Přihlášení

Jméno

Heslo

Nevím heslo

Nemáte regstraci? Zaregistrujte se zde!

Partner webu

Národní špehounský registr. Co si o tom myslíte?

Národní špehounský registr. Co si o tom myslíte?
Nový národní zdravotní registr. Mluví se o něm jako o nejbrutálnějším útoku na soukromí občanů v dějinách České republiky. Úřad pro ochranu osobních údajů apeluje na ministra Hegra, aby jeho zřízení zarazil. Ten ale na vzniku registru trvá. Co na to říkáte vy?
Petra Dlouhá, rubrika: Co si o tom myslíte, 01.12.2011, 21 komentářů
Tisknout

01.12.2011 13:03, lenka

V souvislosti s tímto registrem se ukazuje jak nebezpečná je moc a kdyby se lidi rozkrájeli, ti nahoře si udělají to, co si předsevzali. Heger je z malé straničky, kterou snad volilo jen pár lidí v Praze a dělá zákony, které škodí deseti miliónům lidí a ti lidi jsou prostě v jeho rukou. Ten registr není o reformě, ten je o uchopení ještě větší moci nad lidmi.

01.12.2011 14:25

mám zřízenou sms bránu a jednoho dne mi operátor volal s díky samozřejmě o využívání a pak za informace typu celého jména, adresy a data narození mi byl ochoten snést modré z nebe a tak vyvstává otázka, když se takováto informace zkompletuje o rodné číslo, sociální postavení (což má být také údaj v registru) zdravotní stav (i rodiny), co budou ochotni za toto dát jiní...

01.12.2011 17:15, KarelT

Podle méno názoru se tohle bude hodit třeba zaměstnavatelům nebo pojišťovnám, pěkně si uchazeče prolustrují, jestli nemá nějaké zdravotní problémy, nebo někdo z rodiny. Pokud by šlo jenom o přístup lékařům, neviděl bych takový problém, bohužel zpravidla informace u nás často jaksi "uniknou".

02.12.2011 18:05, Stanislav Martan

Naprosto nemíním doktorům sdělovat,jaký mám majetek a rodinnou situaci. Do toho jim naprosto nic není.Kde budou tedy shánět další informace?

03.12.2011 12:01, Jarouš

Důležitost ochrany osobních údajů: čím je člověk mladší a pracovitější tím více mu na ochraně záleží.Méně na ní budou lpět lidé nemocní a důchodci. Pokud byl však někdo hospitalizován,jsou jeho osobní údaje stejně obsaženy v propouštěcí zprávě. Z toho asi vychází ministr zdravotnictví.Jsem zvědav jak tento problém vyřeší.

03.12.2011 18:31, BlANKA

Nehodlám sdělovat údaje nepodstatné pro stanovení diagnosy. Jednoznačně je zákon utvořen pro potřebu Velkého bratra. Jde tím nádherně ovlivňovat jednotlivce i skupiny občanů. A tím nemyslím medializaci.
Nyní se běžná rodinná anamnesa odebírá s ohledem na diagnosu. Nikoliv na nyní žádané majetkové poměry a veškeré zneužitelné intimnosti osoby či rodiny. Rozhodně jako zdravotník nesouhlasím s tím, abych lustrovala pacienta a když to neudělám abych byla těžce finančně sankcionována.

Přidat nový příspěvek

„Diskuse na webu www.penize.cz se vždy věnují pouze tématu, k němuž se vztahují. Rozhodně nesuplují funkci Poradny. Máte-li proto jakýkoliv dotaz, obraťte se prosím přímo na naše odborníky, kteří vám rádi pomohou. Na dotazy vložené do Poradny standardně odpovídáme do čtyř pracovních dnů, obvykle se ale dočkáte reakce mnohem dříve. Pokud dotaz vložíte do diskuse, s velkou pravděpodobností na něj nikdo nezareaguje. Děkujeme za pochopení.“

Captcha

Přihlásit odběr komentářů

Odebírat příspěvky mohou pouze zaregistrovaní a přihlášení uživatelé!

Přihlásit se

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Zbyněk Frolik
podnikatel

Daniel Volopich
podnikatel

Zbyněk Frolik
ÚSPĚŠNOST
58,08 %

z 1 510 duelů
Daniel Volopich
ÚSPĚŠNOST
49,01 %

z 1 161 duelů

Spočítejte si

Kdy je lepší koupit auto na benzín a kdy na naftu

l / 100km
l / 100km
Kč / l
Kč / l
km

Ještě doporučujeme:

Další kalkulačky

Poradna

Tým odborných poradců je tu pro vás a vaše dotazy.

Mám dotaz
Vstoupit do poradny
O webu Peníze.cz | Redakční tým | Inzerce | Pravidla a obchodní podmínky | Kontakt

Mapa stránek | RSS | Mobilní verze | Doplňky pro vaše stránky

Všechny materiály © 2000 - 2012 Peníze.CZ a dodavatelé. Všechna práva vyhrazena.

ISSN 1213-2217. Doslovné ani částečné přebírání materiálů není povoleno bez uvedení zdroje a předchozího písemného svolení.
Peníze.CZ vydává společnost Partners media, s.r.o.
Člen SPIR - Sdružení pro internetovou reklamu. Člen SVIT - Sdružení vydavatelů internetových titulů při UVDT.

Partneři: E15 | SEO
Výjimečně spolehlivé kuchyňské spotřebiče.