Nepůjčujte si na auto v autobazaru, napaří vám megapoplatek

O leasingu a úvěrech na auto vůbec už jsme na Peníze.cz ledacos psali, ale takovéhle počty tu snad ještě nebyly. S poplatkem za uzavření úvěru můžete přeplatit cenu auta klidně o sedmdesát procent, říkají kolegové z odborného finančního serveru Finparáda. Bez plateb za pojištění, jehož uzavření často bývá podmínkou úvěru. Zasloužila by smlouva s takovými parametry, již mají v redakci, zápis do Guinessovky? Asi ne, zdá se, že nejsou výjimečné ještě horší!

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

20. 6. 2013 7:19, Ivan

Tak teď jsem zvědav, kolik se tady objeví falešných příspěvků od " spokojených klientů AAA". Spamování fake příspěvky je oblíbená P.R. taktika AAA.

+66
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

28. 9. 2015 19:26, Lubor

Já do áček jen prodával, vše bylo ok, já jsem s nima byl spokonený.

-3
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 27 komentářů)

28. 9. 2015 19:26 | Lubor

Já do áček jen prodával, vše bylo ok, já jsem s nima byl spokonený.
-3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

25. 7. 2014 21:42 | saša

Koupil jsem auto, které stálo za hotové 79 999kč v této ceně bylo auto 66 399 +příprava vozu + DPH 4 790 Kč +pojištění garance 13 600kč celkem 84 789 Kč. Jelikož jsem neměl momentálně peníze, nabídli mě úvěr s tím že to v krátké době zaplatím a za auto zaplatím i s úrokem maximálně kolem 90 000 Kč a teď to začalo, za hodinu mi volala z neznámého čísla úvěrová společnost že mám schválený úvěr potom to začalo, hromada papírů aby nebyl přehled a manipulace s nimi a vysvětlování a počítání a pořád kolem 90 000kč až jsem začal podepisovat, až doma jsem zjistil, co jsem podepsal. Celková částka 120 400 Kč. Druhý den jsem chtěl odstoupit od smlouvy ale mě bylo řečeno že s tím nemají již nic společného že musím jednat z úvěrovou společností, jelikož už nejsou majiteli auta. Začalo to v sobotu 16.3.2013 kolem 16.00 hod a odjížděl v 20.00 hod a druhý den v neděli 17.3.2013 už nic nešlo zrušit. 18.3.2013 v pondělí 9.19.hod jsem jim poslal emailem, odstup od úvěrové smlouvy a 9.58.hod byla zrušena. Úvěrové společnosti jsem 22.3. zaplatil za auto 120 400 Kč. V AAA při vysvětlování se vám smějí že si mám vše pročíst a že jsem se nechal napálit je jenom moje věc. Takže auto za 66 399 Kč jsem zaplatil o 54 001 Kč navíc a nikdo z jejími praktikami nic nedělá
+6
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

29. 6. 2014 19:32 | iveta

Dobry den, stalo se mi neco podobneho,bohuzel autoukradli po pul roce.Pred dvema dni mi prislo od Autoleasingu,ze mam do 7 dnu uhradit zbyteknespacene jistiny , k tomu mam uhradit mimoradny poplatek za ukonceni uverove smlouvy,o nic takoveho jsem nezadala, ve vysi 153000 kc! Neverim vlastnim ocim,neco takoveho,,!Poslu jim teda nejake odvolani a rovnou pujdu za pravnikem kdyz to vsechno ctu...je to hnus.Uver jsem byla.pripravena splacet dal,moje blbost ,ze jsem si pujcila,ale ne takhle,!Navic cekame i na pojistovnu,ale ta stejne nevyplati tolik,aby to stacilo.Auto stalo 190.000kc.Statem posvecena zlodejna.Autobazar AAA uz nikdy,!!!
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

4. 4. 2014 0:17 | pavla

Bohužel , sem také naletěla, ikdyž sem si smlouvu četla, ale na monitoru mi ukazovali splátkový kalendář a kolik zaplatím, tak bohužel , něco jiného mi promítali a něco jiného dali podepsat, zahltili mě informacemi a ikdyž sem se opakovaně ptala na výši uvěru , vždy mi bylo zděleno , že budu splácet 265 tis, ale o poplatku 70 000.- se zapoměli zmínit v AAA autobazaru Pardubice. Auto sem koupila,řádně splácela a nevědela že mi auto za rok a pul ukradnou a najednou se nestačím divit, žadala sem aby mi spotřebitelský uvěr nechali, že ho budu splácet dál a koupim si za peníze z pojištovny jiné auto ,ale to mi nedovolili. Radeji mi napočítali další poplatek za předčasné ukončení smouvy 89 000.- + 70 000 za uzavření smlouvy. To jsou krásné poplatky, že ? Už to došlo tak daleko, že mě dají k soudu, ikdyž pojištovna jim uhradila o hodně víc penez než sem jim v té době dlužila. Vždyt sem řádně splácela rok a půl. Ted tu mám dopis že mě dávají k soudu. Jestli tohle stát uzná ,že sAutoleasing má nárok na tyto poplatky, tak to nikdy nepochopím......kde to žiju. Po krádeži sem byla nucena si koupit jiné auto, ale už nikdy ne od AAA a od sAutoleasiongu ale od škofinu a žádné takové mega poplatky tam opravdu nejsou , splácím řádně uvěr.
+4
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

25. 2. 2014 16:32 | Iveta

Byla jsem stejně podvedena u bazaru aaa a komplicem sautoleasing! Výše úvěru 36000 kč.Splácela jsem 9 měsíců a pak zažádala o předčasné splacení! I přesto,že už jsem měla 9 splátek splacených po mě chtěly 90 000kč,toto jsem musela zaplatit abych dostala velký TP!!! Toto není stát ve státě by se toto stát nemohlo,z Čr se stalo doupě podvodníku a zlodějů!
+8
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

14. 9. 2013 5:40 | Vaclav

No mel jsem moznost v AAA smlouvu precist a moje prvni otazka znela : Myslite si , ze jsem debil ? Uz jen , ze mi nabizite auto o kterem tvrdite , ze ma najeto tak malo a brzdovy kotouce jsou za hranici zivotnosti jak kdyby to melo pres 100.000 km a jeste na me zkousite tohle ? Tvrdite,ze neni po havarii a je lakovane cely bok a jeste blbe ? Dekuju nechci ! Zjebal jsem je co slo a vytocenej odesel . Lidi hodne dobre cist,divat a klidne si vzit sebou nekoho a kalkulacku . Nakonec jsem si radeji koupil auto primo od majitele auta na inzerat .
+10
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

12. 8. 2013 19:14 | Petr V.

Stará dobrá poučka, kupuji jen na co mám (kdybych se jí tak vždy řídil :-) Nedávno jsem po totálce své hezky ojeté 7 let staré Vectry vyšel koupit auto a v AAA jsem se také zastavil a už po návštěvě prvního bazaru jsem si připomněl svou starší zásadu - nekupuj s horkou hlavou. Málem jsem jedno auto takhle koupil, ale jsem rád že to neklaplo. Rozhodl jsem se, že ať vyberu co vyberu, koupím to nejdříve druhý den, no a nakonec jsem si pár aut, ze kterých bych asi neměl radost nekoupil. Po shlídnutí podmínek jsem si koupil vůz aktuálně odpovídající stavu mého účtu. Díky za komentáře, mnohé byly velmi inspirativní. PetrV.
+6
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

5. 8. 2013 23:38 | Jan57

Nedá se s nimi dělat v podstatě nic jiného než na ně jít pěkně z ostra, ale možná stejně neuspějete. GE Money Auto je lichvářská firma schovaná za název GE. Úvěr od nich mě, ale i mnoho jiných lidí vyšel na 110% úroku + spousta poplatků. Nepomohly ani stížnosti u ČNB. Zkrátka kdo si chce naběhnout s úvěrem, půjčí si u GE Money Auto. Koupil jsem auto v autobazaru Auto Esa, po půl roce jsem zjistil přetočený tachometr o 100000 km, k tomu půjčka u GE Money Auto, nutná oprava motoru za 150000 Kč (závadu bazar neuznal) a ten škopek mě vyšel na půl milionu.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

5. 8. 2013 11:10 | Miki

Někdy mám pocit, že náš národ se skládá jen ze dvou skupin - na jedné straně zloději a podvodníci a na té druhé pitomci. Poslední dobou, ale myslím, že se obě skupiny prolínají...
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

30. 7. 2013 21:07 | Šárka

Taky jsem naletěla.Koupila jsem auto v AAA cena auta byla 270000Kč položila jsem 170000Kč a zbytek na splátky s sautolesing,když jsem si doma v klidu všechno přečetla tak jsem zjistila kolik přeplatím,ale víc mě zarazil polatek za zprostředkování úvěru si naúčtovali 44000Kč.tak jsem do 14dnů odstoupila od smlouvy,ale poplatek musím zaplatit bance,protože áčka si to prý naúčtovala.Nevím co dělat.Vím že to je moje blbost,že jsem si to pořádně u nich nepřečetla,ale neměla jsem už čas studovat tolik papírů co my dali podepsat.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

24. 6. 2013 7:06 | šárka

Je to pravda, co je v článku uvedené. Ještě k tomu patří "obchodní taktika" zapírat a pokusit se o to, aby klient nepřečetl pořádně smlouvu o úvěru a nevšiml si poplatku. Nejdřív nechají člověka osm, deset hodin vykysat, že pak nadšeně a s úlevou běží podepsat smlouvy, aby už konečně vypadl, a to je asi prvopočátek všeho, navíc když se ptáte na poplatek za zprostředkování, tak mlčí a tvrdí,že je to zdarma. Ale chci dodat, pokud od smlouvy odstoupíte v zákonné lhůtě 14ti dní, veškeré peníze MUSÍTE dostat zpět. Viz. vlastní zkušenost. Taky jsem si takhle blbě naletěla, a to nejsem žádný neznalec a stydím se za to. Ale DOPADLO TO DOBŘE!
+5
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

23. 6. 2013 8:42 | Pavel Borák

Super článek. Dostatek pravých informací je základ dobrého nákupu, a pak, až bude inf. u většiny lidí, ať se každý rozhodne sám, jestli bude "šmejdy" podporovat, svým nákupem, nebo ne... a proto šířit tyto informace a šířit, šířit, šířit... všude kde se dá. PB.
+5
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

13. 7. 2013 6:46 | Hanka

Dobrý den, chci se podělit i o svoji zkušenost, protože mi tato diskuse také pomohla při rozhodování- můj úplně čerstvý zážitek s financováním koupě auta je takový: na základě toho, co jsem se zde dočetla (nebrat půjčku v bazaru), jsem si šla pro půjčku do banky (podle kalkulačky na webu vycházela půjčka banky okolo 10%RPSN). Na pobočce mi půjčku spočítali a RPSN byla nakonec přes 15%, i když poplatek za úvěr byl jen 1000,-, navíc by mi ale "nevyšlo" splácení na 3roky - půjčku jsem si proto u banky nevzala a nechala jsem si spočítat financování v bazaru - i přesto, že poplatek za úvěr je 20.399,-Kč !!!, dostala jsem se na splácení na 3 roky a výsledná RPSN je 10,3%!!!, což je při srovnání nabídek neúčelových půjček slušný výsledek (jen u málokteré banky bych sehnala výhodnější a protože jsem na auto spěchala, nebyl čas obíhat banky). Je fakt, že poplatky za případné předčasné splacení, změny a pod. jsou dost vysoké, kromě toho je auto "zastaveno" pro financující společnost (proto asi ta výhodnější sazba). Můj závěr je tedy ten, že vysoký poplatek za vyřízení úvěru neznamená automaticky tak nevýhodnou půjčku ! A jak už tady někdo psal, chce to "nastavit si" hranici, kolik jsem ochotna za auto celkem zaplatit a určitě počítat, protože na úvěr vždy přeplatíte, ale je otázka kolik ( i když v tom nervovém presu při koupi auta mnohdy podepíšete ani nevíte co a jste rádi, že už můžete s autem konečně odjet...). Jen snad ještě jeden postřeh k nabídkám bazarů na www - ty "akční ceny" při platbě na úvěr, které jsou o tolik nižší než ceny při platbě v hotovosti, neznamenají vůbec nic! I když budete kupovat na úvěr, vychází se z ceny v hotovosti!(např uvedeno: při platbě v hotovosti 265tis, na úvěr 215tis - ale i na úvěr po vás bude bazar chtít 265tis !!!!!). Snad to některým z vás pomůže při rozhodování :)
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

7. 7. 2013 11:41 | Mirka

Pokud ještě někdy budu kupovat auto na úvěr, tak si nejprve rozmyslím,kolik jsem ochotná zaplatit. Výhodnější je si peníze půjčit v bance, než přímo v bazaru. kdy nám byla nabízena úvěrová společnost a povinné ručení, zkrátka jinde to vyjde mnohem výhodněji ! Auto jsem přeplatila asi o půlku, pokud bych úvěr splatila předčasně, tak tam bylo celkem vysoké navýšení! Takže peníze si V BAZARU NEPŮJČOVAT!
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

3. 7. 2013 18:44 | RENATA

DOBRÝ DEN,MÁ PROSÍM NĚKDO ZKUŠENOSI S GE MONEY AUTO.18.KVĚTNA 2013 JSEM KOUPILA V AUTOBAZARU AUTO ZA 115TISÍC,HOTOVĚ JSEM DALA NA MÍSTĚ 70TISÍC S TÍM,ŽE JSEM S MAJITELEM BAZARU SEPSALA SMLOUVU NA ČÁSTKU 45TISÍC ÚVĚR OD GE MONEY AUTO,VE SMLOUVĚ BYLO SICE UVEDENO 5TISÍC ZA UZAVŘENÍ ÚVĚRU,ALE BYLA JSEM MAJITELEM BAZARU UKLIDNOVÁNA,ŽE POKUD ZAPLATÍM DŘÍVE NEŽ ZA ROK/NA ROK BYL ÚVĚR UZAVŘEN/,TAK ČÁSKA BUDE JEN 0,5-1% Z PŮJČENÉ ČÁSTKY + NĚJAKÉ NAVÝŠENÍ RPSN. JELIKOŽ JSEM SEHNALA PENÍZE BRZY,ALE BOHUŽEL PROMEŠKALA 14TI DENNÍ LHŮTU NA ZRUŠENÍ ÚVĚRU,BYLO MĚ ŘEČENO,ŽE NEŽ ÚVĚR PŘEDČASNĚ ZAPLATÍM NAJEDNOU,MUSÍM NEJDŘÍVE POSLAT JEDNU SPLÁTKU.TO JSEM UDĚLALA A ČEKALA NA DOPIS S KONEČNOU CENOU,KTEROU MÁM DOPLATIT. DNES PŘIŠEL A JÁ SE NESTAČILA DIVIT. ZA 1,5 MĚSÍCE PŘEPLATÍM 7600KČ Z ČEHO JE 5100 POPLATEK ZA ZŘÍZENÍ ÚVĚRU.PO TELEFONÁTU S GE,MĚ BYLO ŘEČENO,ŽE JSEM S TÍM SOUHLASILA A HOTOVO. MYSLELA JSEM,ŽE SE DOMLUVÍM NA TOM,ŽE VÝŠE ČÁSTKY ZA SJEDNANÝ ÚVĚR SE SNÍŽÍ JEN NA POPLATEK ZA NECELÉ DVA MĚSÍCE ALE VYSMÁLI SE MĚ.MÁ NĚKDO ZKUŠENOST,CO BY SE S TÍM DALO DĚLAT,DÍKY ZA JAKOUKOLIV RADU,RENČA
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

24. 6. 2013 7:10 | Šárka

Zdravím, já jsem také odstoupila a VŠE JSEM DOSTALA ZPĚT, OPRAVDU VŠE. Ono to je o vytrvalosti, nedat se. Pokud máte dokumenty o odstoupení, nevzdávejte to!!!! Sautoleasing Vám to musí zaslat zpět.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

21. 6. 2013 6:42 | Kverulant

No vidite, a pak se nadava na Provident. Ty jsou proti AAA jen ubozaci, zadna lichva. Ja osobne jsem auto v AAA jen prodal, 2x , a byl jsem spokojen, do jineho nez noveho auta bych asi nesel, protoze celkove to potom nakonec vyjde stejne levneji nez koupit stary krap v AAA a pak do staryho klumpu rvat statisice a vselijake skryte vady a z trabanta se stejne formule neudela, ani kdyz tomu v AAA daj zdarma novy spoiler v hodnote 50000 Kc :-)
+6
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

20. 6. 2013 23:40 | Petr

V aaa Auto jde o to, aby jste přijeli a V TU CHVÍLI SE STÁVÁTE SOUČÁSTI DAVU, KTERÝ SE NEMŮŽE DOČKAT AUTA, KTERÉ SI ODVEZE, ikdyž vlastně se tam jel jen kouknout. VYTVOŘIT UMĚLOU FRONTU. Jsou ochotni Vám vykoupit auto za tisícovku, dokonce i za 1 Kč a pak je prodávají za 40 000 Kč. ŘÍKÁ SE MNĚ TO TĚŽCE, ALE FAKT ŠKOLENÍ PODVODNÍCI.
+6
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

20. 6. 2013 18:31 | džin

Doslova si vynutily 2000,-Kč na 1/2denní rezervaci s tím, že je to vratná záloha a k ničemu nezavazuje a potom ji nechtěli vrátit. Pohrozil jsem ČOI a zveřejněním jejich metod a strávil jsem tam přesto asi 3hod.,než mi to vrátili.
+6
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

20. 6. 2013 18:22 | džin

AAA doporučuji se obloukem vyhýbat. Znám hodně špatných zkušeností. Profitují na důvěřivosti a hlouposti lidí.
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Stránka 1/2

Předchozí

1

Spočítejte si

Splátky úvěru

% z měsíčních výdajů

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Vlasta Parkanová

politička

Senta Čermáková

manažerka

Vlasta Parkanová
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů
×
Senta Čermáková
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services