Snižte mi paušály a zvyšte daně. Ale ušetřete mě těch muk s razítky!

Michal Kašpárek | rubrika: Komentář | 13. 1. 2012 | 7 komentářů
Srdceryvný dopis malého podnikatele velkým pánům. Koho nedojmou statistiky české byrokracie, na toho uvnitř čeká roztomilé video malých lenochodů.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

13. 1. 2012 12:55, ccc

Leč je článek hezký a věřím, že i závěr o zvýšení daní je psán s nadsázkou, tak nemůžu na žádné zvyšovaní pomyslet ani jen z legrace. Protože už jen tím, že je myšlenka na zvyšování vyslovena nahlas, stává se katalyzátorem změn u levicových stran (ODS, CSSD, VV, TOP99…). Dejte jim myšlenku, že ať zvýší daně a zlepší poskytované služby a tyto strany si z toho vyberou jen tu první půlku myšlenku a druhou půlku zamění aby to znělo takhle: „Klidně jim zvyšme daně, vždyť to sami chtějí“.
Ne, já nevěřím českým lidem, nevěřím, že můžou mít dobré politiky. Já věřím, že když jsou voliči zloději a v práci se snaží všemožně zaměstnavatele okrást, tak si nemůžou zvolit poctivce a pracovité lidi do vlády, protože by to nedávalo logiku.
Takže je mi jedno kdo vládne a kolik si hrabe, jen ať mě nechá na pokoji a jen ať mi nechá malé daně ať neztrácím čas hledáním způsobů jak normálně žít bez toho, abych měl pocit, že jsem pořád něčí otrok.

+11
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 7 komentářů)

9. 7. 2013 13:54 | VĚRA

PROSÍM pane Kašpárku. Neotravujte nás s tím Vaším voláním po zrušení nebo snížení paušálů. Já nechci trávit hodiny denně tím, že si budu muset vést náklady a dělit všechny své osobní náklady na ty k zajištění zisku a na ty k tomu abych neumřela. Opravdu jestli za sebe máte pocit, že jako tlumočník chcete paltit vyšší daň, tak to nikam nepište. Strašně mě tím děsíte. Opravdu hrozně moc. To jsou kraviny co píšete. Proboha mlčte. 99%lidí nepřizná své příjmy, když vás někdo vyslyší. To vám přísahám, že to tak bude. TOMUTO STÁTU PLATÍME VÍC , NEŽ SI ZASLOUŽÍ. Jenom hloupě žvaníte. Nic už nepište. Děkuji.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

13. 1. 2012 12:55 | ccc

Leč je článek hezký a věřím, že i závěr o zvýšení daní je psán s nadsázkou, tak nemůžu na žádné zvyšovaní pomyslet ani jen z legrace. Protože už jen tím, že je myšlenka na zvyšování vyslovena nahlas, stává se katalyzátorem změn u levicových stran (ODS, CSSD, VV, TOP99…). Dejte jim myšlenku, že ať zvýší daně a zlepší poskytované služby a tyto strany si z toho vyberou jen tu první půlku myšlenku a druhou půlku zamění aby to znělo takhle: „Klidně jim zvyšme daně, vždyť to sami chtějí“. Ne, já nevěřím českým lidem, nevěřím, že můžou mít dobré politiky. Já věřím, že když jsou voliči zloději a v práci se snaží všemožně zaměstnavatele okrást, tak si nemůžou zvolit poctivce a pracovité lidi do vlády, protože by to nedávalo logiku. Takže je mi jedno kdo vládne a kolik si hrabe, jen ať mě nechá na pokoji a jen ať mi nechá malé daně ať neztrácím čas hledáním způsobů jak normálně žít bez toho, abych měl pocit, že jsem pořád něčí otrok.
+11
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

13. 1. 2012 12:25 | Standa

Ještě dodám, že český živnosťák jsem zrušil v roce 2009. Mimochodem víte, že v Anglii nemají a nikdy neměli živnostenské listy? Tyhle papírky vyžadují jenom u nás v Rakousku-Uhresku, jak vtipně uvedl autor článku.
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

13. 1. 2012 12:23 | Standa

Přesně jako autor - byl jsem téměř šokovaný, když jsem se dozvěděl, jak jednoduše funguje podnikání v Anglii, a tak jsem si tam založil firmu, už v roce 2007. Od té doby podnikám přes firmu v Anglii, řádně platím daně (dosud čtyři přiznání, na dani odvedeno cca 600 tisíc) a za těch pět let žádný kontakt od ouřady! Prostě nás malé podnikatele britská vláda nechává na pokoji a nic po nás nechce (jen ty daně, ty vyžaduje).
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

13. 1. 2012 9:23 | eďa

Hezký článek, hlavně závěr, že ať přihodí jakoukoliv částku, zas to bude příští rok málo, zkrátka dokonalý otrok. Můj pohled na věci veřejné je tento: nepřihazovat už ani haléř do žádné černé díry, byť honosně nazývané věci veřejné a nechat je vystřízlivět z 22 letého mejdanu, od lispodadového puče, nechat je padnout na ústa. Naštěstí už je i pěkně nakročeno.
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

13. 1. 2012 1:24 | Lukas

Dobře jsem se zasmál :) ačkoliv to je vlastně k pláči...
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

13. 1. 2012 1:23 | xls

Kalousek nemá problém toho, že má málo peněz, ale že jich má hodně. Kdyby jich měl míň, přestal by utrácet na blbosti, udělal by si v tom pořádek a přestal by zbytečně buzerovat. Takže řešením není žádné snižování paušálů, ale vyvedení všeho do nějakého daňového ráje, kde pak budete moci normálně podnikat a mít na to i finanční základnu. Bohužel.
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Spočítejte si

Výpočet čisté mzdy 2024

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Jaromír Drábek

politik

Michael Rostock

podnikatel a investor, Venture Investors

Jaromír Drábek
ÚSPĚŠNOST
100,00 %

z 1 duelů
×
Michael Rostock
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services