ostrava-zpravy.aspx?c=A130118_1878581_ostrava-zpravy_jog nebo přes 1.7 biliónů státních dluhů, deseti tisíce bezdomovců http://duchody-penze.moneymag.cz/2274-duchodci-uz-nemaji-ani-na-bydleni-socialni-politika-se-hrouti/, desetitisíce žebráků, statisíce zchudlých rodin http://ekonomika.moneymag.cz/2368-zadluzene-cesko-rodiny-zivori-dluzi-uz-desivych-1-16-bilionu-kc/,http://zpravy.kurzy.cz/349524-davky-opet-neprisly-stovky-pestounu-maminek-na-materske-ale-i-nemocnych-maji-problemy/http://www.ceskatelevize.cz/ct24/ekonomika/221069-handicapovani-si-stezuji-na-zazracne-uzdraveni/, stovky umrzlých /ročně 15-18/, tisíce sebevrahů z ekonomických důvodů, statisíce ekonomických emigrantů, otrávené potraviny jedem na krysy, 48 metylalkoholem otrávených lidí http://www.policie.cz/clanek/dalsi-obvineny-a-dalsi-obet-v-kauze-metyl.aspx, a tak podobně ...Tak to je ta slibovaná ekonomická prosperita tržního systému, demokracie a svoboda podle stran vzniklých z Občanského Fóra napříč politickým spektrem zde vládnoucím už 24 let ?
-2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

27. 9. 2013 12:47

Psal jsi, když už tykáš, že těch 4,5 hodiny se tak nějak proflákalo a proklábosilo... To jsi aspoň, ty přesvědčený komunisto, mohl vzít do ruky koště. Divím se, že tě režim nezavřel za příživnictví. Kádruješ a vyhrožuješ tady jiným jen ty sám. Nadávat ti netřeba, každý už ví, co jsi zač...
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

27. 9. 2013 12:10 | eďa

Ty moje marcipánové srdíčko, pokud mě cituješ, tak těch 3,5 hodiny se pracovalo a 4,5 hoďky se muselo čekat až doběhnou procesy, ale to ty jsi prděl v čekárně na své narození, to jen tak bokem. A co se týče mého pol. zabarvení, copak, zase mě kádrovat hanlivými výrazy jako minule? Jo a nezapoměň si za ty svoje zvratky připsat plusové body.
-5
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

27. 9. 2013 9:33

eďa: Vaší aktivní práci tak někdo uvěří, v jiném článku jste psal, jak bylo skvělé, že jste za komunismu pracoval 3,5 hodiny z 8hodinové pracovní doby... A vůbec jste se tam vybarvil se svými bolševickými názory...
+43
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

27. 9. 2013 7:28 | eďa

Velmi správný postřeh Fredy, ostatně každá sranda má své meze a ta vaše rádoby pravicově kanibalistická se už zajídá většině a dost dlouho nato, aby se vzbudila z apatije a přišla jednat a to mně jde. Tedy posametové kanibalisty dodanila a zaměstnala užitečněji dřív, než se bude muset zapečetit důl Paskov.
-29
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

26. 9. 2013 21:53 | Fredy

Eďo, zapomněl jste dodat, že anketa je z Rudého práva, tedy z Novinek.cz
Ale jinak dobrý ...... kupodivu je i dost diskutéru, kteří věří, že si neděláte srandu .... :)
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

26. 9. 2013 20:41 | eďa

A malá anketa na závěr, že se obyčejní lidé konečně probouzejí z posametové gauneriády řízené zahraničním kapitálem za pomoci domácích pol.lokajů podporované pravicovou idiocií. Anketa Jste nakloněni myšlence "národního obchodního řetězce"? Ano 83.5% Ne 16.5%
Celkem hlasovalo 22569 čtenářů.
-15
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

26. 9. 2013 20:00 | eďa

Tak ještě jinak kluci a děvčata. Prachy jsou nemoci a nemoci jsou prachy to za prvé a zadruhé všichni podvědomě toužíme po čisté duši a pokud ji máme, pak žádné prachy už nepotřebujeme. Už to konečně pochopte a uchopte hospodářští kanibalové.
-11
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

26. 9. 2013 19:52 | eďa

Ale kuš. A kdopak řídí stát, sand si nemyslíš, že jeho voliči? Přece zahraniční korporace = kapitalismus na plné pecky. Bože , to je neznalost dítěte 14 let.
-11
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

26. 9. 2013 19:10 | Pavla

Vždyť ty výrobky zakoupil přece obchod, ne?
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

26. 9. 2013 19:07 | eďa

Já na rozdíl od tebe jsem už přečet za svůj dlouhý život kde co a ty mě mladíku nepoučuj o čem je život a buď rád, že ještě aktivně pracuji, páč bys neměl ani co do úst dát.
-10
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

26. 9. 2013 19:04 | eďa

Přesné a výstižné. Tak nějak začínal Hitler, když nechal vylévat mléko do kanálů, aby nemusela jít jeho cena dolů a diky všem těm jeho stoupencům i zdejších modrásků se k tomu také přibližujeme. Proto poďme všichni volit, nezůstávejme doma za pecí, je nás víc než toho modrého smradu, ať ten svinčík de nahromaděný za 24 let konečně vypláchneme.
-41
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

26. 9. 2013 18:13 | czhunter

"Výsledek práce vinné révy, výsledek práce ovocných stromů musí být zničen, aby bylo možno udržet cenu - to je ze všeho to nejsmutnější, to nejtrpčí.
Plné vozy pomerančů se vyhazují na smetiště. Lidé přijíždějí zdaleka, aby si nějaký vzali, ale to nesmí být. Cožpak by si někdo kupoval pomeranče tucet za za dvacet centů, kdyby si je mohli nasbírat na smetišti? A muži s hadicemi polévají pomeranče petrolejem - zlobí se pro tento zločin, zlobí se na lidi, kteří si přišli vzít pomeranče z hromady. Milion hladových by potřeboval ovoce - a hory zlatých plodů jsou polity petrolejem. Palte kávu v lodních topeništích! Palte kukuřici, aby vám bylo teplo - kukuřice hoří dobře a má horký plamen. Porážejte vepře a zakopávejte je - ať hniloba prosákne hluboko do země.
V tom je zločin, pro který nestačí žádný pranýř. V tom je žal, který nemůže být vyjádřen žádným pláčem. V tom je úpadek, který kácí všechny naše úspěchy. Plodná půda - rovné řady stromů, statné kmeny, zralé ovoce. A děti musejí umírat, protože pomeranč nedává zisk. A ohledávači mrtvol vyplňují blanket, zemřelo z podvýživy - protože potrava musí shnít.
Lidé se dívají, jak se hory pomerančů rozbředávají v hnědý sliz - a v očích hladovějících roste hněv. Hrozny hněvu se nalávají v duších lidu - a těžknou, těžknou k vinobraní."
John Steinbeck - Hrozny hněvu (1939)
+12
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

26. 9. 2013 16:44 | styski

Eďo, zdá se, že jste to vy, komu se za 24 let ještě nerozsvítilo. Vemte si ekonomickou učebnici pro začátečníky a přečtěte si rozdíl mezi tržně a centrálně plánovanou ekonomikou, zjistíte, že vás při nákupu rohlíku nikdo neokrádá. Čtěte však ve střehu, ať se nestanete také "poslušně zmanipulovaným" jako jsem třeba i já, dělejte si krátké přestávky při čtení a "vracejte se do reality" třeba pomocí Haló novin. Pro vaše názory mám dvě vysvětlení: buďto požehnaně vysoký věk, k čemuž vám gratuluji (svým prarodičům už tohle taky nevysvětlím) nebo jste v životě neúspěšný, což je jistě vina třídních nepřátel, ne vaše.
Zpět k tématu, není co dodat, dejme marketům jistotu, že je nebude popotahovat FÚ za krácení daně, ostatní náklady na transport apod. nechat na místě příslušných neziskovkách, armádách spásy ad., které budou pořád rády za jídlo zdarma. Pro market módní zelený/eko marketing taky zdarma. Jeví se mi to jako jednoduchá WIN-WIN situace. A v neposlední řadě také menší náklady na zpracování odpadu, kterého bude méně.
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

26. 9. 2013 16:35 | jp

Jiří: otázka je, jestli víte, co je to kapitalismus? Nikde se nedívejte a zkuste to sem napsat. Mluvíte o selhání "kapitalismu", který tu ale není, resp. se od něj vlády odklání. Kapitalismus znamená osobní svobodu, nízké daně, nízké zasahování státu do života občanů (regulace), nízké státní výdaje, malý stát s vyrovnaným rozpočtem, soukromé zisky a soukromé ztráty. Co dnes máme (nejen u nás)? Rostoucí daně, ať je u moci levice či pseudopravice, rostoucí regulace, nespravedlivé dotace, rostoucí státní výdaje a zadlužení na pokraji bankrotu, zachraňování krachujících bank, automobilek apod. (socialismus pro bohaté). To, co selhává, je etatismus a socialismus. Nikoliv kapitalismus a volný trh jako jeho prostředek, pokud je skutečně volný, je to jediné, co funguje! Stiglitz je levicový ekonom, podobně jako Krugman. Ti dostávají Nobelovu cenu za odměnu, protože podporují vládní zásahy (opak kapitalismu). Pokud umíte anglicky, doporučuji všem toto video, kde dva nositelé Nobelovy ceny odpovídají na otázku, co si myslí o americké ekonomice (první vstup z konference je v čase 1:56): http://www.youtube.com/watch?v=mFdnA5UNmVw (Muž v rádiu, Peter Schiff, by si cenu na rozdíl od nich skutečně zasloužil)...
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

Stránka 1/3

Předchozí

1

Spočítejte si

Výpočet čisté mzdy 2024

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Martin Kasa

podnikatel a investor, Ticketon.cz

Ludmila Müllerová

politička

Martin Kasa
ÚSPĚŠNOST
50,00 %

z 2 duelů
×
Ludmila Müllerová
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services