Pro koho mají být výhodné zaměstnanecké výhody? Snad ne pro zaměstnance?!

Václav Valášek | rubrika: Komentář | 10. 11. 2011 | 23 komentářů
Dva se smějou a třetí to platí! V minulém článku jsem na skutečném případu ukázal, jak to dopadne, když zaměstnavatel se zprostředkovatelem finančních produktů vymyslí takové zaměstnanecké benefity, které se vyplatí zejména jim, ne zaměstnanci. Sklidil jsem za to, jak se říká, „palbu kritiky“.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

11. 11. 2011 2:47, vaclavvalasek

Vážení přátelé, dobrý den.
Jsem velice rád, že se zde pod články setkávají různé názory. To je jeden z mála způsobů, jak dojít k širšímu poznání v naší práci i v pochopení principů finančního poradenství při pohledu zvenčí. Sám jsem začínal v roce 2006 a měl k dispozici pouze informace od svých vedoucích a lidí okolo sebe. Žil jsem v akváriu (dnes musím uznat, že jsem však měl neuvěřitelné štěstí na vedoucí a kolegy - nikdy mě nenechali práci udělat tak, abych se dnes za ní musel stydět). Ale hlavně díky internetovým diskuzím na penize.cz a tenkrát především i.cz jsem poznal opravdové diskutéry a hvězdy oboru. Patřil sem rozhodně pan Kalvoda, Lener, Chmelař, Borkovec, insider, Fredy, Zachrdla a rozhodně i pan Hanzl. Díky těmto lidem a diskuzi s nimi jsem prostoupil les, zdolal horu a dnes tuším, že má hlava vykukuje skrz inverzi a vidí zase o kousek dál. Moc bych si přál, aby se zde na severu penize.cz setkávali podobně kvalitní lidé a příspěvky. Abychom diskutovali s pokorou, ať už pod vlastním jménem nebo přezdívkou. Abychom se nenapadali a snažili se co nejlépe popsat svůj názor a uměli uznat názor protistrany. Vždyť všichni se máme co učit. I tento článek vznikl z mého poučení z diskuze pod článkem minulým. Pojďme se společně snažit, abychom v očích veřejnosti, která stále častěji vyhledává články o financích a názory lidí z oboru, nevypadali jako banda tlučhubů. To, a ještě celosvětový mír, bych si přál :)
Zdraví, samozřejmě s pokorou, Vašek.

+7
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

10. 11. 2011 13:32, Hádej, kdo jsem?

Milý Robine, Ano. Jsem to já, Fantomas. Zločinec jsi prokazatelně ty, když okrádáš svého zaměstnavatele o čas a dopoledne píšeš na finanční web své jedovaté plivance. Ten čas si necháváš zaplatit. Nic netušíš o poradenství na nejvyšších levelech, o zmařeném čase se selhávajícími klienty, o zbytečných nákladech na spotřební materiál, benzín, a tak. Ono mít slušné klienty, co drží slovo nejde ihned, je to roky budované. Mohu být klidně pan Hanzl, nebo jiný schopný muž této branže. Mohu být i klient těch pánů. Já totiž vím, co ty nevíš, jak oni pracují a co pro klienty dělají. Ale ty jsi sprostý anonym, nemáš jméno, jsi pouhé NIC, zloděj slavného jména jednoho lučištníka. Ale třeba tě někdy najdu, třeba budeš ještě více otravovat tento web, odhánět potenciální klienty a pomlouvat bez důkazů a já si pro tebe přijdu. A zeptám se na tvé skutečné jméno. A ty budeš mluvit, to se spolehni!

Zobrazit celé vlákno

-6
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 23 komentářů)

27. 2. 2012 23:28 | vaclavvalasek

Dobrý den, pane Vítku, zde je to resumé :) http://www.penize.cz/zamestnani/225023-benefity-kdy-jsou-zamestnanecke-vyhody-opravdu-vyhodne Václav Valášek
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

27. 2. 2012 23:23 | Vítek

Pane Valášek, se zájmem jsem si přečetl diskuzi z tohoto i předcházejícího článku. Ale kde je ten závěr ? Je konec února a pořád tu nevidím očekávané resumé k tématu zaměstnaneckých benefitů. Konkrétně tím mám na mysli vaše větu z počátku článku "Na dnešek jsem původně sliboval konkrétní příklady, jaké finanční výhody zaměstnancům dopřát, aby na tom netratili." a k tomu i větičku z konce článku "A příště se už opravdu vrhneme na konkrétní příklady." Kdy se můžeme těšit na další čtení?
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

8. 12. 2011 3:48 | Alice

Co se týče mé práce vyšel mi můj zaměstnavatel ve všem vstříc a přispívá mi na životní (neinvestiční) i důchodové připojištění.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

14. 11. 2011 23:20 | Pablo

Proč někdo stále tvrdí, že IŽP je drahý produkt? Je mezi vámi někdo matematik a skutečně to kalkuloval?? Ukažte mi výpočty a argumenty, o které se opíráte. Existují přeci velké rozdíly mezi IŽP od jednotlivých pojišťoven, ve kterých jsou různě vysoké náklady, takže jsou vysokonákladové IŽP, ale i nízkonákladové. Pokud si srovnáte náklady na konkrétní pojištění (smrt, trvalé následky úrazu, závažné nemoci apod.), zjistíte, že pokud se pojistíte na stejné částky u rizikového pojištění (bez investiční složky), zaplatíte za tato pojištění prakticky stejně. IŽP je spojena s investiční částkou, což je výhodné pro obě strany, jak pro pojišťovnu, tak pro klienta. Jak už někdo psal, tak pojišťovna má k dispozici tyto prostředky, pokud by klient přestal platit, na druhou stranu to klienta učí pravidelně si odkládat prostředky pro své investice, takže ho to chrání před sebou samým, aby všechny prostředky neutratil. IŽP tedy zároveň klienta a popř. jeho rodinu zajišťuje před případnými riziky a zároveň se klient stává kvůli investiční částce zodpovědnějším za své finance. Podle mého názoru to je dobrý produkt, pokud se nastaví přesně na potřeby klienta a nastaví se takové IŽP, kde jsou jasné a nízké náklady. Zajímalo by mě, čím byste ho nahradili, čím byste zajistili klienta a nastavili mu investice??
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

10. 11. 2011 22:27 | Robin Hood

Zpět k jádru diskuse. Je pro zaměstnance (klienta) výhodnější jako státem podporovaný zaměstnanecký benefit příspěvek jeho zaměstnavatele na investiční (kapitálové) životní pojištění nebo na penzijní připojištění. Já tvrdím, že více výhod pro zaměstnance nabízí příspěvek zaměstnavatele na penzijní připojištění, jiní to vidí opačně. O tom má smysl diskutovat. Tu nechutnou omáčku v příspěvcích Fantomase nebudu dále hodnotit. Jen naposled, přezdívka Fantomas je pro tento typ osob skvěle zvolena - vychytralý zločinec bez vlastní tváře. Geniální. PS: pokud si Fantomamlasi nevíš rady, jak svému klientovi poradit, pomůžu Ti. Zadarmo to ale nebude...
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

10. 11. 2011 18:02 | Mr.Jelito

Souhlasím s Robinem Hoodem, pan Hanzl je ...
99 percent finančních poradců jsou jen prach sprostí pojišťováci, co chtějí jen rychle zbohatnout na ostatních. Pravdou však je, že tato zlodějina zůstává v naší zemi nepotrestaná, neboť jen odráží stav naší politické scény. Jak jinak by mohl být pan Saša Vondra nadále členem vlády?
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

10. 11. 2011 17:28 | eďa

Přesně tak a aby je získaly zvyšují dluhy a daně - hurá na ně.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

10. 11. 2011 17:23 | eďa

Pak jseš frajer. Vidím to stejně.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

10. 11. 2011 17:17 | losnuevosvidentes

OSVÍCENÝ NÁZOR.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

10. 11. 2011 15:00 | Fantomas

V pořádku. Již se odmlčím. Nemám tolik času zde být. Snad se vrátím za několik měsíců či let...
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

10. 11. 2011 14:40 | Fantomas

Mimochodem, já zloděj jména nejsem. Jsem to skutečně já. A já si pro tebe přijdu! Pak zjistíš na své kůži, že bouchnout bolí, ty bídný pisálku! Nikdo nemá právo pomlouvat bez důkazů a to jsi udělal.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

11. 11. 2011 13:40 | Otík z Vesničko má středisková

Robine, dokazujete, že jste ubohá nula. Urážíte Fantomase a vyhýbáte se nám dokázat, že jste finanční poradce. Fantomas od vás nechce poradit a tím méně za peníze. On asi dobré řešení v té rodině už udělal a zná je i bez vás. Takoví jako vy jste zbabělci, co nemají jméno, čest, ani znalosti a zkušenosti, ale jsou vedeni závistí, že neuspěli u bohatých klientů. Nevadilo by, kdybyste používal přezdívku a dokázal všem nám, že jste odborník, který denně pracuje v našem oboru.. Nedokázal jste, že jste finanční poradce, ani to že jste dobrý finanční poradce. Neodpověděl jste návrhem řešení na zadání, ke kterému vás Fantomas vyzval. Místo toho tupě opakujete, že pro každého je výhodnější přijímat benefit od zaměstnavatele v penzijním připojištění, než v pojištění. Přitom zanedbáváte prostý fakt, že státní příspěvky jsou pouhým slibem, dluhopisem, chcete-li, splatným i s vklady a výnosy z nich nejdříve v 60 letech klienta, s výjimkou výsluhové penze (polovina všeho po 15 letech). A povinně se investuje především do státních dluhopisů, tedy povinně klient půjčuje zejména Českému státu. Jestli to nevíte, stát v mém, ani ve vašem životě nepatří mezi důvěryhodné subjekty. Okrádá nás všechny na daních a dostáváme za to mizerné služby, perlou mezi nimi je pak starobní důchod. Životní pojištění je určitě drahý produkt a jsou z něj 4x vyšší provize. Ale při dobrém nastavení do aktivně řízeného fondu v CZK nejpozději po 12 letech překoná dosažený kapitál v penzijním fondu. Klient může od třetího roku vybírat. Já vím, vy se určitě poradenstvím neživíte. Pokud byste se jím živil, dávno byste tušil cosi o tom, že špičkoví poradci jako Fantomas či pan Hanzl mají drtivě vyšší produkci přes investiční společnosti, než přes pojišťovny a proto nejsou žádnými bouchači, ale zaslouží náš obdiv, úctu a následování. Děkuji panu Valáškovi, autorovi tohoto článku, že se pana Hanzla zastal, i když byl panem Hanzlem za svůj názor ostře kritizován v diskusi pod předchozím článkem.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

11. 11. 2011 3:17

ještě doplním jedno významné jméno, abych nezůstal nic dlužen: pan Traxler. Opravdu nerad vidím názory, v tomto případě umocněné tím, že jsou nepodepsané, které nazývají třeba pana Hanzla bouchačem. Nemusím s panem Hanzlem souhlasit, upřímně mě jeho komentář u minulého článku velmi mrzel. Právo na osobní urážky to však mě, jako dotčenému, natož komukoli jinému nedává.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

11. 11. 2011 2:47 | vaclavvalasek

Vážení přátelé, dobrý den. Jsem velice rád, že se zde pod články setkávají různé názory. To je jeden z mála způsobů, jak dojít k širšímu poznání v naší práci i v pochopení principů finančního poradenství při pohledu zvenčí. Sám jsem začínal v roce 2006 a měl k dispozici pouze informace od svých vedoucích a lidí okolo sebe. Žil jsem v akváriu (dnes musím uznat, že jsem však měl neuvěřitelné štěstí na vedoucí a kolegy - nikdy mě nenechali práci udělat tak, abych se dnes za ní musel stydět). Ale hlavně díky internetovým diskuzím na penize.cz a tenkrát především i.cz jsem poznal opravdové diskutéry a hvězdy oboru. Patřil sem rozhodně pan Kalvoda, Lener, Chmelař, Borkovec, insider, Fredy, Zachrdla a rozhodně i pan Hanzl. Díky těmto lidem a diskuzi s nimi jsem prostoupil les, zdolal horu a dnes tuším, že má hlava vykukuje skrz inverzi a vidí zase o kousek dál. Moc bych si přál, aby se zde na severu penize.cz setkávali podobně kvalitní lidé a příspěvky. Abychom diskutovali s pokorou, ať už pod vlastním jménem nebo přezdívkou. Abychom se nenapadali a snažili se co nejlépe popsat svůj názor a uměli uznat názor protistrany. Vždyť všichni se máme co učit. I tento článek vznikl z mého poučení z diskuze pod článkem minulým. Pojďme se společně snažit, abychom v očích veřejnosti, která stále častěji vyhledává články o financích a názory lidí z oboru, nevypadali jako banda tlučhubů. To, a ještě celosvětový mír, bych si přál :) Zdraví, samozřejmě s pokorou, Vašek.
+7
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

10. 11. 2011 14:32 | Gabriel Pleska

Pánové, Robine a Fantomasi, najděte si jiné pískoviště. Nebo si ho postavte – tip redakce: stačí dát do googlu „prodej písku“. Ačkoli ho nepoužíváme rádi, máme i mazací tlačítko. A v případě potřeby ho používáme.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

10. 11. 2011 14:27 | Fantomas

Ahoj, zloději jména! Dokaž mi, že jsi finanční poradce a tedy neokrádáš nějakého zaměstnavatele. Uveď svá registrační čísla na ČNB a své pravé jméno a příjmení. K tomu připiš, jak přesně bys umístil prostředky klienta na 18 let, pokud ti svěří k optimalizaci 100 000 Kč měsíčně. Úspory na běžném a spořícím účtu rodiny dále jsou 1 600 000 Kč. Rodina nemá dluhy. Klientovi je 42 let, jeho paní je 38 let, oba zdrávi. Výdaje rodiny jsou 120 000 měsíčně. Příjmy klienta jsou 170 000 kč měsíčně, jeho paní má 50 000 měsíčně, oba jsou OSVČ - lékaři. Rodina má drahá a nedostatečná pojištění v KŽP, měsíční toky do KŽP jsou 12 000 Kč. Dále platí 4x1700 do stavebek s cílovkou 1 M, od r. 2008. Oba rodiče mají PF na 1500 Kč. Vstupní investiční profil je konzervativní, nesnášejí pojišťováky a investiční bankéře. Při telefonických pokusech oslovit je s nabídkou kreditní karty, předschválených spotřebitelských úvěrů, či změnit jim telefonní tarif reagují podrážděně a následným zavěšením právě tak, jako když se jim kdosi v telefonu představí, že je finanční poradce a chtěl by přijít podat jim osobně vizitku. Zatím je bouchači už okradli o 180 000 Kč na počátečních nákladech rezervotvorných pojistek a jen proto, že to vědí až ode mne, jsem směl přijít. Rodina akutně potřebuje zajištění ochrany dnešního i budoucího příjmu a životní úrovně, dětem je 7 a 10 let, starší syn hraje na žákovské úrovni lední hokej. Rodiče jim přejí studia v zahraničí. Rodiče chtějí kupovat byt na HÚ ve výši cca 4 M CZK a stavět RD za cca 8 M CZK. Oba rodiče chtějí mít dostatečné pasivní příjmy tak, že pánovi je 55 let a jeho paní je 51 let a nebudou už muset pracovat při nezměněné životní úrovni dalších 25 let. Já jsem finanční poradce a vím, co mám a musím dělat. Víš to také? A jsi ochoten to dělat? Potěš nás všechny svou odbornou úrovní! Já po dvou měsících péče budu váženým členem rodiny a ta bude mít za 13 let mnoho M zisku. V tu dobu já budu pozván třeba na svatby jejich synů... a kde budeš ty? Nevěřím, že se odvážíš přijmout tuto výzvu, jsi jen sprostý anonym co se stydí za své jméno, jsi jen nula. Nikdy nebudeš patřit do našeho levelu, i kdybys opravdu byl z naší branže. Opravdu si myslíš, že bych mohl smět i nadále obsluhovat ty nejbohatší občany, pár promile obyvatelstva, kdybych nebyl na levelu jako je pan Hanzl? Měl bys více přemýšlet a omluvit se mu!
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

10. 11. 2011 13:54 | Robin Hood

Ubohý chudáčku beze jména, už se celý třesu. Ale co když se jako obvykle mýlíš? Co když nejsem zaměstnanec, ale třeba finanční poradce, který ví, o čem píše? A co takhle místo vyhrožování diskutovat k věci? Zatím Ti to moc nejde, schopný muži z bouchací branže. Zkus to příště znovu místo těch nesmyslů, co jsi právě napsal a na které nemá smysl dále reagovat.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

10. 11. 2011 13:32 | Hádej, kdo jsem?

Milý Robine, Ano. Jsem to já, Fantomas. Zločinec jsi prokazatelně ty, když okrádáš svého zaměstnavatele o čas a dopoledne píšeš na finanční web své jedovaté plivance. Ten čas si necháváš zaplatit. Nic netušíš o poradenství na nejvyšších levelech, o zmařeném čase se selhávajícími klienty, o zbytečných nákladech na spotřební materiál, benzín, a tak. Ono mít slušné klienty, co drží slovo nejde ihned, je to roky budované. Mohu být klidně pan Hanzl, nebo jiný schopný muž této branže. Mohu být i klient těch pánů. Já totiž vím, co ty nevíš, jak oni pracují a co pro klienty dělají. Ale ty jsi sprostý anonym, nemáš jméno, jsi pouhé NIC, zloděj slavného jména jednoho lučištníka. Ale třeba tě někdy najdu, třeba budeš ještě více otravovat tento web, odhánět potenciální klienty a pomlouvat bez důkazů a já si pro tebe přijdu. A zeptám se na tvé skutečné jméno. A ty budeš mluvit, to se spolehni!
-6
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

10. 11. 2011 12:35 | Vláďa

Nehledal bych vinu u pojišťoven ani jiných čertů a ďáblů. Pitomec jsem já, že jsem takovou pojistku uzavřel a poučím se z toho. A to by si měl říct každý takový...
+4
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

10. 11. 2011 10:36 | Robin Hood

Dobrý článek i reakce na něj, pane Radime. Smutné je, že dozorující státní orgány tuto praxi tolerují. A ministerstvo financí při své aktuální zálibě v rušení daňových úlev a vyjímek jaksi zapomnělo, že poskytuje kromě úlevy na penzijní připojištění také úlevu na pojistné zaplacené na soukromé rezervotvorné životní pojištění (při splnění daných podmínek). Tím jen podporuje tento neetický byznys pojišťoven a také podporuje bouchače typu pan Hanzl a mnoho dalších. Situace došla už tak daleko, že například ve společnosti Saint-Gobain Adfors CZ s.r.o. (dříve Vertex) se sídlem v Litomyšli se poradenská společnost Marsh dohodla s vedením firmy na monopolu ohledně finančních služeb pro zaměstnavatele. Veškeré změny v existujících smlouvách či nové smlouvy nemohl provést nikdo jiný, než poskoci od Marsh. A takových případů bude spousta.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

Stránka 1/2

Předchozí

1

Spočítejte si

Výpočet čisté mzdy 2024

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Jiřina Hajduková

podnikatelka, Komas

Jiří Paroubek

politik

Jiřina Hajduková
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů
×
Jiří Paroubek
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services