Přihlášení

Jméno

Heslo

Nevím heslo

Nemáte regstraci? Zaregistrujte se zde!

Partner webu

Co dělat, když u vás propukne nemoc z povolání?

Co dělat, když u vás propukne nemoc z povolání?
Kdo má ženu učitelku, ten si občas přijde jako třeťák před tabulí. Kdo má doma advokáta, slýchá, že „námitka je nepřípustná“, a kdo si vzal letušku, ten se nediví, že mu místo pozdravu přeje příjemný let. Nemoc z povolání? Kdepak, síla zvyku. Ale co když nemoc z povolání propukne doopravdy?
Petra Dlouhá, rubrika: Jak na to, 16.11.2011, 8 komentářů
Tisknout

16.11.2011 09:40, Bob

Můžu žádat peníze za nemoc z povolání, když se v práci tak nudím, že jsem pořád ospalý? Úplně jsem se přestal hýbat i přemýšlet. Jen sedím a sedí, strašná nuda. Chci hodně peněz, třeba zase začnu být aktivní!!

16.11.2011 11:33, Jarouš

Z uvedeného vyplývá,že ekonomickou kopenzaci lze získat pouze u vyjmenovaných těžkých zdravotních postižení.Příklad:při přijímání zaměstnanců do podniku s rizikem hluku se obvykle provádělo audiometrické vyšetření a po stanovených intervalech se opakovalo.Po zjištění poklesu sluchu o určritý stupeň,podnik vyřadil zaměstnance z rizika hluku,aby nemusel doplácet.
Stát se rovněž snaží vyhnout zodpovědnosti,tím že buduje protihlukové bariery v rizikovém prostředí dálnic.Žádnou kompenzaci nelze očekávat po poničení sluchu-příklad:poslouchání hlasité hudby pomocí sluchátek,pravidelná návštwěva diskoték .

16.11.2011 15:18, Matěj

Navrhuji, aby vznikl seznam nejčastějších nemocí, kterými trpí pracovníci všech profesí. Tento seznam by byl přístupný všem budoucím studentům i zaměstnancům.
Např. jakou nemocí z povolání nejčastěji trpí politik?

16.11.2011 15:26, Michal Kára

Skolióza.

Zobrazit komentovanou zprávu (Matěj 16.11.2011 15:18)

08.12.2011 04:35, Alice

Čas na změnu je vždycky, pokud má člověk náznaky "choroby z povolání" čili spíše je v práci nespokojený s něčím, může ji změnit. Ono ničit si psychiku dlouhodobě také není nic moc. Takže bych se radši podívala na pracovnínabídky a řešila to.

01.02.2012 11:29, Katka

Dobrý den,,chci se zeptat,,, jsem v invalidním důchodu a byla mi prokázaná nemoc z povolání ,,spíše ohrožení touto nemocí. Mám nárok na rentu ,ale bylo mi řečeno že musím být zaměstnaná jinak nic nedostanu.V nynějším zaměstnání mi končí výpověď 31.1 2012,prosím poraďte i přesto že pobírám invalidní důchod 2stupně musím být zaměstnaná abych pobírala rentu ?? děkuji Katka

02.02.2012 21:33, Božena

Dobrý večer,chci se zeptat zaměstnavatel se odvolal proti rozhodnutí nemoci z povolání,ale nezaplatil poplatek je to jž 4 měsíce zaniká mu tak právo na odvolání nebo musím čekat až poplatek zaplatí,doposud mi nic nepřišlo jen mi telefonicky z kliniky řekli,že nemájí zaplacen pollatek.Poradte co dělat děkuji Božena

06.02.2012 22:43, Birunka

Dobrý den,chtěla bych se zeptat:Byla mi uznána z pracovního lékařství nemoc z povolání,zaměstnavatel se mi na to během měsíce neodvolal a ani neozval.Mohli byste mi poradit jak mám nyní postupovat??Jsem zatím na neschopence.Děkuji

Přidat nový příspěvek

„Diskuse na webu www.penize.cz se vždy věnují pouze tématu, k němuž se vztahují. Rozhodně nesuplují funkci Poradny. Máte-li proto jakýkoliv dotaz, obraťte se prosím přímo na naše odborníky, kteří vám rádi pomohou. Na dotazy vložené do Poradny standardně odpovídáme do čtyř pracovních dnů, obvykle se ale dočkáte reakce mnohem dříve. Pokud dotaz vložíte do diskuse, s velkou pravděpodobností na něj nikdo nezareaguje. Děkujeme za pochopení.“

Captcha

Přihlásit odběr komentářů

Odebírat příspěvky mohou pouze zaregistrovaní a přihlášení uživatelé!

Přihlásit se

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Přemek Podlaha
moderátor a podnikatel

Radovan Krejčíř
podnikatel

Přemek Podlaha
ÚSPĚŠNOST
55,63 %

z 1 724 duelů
Radovan Krejčíř
ÚSPĚŠNOST
32,75 %

z 1 255 duelů

Spočítejte si

Výpočet čisté mzdy 2012

Ještě doporučujeme:

Další kalkulačky

Poradna

Tým odborných poradců je tu pro vás a vaše dotazy.

Mám dotaz
Vstoupit do poradny
O webu Peníze.cz | Redakční tým | Inzerce | Pravidla a obchodní podmínky | Kontakt

Mapa stránek | RSS | Mobilní verze | Doplňky pro vaše stránky

Všechny materiály © 2000 - 2012 Peníze.CZ a dodavatelé. Všechna práva vyhrazena.

ISSN 1213-2217. Doslovné ani částečné přebírání materiálů není povoleno bez uvedení zdroje a předchozího písemného svolení.
Peníze.CZ vydává společnost Partners media, s.r.o.
Člen SPIR - Sdružení pro internetovou reklamu. Člen SVIT - Sdružení vydavatelů internetových titulů při UVDT.

Partneři: E15 | SEO
Výjimečně spolehlivé kuchyňské spotřebiče.