Očima expertů: Jaké vysvědčení nám vystaví za sto let

Jak se bude za sto let pohlížet na ekonomickou a hospodářskou situaci začátku 21. století? Zeptali jsme se ekonomů Tomáše Prouzy a Petra Macha, sociologů Jana Kellera a Petra Hampla, analytika Aleše Michla a dalších zajímavých osobností.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

7. 6. 2013 11:23, Jahoda František

Troll je v internetovém slangu účastník online diskusních fór, chatů či blogů, který zasílá provokativní, hanlivé nebo irelevantní (off-topic) příspěvky k citlivým tématům, jejichž hlavním smyslem je vyprovokovat ostatní uživatele k vytoužené emotivní odezvě nebo jinak narušit normální věcnou diskusi. Činnost trolla bývá v internetovém diskurzu nazývána trollingem či trollováním. Trollové neškodí, jenom jsou otravní. Trollovy úmysly jsou vedeny čistě pro zábavu trolla. Pokud pobaví i někoho jiného nebo se snaží škodit, tak se nejedná o trolla, ale o flamera či diskuzního kašpara.
Tahle definice z wikipedie na Vás padne, jak ulitá, pane Eďo.

Zobrazit celé vlákno

+4
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 8 komentářů)

9. 6. 2013 15:02 | czhunter

Za sto let bude lidem ekonomická situace před sto lety úplně stejně ukradená, jako nám je ukradená ekonomická situace světa v roce 1913.
Taky budou mít svých problémů dost (pravděpodobně ale podobných jako my - právě čtu knihu Hlavní třída z roku 1920 a ty hlavní problémy lidí jsou stále stejné) a ať uděláme cokoliv, stejně se budoucí generace nijak nepoučí, tak jako jsme se nikdy z ničeho nepoučili my.
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

8. 6. 2013 20:32 | eďa

Posímám malou nápovědu, jako pracovní témata k bližší rozdiskuzi http://www.sibyla.estranky.cz/clanky/modre-svetlo-/ceska-ezoterna-skola-modre-svetlo-.html
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

8. 6. 2013 14:06

Panejo, jakej matroš hulíš?
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

7. 6. 2013 19:43 | eďa

Františku, Františku. Dnes jsi samá sranda , ale musím Tě přece jen pochválit, že ovládáš názvosloví popisu světa aby ses nestratil, což signalizuje, že se točíš jen v centru první čakry Země, tj v centru holého přežití, resp. živoření,. Ale i tak Tě chválím, ale nespi na vavřínech a postupo dál do vyřešení duality, což je tvoje nečinná druhá čakra. Dál už máš přístup zakázán, páč tvoje DNA je zbořena.
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

7. 6. 2013 11:23 | Jahoda František

Troll je v internetovém slangu účastník online diskusních fór, chatů či blogů, který zasílá provokativní, hanlivé nebo irelevantní (off-topic) příspěvky k citlivým tématům, jejichž hlavním smyslem je vyprovokovat ostatní uživatele k vytoužené emotivní odezvě nebo jinak narušit normální věcnou diskusi. Činnost trolla bývá v internetovém diskurzu nazývána trollingem či trollováním. Trollové neškodí, jenom jsou otravní. Trollovy úmysly jsou vedeny čistě pro zábavu trolla. Pokud pobaví i někoho jiného nebo se snaží škodit, tak se nejedná o trolla, ale o flamera či diskuzního kašpara. Tahle definice z wikipedie na Vás padne, jak ulitá, pane Eďo.
+4
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

7. 6. 2013 9:29 | eďa

Malá dcerka v roce 2100 se ptá svého otce:
Tati, dneska jsem se dozvěděla, že kdesi ve světě kdysi existovali nějací Češi, slyšels o tom něco?
Samozřejmě maličká, podle nich se dnes říká: "... ty seš blbej jako Čech"
Aha, a kde ty Čechy byly? No neví se to jistě, ale asi někde ve střední Evropě. A to vážně byli tak blbí? No podle pověstí si prý rozprodali a vytunelovali vlastní stát, vláda tam nechala lidi umírat, protože náklady na léčení si nemohl slušný člověk zaplatit, a pokud ano, brzy zemřel zadlužený hladem, protože lichvářství bylo posvěceno na byznys.
Za prezidenty si postupně volili kdejakého lumpa, jeden dokonce pustil darebáky ještě dříve než je stihli potrestat a zabavit, co nakradli. Zlikvidovali si zemědělství, průmysl, prodávali jedovatý alkohol, dováželi a draze prodávali odporné a nezdravé potraviny z jiných států jen proto, že byly levné a dalo se na nich pohádkově zbohatnout. Pokud se někdo bránil útočníkovi, mnohdy jej zavřeli a útočník byl na svobodě. Vzali lidem práci a dali ji přistěhovalcům. Vyživovali si tam z vlastní kapsy nepřizpůsobivé a darebáky, církev a stali se poskoky ostatních států Evropy. Dokonce i zákony si dělali takové, aby vyvolení mohli krást a lidé spláceli, co chybělo z obrovských a někdy až nesmyslných daní. Ale nejspíše to jsou jenom povídačky, tomu se nedá věřit, to se jenom tak říká víš. Podle výpočtů tak blbý nikdo nemůže být! Aha, a kde jsou ty Čechy dnes? Buď zanikly, takového národa by nebyla žádná škoda, nebo jsou někde ve vesmíru, protože vědci tvrdí, že tak obrovská blbost by už mohla i nadnášet.... Ach jo...
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

7. 6. 2013 8:23 | eďa

Naučili nás bořit místo stavět, zadlužovat se a nevytvářet zdroje, ničit místo budovat a lhát místo říkat pravdu a víte proč ? Protože se na tom velice a rychle pohádkově bohatne -vydělají se miliardy během několika měsíců. Viz dnešní povodně v Českorupsku nebo církevní rozkrádačka posvěcená židozednáři z US a jezujity z farností a kostelů a MF. Tak milý Broučku, co dělá dnes vaše početní gramatika, stále kvoká ?
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

7. 6. 2013 7:43

Ta Šichtařová nám pěkně baculatí. Zřejmě jí ta populistická rétorika přidává chuť k jídlu
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Spočítejte si

Výpočet životního minima 2024

Počet členů rodiny

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Jan Fischer

politik

Tomáš Prouza

ekonom

Jan Fischer
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů
×
Tomáš Prouza
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services