Dvě třetiny firem porušují zákon. Víme, co s tím stát chce dělat

Petra Dlouhá | rubrika: Co se děje | 20. 3. 2013 | 8 komentářů
Dvě třetiny firem léta porušují zákon: nezveřejňují výsledky hospodaření. Upozorňuje na to ombudsman, Nejvyšší kontrolní úřad i další. Všichni to vědí, nikdo nic nedělá. Zákon firmám slibuje pokuty. Jenže ty nikdo neukládá, nevymáhá. Odpovědná ministerstva věc „monitorují a na řešení pracují“, stát přichází o miliardy.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

20. 3. 2013 10:21, Jan Novák

A proč by to firmy, potažmo živnostníci měli někomu veřejně sdělovat? Dovídám se snad někde já, kolik bere vedoucí kontrolního oddělení na FÚ za rok včetně mimořádných odměn? Vím snad kolik ročně pobírají konkrétní pracovníci Nejvyššího kontrolního úřadu? Stará se moje firma o to, jakou výplatu berou jednotlivý pracovníci na Obchodním rejstříku,jaké mají dluhy? Víme snad jaká pasiva a aktiva skrývá finanční život ombudsmana a všech jeho spolupracovníků?
Proč by to tedy měla zveřejňovat jenom určitá část naší společnosti? V naší závistivé zemi je to stejně zvrhlé jako celý ten socialistický syndrom kolem : příčinou chudoby chudých jsou bohatí .... nikoli jejich lenost a neschopnost a absence snahy a píle zlepšovat svůj život. Nikdo o sobě neřekne jsem líný prase, spousta lidí řekne : jo, soused, nový auto, novej dům, koukal jsem na netu ,že je společníkem prosperující společnosti, beztak všechno nakrad hajzl jeden, mělo by se mu uložit ať prokáže jak nabyl a když mu argumentaci rudý konrolní výbor neuzná tak dodanit, znárodnit a zavřít. Jak my chudáci ostatní k tomu příjdem, že hajzl jeden zase jezdí novým mercedesem. Za komunistů bylo líp a proto volím levici. Oni to s náma myslej dobře. Oni šli do parlamentu s tím, jak těm hajzlům bohatejm, co nás beztak okrádaj, pořádně zatopěj.
A takhle uvažuje 80 % lidí.
Odvádí se pozornost od toho, jak naši zemi vedou všichni politici do krachu. Jak je možný, že ministerstva neřídí odborníci? Proč ho řídí nějakej nýmand co se celý život živí tím, že jenom mele hubou a slibuje? Jakmile je ministrem, on a jeho strana dosadí do vedení ministerstva na posty náměstků a dalších podobnou stranickou pakáž. A když se zadaří, tak za jedno volební období se stane ministrem dopravy, zemědělstí a třeba ještě školství. Zkrátka, on tomu všemu rozumí. A náš blbej národ, se nechá pobízet k tomu, aby čuměl sousedovi do talíře a udával, místo toho aby tyhle vyžírky co z nás dělají kretény hnal svinským krokem. Do jednoho. Pokud chtějí politici politikařit, ať se zavřou do sálu v hospodě a vedou si tam ty svoje polemiky. A ať si tam sedí za svý a útratu ať si zaplatí sami. Ale proč by náš stát měl být pokusným králíkem v rukou všech těhle hochštaplerů?
Místo těhle uměle vyrobených zástupných rádoby problémů ( viz článek výše ) si raději klaďme otázku: nebylo už dost těhle rudo modrooranžovozelenejch bastardů ? Není na čase, aby náš stát řídili lidé s praxí a výsledky v daných oborech?

+34
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 8 komentářů)

23. 3. 2013 21:22 | japrvni

Zbytečný článek, 90% opsané a pointa ? Firmám, které neplní uvedený "zákon" cituji :"je třeba jít po krku" . Proč radši jako rádoby odborníci se nezamyslíte nad tím, jestli je to vůbec kvalitní a smysluplný zákon. Paní redaktorka dle životopisu toho moc neví, po škole jít psát články na netu snad dneska zvládne i dítě v MŠ. Podobně se chová část naší politické "elity" o životě nic neví, ale ministra nebo předsedu čehokoli zvládnou dělat z fleku. Jak smutné...
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

22. 3. 2013 8:14 | Jirka

Tak o tom se mluví už hodně let a pořád nic. Namátkou článek z roku 2010: http://aktualne.centrum.cz/finance/podnikani/clanek.phtml?id=677487
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

20. 3. 2013 15:59 | Alex

Jak jednoduché! Finanční úřady mají 99,99% všech finančních výkazů a ty mají navíc přepsané do svých databází. Pokud někdo bude potřebovat data, autorizovaným přístupem si je stáhne. Zákon jen vymezí, kdo na to má právo a jaké podmínky musí splňovat. Co na tom kdo nechápe?
+7
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

20. 3. 2013 12:48 | eďa

Bingo, výborně, ale co s těmi všemi koalicemi od sametu,jak je znovu navnadit, aby šli odplevelit svá zaplevelená políčka.anebo že by i volby měly dopředu jasný výsledek, kdo vyhraje a hlasy voličů šly prostě do koše nebo proč tvrvají dva dny - přes noc tzv. dlouhých nožů ?
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

20. 3. 2013 12:47 | jezevec

od serveru který se tváří jako odborný bych vpravdě čekal spíše analýzu, kdo a proč si tuto 3,14-čovinu vymyslel, k čemu má sloužit, a dotazování-se institucím proč jí nezrušit. myšlenka, proč berňáky tyto informace nezveřejňují samy, mají-li je již k dispozici a stát je chce zveřejnit, je též nosná - nedává ovšem odpověď na smysl tohoto opatření v dnešní době. vzhledem k tomu, že do uzávěrky si podvodník může napsat cokoliv chce, je "ověřování solidnosti" podle zveřejněné uzávěrky dobré leda tak pro medvídka koalu.
+8
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

20. 3. 2013 10:21 | Jan Novák

A proč by to firmy, potažmo živnostníci měli někomu veřejně sdělovat? Dovídám se snad někde já, kolik bere vedoucí kontrolního oddělení na FÚ za rok včetně mimořádných odměn? Vím snad kolik ročně pobírají konkrétní pracovníci Nejvyššího kontrolního úřadu? Stará se moje firma o to, jakou výplatu berou jednotlivý pracovníci na Obchodním rejstříku,jaké mají dluhy? Víme snad jaká pasiva a aktiva skrývá finanční život ombudsmana a všech jeho spolupracovníků? Proč by to tedy měla zveřejňovat jenom určitá část naší společnosti? V naší závistivé zemi je to stejně zvrhlé jako celý ten socialistický syndrom kolem : příčinou chudoby chudých jsou bohatí .... nikoli jejich lenost a neschopnost a absence snahy a píle zlepšovat svůj život. Nikdo o sobě neřekne jsem líný prase, spousta lidí řekne : jo, soused, nový auto, novej dům, koukal jsem na netu ,že je společníkem prosperující společnosti, beztak všechno nakrad hajzl jeden, mělo by se mu uložit ať prokáže jak nabyl a když mu argumentaci rudý konrolní výbor neuzná tak dodanit, znárodnit a zavřít. Jak my chudáci ostatní k tomu příjdem, že hajzl jeden zase jezdí novým mercedesem. Za komunistů bylo líp a proto volím levici. Oni to s náma myslej dobře. Oni šli do parlamentu s tím, jak těm hajzlům bohatejm, co nás beztak okrádaj, pořádně zatopěj. A takhle uvažuje 80 % lidí. Odvádí se pozornost od toho, jak naši zemi vedou všichni politici do krachu. Jak je možný, že ministerstva neřídí odborníci? Proč ho řídí nějakej nýmand co se celý život živí tím, že jenom mele hubou a slibuje? Jakmile je ministrem, on a jeho strana dosadí do vedení ministerstva na posty náměstků a dalších podobnou stranickou pakáž. A když se zadaří, tak za jedno volební období se stane ministrem dopravy, zemědělstí a třeba ještě školství. Zkrátka, on tomu všemu rozumí. A náš blbej národ, se nechá pobízet k tomu, aby čuměl sousedovi do talíře a udával, místo toho aby tyhle vyžírky co z nás dělají kretény hnal svinským krokem. Do jednoho. Pokud chtějí politici politikařit, ať se zavřou do sálu v hospodě a vedou si tam ty svoje polemiky. A ať si tam sedí za svý a útratu ať si zaplatí sami. Ale proč by náš stát měl být pokusným králíkem v rukou všech těhle hochštaplerů? Místo těhle uměle vyrobených zástupných rádoby problémů ( viz článek výše ) si raději klaďme otázku: nebylo už dost těhle rudo modrooranžovozelenejch bastardů ? Není na čase, aby náš stát řídili lidé s praxí a výsledky v daných oborech?
+34
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

20. 3. 2013 8:11 | Fousek

To by byla pěkná komedie... lidi nemají peníze, zvláště ti kteří by chtěli tyto změny prosadit. Tady vlastně vyhrává zločin. Řešení však existuje.
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

20. 3. 2013 7:39 | eďa

Tak šup milé firmy do konkurzů, přihlásit se na úřad práce, ať už ten podělanej samet konečně nátáhne brka, moc dlouho tahle agónie trvá a ať se může začít znovu pěkně od nuly, zato bez pol. vyžírků, diletantů, ožralů a tlučhubů.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Spočítejte si

Výpočet životního minima 2024

Počet členů rodiny

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Zbyněk Frolik

podnikatel, Linet

Petr Pithart

politik

Zbyněk Frolik
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 1 duelů
×
Petr Pithart
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services