Investice v krizi: vsadíte na zlato?

Dluhová krize se teprv rozjíždí a bude zesilovat. Akcie jsou v takové době spíš pro otrlé investory, lépe řečeno spekulanty. Státní dluhopisy jsou bezpečnější jen zdánlivě. Alternativou můžou být komodity. Máme pár tipů pro nákup té nejpopulárnější – zlata.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

11. 9. 2012 21:08, GremerG

Nechtěl jsem svou reakcí snižovat důležitost zlata jako investičního nástroje. Určitě je a bude uchovatelem hodnoty.já sám do zalta investuji. Ale je důležité k invetici do zlata přistupovat s rozvahou. Pro většinu lidí podobné články vyvolají dojem ideálního času k investici. A taková investie nemusí dopadnout dobře, pokud do ní zmíněný investor vloží své veškeré úspory.
V podstatě jsem chtěl jen
vyjádřit svůj názor, a věřím, že tato možnost by měla být dána každému. Bez názoru budem jen stádo ovcí, které jde za beranem, který určuje kde se budeme pást.

Zobrazit celé vlákno

+6
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

10. 9. 2012 20:55, Marek

A na zaver:"Obecná rada: nezapomeňte zlaté mince deponovat v bankovním sejfu, doma nemají co dělat." Tohle muze napsat jen uplny blb, ktery si precetl dve brozury a vydava se za odbornika-pisalka a zlato , stribro videl tak mozna na monitoru. Rad bych videl aktiva tohoto autora, zejmena v oblasti Au,Ag.

-1
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 31 komentářů)

3. 4. 2013 18:55 | Tonda

Sice trošku mimo téma, ale zajimalo by mě pane Marku, jakým způsobem se v kamionové dopravě pracuje 20 hodin denně. Když pominu AETR, který by jste porušoval už po prvním dni, tak jsou zde ještě fyzické možnosti člověka. Neznám nikoho kdo by vydržel pracovat 4 roky 20 hodin denně. Takže možná jste dříč, ale zase nepřehánějte...:-)
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

15. 2. 2013 8:58 | Fousek

Tož ty diskutéry se někdy dobře čte... Nakolik jsme kdo měli pravdu se dá zjistit během nějaké doby, řekněme 10-ti roků. Ale málokdo to vydrží s prázdným nebo poloprázdným žaludkem a bez alespoň trochu teplé místnosti, domu. Ale pokud dojde k nějakému masivnímu propadu... život ve velkých městech bude o hodně složitější než třeba v malých městech nebo na vesnici.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

22. 11. 2012 8:47 | Pavel

Jsou tady zajímavé příspěvky. Myslím, že se shodneme na tom, že v dobách relativně dobrých, jako je třeba tato, je skutečně z čeho vybírat, co se týka investic. Zlato má své přednosti, pozemky a nájemní domy také. Disponuji každým typem investice a nemohu říci, která je nejlepší. Ovšem v době nějaké katastrofy, třeba války, je to úplně jedno. Nic nebude mít cenu. Pouze omezeně komodity jako třeba jídlo a tak. Souhlasil bych s možností konfiskace. K čemu pak je utajovaní zlato? Ovšem zaujalo mne také množství pravopisných chyb v příspěvcích. Děsí mě třeba kidat hnůj..?
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

13. 9. 2012 21:55 | KarelT

Samozřejmě, někoho ten soběstačný rodinný styl baví, tak se tak zařídí a je to v pořádku. Ovšem já bych ale s rodiči žít na farmě v žádném případě nechtěl, když už tak samostatně na své, to jsou věci co neovlivníte. To co popisujete stejně jde aplikovat jen na menší část populace, vzhledem k tomu kolik je u nás lidí celkem, nikdy to nebude řešení pro většinu lidí. Pokud by došlo k nějaké fatální situaci (hladomor, válka, atd.) systém stejně nasadí konfiskaci atd. Čili budete na tom asi o něco líp než ostatní lidé, můžete si říct že jste se rozhodl správně a udělal co jste mohl, ale myslet si že se vás to netýká a vyhnout se úplně negativním důsledkům vývoje celé společnosti nelze. Nikdy v historii to tak nebylo.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

13. 9. 2012 21:22 | KarelT

Ale ano, vzdyt jsem psal ze kdo ma tech penez tolik, ze mu vystaci nadosmrti nemusi resit aby se sam uzivil na pozemku. Zlato ci jine drahe kovy asi dlouhodobe hodnotu nejak zasadne neztrati (i kdyz treba ceny energii ci potravin mohou dlouhodobe rust vice nez zlato), takze v tom pripade nemusite nic moc resit. Na papirky samozrejme take moc nespoleham. Jen si nemyslim ze nas ceka nejaka obvykla nekolikaleta recese a pak zase sup nahoru.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

13. 9. 2012 21:18

v recesi koupíte na Ag a Au hrnec sádla, abyste nechcípl hlady.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

13. 9. 2012 18:50 | marek

Vazeny karleIT> Ja jsem pracoval v kamionove doprave 20hod denne- 4 roky. predtim na stavbach (vlastnich- komercnich nemovitosti) 17 hod denne 5 let, soboty , nedele, vanoce bez rodiny, ukazte mi stejne pracoviteho Cecha a rad s nim zajdu na pivo. Pozemek muzete prodat , ano , pokud ma likviditu( kvalitni zemina, dobra poloha apod) ale pokud vam ho seberou , prodat muzete prd. A pokud to sihnete jiste h prodate za papirky , ktere maji hodnotu toaletniho papru( jen dolar je dvouvrstvy).Pokud zlato rozprodam za nesmysli a nezbyde mi nic- moje hloupost, ale pokud za Au,Ag nakoupim v tezke recesy najemni domy i ty vase pole , porad se budu mit relativne dobre a to je jen cast mych predpokladanych investic za au,ag.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

12. 9. 2012 17:36 | KarelT

No jednak pozemek můžete prostě taky prodat a je tu myslím mnohem větší potenciál růstu reálné ceny než u zlata. Nějaké drahé kovy je myslím rozumné držet (dají se poměrně jednoduše a rychle prodat), ale vhodné pozemky mi příjdou rovněž jako dobrá investice. Navíc pokud těch peněz nemáte tolik (ne každý má miliony, že), máte jakous jistotu, že na pozemku se můžete dlouhodobě nějak uživit, zatímco zlato postupně rozprodáte a po pár letech nemusíte mít nic. Samozřejmě člověk který nikdy nepracoval rukama, dokonce ani jako koníček, bude tíhnout spíš ke zlatu.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

11. 9. 2012 21:08 | GremerG

Nechtěl jsem svou reakcí snižovat důležitost zlata jako investičního nástroje. Určitě je a bude uchovatelem hodnoty.já sám do zalta investuji. Ale je důležité k invetici do zlata přistupovat s rozvahou. Pro většinu lidí podobné články vyvolají dojem ideálního času k investici. A taková investie nemusí dopadnout dobře, pokud do ní zmíněný investor vloží své veškeré úspory. V podstatě jsem chtěl jen vyjádřit svůj názor, a věřím, že tato možnost by měla být dána každému. Bez názoru budem jen stádo ovcí, které jde za beranem, který určuje kde se budeme pást.
+6
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

11. 9. 2012 13:57 | Marek

Ano, mate zase pravdu zlato mi mohou sebrat a pole taky, ale verte mi, ze par desitek kilo zlata schovam lepe, nez vy sve pole.( AU,Ag je anonymni, stat o nem nevi) Nepracoval, nesetril a neinvestoval jsem cely zivot na to , abych jednou prisel na nejakou farmu a kidal hnuj!-), at je srdce cestne a poctive jak chce. Na to myslim bude spousta adeptu, viz autor tohoto clanku-). Aspon budete mit na vyber.Ale kazdy at dela co umi, vy nakupujte kachny a prasata a ja Au,Ag a kdo vi, mozna se jednou sejdem a udelame obchod-)
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

11. 9. 2012 10:33 | Vladimír Švorba

Milý pane Kříži, máte naprosto mylné informace. Klienta, který chce investovat do zlata, můžeme v Partners obsloužit cca 2 až 3 roky, není to tedy nic nového.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

11. 9. 2012 9:22

Milý příteli, co se vám nelíbí na češtině toho článku? Vy se ušpiníte o „spíš“? Potřebujete „spíše“? Není vám dobré „můžou“, musíte mít „mohou“? Obávám se, jako editor, že vašemu jazykovému ultrakonzervatismu nebudeme na tomhle serveru příliš vycházet vstříc.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

11. 9. 2012 8:00 | GremerG

Již začátek článku dokazuje, že v dnešní době kompjůtrů si může autor článku dovolit neskutečné češtinské obraty. Snažit se o fundovaný článek a používat slova jako teprv, spíš, alternativou můžou být, asi okamžitě odradí většinu čtenářů. A pokud se některý čtenář pročte na skutečný konec článku, nelze se pak divit negativním názorům na samotný článek. Nebudu hodnotit jakým způsobem článek přispěl ke zvýšení finanční gramotnosti čtenáře. Článek obsahuje několik zajímavých informací, ale zásadním způsobem nezmění náhled případných investorů do komodit. Zlato jako takové je tradičně vnímané jako stabilní aktivum a bezpečná investice v nejistých časech ALE, tak jako na ostatní aktiva do jeho ceny vstupují pro jeho cenu důležité faktory. Od začátku roku cena zlata klesla téměř o 400 dolarů za trojskou unci. Proč zlato neroste, když je na trhu tolik nejistoty? Je nutné v tento okamžik říci, že když cena klesá je to dobrá zpráva pro případné kupce. Ti co investují pravidelně formou pravidelného spoření asi nehnou ani brvou. Analitici se v této době předhánějí v tvrzeních, že ekonomická nejistota, geopolitické tlaky a nejistota ohledně listopadových voleb – to jsou teoreticky pilíře zlatého býčího trhu, že ve druhé polovině roku by mělo zlatu dodat podporu slábnutí americké ekonomiky i dolaru!!!. Ano, mělo,ALE. Vývoj ceny zlata v posledním období ukazuje, že tento kov nemusí být VŽDY považován za běžné bezpečné aktivum. Volatilita jeho ceny během krize výrazně vzrostla a korelace jeho ceny a cen dalších rizikových aktiv je velice nestabilní. Například index SaP 500 oslabil v loňském roce o 6 %, zatím co zlato si připsalo 12 % srpen 2011. Následující měsíc ale americké akcie oslabily o dalších 7 % a zlato se propadlo o 11 %. Slábnutí dolaru tak nemusí dodat podporu zlatu. Zlato navzdory nepříznivým podmínkám v ekonomice zjevně nesplnilo a neplní VŽDY očekávání. Další úvahy nechme na FUNDOVANÝCH.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

11. 9. 2012 7:49 | Johny

Ujišťuji vás, že pokud přijdete s holýma rukama, ale s chutí do práce a s čestným a poctivým srdcem, pak si na svou stravu vyděláte vždy! Souhlasím s vámi v globálním náhledu, že FYZICKÉ KOVY VE VLASTNÍCH RUKOU jsou nejlepší z mnoha zde uváděných způsobů. Ovšem jako pojistku svých financí je nepotřebuji. Pokud máte na zlaté a stříbrné slitky, tak si raději kupte pár pozemků někde na venkově. Pozemky jsou trvalé hodnoty, i když pravda: můžou vám je sebrat (ale to slitky také).
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

11. 9. 2012 7:40 | Johny

Že jste použil zrovna Austrálii? Nějaký příměr k České republice?
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

10. 9. 2012 23:14 | Petr Kříž

Společnost Partners zavádí v současné chvíli pro svoje poradce prodej zlata. Takže na rozdíl od předchozího období, kdy varovala před zlatem, tak teď už je zlato dobré. Jak by nebylo, když její poradci budou už mít konečně z jeho prodeje provizi. Zlato je samozřejmě vhodným nástrojem pro transformaci z papírových peněz do skutečné hodnoty, ale nezbývá než konstatovat, že až začnou Partners prodávat rohlíky, budou doporučovat na svých portálech jako investici i je. Nicméně pokud nebudou moc chamtiví, budou mít v nabídce konečně něco použitelného, byť samozřejmě existují efektivnější způsoby, jak si zlato pořídit...
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

10. 9. 2012 22:57

Jenže ty seš v Austrálii, ne?
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

10. 9. 2012 22:37

amen
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

10. 9. 2012 22:11 | Johny

Vážený pane finančně vzdělaný a skvěle připravený vašimi samostudiemi, těším se, až přijdete ke mě na farmu s tunou stříbra prosit o trochu toho chleba a masa. Ale to máte smůlu, v dobách nejhorších vám tuna stříbra na ten chleba stačit nebude. Mě totiž vaše stříbro bude ukradené. Pokud jste tak pilně studoval, pak jistě víte, že: 1. Cena každé komodity je jen taková, za jakou ji lze prodat. Pokud tedy po stříbru nebude poptávka, pak jsou vám vaše zásoby k prdu. Je jen společenským úzusem, jaké platidlo společnost přijímá. 2. Nejvyšší jistota jsou vaše ruce a vaše píle. Bez práce nejsou nikdy koláče. Proč bych měl chtít vaše stříbro, když si dokážu vše sám vypěstovat a vychovat? Já budu mít co do huby a střechu nad hlavou...vy budete mít své stříbro...je jen otázkou, zda já svá aktiva vám za vaše stříbro prodám. 3. Nejlepší investice je kvalitní výchova vašich dětí, které se o vás budou na stará kolena starat a budou to považovat za samozřejmost tak, jako to považuji za samozřejmost já dnes staraje se o své rodiče. Pokud budu starý a bezmocný a přesto budu doma na výminku a budu pozorovat jak mí potomci žijí spokojeně a štastně, pak to bude ta nejlepší odměna za to, jak jsem celý život žil. Mezitím, co vy shromaždujete zásoby vzácných kovů v přesvědčení toho, že vám to přinese bůhvíco, já a má rodina si spokojeně žijeme i bez těch tun zlata a stříbra ve sklepě. K životu mnoho nepotřebujeme, štěstí nám nepřináší pocit těch tun ve sklepě, ale pocit dobře vykonané práce a pohled na dílo, které se daří i přes nepřízeň počasí-cen-daní-apod.
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

10. 9. 2012 21:31 | Jaroslav Šura

Přesně tak. Naprosto se shodujeme, jako kdybych to psal já :) (ať nereaguji jen na ondoně)Nejlépe nakoupit levně dolar, počkat až posílí a koupit zlato :)
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

Stránka 1/2

Předchozí

1

Spočítejte si

Finanční rezerva

měsíců
%
měsíců

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Miroslav Zámečník

ekonom

Jakub Havrlant

podnikatel a investor

Miroslav Zámečník
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů
×
Jakub Havrlant
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services