Přihlášení

Jméno

Heslo

Nevím heslo

Nemáte regstraci? Zaregistrujte se zde!

Partner webu

Švarcsystém připravuje stát o 90 procent příjmů. Díky paušálu

Švarcsystém připravuje stát o 90 procent příjmů. Díky paušálu
Přistoupit na švarcsystém se finančně vyplatí jak zaměstnavatelům, tak zaměstnancům.
Jiří Hovorka, rubrika: Aktuálně.cz, 22.01.2012, 36 komentářů
Tisknout

25.01.2012 09:16

:) Promiň, peťo. Já jsem Lojza. Tak už oba víme, o koho kráčí, ne?

(Nejsem autor komentovaného příspěvku, jen mně přijde, že nic a „peťa“ tu vychází stejně...)

Zobrazit komentovanou zprávu (peťa 25.01.2012 08:21)

27.01.2012 10:58, iso

Ve svobodné nezregulované ekonomice by ani nevznikl! -Původcem tohoto systému jsou špatní národohospodáři.

27.01.2012 18:39, Milan

A není to jedno, kdo si dá materiál nebo kompjútr do nákladů? Kdyby je měl "zaměstnanec", tak asi bude chtít více peněz po "zaměstnavateli". Nechápu, co stát stále řeší. Jde o kolotoč peněz. Pokud se netočí, nemůže ani stát vybrat na daních!!!!! Pokud si jako OSVČ chci snížit náklady, musím nejprve peníze vydělat a pak prokazatelně utratit (nebo paušálně). Co je na tom špatně? Jako OSVČ mám dokonce menší náklady, protože nemusím platit administrativu, uklízečku, asistentku atd. Tímpádem mi více zbyde a peníze co? Použiju. Něco jimi zaplatím. A ten někdo z toho zaplatí daň, DPH atd. Na tom by měl stát vydělávat. Na tom, když se peníze točí!!!

Zobrazit komentovanou zprávu (gabriel.pleska 22.01.2012 22:28)

28.01.2012 22:56, Balu

Švarcsystém tak to znamená že když budu u firmy pro kterou pracuji uveden jako spolumajitel ale nebudu mít žádné práva ani povinnosti tak se nejedná o Švarcsystém protože nemám žádného nadřízeného je to tak nebo ne

28.03.2012 17:14, Pavel Žatečka

Velmi důležité je podívat se na to obecně. Paušály zjednodušují podnikání - odstraňují papírování a zlevńují podnikání - není potřeba učetní na zpracování dokladů. To je naprosto v popřádku, to využívají drobní OSVČ a živnostníci a těm by to mělo být určeno, Ti po státu nic nechtějí, platí co se jim nařídí a leckdy sotva uživí rodinu. Problém je, že těchto pušálů zneužívají lidé, kteří mají obraty v desítkách milionů a na na práci = náklady používají svojí hlavu a počítač přičemž nemají téměř žádné náklady k velikosti obratu a tam je pak ten veliký unik peněz. Proto je nutné paušály ponechat (pro zjednodušení), ale omezit je výší obratu třeba na 2 max. 5 miliony. Jednoduché, rychlé a splní to co má - omezí se zneužívání.

03.04.2012 10:38, Pst

V řádku "zaměstananec" je uvedena nepřesně čistá mzda. Ta odpovádá hrubé resp. "superhrubé mzdě" cca 40 tis. nikoli 30 tis. jak je uvedeno v hlavičce tabulky. Zaměstanacen, aby měl cca 24 tis. čistého musí vyprodukovat práce min. za cca. 40 tis. Srovnání je zavádějící a nepřesné.

Přidat nový příspěvek

„Diskuse na webu www.penize.cz se vždy věnují pouze tématu, k němuž se vztahují. Rozhodně nesuplují funkci Poradny. Máte-li proto jakýkoliv dotaz, obraťte se prosím přímo na naše odborníky, kteří vám rádi pomohou. Na dotazy vložené do Poradny standardně odpovídáme do čtyř pracovních dnů, obvykle se ale dočkáte reakce mnohem dříve. Pokud dotaz vložíte do diskuse, s velkou pravděpodobností na něj nikdo nezareaguje. Děkujeme za pochopení.“

Captcha

Přihlásit odběr komentářů

Odebírat příspěvky mohou pouze zaregistrovaní a přihlášení uživatelé!

Přihlásit se

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Eva Štěpánková
podnikatelka

Petr Kratochvíl
producent a podnikatel

Eva Štěpánková
ÚSPĚŠNOST
56,02 %

z 1 428 duelů
Petr Kratochvíl
ÚSPĚŠNOST
53,47 %

z 1 283 duelů

Spočítejte si

Daň darovací

skupiny

Ještě doporučujeme:

Další kalkulačky

Poradna

Tým odborných poradců je tu pro vás a vaše dotazy.

Mám dotaz
Vstoupit do poradny
O webu Peníze.cz | Redakční tým | Inzerce | Pravidla a obchodní podmínky | Kontakt

Mapa stránek | RSS | Mobilní verze | Doplňky pro vaše stránky

Všechny materiály © 2000 - 2012 Peníze.CZ a dodavatelé. Všechna práva vyhrazena.

ISSN 1213-2217. Doslovné ani částečné přebírání materiálů není povoleno bez uvedení zdroje a předchozího písemného svolení.
Peníze.CZ vydává společnost Partners media, s.r.o.
Člen SPIR - Sdružení pro internetovou reklamu. Člen SVIT - Sdružení vydavatelů internetových titulů při UVDT.

Partneři: E15 | SEO
Výjimečně spolehlivé kuchyňské spotřebiče.