Úřady práce začnou rozdávat sKarty. Dosáhne na dávky snáz exekutor?

Petra Dlouhá | rubrika: Co se děje | 18. 6. 2012 | 14 komentářů
Výplata sociálních dávek v Česku se otřese v základech. Změny se dotknou milionu domácností. Na konci června začnou úřady práce rozdávat sociální karty. Hledali jsme odpovědi na dosud uspokojivě nezodpovězené otázky. Mezi nimi i na tu z titulku.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

18. 6. 2012 14:30, Slávka

Nechápu dost dobře úlohu karty při jednorázové sociální dávce.Když tedy jsem hodně tolerantní,abych pochopila smysl celku.V tržním prostředí považuji za zvýhodnění ČS před ostatním bankami.Získá státem téměř milion klientů bez možnosti ČS opustit.To ji vyřazuje z konkurence bankovních poplatků,které si tak může libovolně navyšovat.Moc bych se divila,kdyby to neudělala se zdůvodněním zvýšené obslužnosti.Karty nebudou součástí internetového bankovnictví.
Jestli má tento systém pan Drábek stejně precizně promyšlený jako své předešlé skopičiny,tak se máme opravdu na co těšit.
Čím máme tu svobodu větší,tím je centralizovanější více zmanipulovaná.Nepředstavuji si pod pojmem svoboda jen cestu do světa.

+13
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 14 komentářů)

8. 11. 2012 22:26 | marketa

MOC JSE MY TO NELIBY JA JSAMA MAM NAKE DLUHI A TET PRIDE TA DEBYLNI KARTA A STAHNOU MY PENIZE VYTE BYDLIM NA UBYTOVNE S 3 HOLCISKOU JSEM SAMO ZIVETELKA A NAJEM CINI 7000 MESICNE CO POTOM MESICNE POPIRAM JEN TAK ME TO STACI NA ZAPLACENI NAJMU A NA JIDLO ALE TO ASI DRAPKA NEZAJIMA KDYZ ON MA CO JIST
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

8. 11. 2012 19:27 | František

Dnes jsem si přečetl vše co se týče SKarty, a dozvěděl jsem se ,co si exekutoři můžou a nemůžou dovolit.Ptám se kdo dal tak velkou pravomoc exekutorům, aby si mohli zajít do jakékoli banky, a nechat zmrazit konto , které si zamane, pokavad konto vlastní osoba , která je nějakým způsobem zadlužena.Uvedu příklad založím si účet u jakékoli banky v ČR o kterým si myslím , že je pro mne nejlepší bankou,při zakládání tohoto konta , jsem ujištován bankou , že me konto nebude zneužito nikym a že banka nebude poskytovat žádne udaje nikomu jinému pouze klientovi. Pak se stane to, že jste dlužníkem,příjde exekutor, který dostane informace ktere si vyžada u te banky u ktere mate učet, místo toho aby banka Vás chránila bezproblému oznámí exekutorovi ano tento klient ma zde konto založené na tomto kontě pravidelně dochází konkretní částka.Nebo má klient takovou částku.Exekutor si řekne toto konto chci zmrazit a banka jakoby v tu chvíli zapoměla, že ujištovala klienta ,že nebude obeznámovat nikoho jiného kromě vás,který jste tu veden jako klient a náhle zjistíte, že banka porušuje smluvní podmínky,kterou je vázána a vůbec jí nevadí, že tímto vás svým způsobem zaprodá.Jde pouze o to aby si banka účtovala své oblíbené vysoké poplatky za vedení účtu a výpisů a nebere ohled že jste její klient.Tak se ptám kdo vlastně porušil smluvní podmínky, které byly stanoveny při zakládání účtu.Proč tedy dávat vydělavat peníze zdejšímu českému bankovnictví ,který vás nakonec zaprodá exekutorům,který vás vyždímou bez ohledu na to jestli mate rodinu nebo , zda mate zaplaceny nájem nebo zda budete mít na to aby jste uživili rodinu, jde jim pouze o jejich provize a tučné konta , která oni sami mají dobře zabezpečené v cizině. Takto se chová zdejší bankovnictví.Pokud mohu doporučit zakládejte konta třeba v Německu a všude jinde kde se dá, jenom ne v České Republice, kde je ta svoboda ta vaše demokracie, která vám dovolila okrádat a penalizovat.Je vidět , že zlodějina , korupce a tunelování se stalo v ČR oblíbeným koníčkem.Kdy už tomu někdo utne uzdu a zabraní těmto lidem okrádat jiné ptám se a zároven si odpovídám, není zde člověk v ČR , který by se nedal koupit.Tudíž vím, že to nikdy neskončí. Jen sem zvědavý, až dojde i na lidi kteří toto podporují dovolují provádět tyto podvody.Čím se budou hájit? Zákonem? Vždyt tu žádný spravedlivý zákon není. Je to vše udělané , tak aby si klidně mohli účtovat své poplatky své provize ,jak je libo, takže se zde spravedlivosti nedovoláte.Jsem zhnusený z toho co se tu děje a pokud budu moci a zdraví dovolí vycestuji z teto republiky . A budu se teto republice vyhýbat na sto honu , zde je dobře pouze těm co si peníze za komunistu nakradli, a mohli po revoluci rychle zbohatnout.Těm se tu daří jako plevelu , ktery pokrýva celou zem.
+4
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

19. 10. 2012 3:26 | JSM

Jo a u účtů ovládaných exekutory si banky účtují sankční poplatky za jejich vedení! sKartám se to jistě nevyhne, ale běžný účet na rozdíl od nich zrušit jde. Také by mě zajímalo jak mají vyřešeno zásílání povinných měsíčních výpisů z účtu zdarma?
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

19. 10. 2012 3:14 | JSM

Technicky - pokud to jsou velké peníze pro ministerstvo a chce je jako Petra Černého přehrát na příjemce dávek, pak těmto příjemcům to zasáhne do jejich rozpočtu také velkými penězi a tak by se to mělo správně zohlednit v jejich životních nákladech a následně o to pak navýšit sociální dávky! Zásah do rozpočtu příjemce však může být vyšší než ministerstvo ušetří neboť ono může zcela jistě využívat množstevní slevy. Z principu tedy systém neušetří nic, ba naopak zvýší své režie a ještě příjemcům přidělá starosti navíc. Ušetřit může pouze v případě že nedojde ke zohlednění nákladů u příjemců a tedy se takovým životní úroveň opět znatelně zhorší a to nejen finančně, ale i životní složitostí. Nestačilo by třeba jen říci, že v dnešní přetechnizované době bude platba složenkou již i pro potřebné nadstandardní a bude jim hrazena jen při splnění vhodných podmínek? Jen ale aby to rozhodování o podmínkách nevyšlo dráž než když by se řeklo že to nadstandard není. Dnes snad už má každý bezdomovec krom vlastního podmostu či popelnice i mobila, policistu a konto v bance, ne?
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

7. 9. 2012 13:26 | satanek30

Další obrovský tunel nechápu jak si mužou dovolit lidem určit kam maj posílat své peníze ja z Českou Spořitelnou nechci mít nic společneho sem spokojený se svou bankou a ted kuli tomu že si nekdo usmyslí tak mužu učet u své banky zrušit todle už z DEMOKRACII davno nema co dělat co se vtéhle republice děje v jiných zemich už by lide davno stavkovaly delaly demonstrace akorat tady nic jedina Čska republika si dokáže zaplatit demonstraci jako 89 roce vyhnat naše polityky na sibiř at tam třeba p......u už nemužu byt hrdy ani na to že sem čech
+5
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

20. 6. 2012 23:01 | Rada

"Možná se i počítá s tím, že se tito lidé těch nižších dávek raději zřeknou."
Jsem přesvědčený, že je s tím počítáno. Těch lidí ale samozřejmě nemůže být moc. Kdyby jich bylo příliš, proteklo by sKartou málo peněz a to by kamarádi nebyli rádi.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

20. 6. 2012 22:59 | Rada

"A zamezit vyberu v hotovosti proste nepujde, protoze zijou i lidi v mistech kde se z kartou bezne platit neda a minimalne ve strednedobem horizontu ani dat nebude."
A vy si myslíte, že něco takového J. Drábka zajímá?? Jeho zajímá jen to, jak vymyslet kupu keců, která tento nesmysl obhájí. Pokud něco nevymyslí sám, dostane to za úkol některý z jeho podřízených.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

20. 6. 2012 9:36 | míla

Nevidím to až tak černě s tou kartou. Pouze to bude špatné třeba pro starší lidi žijící osamoceně a na venkově, kde nejsou bankomaty, ani obchody, které karty přijímají. Takže budou mít navíc nemalé výdaje za dojíždění do města. Už nyní musí každé čtvrtletí jezdit na úřad a předkládat doklady potřebné pro přiznání dávky. Možná se i počítá s tím, že se tito lidé těch nižších dávek raději zřeknou.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

19. 6. 2012 21:37 | benzin

Mozna to proklamuji nicmene toho nedosahnou. A jsou tu hned dva duvody. Nejprve jim retezce a obchody nebudou chtit dodavat citliva data o mnozstvi prodaneho sortimentu a cene. To jsou velmi dulezite marketingove udaje, ktere si retezce budou branit. Druhak lide, ktere byste tim chteli omezovat vyberou penize v hotovosti. A zamezit vyberu v hotovosti proste nepujde, protoze zijou i lidi v mistech kde se z kartou bezne platit neda a minimalne ve strednedobem horizontu ani dat nebude.
Nicmene pokud by zacal nejak talcit na ziskani techto informaci, muze uplne stejne tlacit na jakoukoli jinou platebni kartu. Tady jde skutecne jenom o to predat penize jedne bance. Neverim tomu ze za takovy bussines nikdo nedostal uplatek. Tam jde o miliardy upustit promili zisku muze zajistit nekolik uredniku i s rodinou do pateho kolena.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

19. 6. 2012 12:44 | Skrblík

Napadá mě jediný důvod (kromě korupce), proč stát chce za každou cenu sKartu - předpokládá, že díky ní bude mít možnost získat přehled, co a kde si lidé za poslané peníze kupují, případně v budoucnu dovolit kartu používat jen na vybrané služby u vybraných firem. Samozřejmě že by šlo požádat lidi o sdělení čísla účtu a neblbnout s sKartou. Ale proč volit jednoduchá řešení, že.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

18. 6. 2012 20:53 | Rada

Byl bych ochoten připlatit si za to, že mi budou chodit peníze na účet jako doteď. Připlatil bych si i přesto, že ten příkaz k úhradě vyjde pravděpodobně na stejné peníze jako poslání peněz na sKartu. Nepotřebuji další kartu s dalším PIN kódem. Důvodů, proč nechci tento experiment podpořit, je samozřejmě víc. Toto ale zřejmě nebude možné. Je z toho jasně vidět, že záměrem bylo dohodit České Spořitelně co nejvíc klientů a to bez ohledu na pohodlí klientů (jsou to přece socky, které by bylo lepší odstranit úplně, takže proč jim to trošku nezkomplikovat že?). Kolik za to bylo můžeme jen hádat. V tomto případě nikdo s krabicí od bot plnou peněz chycen nebyl.
+6
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

18. 6. 2012 18:05 | margit

Mám ID,který vyzvedávám na poště.Za tuto složenku,mě je strženo 30kč.Tak jak muže stát prodělávat na složenká?A komu těch 30kč jde do kapsy?Proč stát koupil nějaký ostrov v Řecku?Proč to nedal těm coto potřebují ohledně zdraví?Stejně ta střední vrstva se tam nedostane.Jelikož nato nemá!Kdyby to raději dali nemocným dětem,které to akutně potřebují!Kdo není blbej,tak nepřežije!Čím větší bl...,tím větší moc!!
+4
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

18. 6. 2012 16:24

Nu, on je fakt, že většinou na jednorázovou dávku dosáhne dneska jen ten, kdo má nárok na dávky pravidelné. A většinou ten, kdo má nárok, bere. Na poplatky nebude sahat. Minimálně osm let, na které je zatím smlouva. Což nejsou argumenty pro kartu.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

18. 6. 2012 14:30 | Slávka

Nechápu dost dobře úlohu karty při jednorázové sociální dávce.Když tedy jsem hodně tolerantní,abych pochopila smysl celku.V tržním prostředí považuji za zvýhodnění ČS před ostatním bankami.Získá státem téměř milion klientů bez možnosti ČS opustit.To ji vyřazuje z konkurence bankovních poplatků,které si tak může libovolně navyšovat.Moc bych se divila,kdyby to neudělala se zdůvodněním zvýšené obslužnosti.Karty nebudou součástí internetového bankovnictví. Jestli má tento systém pan Drábek stejně precizně promyšlený jako své předešlé skopičiny,tak se máme opravdu na co těšit. Čím máme tu svobodu větší,tím je centralizovanější více zmanipulovaná.Nepředstavuji si pod pojmem svoboda jen cestu do světa.
+13
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Spočítejte si

Výpočet životního minima 2024

Počet členů rodiny

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Jaroslav Pajonk

podnikatel, Centr Group

Helena Fibingerová

koulařka a podnikatelka

Jaroslav Pajonk
ÚSPĚŠNOST
100,00 %

z 1 duelů
×
Helena Fibingerová
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services