Jedinečné, špičkové, nejlepší a ohnivzdorné spoření na penzi: Eventus

Důchodové pojištění Eventus se prodává jako „špičkový a jedinečný“ spořicí produkt k zabezpečení na důchod. Pojďme se tedy podívat, v čem tkví ona jedinečnost. A odpusťte autorovi, pokud se neudrží a bude při tom trochu špičkovat.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

9. 2. 2012 21:11, Vít Suchý

Vzhledem k tomu, že diskuze probíhá na veřejném fóru, je třeba na úvod také „odkrýt karty“ kritika, pokud tak sám neučinil…
1/ Kritiku napsal p. Šídlo, analytik společnosti Partners, kdy tato společnost je vůči HMI konkurencí
2/ P. Šídlo kritiku napsal na webu www.penize.cz , který koupila a provozuje poradenská firma Partners
3/ Ani Partners ani jiná poradenská nebo makléřská firma zmíněný produkt důchodového pojištění z principu od Victoria pojišťovny nemůže klientům nabízet dnes ani v budoucnu, neboť je určen výhradně pro odbytovou organizaci HMI.
Kritika firmy – HMI je 100% dceřinnou společností a přímou odbytovou organizací ERGO pojišťovacího holdingu ( www.ergo.com ), který ze 100% náleží největší světové zajišťovně Munich Re (www.munichre.com ), která zajišťuje i řadu pojišťoven na tuzemském trhu.
Každá společnost se vyvíjí, zmíněná kniha pana Oggera vyšla ještě 3 roky před vstupem Hamburg-Mannheimer do ERGO, tedy pod zajišťovnu Munich Re. Ad zmíněný exces – selhání lidského faktoru se může dít kdekoli, ať je to státní správa či soukromý sektor ale důležité je, zda společnost je schopná sjednat nápravu a to se stalo bezezbytku.
Zázraky – již jsem psal, že se nedějí. Na informačních letácích, prezentacích či v obchodních nabídkách zmiňujeme v souladu s konstrukcí produktu (jako standardně i ostatní pojišťovny) zhodnocení 2,4% TÚM, resp. zhodnocení rezerv ve výši 2,4%... Co je ale technická úroková míra asi p. Šídlo ví.
Pokud se nemýlím např. Česká pojišťovna garantuje TÚM 2,0%, Generali 2,25%, atd...? Maximální výši TÚM si nevymýšlí žádná pojišťovna, ale stanovuje ji zákonem, resp. vyhláškou ČNB.
Co z toho vyplývá? I kdyby jakákoli pojišťovna chtěla garantovat klientům více – nesmí, porušila by zákon….to ale p. Šídlo jistě taktéž ví.
TÚM ale přesto díky své struktuře nikdy nebyla a není klíčovým faktorem výnosu či zhodnocení – tím je u pojistky kapitálového typu konkrétní číslo - garantovaná cílová částka - těmi se ale naopak rádi ve srovnání s jinými produkty „oháníme“.
Slova, sliby a realita – Klientům prezentujeme i garantujeme konkrétní výši kapitálové výplaty a konkrétní výši doživotního důchodu již při podpisu smlouvy. Čili žádné sliby, spekulace, ale černé na bílém. Konkrétní garantovaná částka již obsahuje jak nákladovou složku, tak i cenu rizika. Jakého rizika? To, že se pojišťovna zaváže za „X“ let klientovi vyplatit konkrétní peníze (ať se na trzích děje co se děje) nebo že za konkrétních „X“ let začne v konkrétní výši klientovi vyplácet doživotní penzi…
Zřejmě je i laikovi jasné, že tento závazek není pro poskytovatele produktu nic jednoduchého a nějakou cenu jistě má…
Penzijní fondy vs důchodové pojištění:
1) Má klient PF ve smlouvě napsáno nějaké konkrétní číslo, kolik na konci cyklu obdrží?
2) Má klient PF ve smlouvě napsáno, jaká bude jeho výše doživotní penze?
3) Má klient PF ve smlouvě napsáno, že mu stát garantuje po celou dobu trvání jeho smlouvy státní příspěvek? A odpověď? Třikrát NE.
Důchodové pojištění EVENTUS prezentujeme jako garantovanou alternativu penzijních fondů pro ty klienty, kteří dají ve smlouvě přednost právě konkrétním číslům před sliby a nejistotou budoucího ekonomického i vnitropolitického vývoje ČR.
Důchodové pojištění Eventus není zázrak, ale je typově základním garantovaným produktem k zajištění stáří. Nemáme nic proti investicím – v portfoliu ERGO je m.j. i MEAG (www.meag.com ) a brzy budeme rádi nabízet i jeho produkty – ale to, co kritizujeme jsou obecné praktiky finančního poradenství, kdy je klientům prezentováno, že jako základní model zajištění na stáří je vhodné jen investování do podílových fondů, místo do nějakého konzervativního a garantovaného produktu.
Zde je konkrétní kalkulace kritizovaného důchodového pojištění Eventus v porovnání s libovolným penzijním fondem:
1) Jakýkoli penzijní fond, 30 letý muž, spoří v úvodu článku autorem zmíněných 2.000,-Kč měsíčně. Co obdrží klient na konci, když vezmeme v úvahu „černou nulu“ jako přibližně akceptabilní vyjádření jakési garance (a zkusme doufat, že by stát dalších 30 let přispíval): 774.000,-Kč.
2) Eventus, CAF 10 – smluvně garantována (= tj. napsáno černé na bílém již při podpisu smlouvy) jednorázová kapitálová výplata 834.924,-Kč nebo alternativně 3.608,-Kč doživotní penze (bez podílů na zisku)
Pokud si může takto klient vybrat, kterou variantu zvolí? Invektivu autora o finanční negramotnosti ponechám stranou…A že daň z výnosu platí přece i pro penzijní fondy, to snad netřeba opakovat.

Úrazové „připojištění“ EVENTUS je samostatný produkt. Ve standardních tarifech je odděleno od důchodového pojištění. Bohužel HMI nemůže za deformaci pojistného trhu, kdy se v úrazovém pojištění pojišťují nemoci. Nemoci před změnou legislativy zdravotního pojištění v souvislosti s řadou výluk ani pojišťovat nechceme.
Vyjmenovaná skupina typů trvalých následků je jen základní schéma. Nicméně pokud porovnáme jako vzor a výřez z kvality plnění procentní ohodnocení typu nehybné HK, DK, ztrátu jednoho oka či sluchu na jedno ucho – procentní ohodnocení v úrazovém pojištění EVENTUS patří ke špičce z nabídek pojišťoven. K autorovým spekulacím o „manévrovacích prostorech“ u pojistného plnění: Jelikož v ČR neexistuje zatím žádné schéma posuzování kvality plnění pojišťoven (kromě diskutabilních soutěží makléřů) – zkusme se podívat na německý pojistný trh, najdeme tam ukazatele procesních kvót našich mateřských pojišťoven (i ve srovnání s těmi, které působí na českém trhu). Na tento model chování a dobré jméno našich pojišťoven v Německu logicky navazujeme i v ČR.

Co bohužel autor zamlčel záměrně? Úrazové pojištění EVENTUS nabízí od 50% TN nejen jednorázové plnění, ale i doživotní úrazový důchod 12.000,-Kč měsíčně, bez ohledu na státem přiznaný stupeň inv. důchodu a to skutečně DOŽIVOTNĚ, nejen do doby nároku na starobní penzi…

Shrnutí na závěr? Použiji parafrázi k poslednímu odstavci článku p. Šídla - …a když tedy v pojistných smlouvách důchodového a úrazového pojištění najdou klienti to, co jsem zde uváděl na pravou míru, naopak tito klienti mohou recipročně zažalovat p. Šídla za šíření pomluvy a firmu Partners za nekalosoutěžní praktiky. Vít Suchý, vedoucí reprezentant HMI Česká republika.

+38
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

16. 2. 2012 23:41, Honesto

To si děláte legraci pane Suchý, že indexaci používáte ve "spoření" jako ochranu proti inflaci :-) Podle mne ochráníte peníze před inflací tak, že je zhodnotíte nadinflačně. Což Eventus nedokáže.H.

Zobrazit celé vlákno

-5
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 165 komentářů)

20. 8. 2015 15:40 | hook

Eventus bylo důchodové a odděleně úrazové pojištění, nic víc, nic míň.
ÚP Eventus vám hradí doživotní rentu od 50% TRVALÝCH NÁSLEDKU, ne za každou zlomenou ruku. Tohle máte ve smlouvě napsáno jasně tak, že to jasněji napsat nejde a klidně s tím dojděte na ČNB, nic zakukleného v tom není.
A propos - například jedna nefunkční ruka v zápěstí je již 55% TN a zakládá nárok na doživotní důchod.
Ty "nemalé" peníze jsou 300,-za dospělého měsíčně a dalších 150,-za manžela, nebo manželku, to se vám zdá hodně ???
Vezměte si den volna a obejděte si všechny pobočky pojiš´toven, co ve vašem městě máte a zeptejte se jich, kolik například dostanete pojistné plnění za ztrátu oka úrazem.
Porovnejte to pak s tím, co jste zrušil : V úrazovém pojištění EVENTUS je to 620.000,-Kč jednorázově a 12.000,-Kč měsíční doživotní důchod...
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

27. 7. 2015 11:52 | Duckerr

Je vidět, že proti finanční gramotnosti bojujete opravdu všemi možnými prostředky :)
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

7. 6. 2015 23:39 | milan

Dobrý den, všichni tady řešíte důchodové pojištění. Eventus je ale i i životní pojištění, tak by mě zajímalo, jaký úrazy mi pojišťovna proplatí, kvůli tomu ho přeci taky mám, že? Eventus máme s manželkou uzavřený a platíme si nemalé peníze. Já se věnuji bojovým sportům, takže je u mě větší riziko úrazu a takže mi tento sport zamítli pojistit. Dali jsme s manželkou naše smlouvy na EVENTUS k posouzení dvěma nezávislím poradcům. Po vyslechnutí obou názorů, si trháme vlasy na hlavě, jak jsme mohli něco tak nevýhodného podepsat. Částka 12000,- Kč, která je uvedená ve smlouvě, tak abych jí získal, musel bych si naráz zlomit obě ruce. Zjednodušeě řečeno, a kdybych se zranil při tréninku, tak dostanu velký H...., protože spotr mi nepojistili. Takže s EVENTUSEM končíme, založili jsme si nové životní pojištění a na důchod si budem spořit do polštáře. Jinak Pracuji v Německu, tak jsem se tam informoval u kolegů na ERGO a klepali si na čelo, jak jsem něco takového vůbec podepsal.
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

8. 2. 2015 17:30 | hasmann

duchodove pojisteni Eventus bylo funkcni proti starym penzijnim fondum, kde klienti meli garantovanou jen cernou nulu a zadne zhodnoceni, natoz nejakou garanci pripisovani statnich prispevku po dobu, kdy mela smlouva trvat.
Klient si primo v duchodove pojistce EVENTUS pojistoval konkretni vyplatu jak jednorázovou, tak eventualitu vyplaty dozivotni penze.
Nikdo mu negarantoval vic, to melete blbosti.
Penzijních pripojisteni se prodalo 5 milionu kusu, to vam nevadi ?
IZP, ktere ERGO nyní prodava je uz ale uplne jina liga,to s vámi souhlasim.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

16. 10. 2014 16:39 | Ota

Vážený pane Suchý, jestli jste v diskuzi reagoval na můj příspěvek, tak jsem se na tuto stránku dostal až teď. Co k tomu říct. Ve financích dělám přes 14 let a finance jsem i vystudoval, předmět finanční matematika byl můj oblíbený a končíval jsem jako první či maximálně druhý, který měl vypočítané příklady při zkoušce. To je přesně Váš druh podnikání, dělat z lidí blbce a spoléhat na jejich finanční negramotnost a na dlouhá léta jim nastavovat garantované výnosy, ale už těm klientům neprozradíte, že díky každoroční inflaci klient bude mít na účtu mnohem nižší reálnou hodnotu, za kterou si prakticky nekoupí nic. Jakékoliv garantované produkty jsou na dlouhou dobu nad 20 let i pro konzervativního investora pouhým vyhazováním peněz, protože je to tak, že klientům se garantují drobky a z prostředků klienta si vydělá pojišťovna.
A jak to dopadlo v případě klientky a jejího manžela jak jsem uváděl? Velmi špatně! Klienti si totiž zašli sami do pojišťovny Ergo, aby se přesvědčili o tom co jsem jim spočítal já. V pojišťovně jim otevřeně přiznali, že důchodové pojištění Eventus je velmi nevýhodné a že dnes už mají něco mnohem lepšího. Takže jim toto pojištění sami obratem zrušili a narvali jim životní důchodové pojištění Renta, kde klientům vymodelovali zhodnocení 10 % každý rok po dobu 30 let, že prý jsou to úžasné fondy a mají takové výnosy každý rok. Takže já se svou "ubohou" férovou modelací průměrného 6 % výnosu, který klientům předkládám s tím, že některé roky může být lépe, jiné i hůře, kdy jim vysvětluji jak funguje kapitálový trh a expanze a recese, jsem pohořel a klient se se mnou odmítl bavit, že mnou modelované výnosy jsou příliš nízké...
O podnikání skupiny kolem pojišťovny Ergo, která buď klientům garantuje "drobky", nebo je naopak obelže nadprůměrnými výnosy, už mám vlastní názor!
+17
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

22. 7. 2014 7:08 | Vít Suchý

...samozřejmě já se podepsat nestydím...
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

22. 7. 2014 7:06

Dobrý den, „no name“ diskutující, pletete tu dohromady dvě základní věci –
zaprvé : garantovanou minimální výplatu, resp. pojistnou částku u důchodového pojištění a do toho pletete průměrný zpětně připisovaný výnos penzijního připojištění.
Promiňte, nevím jak dlouho ve finanční branži jste, ale to jsou základní věci, co se vám nemůžou takhle plést .
Takže konkrétní srovnání : 1) V jakémkoli penzijním fondu, v souvislosti se zák.42/1994 má klient garantovánu pouze „černou nulu“ a vůbec žádné zhodnocení. 2) již při podpisu důchodové pojistky měla vámi zmíněná klientka přímo ve smlouvě napsánu konkrétní cifru, kterou i v tom nejnepříznivějším případě vyplatí pojišťovna klientce ( tedy konkrétně 308.211,- oproti vašemu penzijnímu fondu, který garantuje jen vklad, tedy cca oněch 228.456,-)
Tolik tedy konkrétní čísla ke srovnání. Všechno další, co uvádíte jsou jen předpoklady a sliby.
Jakékoli vámi zmiňované průměrné zhodnocení je jen to, co se až zpětně, po uplynutí každého roku připisuje klientům. Jenže – takhle se to děje u kapitálových pojistek obdobně jako u penzijních fondů a jiných finančních produktů.
Nezapomínejte také na to, že státní příspěvky ( a propos ten český zpackaný systém je evropský ne-li světový unikát, tak si přeberte, jak dlouho to může ještě fungovat) jsou jen virtuálně připisované peníze, na které si klient může sáhnout teprve až zase zpětně, tedy tehdy, když dodrží parametry své smlouvy, jinak ty virtuální peníze vrací.
Navíc – když zmíněná klientka podepisovala smlouvu o důchodovém pojištění, měla v ní napsánu ještě jednu konkrétní důležitou částku – garantovanou (tedy minimální ) výši doživotního důchodu jako alternativní formu závěrečné výplaty.
Tedy věc, která je jen zbožným přáním klientů penzijních fondů, kteří se to dozvědí až na konci svého spořícího cyklu, navíc jim to bude vypočítáno dle až v budoucnu aktuálně platných úmrtnostních tabulek, tedy v nižší výši ( protože průměrný věk dožití se neustále zvyšuje) .
Oproti tomu v naší smlouvě o důchodovém pojištění klientka měla spočítáno již dopředu konkrétní minimální částku doživotního důchodu dle tehdy platných tabulek. Navíc částka doživotní penze – pokud se pro ni klient na konci pojistného období rozhodne - není konstantní, ale každoročně se při výplatě navyšuje o doplňkový důchod z výnosů uložené částky.
Asi ani zdaleka nevíte ( to je ale pak váš další základní teoretický nedostatek pro práci ve finanční branži), co to je a jak funguje TÚM – i kdyby pojišťovna chtěla a mohla garantovat vyšší procento zhodnocení , nesmí překročit konstrukci TÚM a ta byla v době uzavírání smlouvy stanovena Rozhodnutím ČNB ve výši 2,4%.
Čili shrnuto – pokud něco srovnáváte – srovnávejte laskavě fakta s fakty a ne fakta s dojmy a předpoklady, z předpokladů se ještě nikdo nenajedl a to pak ty vaše grafy předpokládaného zhodnocení a různých dalších předpokladů můžete natahovat jako gumu…
A propos – trochu teorie - pokud chcete spekulovat s budoucím výnosem „starých“ penzijních fondů, zapomněl jste na zásadní průšvih a tím je transformace .
Na nějaké budoucí průměrné 2,4% zhodnocení můžete zapomenout. Díky tomu, že stát experiment s názvem penzijní připojištění zaseknul po 18 letech ( nevydržel tedy na trhu ani pro jednu generaci) a nikdo další nemůže již do systému vstupovat ( a naopak jich za poslední rok a půl zmizelo už 350.000tis., tedy 7%), jen kaskadér si může myslet, že takové schema bude klientům do budoucna něco nad nulu vynášet.
Navíc je to umělý stav, kdy penzijní společnosti po letech prodělků ( a propos v r.2009 je udržení systému stálo více jak 13 miliard )nechtějí už nadále klientům černou nulu dotovat a všichni účastníci transformovaných penzijních fondů budou tedy neustále atakováni s nabídkou přesunu svých peněz do nového investičního modelu DPS. A tudíž pak sbohem „černá nulo“ 228.456,-Kč.
A ještě něco zpět k důchodovým pojistkám –například v Německu, ke kterému máme historicky nejblíže, existuje již několik generací penzistů, které se musely postarat o své lepší zajištění na stáří samy. A v Německu leží přes 30% prostředků domácností v životních pojistkách… Dokážete to ze své pozice nějak okomentovat ?
No a na úplný závěr – co jste klientce jako konzervativní variantu zajištění důchodu v důchodovém pojištění EVENTUS poradil ?
Možná buďte rád, jestli se ta paní nedostane ke čtení této diskuze, protože by vás pak klidně úspěšně mohla u ČNB popotahovat za to, že jí záměrně předáváte zkreslené informace. „Cui bono“ ?
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

10. 5. 2014 14:31 | Jirka S.

Po přečtení celé diskuze (a že mi to nějakou chvilku trvalo) mám pocit se jít poblít na záchod, neboť je mi, vážení finanční poradci a jiná verběž, z vás neskutečně špatně.
Rozepisovat se tu nebudu, jenom zájemcům o spoření doporučím cokoliv jiného než záložny, spořitelny a jiné bezcenné instituce zaobalené do líbivého kabátku. V mém případě jsem naspořené peníze investoval do podnikání. Už po jednom roce se mi vrátila kompletně celá investice s tím, že jsem ji několikrát zhodnotil a to vše jenom tvrdou, kvalitní prací a disciplínou. To může udělat úplně kdokoliv v téhle zemi a i když vám to třeba napoprvé nevyjde, alespoň načerpáte zkušenosti a příště už budete vědět jak na to.
S pojišťováky si nezačínejte, je to bezpáteřní verbež, pro kterou je slovo "práce" slovem nejsprostším, dělají všechno proto aby nemuseli hnout rukou.
Přeji vám všem hezký den.
Jirka S.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

7. 11. 2013 17:48 | Vít Suchý

Dobrý den, “no name“davide.
K záměnám produktové databáze CAF10/CAF15 se již vracet nebudu, na to je můj čas opravdu drahý.
Na úvod bych vás ale rád ubezpečil, že není třeba hledat žádné senzace. Ohledně podpory klientů a nabídky – Nejen že motáte produkty, ale musím bohužel konstatovat, že neznáte ani karierní model ERGO Pro ( dříve HMI), který funguje od r. 1973 a je založen na vazbě mezi strukturovým marketingem a agenturním systémem a sdílení pojistného kmene. V ČR je naše odbytová organizace na začátku rozvoje a agenturní systém je tudíž také na začátku. Nicméně v každé obchodní struktuře jsou k dispozici specialisté na komplexní poradenství, kteří tedy umí to, co klienti potřebují.
Já osobně si neosobuji žádné právo být nějakým univerzálním „broukem Pytlíkem“- finančním poradcem, specializuji se na životní a úrazové pojištění a baví mne u toho číst v zákonech…
A ani od rána do večera neobhajuji jeden produkt, jen čas od času listuji na netu a bráním profesní čest před různými demagogickými bulvárními podpásovkami, jakou byl například i článek tehdejšího analytika Partners Šídla.
A propos – analytika společnosti, která si koupila část penzijní společnosti Allianz, aby nabízela propadáky - investiční důchodové fondy II. a III. pilíře… A paradoxní je to, že tolik zde kritizovaný produkt důchodového pojištění je typem pojištění, který stát POVINNĚ určil k výplatě doživotních penzí v rámci důchodové reformy. Tedy všichni účastníci II. pilíře a noví účastníci III. pilíře, kteří do investičních důchodových fondů vstoupili po1.1.2013 ( za dohledu analytika Šídla ) si k výplatě doživotních penzí z důchodových pilířů budou muset obdobný pojistný produkt POVINNĚ pořídit - viz. §13,14,17 zákona 426/2011Sb. O důchodovém spoření, resp. viz. § 19, písm. e),f) a §23 zák. 427/2011Sb. O doplňkovém penzijním spoření.
A můžu vám říci, že mne sakra baví být členem týmu ERGO Pro , že mohu učit jak klienty, tak i pomáhat spolupracovníkům, jak se vyznat v penzijním připojištění, v důchodové reformě i v životním pojištění . A není třeba u toho dělat na školeních mexické vlny, promítat ferrari na zeď ani bubnovat na bubínky a slintat si přitom na kravatu. Jednoduše a konkrétně – paragrafy zákonů, smluvní a pojistné podmínky, ohodnocovací tabulky, pojistné výluky…divil byste se, jak je to pro 99% lidí věc téměř neprobádaná…
To, že jsme změnili produktovou databázi bylo jen přizpůsobením trhu. Každý, kdo ví, co je to TÚM také ví, že když klientovi chcete garantovat výplaty a důchody, tak nesmíte překročit její výši i když na to máte prostředky a záruky, porušil byste zákon. Takže rozhodnutí ČNB o snížení TÚM ze 2,5 na 1,9% je důvod toho, že jsme se museli přizpůsobit nové situaci.
V době, kdy na trhu bylo obecně penzijní připojištění, IŽP a důchodové pojištění jsme klienty učili, jaký je v těchto produktech rozdíl a stačila kalkulačka k tomu, aby důchodové pojištění z naší nabídky bylo jasným favoritem.
Neexistují tzv. „špatné a dobré produkty“, to je příliš zjednodušený pohled, rozdíl je v tom, jakou mají konstrukci a hlavně – jakým způsobem se distribuují…důležité je aby si klient byl vědom jaké má možnosti, co si pořizuje, co to stojí a také – kdo mu co nabízí.
Jste si jist, že nějaký rádoby nezávislý finanční poradce umí nabídnout klientovi optimální variantu ? Poradce, který pracuje pro klienta zadarmo ( a jaksi mimoděk je placen z provizí za zprostředkování prodeje) ? To je vůči klientovi to pravé ořechové ?
Tvrdím, že je mnohem více vůči klientovi transparentnější, když se někdo, kdo pracuje ve finanční branži neschovává za jakousi neuchopitelnou objektivitu a nezávislost, ale když se přímo a jasně prezentuje jako zástupce konkrétní finanční skupiny. Tady je ještě hodně velký kus práce, jak dovzdělávat klienty, aby si uvědomili, že poradenství „zadarmo“ a „nezávislý finanční poradce“ jsou jen plytká klišé zdeformovaného trhu.
Klientům nabízíme investiční model důchodového pojištění jako jednoduchý a předem nastavený produkt, s transparentní poplatkovou strukturou o který se starají v zahraničí ti, kteří investovat umí a vůči svým klientům mají nadstandardní povinnosti…
Umožňujeme v rámci našeho vlastního holdingu investování do našich vlastních fondů MEAG a to je na trhu v ČR opravdu specifické, ať se vám to líbí nebo ne.
A proč fondy MEAG a ne něco jiného ? Zapřemýšlejte nad tím, co znamená vazba : Munich RE – MEAG – ERGO.
A na závěr vás chci opakovaně ubezpečit, že ERGO Pro opravdu nevyměním za jinou společnost z branže ani náhodou. Mám zde nejen spoustu přátel, ale baví mne samozřejmě pomáhat klientům i spolupracovníkům naplňovat naše motto : Pojistit znamená porozumět…?
+12
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

30. 10. 2012 11:56 | Vít Suchý

Dobrý den, Ondřeji Daníčku,
mohu se zeptat, jaká je vaše hodinová sazba za finanční poradenství...?
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

12. 9. 2012 9:05 | Ondřej Daníček

Tak to gratuluji, protože jste inteligentní člověk. Bez ironie myšleno, z mého pohledu to nejlepší co jste mohl udělat. Ale na druhou stranu, ne každý má dostupně prostředky na nemovitosti, pozemky, atd. Pro info jsem finanční poradce Allianz pojišťovny a.s.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

23. 5. 2012 23:09 | Vít Suchý

MIlý pane RAdime,
já vás za "troubu" nepovažuji. Sám jsem byl před několika lety v podobné pozici jako vy a mou skepsi a pocity pomohlo rozptýlit srovnávání konkrétních čísel s reklamním balastem...nebylo to jednoduché, je třeba překonat první blok že všichni jsou podvodníci, ale pomůže to...a na poplatky se všude ptejte, máte na to právo, ať neskončí jen u vašich dojmů...
Přeji vám hezký den.
+29
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

3. 6. 2014 23:23 | Ota

Dnes jsem u jedněch svých klientů narazil na tento produkt a rozhodl jsem se vygooglovat si o něm informace, protože to co jsem spočítal, mě šokovalo. Pročetl jsem článek a obhajobu pana Suchého a opravdu se nestačím divit tomu jak může být někdo tak zfanatizovaný a obhajovat tak naprosto pro klientky nevýhodný produkt. Pojišťovny rády potřebují takové "nadšence", protože co je na jedné straně vysoce nevýhodné pro klienty, je velmi výhodné pro pojišťovny a jejich zisky.
Mám tu konkrétní případ: Klientka uzavřela na počátku roku 2008 smlouvu důchodového pojištění Eventus ještě tehdy od pojišťovny Victoria Volksbanken, s tím, že si do produktu bude dávat 501 Kč po dobu 38 let a dalších 5 let se jí peníze budou dál zhodnocovat. Prostým vynásobením čísel (501 Kč x 12 měsíců x 38 let) se dá spočítat, že klientka do produktu vloží celkem 228 456 Kč. Na konci "pojištění", tedy na počátku roku 2051 má klientka dostat 308 211 Kč. Jelikož každá vložená částka se zhodnocuje jinou dobu, je potřeba hledat při vkladu 501 Kč vnitřní výnosové procento a pro tento případ jsem si v excelu udělal už dříve tabulku. Bohužel tabulku nemám uzpůsobenou, abych započítával, že posledních 5 let si klient nespoří vůbec. Takže hledám vnitřní výnosové procento, kdy po 38 letech se cílová částka bude co nejvíce odpovídat částce 308 211 Kč. Po chvíli mi vnitřní výnosové procento vychází pod 1,39 % p.a. za předpokladu, že by si klientka vybrala peníze už po 38 let. Nicméně klientka musí držet peníze dalších pět let, takže úroveň průměrného ročního zhodnocení klesne ještě pod tuto hranici.
A nyní zkusím porovnat kdyby klientka strkala své peníze do starého penzijního připojištění. Dejme tomu, že si vybrala penzijní společnost, která má ze všech nejhorší průměrné zhodnocení (i na toto si vedu v excelu tabulky), kde je za posledních 14 let průměrné roční zhodnocení 2,44 %. Při předpokladu, že do konce roku 2012 za vklad 501 Kč klientka od státu dostávala státní příspěvek 150 Kč a od počátku roku 2013 dostává 130 Kč, když vymodeluji stejné podmínky, tj. platby klientky 501 Kč po dobu 38 let, průměrné roční zhodnocení 2,44 % do budoucna + státní příspěvky a poté 5 let neplacení nic a jen nechat peníze pracovat, vyjde mi v roce 2050 částka 532 211 Kč. Když to porovnám s částkou 308 211 Kč, kterou má klientka garantovánu od pojišťovny Ergo, tak o tom jestli je tento produkt výhodný či nevýhodný pro klienta nemůže být ani řeč!
Na závěr: Důchodové pojištění od Ergo pojišťovny nedosahuje zhodnocení zdaleka ani úrovně inflace. Je to prostě produkt, kdy klient v dobré víře půjčí na mnoho let pojišťovně peníze, aby si s nimi "vyvařila" jinde tučné zisky a klientovi garantovala "drobky od stolu" S výnosem se starým penzijním připojištěním, které se bere jako hodně konzervativní produkt, se nemůže ani srovnávat. Ergo ovšem není zdaleka první pojišťovna, která má takovýto vysoce nevýhodný produkt pro klienta. Setkal jsem se v minulosti s mnoha podobnými u jiných pojišťoven. Fascinuje mě ovšem naprostá fanatičnost a oddanost věci a schopnost lhát klientům a tvrdit jim, že je něco pro ně výhodné. Ano, je to výhodné, ale pro pojišťovnu! Jestli příspěvek, který obhajuje tento produkt, má nejvíce pozitivních hlasů, tak v ČR je něco v nepořádku s finanční gramotností!
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

7. 8. 2013 16:39 | David

Pane Suchý, zeptejte se prosím Vy. CAF 10, tzn. totožný produkt s CAF15(vyjma absence plateb v posledních 5ti letech)mají k dispozici všechny makléřské domy, pokud jej chtějí. Spíš mě zaráží ta Vaše fanatická posedlost obhajoby. V tom vidím tu největší slabinu. Finanční poradce byl měl klientovi doporučovat produkty které jsou aktuálně vhodné vzhledem k jeho potřebám/cílům atd. Jinými slovy, produkt/y jsou pouze sekundární záležitostí. Máte se zajímat o klienta a ne od rána do večera objahovat jeden produkt. Navíc tento produkt již v podstatě vzhledem k snížení TÚM na 1,9% skončil a byl nahrazen IŽP. Ano, tím IŽP kterým celé HMI, resp. ERGO PRO veřejně pohrdalo. Nyní v době kdy každý soudný a dobře informovaný klient raději využije k investicím OPF, certifikáty, investiční kovy atd. nežli IŽP, vy přicházíte s IŽP. Ovšem pozor, opětjedninečné a nepřekonatelné na našem trhu. Pane Suchý, závidím Vám ten Váš čas který obětujete obhajobou jakýchkoli produktů a zároveň Vás lituji že v sobě nemáte dost odvahy ukončit spolupráci a jít pracovat do kterékoli jiné instituce kde je pro poradce na prvním místě klient a né produkt. Hezký den
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

19. 4. 2013 7:56 | Vít Suchý

Dobrý den, Davide,
produkt EVENTUS je modifikace pro ERGO Pro, je specifická ať ve spořících programech, tak v ÚP, zeptejte se klidně v pojišťovně ERGO, v nabídce jej nemají...přeji hezký den.
+4
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

22. 3. 2013 9:21 | David

Pane Jardo, u odbytu Erga jsem pracoval více než 5 let, tudíž vím přesně o čem mluvím. Rozšiřovat si tedy svě obchodní znalosti nemusím. Vše co jsem napsal si samozřejmě můžete ověřit. Spíše mě zaráží že jste na tuto skutečnost ještě nepřišel sám. Poproste svého vedoucího pracovníka aby Vám vše po pravdě a polopatě vysvětlil. Přeji hezký den.
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

14. 3. 2013 22:54 | Tonda

Jardo, vydejchejte se a zkuste to ještě jednou a srozumitelně, rozšiřte své schopnosti skládání vět a pak se vyjadřujte.
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

14. 3. 2013 21:03 | Jarda

...vše, co jste zde uvedl, je buď částečně a nebo naprosto špatně a přitom se jedná o jednoduché, řekl bych pro pochopení primitivní-v podstatě nerozumíte,neznáte a také zřejmě neumíte-informujte se prosím a to na k tomu kompetentních místech-rozšiřte si své obchodní vědomosti pane Davide a pak se vyjadřujte hezký večer
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

15. 1. 2013 14:46 | David

Pane Suchý, pokud už si dáváte toliko práce s obhajováním určitého produktu, je potřeba podávat objektivní a zcela pravdivé informace. Tzn. tvrzení že produkt od společnosti VV o kterém tvrdíte že je plně v kompetenci HMI, resp. nyní ERGO Pro a může jej nabízet výhradně pouze tato odbytovka, není pravdivý. Produkt Eventus, resp. CAF 10 (kde jediný rozdíl je že klient platí po celou dobu, na rozdíl od CAF 15 kde je sice posledních 5 let bez placení, ale logicky o to nižší zhodnocení)může nabízet skutečně kterákoli makléřská společnost v ČR a že jich dnes máme cca 600. Stejně tak je to i s doživotní poúrazovou rentou, která je naprosto totožná pokud jde o plnění jakou má ERGO Pro s jediným rozdílem a to že skrz makléřku je možné ji prodávat o cca 30 kč levnějí za cca 126 Kč. Jen pro Vašé úplné informace. Hezký den přeji.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

22. 11. 2012 19:38 | Stenly

Eventus je špičkové pojištění s garancí toho, že člověk dostane to co do toho dá a to včetně zhodnocení, které je přímo ve smlouvě zaručené. Měl jsem 10 let kap.životní pojištění bez připojištění rizik u s.Kellnera v ČP-prostě jen na spoření( slibovali mi průměrné zhodnocení cca 7% ročně-mám to písemně černé na bílém),s tím, že mi s.Kellner po té vyplatil za 10 let pojistnou částku, která dělala 55 tisíc plus zhodnocení 103,-Kč jako podíl za 10 let na hospodářských výsledcích.Pan nebo soudruh? Kellner asi krachuje podle toho co mi připsal? Ne s.Kellner si zhodnocené peníze nechal pro sebe a nakupuje si za to banky, pojišťovny a zlaté doly v Rusku!!! Je to zloděj. Lidé co si spoří celý život u ČP budou plakat až si požádají o výplatu kap.živ.pojistky u ČP.
+8
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Stránka 1/9

Předchozí

1

Spočítejte si

Výpočet čisté mzdy 2024

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Jana Bobošíková

politička

Renata Vesecká

bývalá nejvyšší státní zástupkyně

Jana Bobošíková
ÚSPĚŠNOST
100,00 %

z 3 duelů
×
Renata Vesecká
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services