Důchodci a děti v exekuci: v Česku žádná zvláštnost

Petra Dlouhá | rubrika: Když se řekne | 19. 10. 2012 | 11 komentářů
Důchodci a děti v exekuci. Dva fenomény, které se nebezpečně šíří českou kotlinou. Alarmující jsou hlavně počty prvních jmenovaných. V exekuci jsou desetitisíce českých důchodců. Jen za první pololetí letošního roku jim bylo exekučně zabaveno z důchodu přes sedm set čtyřicet milionů korun.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

19. 10. 2012 11:41, Jana

Zavádějící, povrchní článek, vzniklý patrně opisováním od jiných, stejně neinformovaných autorů :-(
Podle současné legislativy prostě nemůže zákonný zástupce za nezletilého dědictví odmítnout, přestože je zjevně spjato s mnohem vyššími dluhy. Zřeknout se dědictví může až samo dítě po dosažení zletilosti, a do té doby je smozřejmě v hledáčku exekutorů. Zákonodárci to zřejmě zamýšleli jako jakousi ochranu zájmů dítěte, výsledkem je bohužel jen další nedomyšlený paskvil, jak už to u nás bývá. Zkuste mi věřit, mám tuto agendu na starosti...

+27
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

19. 10. 2012 23:11, Johny

Já vám věřím. A říkám, že je to zákonem nastaveno správně. Já bych osobně možnost odmítnutí dědictví zákonem zakázal! Když tedy dědit dluhy odmítnu, kdo je pak zaplatí? Pánbůh?

Zobrazit celé vlákno

-15
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 11 komentářů)

29. 10. 2021 13:52 | Pamela

Ahoj, jsem Pamela Rosa Flores, legitimní a spolehlivý věřitel. Dávám půjčku s jasnými a snadno srozumitelnými podmínkami s 2% úrokem. Poskytuji podnikatelské půjčky, osobní půjčky, studentské půjčky, půjčky na auta a půjčky na splacení účtů. Pokud potřebujete půjčku, měli byste mě kontaktovat přímo nyní: pamelarosaflores11@gmail.com.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

20. 10. 2012 10:07 | D

Nevím, jak je to dnes, ale za socializmu jsem odmítla také dědictví. Protože jsem měla nezletilé děti, tak jsem musela k soudu, kde byl dětem stanoven jakýsi opatrovník, abych je náhodou jako nepoškodila. Protože nebylo prakticky co dědit, tak to prošlo.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

19. 10. 2012 23:11 | Johny

Já vám věřím. A říkám, že je to zákonem nastaveno správně. Já bych osobně možnost odmítnutí dědictví zákonem zakázal! Když tedy dědit dluhy odmítnu, kdo je pak zaplatí? Pánbůh?
-15
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

19. 10. 2012 23:10 | Johny

Nepochopil jsem orientaci celého článku. Název vyznívá tak, že je to hrůza děs a v článku jsou přitom standardně popsané situace, které prostě mohou nastat a nastávají. To se píše prostě jen tak, abychom věděli, jak to může nastat? Ale na to mi stačí moje "huba", abych se na to doptal u těch, co tyto agendy mají na starosti. Podle mě nikde chyba není: dluhy se platit musí ať jste důchodce nebo nezletilý, tak proč to řešit?
-3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

19. 10. 2012 15:33 | Pavel

Pokud vím, tak dědictví nezletilce zkoumá ještě soud aby nebyl krácen ve svých právech. Tedy soud by v případě předlužení měl nezletilce svým rozhodnutím ochránit.
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

19. 10. 2012 11:41 | Jana

Zavádějící, povrchní článek, vzniklý patrně opisováním od jiných, stejně neinformovaných autorů :-( Podle současné legislativy prostě nemůže zákonný zástupce za nezletilého dědictví odmítnout, přestože je zjevně spjato s mnohem vyššími dluhy. Zřeknout se dědictví může až samo dítě po dosažení zletilosti, a do té doby je smozřejmě v hledáčku exekutorů. Zákonodárci to zřejmě zamýšleli jako jakousi ochranu zájmů dítěte, výsledkem je bohužel jen další nedomyšlený paskvil, jak už to u nás bývá. Zkuste mi věřit, mám tuto agendu na starosti...
+27
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

19. 10. 2012 9:55 | podpapírák

Kravina od začátku do konce.
+5
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

19. 10. 2012 9:45 | sosed

je pravda,že exekutor vám sebere celý dúchod,který je jediný příjem a tudíš vás dožene do dalších půjček které nemůžete splácet.Sosed má ID 5700korun,které mu chodí na účet,za celé 2 roky,kam mu ten důchod chodí,tak exekuce mu to stopla a on nemá na jídlo na léky a ni na lékaře.Z účtu si ta exekuce sebere vždy celý důchod.Dlužil 20000korun,už mu sebraly 100 000koru a ještě má zaplatit dalších 50000korun +další úroky
-10
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

19. 10. 2012 0:50

Důchodci v exekuci - to bych viděl v pořádku. Malé děti v xekuci - dost nesmysl.
+4
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

24. 6. 2013 6:05 | BROOKS finanční půjčky FIRM

HALLMARK finanční půjčky SPOLEČNOSTI Oblast: Služby> Finance, pojišťovnictví a zastavením. HALLMARK finanční půjčky SPOLEČNOSTI Vstřícný a úcta k lidskosti je naší prioritou, kontaktujte Hallmark finanční půjčky společnost nyní, COMFORT je věc LIFE .. ============================== ================================================== ========== == HEAD ČTVRŤ == HALLMARK FINANČNÍ HOUSE HALLMARK ESTATE, 46 GREAT Marlborough Street, Londýn, Anglie. W1F 7JW.
Vážený pane / Vážená paní, EMAIL: hallmarklenders2013@live.com

HALLMARK finanční půjčky Společnost je předním certifikovaný legitimní, registrované a licencované úvěr společnost poskytující úvěr, které byly dávat čestný název excelence "finanční léčitele", díky naší službě a pomoci globálně obydlených jednotlivců po celém světě, kteří hledají finanční pomoc den, rádi vás upozorní, že jsme zde, které vám pomohou dosáhnout vašich dream.Do máte malý nebo velký projekt financovat? Obchodní expanze, Osobní úvěr, investiční úvěr a hypotéka vše na 3% úrokovou sazbou pro žadatele o všech úvěrových typů. Různé typ úvěru uvedená níže je nabízen k jednotlivci jakékoliv rasy nebo barvy, tj., * Podnikatelský úvěr Domů úvěr * Osobní úvěr * Mezinárodní úvěry * Dlouhodobé úvěry (20_40years) * Krátkodobé úvěry (5_10years) * Media krátkodobé úvěry (10_20years) * Investoři Půjčky * Auto úvěr * Studentská půjčka * Dept Konsolidace * Půjčka pro zahájení podnikatelské činnosti Služba, kterou nabízíme, je rychlé a bez stresu. Naší prioritou je Vaše spokojenost celkem! Naším cílem je, že se můžete těšit na služby, které poskytujeme od začátku ke konci. Zájemce by měl žadatel vyplnit formulář žádosti o úvěr řádně a dostat zpátky k nám co nejdříve nabízejí půjčky possible.We jednotlivcům a organizacím, kteří mají záměry -Renovace domů a institucí, -Konsolidaci dluhu, -Refinancování účely, -Založení obchodní oblečení, -Osobní účely, e.t.c
* - Výše ??úvěru: 10,000.00 dolarů nebo euro, a výše. * - Home Půjčka Modifikace Program tři měsíce nic víc. * - Splácení úvěru milost šestiměsíčního období. * - K dispozici 24hours/7days. * - Platba musí být provedena uchazečem prostřednictvím bankovním převodem (e-banking) do 12 hodin, bankovní účet 30 minut, Western Union a Money Gram je 15 minut, a to prostřednictvím kontroly pro maximální 72 hodin. Máte-li zájem o získání úvěru od naší společnosti, prosím kontaktujte nás prostřednictvím e-mailu nebo HALLMARK finanční půjčky zákazníkům společnosti Service.Unlike nejvíce bezohledný věřitelů, Hallmark finanční úvěr společnosti má velmi proud lemované a non-byrokratický proces poskytování úvěrů, což půjčku být zpracovány ve velmi efektivním způsobem.
Poznámka: Nabízíme tyto úvěry fyzickým osobám, * Obchodní úvěry (Secure a Nezajištěné) * Malé půjčky Business Administration (sbal) (Secure a Nezajištěné) * Osobní půjčky (Secure a Nezajištěné) * Pobytová úvěry (Secure a Nezajištěné) * Hypoteční úvěry (Secure a Nezajištěné) a mnoho dalších na 1,2% úrokové sazby * Použití minimálně 10,000.00 dolary nebo eura za maximálně 500,000,000.00 USD nebo Euro. Zúčastněné žadatelé musí odpovězte prosím na nás e-mailem nebo telefonicky kontakt.
Díky
Pan Gary Williams Manažer inzerce HALLMARK finanční půjčky SPOLEČNOSTI
Varování od HALLMARK ÚVĚRU finanční společnosti. (HLFC) Informace obsažené v tomto e-mailu přenosu jsou důvěrné a pro výhradní použití zamýšleného příjemce (ů). Pokud si nejste zamýšleným příjemcem, jste zde upozornění, že jakékoli použití,, sdělení šíření, distribuce (jiné než příjemce), kopírování nebo přijmout jakákoli opatření, protože z těchto informací je přísně zakázáno.
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

14. 11. 2012 10:05 | Jurak

Problém je jenom v tom, že za osmnáct korun duhu zaplatíte nějakých pětadvacet tisíc. Tady přece nejde o nějaké vymáhání pohledávek, jde o POPLATKY, na těch se dá luxusně vydělat.
+4
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

Spočítejte si

l / 100km
l / 100km
Kč / l
Kč / l
km

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Jan Libich

ekonom

Jan Švejnar

ekonom

Jan Libich
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů
×
Jan Švejnar
ÚSPĚŠNOST
80,00 %

z 5 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services