Návrh zaručit mladým v Unii práci neznamená totální nasazení

Michal Kašpárek | rubrika: Komentář | 14. 12. 2012 | 8 komentářů
Evropská komise by ráda, aby členské státy svým mladým zaručily jistotu zaměstnání: místo pro každého do čtyř měsíců od skončení školy. Dobrá zpráva: otroctví se nechystá. Špatná: záruky pro mladé jen zakrývají hlubší problémy.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

15. 12. 2012 2:53, jezevec

úvaze i návrhu chybí poslední odstavec - má-li někdo nárok něco dostat, musí mít někdo jiný povinnost poskytnout. kdo to bude? dostanou zaměstnavatelé povinnost zaměstnat jednoho nezaměstnatelného darmožrouta na každých 25 lidí? budet stát v rámci zkvalitnění svých služeb zaměstnávat nevyhoditelné mlamoje, zatímco gramotní šestadvacetiletí se vrátí na pracák?
myšlenka aby se mladí neučili hnít na dávkách a radši naučili makat, je nosná. jeden z nejlepších nápadů na toto tema byly povinné charitaivní práce těm, kdo chtěli dostat nažrat z cizího. bohužel to porušovalo jejich domnělá práva a ústavní soud to sestřelil. přitom si myslím, že právě tohle je nejlepší volba - chceš dávky, tak den-dva v týdnu zametej ulice či uklízej v nemocnici, vždyt zahálka může mladého člověka i zničit.

+3
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 8 komentářů)

16. 12. 2012 20:54 | eďa

Johny, Fredy, proč oba nemáte stejný nick, dyť i slepec vidí, že máte stejné životní postoje, stená řešení, notujete si v diskuzních super hovadinách, je zžejmé, že jste jedna bláznivá rodinka, která se na oko tváří zasvěceně, někdy i intelektuálně, ale dohromady je také jasné, že ty podstané věci jdou mimo vás a reagujete na každou možnou ptákovinu, jako ta naše husa v chlívku . Jak jste si podobní.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

15. 12. 2012 18:37 | Fredy

Tak tak .... a ještě by mohl někdo ty mladé, do těch firem, vodit za ručičku .... Vy jste asi nepochopil, kde je problém, což?
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

15. 12. 2012 16:11 | Radim

No, já vidím jedině možnost, že by stát pro mladé nezaměstnané na pracáku zařídil, defakto zaplatil ve firmě nějakou tu praxi v nějaké manuální práci. Stejnou praxi, jako svého času měli třeba učňové. Ale jak to zařídit, aby to nebylo pro stát příliš drahé, aby to firmy netlačilo do kouta, aby to těm mladým dalo zkušenosti, které potom v normálním zaměstnání využijí atd...., to je pořádný rébus. Co se týká těch nucených prací, to je přirozeně Drábkovina a skrz neplacení práce okrádání nezaměstnaných. Aby Drábek měl na milión odměny zaslanou svému náměstkovi do vězení nebo aby Nečas měl pro svou paní Nagyovou mimořádnou měsíční odměnu ve výšce pětinásobku běžného platu paní Nagyové.....a aby bylo na další štedré odměny DALŠÍM lidem, kteří mají to koryto se státními financemi na dosah ruky a stačí jim tak jen tam šáhnout.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

15. 12. 2012 6:23 | Fredy

Máte pravdu a je zajímavé to, že náš Ústavní soud vystupuje jako 3 komora v politickém systému a nikomu to nevadí.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

15. 12. 2012 2:53 | jezevec

úvaze i návrhu chybí poslední odstavec - má-li někdo nárok něco dostat, musí mít někdo jiný povinnost poskytnout. kdo to bude? dostanou zaměstnavatelé povinnost zaměstnat jednoho nezaměstnatelného darmožrouta na každých 25 lidí? budet stát v rámci zkvalitnění svých služeb zaměstnávat nevyhoditelné mlamoje, zatímco gramotní šestadvacetiletí se vrátí na pracák? myšlenka aby se mladí neučili hnít na dávkách a radši naučili makat, je nosná. jeden z nejlepších nápadů na toto tema byly povinné charitaivní práce těm, kdo chtěli dostat nažrat z cizího. bohužel to porušovalo jejich domnělá práva a ústavní soud to sestřelil. přitom si myslím, že právě tohle je nejlepší volba - chceš dávky, tak den-dva v týdnu zametej ulice či uklízej v nemocnici, vždyt zahálka může mladého člověka i zničit.
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

14. 12. 2012 22:34 | Johny

Evropská unie opět vymýšlí blbosti. Nechápu proč takový socialismus, prakticky se to příčí zdravému rozumu. Příště přijde povinné zaměstnávání skorodůchodců (např. od 60 výše) nebo mateřská do 18 let dítěte? Fredy: 1. souhlasím 2. Neměl jsem takové štěstí - takové podmínky jsou opravdu skvělé, nabídka, kterou bych neodmítl 3. no přímo americkou cestou bych nechodil, zase ne všechno je na té americe skvělé, ale určitě omezit mnoho ochran zaměstnanců v ZP je cesta vpřed Eďo: těším se na váš komentář - to bude opět perla
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

14. 12. 2012 7:50 | Fredy

Pane autore, opravte si překlep, kde místo "přijdou" jste uvažoval slovo "přijmou".
..... Nabízí se tedy možnost dotací pro firmy, které přijdou mladé nezaměstnané ....
Ale to není důležité. Článek podepisuji.
1. Podstatné jsou jednak příčiny současného stavu, ty vidím ve vysoké ceně práce (v celé EU), nesmyslných předpisech (viz náš Zákoník práce) a neskutečné ochranářské politice odborů.
2. A co mladí, těch se někdo ptal? Kolik asi těch mladých má zájem pracovat? Přidám osobní zkušenost. Do jedné firmy jsme poptávali člověka na obsluhu CNC stroje. Požadavek strojní vzdělání, znalost práce s PC a angličtiny. Nástupní plat 25 tisíc, plus další benefity. Nikdo se nehlásil, tak jsme objeli několik pracáků. Nakonec se nám přihlásilo 5 zájemců, z nichž 4 sice uměli dělat na soustruhu (starší lidé), ale s ovládáním pomocí programů v angličtině byli vedle. Zůstat absolvent průmyslovky, mladý člověk, ve věku 20 let. Šlo mu to dobře, byl šikovný, ale po dvou měsících, ve zkušební době zavolal, že končí. Když jsem se jej ptal proč? tak odpověděl, že je ještě mladý na stálý pracovní úvazek a že si potřeboval vydělat peníze na cestu do USA .....
3. Řešením je tudíž skončit s nesmyslným socialismem v EU, snížit daně a další odvody a tím zatraktivnit práci jako takovou, zrušit zákoníky práce a podobné zákonné nesmysly a přejít na podobný princip, jako je v USA. Jiná cesta není možná. Tedy je, ale ty všechny vedou do pekel....
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

14. 12. 2012 7:31 | Pavel

Zapomněl jste na čtvrtý problém, který toto způsobí - totiž, že to nic neřeší, jen odsouvá problém do budoucna. Dnes, pokud to projde, na základě tohoto rozhodnutí zajistíme mladým práci do 25 let, a z pár let zjistíme, že máme nějak moc šestadvacetiletých nezaměstnaných (a protože do té doby zaměstnaných jen formálně i nezaměstnatelných) a budou se dělat programy pro zaručení práce všem do třiceti, a pak se po pár letech zjistí, že tu máme mnoho třicetiletých nezaměstnatelných, a to už rodičů s malými dětmi, a bude ten průšvih ještě větší.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Spočítejte si

Výpočet čisté mzdy 2024

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Tomáš Sokol

advokát

Ondřej Fryc

podnikatel a investor, zakladatel Mall.cz

Tomáš Sokol
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů
×
Ondřej Fryc
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 1 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services