Přihlášení

Jméno

Heslo

Nevím heslo

Nemáte regstraci? Zaregistrujte se zde!

Partner webu

Půjčte si v internetové aukci. Nebo si v ní zahrajte na bankéře. Zn.: na vlastní nebezpečí

Půjčte si v internetové aukci. Nebo si v ní zahrajte na bankéře. Zn.: na vlastní nebezpečí
Bez banky. Bez úvěrové společnosti. Přímé půjčování peněz „od člověka k člověku“ prostřednictvím internetových aukcí se pomalu zabydluje i u nás. Za rok se tímto způsobem „napůjčovala“ částka 27 milionů korun. Najde se dostatečně široký okruh zájemců pro další rozvoj trhu?
Ondřej Tůma, rubrika: Když se řekne, 07.12.2011, 11 komentářů
Tisknout

07.12.2011 12:26, eďa

Tak pokud umím sčítat, tak 6% úrok jede ze směnky podle zákona směnečného a šekového z roku 1950 + 1 % +3,5 % za aukci. Dohromady si dlužník půjčuje a to neznám další poplatky např. z pojištění či ujednání mezo věřitelem a dlužníkem za nejméně za 9,5% p.a. Tak to už je, zdá se ta poslední dlužníkova jízda.

07.12.2011 13:51, Neverici T.

Nedelate si legraci? Na kreditni karte mate bezne 19% rocne, na serverech z clanku bezne pres 60%, to je teprve jizda.

09.12.2011 02:36, jezevec

hmm, zajímavé. Já si pár menších půjček zkusím poskytnout jako investor. Když narazím na seriózního dlužníka, budeme spokojeni oba. A než aby mi prachy ležely na účtu za směšných 2%p.a.

09.12.2011 09:05, gabriel.pleska

Jejda, jezevče, dejte pak vědět, jak to probíhalo, jak bylo těžké vybírat a jak bylo těžké od vybraných vybírat...

Zobrazit komentovanou zprávu (jezevec 09.12.2011 02:36)

10.12.2011 11:16, Ajadom

Jeden by se našel- seriozní dlužník....

10.12.2011 20:42, jezevec norník

to nebyl vopravdickej jezevec.
strejda jezevec nepůjčuje, ani takový nesmysl nezvažuje - a prachy se mu válej na účtu za ještě směšnějších 0,01% p.a.

Zobrazit komentovanou zprávu (gabriel.pleska 09.12.2011 09:05)

11.12.2011 16:20, otakarhobza

Na bankerat se dá dívat o jiným pohledem....rady dlužníka a investora.... http://www.emag.cz/bankerat-in...

11.12.2011 16:23, otakarhobza

Tak pokud umím sčítat, tak 6% úrok jede ze směnky podle zákona směnečného a šekového z roku 1950 + 1 % +3,5 % za aukci....člověče vy vůbec nevíte která bije? 6% úrok je úrok z prodlení a nemá s výší úvěru nic společného. Navíc směnka nesmí být úrokovou sazbou vůbec označena. Nastudujte si něco o směnkách než začnete něco komentovat !!! http://nadrevo.blogspot.com/se...

Zobrazit komentovanou zprávu (eďa 07.12.2011 12:26)

11.12.2011 19:28, BOBINA

Dobrý večer četla jsem náhodou váš příspěvek potřebuji půjčit 20tis. děkuji za odpověd bobina

11.12.2011 21:55, Veronika Vejvodová

Dobrý den,
Předem mého e-mailu bych Vám ráda poděkovala za Vaše články, které mi přinášejí hodnotné rady a tipy:). Po pravdě nejvíce mne tento zaujal článek..

Jmenuji se Veronika Vejvodová a jsem studentkou Vysoké školy ekonomické, obor Národohospodářská ekonomie. Nyní jsem ve třetím ročníku a piší svoji bakalářskou práci na téma: Jakou cenu má reputace. K tomuto účelu jsem shromáždila 200 uskutečněných aukcí - princip je takový, že k sobě dám vždy 2 téměř identické výrobky (popis, stav, fotografie,dodací podmínky) od 2 prodejců s rozdílnou reputací. Tímto zjistím, jak si průměrný zákazník cení reputace prodejce.

Ráda bych Vás tímto požádala o vyplnění doplňkového dotazníku na adrese :http://dotaznik-pro-prodejce. vyplnto.cz/

Výsledky výzkumu bych Vám poté poslala, bude se jednat o velmi zajímavé závěry.

Omlouvám se za vyrušení a děkuji za Váš čas.

Veronika Vejvodová

12.12.2011 11:24, Lojza

Jetsli chces o penize prijit,tak je pujc.Tidle zaoufalci co ci pujcuji rozhodne ti platit nebudou uvery.Na idnes byl o nich clanek ze maji delikvenci 22% uveru a to teprve zacinaji se splatkama dluznici.Behem 2 let bude pres 50% neplaticu tomu ver a to je vrazedny koktejl,ktery nerozdejchas.!

Přidat nový příspěvek

„Diskuse na webu www.penize.cz se vždy věnují pouze tématu, k němuž se vztahují. Rozhodně nesuplují funkci Poradny. Máte-li proto jakýkoliv dotaz, obraťte se prosím přímo na naše odborníky, kteří vám rádi pomohou. Na dotazy vložené do Poradny standardně odpovídáme do čtyř pracovních dnů, obvykle se ale dočkáte reakce mnohem dříve. Pokud dotaz vložíte do diskuse, s velkou pravděpodobností na něj nikdo nezareaguje. Děkujeme za pochopení.“

Captcha

Přihlásit odběr komentářů

Odebírat příspěvky mohou pouze zaregistrovaní a přihlášení uživatelé!

Přihlásit se

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Michaela Maláčová
modelka a podnikatelka

Miroslav Zámečník
ekonom

Michaela Maláčová
ÚSPĚŠNOST
54,73 %

z 1 489 duelů
Miroslav Zámečník
ÚSPĚŠNOST
54,88 %

z 1 403 duelů

Spočítejte si

Můžete si dovolit další úvěr?

% z měsíčních výdajů

Ještě doporučujeme:

Další kalkulačky

Poradna

Tým odborných poradců je tu pro vás a vaše dotazy.

Mám dotaz
Vstoupit do poradny
O webu Peníze.cz | Redakční tým | Inzerce | Pravidla a obchodní podmínky | Kontakt

Mapa stránek | RSS | Mobilní verze | Doplňky pro vaše stránky

Všechny materiály © 2000 - 2012 Peníze.CZ a dodavatelé. Všechna práva vyhrazena.

ISSN 1213-2217. Doslovné ani částečné přebírání materiálů není povoleno bez uvedení zdroje a předchozího písemného svolení.
Peníze.CZ vydává společnost Partners media, s.r.o.
Člen SPIR - Sdružení pro internetovou reklamu. Člen SVIT - Sdružení vydavatelů internetových titulů při UVDT.

Partneři: E15 | SEO
Výjimečně spolehlivé kuchyňské spotřebiče.