Malé peníze: Půjčit si u banky, HomeCreditu, nebo v aukci půjček na webu?

Jan Müller | rubrika: Když se řekne | 20. 11. 2012 | 6 komentářů
Náš čtenář by si chtěl půjčit padesát tisíc, kam ho pošle Jan Müller z webu Malé peníze? Do banky? K úvěrové společnosti? Na internet do aukce půjček? Někam jinam? Nenechejte se napínat...

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

26. 11. 2012 9:27, Jarka

JESTLI SI NĚKDO MYSLÍ, ŽE HOME CREDIT JE DOBRÁ PŮJČKA, TAK JE HLUPÁK. JE JEŠTĚ JEDNO KRITÉRIUM, KTERÉ JEJICH KLIENT NEZNÁ A TO, CO VE SMLOUVĚ NENÍ, PŘESNĚJI ZPŮSOB VYMÁHÁNÍ DLUHŮ.Když se vám stane, že přijdete o práci nebo dlouhodobě omarodíte a nejste schopni splácet, čeká vás většinou rozhodčí doložka(mnoho tisíc navíc), pak to jako postoupí na vlastní zahraniční společnost, (třeba PPF+ další tisíce navíc), potom to jde zpět na české právníky(další tisíce navíc), potom xekutor(to už jsou desetitisíce navíc).Podobně připravuje o nemovitosti třeba Smart hypo nebo bývalý Profireal, nyní Profidebt a jeho vymáhací společnost Profidebt.A další nebankovní poskytovatelé půjček.
Jak to vím??Pracuji v oboru , kde klientům vyřizujeme osobní bankroty.Nejčastější příčina je ztráta zaměstnání, nemoc a také naivita...Jen letos od prázdnin jsem narazila na dva sebevrahy, kteří nezvládli tlak věřitelů. Muže kolem 40 let, jeden byl dokonce vysokoškolák.Věřitel mu udělal peklo ze života, u příbuzných i v zaměstnání. Nebyli to mí klienti, ale jejich příbuzní...No o tom se v tisku moc nepíše, to je nežádoucí..Takže..pokud si skutečně nejste jisti, že zvládnete splácet, neberte si nikdy další půjčku na úhradu té předchozí, ať věřitelé tlačí jakkoliv. Lépe je padnou do průšvihu hned a řešit to insolvencí, tedy zákonně, když máte jen 2-3 půjčky, než když jich máte 8, 15, rekord mám dlužníka s více jak 50 závazky(mimochoden oddlužení mu bylo schváleno i jeho rodině). Nedělejte nikomu ručitele i příbuzný může "padnout".Exekutor má plné právo jít potom po vás.
A když už se dostanete do těchto problémů, nenechejte se vydírat různými vymáhacími firmami a zavčas si zajděte za profesionály-finančními poradci.Ale i zde pozor, slušná firma má konzultace zdarma a najděte si dobré reference..Začátek je vždy stejný..Půjčka není pomoc, ale tvrdý byznys.A jen hlupák si udělá Vánoce nebo dovolenou na dluh..ani u Homecreditu, nikde. Pokud vás mají příbuzní skutečně rádi, vydrží i skromné Vánoce.Pokud ne, jste čekatelem na exekuci.

+9
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

20. 11. 2012 0:24, jezevec

Souhlas. Pokud si pan čtenář chce půjčit padesát tisíc - neposlal bych ho ani do banky, ani do úvěrové společnosti, ani na internet ani do aukce půjček, ba ani na malé peníze - ale někam jinam, konkrétně do prdele. Nebot kdo nemá padesát tisíc a potřebuje si je ted hned za 75 tisíc půjčit, je už velmi pravděpodobně nikdy nedá dohromady, a přivolá na sebe spirálu dluhů.

Takže bych mu doporučil následující postup:
1) představte si, že máte půjčených tech padesát tisíc. nic si ale nepůjčujte. jen si napiště na papír měsíční splátku, kterou bybste chtěl platit - a celkovou sumu, kterou včetně poplatků a nákladů byste zaplatil.
2) pak si dávejte stranu tu částku, kterou byste chtěl splácet, každý měsíc - tak dlouho, dokud se vám na stole nesejde to pade.
3) pokud se vám některý měsíc prachy na splátku nesejdou, děkujte nebesům, že jste si nepůjčil. už by to byl průser.
4) až shromáždíte to pade, pokračujte ve "splátkách do šuplíku" tak dlouho, dokud nenaspoříte i to navýšení. tím získáte rezervu, která vás zachrání od dalšího pitomého nápadu si půjčit.
5) bod (4) lze cyklicky opakovat pro každou věc, kterou byste musel řešit půjčkou, a to DOKUD ty peníze ještě nepotřebujete.

-3
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 6 komentářů)

30. 12. 2013 11:46 | MAT

A proč hlavička článku zní "banka nebo HomeCredit"? Co neexistují jiné společnosti? Třeba jen ty nejznámější jako Smart, Door Financial, Provident? Jinak to není fér ...
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

26. 11. 2012 9:27 | Jarka

JESTLI SI NĚKDO MYSLÍ, ŽE HOME CREDIT JE DOBRÁ PŮJČKA, TAK JE HLUPÁK. JE JEŠTĚ JEDNO KRITÉRIUM, KTERÉ JEJICH KLIENT NEZNÁ A TO, CO VE SMLOUVĚ NENÍ, PŘESNĚJI ZPŮSOB VYMÁHÁNÍ DLUHŮ.Když se vám stane, že přijdete o práci nebo dlouhodobě omarodíte a nejste schopni splácet, čeká vás většinou rozhodčí doložka(mnoho tisíc navíc), pak to jako postoupí na vlastní zahraniční společnost, (třeba PPF+ další tisíce navíc), potom to jde zpět na české právníky(další tisíce navíc), potom xekutor(to už jsou desetitisíce navíc).Podobně připravuje o nemovitosti třeba Smart hypo nebo bývalý Profireal, nyní Profidebt a jeho vymáhací společnost Profidebt.A další nebankovní poskytovatelé půjček. Jak to vím??Pracuji v oboru , kde klientům vyřizujeme osobní bankroty.Nejčastější příčina je ztráta zaměstnání, nemoc a také naivita...Jen letos od prázdnin jsem narazila na dva sebevrahy, kteří nezvládli tlak věřitelů. Muže kolem 40 let, jeden byl dokonce vysokoškolák.Věřitel mu udělal peklo ze života, u příbuzných i v zaměstnání. Nebyli to mí klienti, ale jejich příbuzní...No o tom se v tisku moc nepíše, to je nežádoucí..Takže..pokud si skutečně nejste jisti, že zvládnete splácet, neberte si nikdy další půjčku na úhradu té předchozí, ať věřitelé tlačí jakkoliv. Lépe je padnou do průšvihu hned a řešit to insolvencí, tedy zákonně, když máte jen 2-3 půjčky, než když jich máte 8, 15, rekord mám dlužníka s více jak 50 závazky(mimochoden oddlužení mu bylo schváleno i jeho rodině). Nedělejte nikomu ručitele i příbuzný může "padnout".Exekutor má plné právo jít potom po vás. A když už se dostanete do těchto problémů, nenechejte se vydírat různými vymáhacími firmami a zavčas si zajděte za profesionály-finančními poradci.Ale i zde pozor, slušná firma má konzultace zdarma a najděte si dobré reference..Začátek je vždy stejný..Půjčka není pomoc, ale tvrdý byznys.A jen hlupák si udělá Vánoce nebo dovolenou na dluh..ani u Homecreditu, nikde. Pokud vás mají příbuzní skutečně rádi, vydrží i skromné Vánoce.Pokud ne, jste čekatelem na exekuci.
+9
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

21. 11. 2012 7:42 | Johny

JEZEVČE: absolutně s vámi souhlasím! Jenom podotknu k anketě: znám člověka, co si v životě nic nepůjčil - jsem to já sám. Znám hodně lidí, co si nikdy nepůjčili a přesto dokázali dost. Jedinou půjčku, kterou dokážu omluvit, je půjčka na rozjezd firmy, na investice do výrobního procesu. Jiné půjčky jsou absolutní BLBOST. Nikdy jsem potřebu půjčit si neměl, byl jsem vychován tak, abych si na vše nejdříve našetřil. Neuznávám ani hypotéky, zadlužit se na 30 let by byla největší blbost v mém životě.
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

20. 11. 2012 10:58 | jezevec

málokdo žije ve vzduchoprázdnu, jakože se včera narodil už jako dvacetliteý, a jakákoliv potřeba větší částky by ho rozhodila tak, že by si "musel půjčit". tuhletu mantru slýchám poměrně často - já jnemám peníze, a kdyby se mi vytento třeba pračka, já bych si už musel půjčit. a když se pak zeptáte, a z čeho by spláceli splátky, a proč si tutéž částku kterou si myslí že by mohli splácet, nespoří do šuplíku dokud nic nepotřebují - odpoví vám že přece nemají peníze. takže množina dluhů, které by se daly považovat opravdu za nezbytné, bude velmi úzká - a souhlasil bych i s autorem, že každý dluh který si na sebe nevydělá, je špatný apriori.
a co zdravotní důvody? na vrtulník, který by mně dostal z válečné zony zpět do práce, bych si asi půjčil. na operaci, ze které se probudím v invalidním důchodu, spíše nikoliv.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

20. 11. 2012 6:30 | Fredy

Váš návod je vcelku správný. Ovšem neřeší problém naléhavosti, nebo-li nutnosti, potřeby peněz.
Pokud by se jednalo o nějakou zbytnou záležitost, tak to má význam. Je to dokonce i poučné. Ale co když se jedná o nezbytnou záležitost, třeba dokonce hraničící se zdravím? Tam by ten postup byl asi k ničemu. Pravdou je, že těch nezbytných případů je asi podstatně méně, než těch zbytných/nepotřebných, ale jsou. Co pak byste radil?
Autor článku se mýlí v jedné záležitosti. Píše, že je u nás zdravotnictví zdarma, ale to je jen na jako. Ve skutečnosti, pokud chcete kvalitní péči a s předností (ovšem někdy z nutnosti), tak si musíte připlatit. Teď nemyslím 30 Kč, ale všimné, které neodstranil ani převrat v roce 1989. Ono když jde o život, tak se na nějaké peníze nehledí. Ale když nejsou, co pak?
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

20. 11. 2012 0:24 | jezevec

Souhlas. Pokud si pan čtenář chce půjčit padesát tisíc - neposlal bych ho ani do banky, ani do úvěrové společnosti, ani na internet ani do aukce půjček, ba ani na malé peníze - ale někam jinam, konkrétně do prdele. Nebot kdo nemá padesát tisíc a potřebuje si je ted hned za 75 tisíc půjčit, je už velmi pravděpodobně nikdy nedá dohromady, a přivolá na sebe spirálu dluhů.
Takže bych mu doporučil následující postup: 1) představte si, že máte půjčených tech padesát tisíc. nic si ale nepůjčujte. jen si napiště na papír měsíční splátku, kterou bybste chtěl platit - a celkovou sumu, kterou včetně poplatků a nákladů byste zaplatil. 2) pak si dávejte stranu tu částku, kterou byste chtěl splácet, každý měsíc - tak dlouho, dokud se vám na stole nesejde to pade. 3) pokud se vám některý měsíc prachy na splátku nesejdou, děkujte nebesům, že jste si nepůjčil. už by to byl průser. 4) až shromáždíte to pade, pokračujte ve "splátkách do šuplíku" tak dlouho, dokud nenaspoříte i to navýšení. tím získáte rezervu, která vás zachrání od dalšího pitomého nápadu si půjčit. 5) bod (4) lze cyklicky opakovat pro každou věc, kterou byste musel řešit půjčkou, a to DOKUD ty peníze ještě nepotřebujete.
-3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Spočítejte si

Splátky úvěru

% z měsíčních výdajů

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Václav Klaus

politik

Vlasta Parkanová

politička

Václav Klaus
ÚSPĚŠNOST
33,33 %

z 6 duelů
×
Vlasta Parkanová
ÚSPĚŠNOST
40,00 %

z 5 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services