Martin Žáček: Někteří řidiči bez povinného ručení splácejí škody do konce života

Petra Dlouhá | rubrika: Rozhovor | 5. 11. 2011 | 12 komentářů
Každý podzim si vybíráme ze široké nabídky povinného ručení. Zvykli jsme si, že jeho ceny klesají. Jenže nic netrvá věčně. Co vám hrozí, když si auto nepojistíte? A začne se konečně přísně postupovat proti pirátům silnic? O tom všem s generálním ředitelem UNIQA pojišťovny Martinem Žáčkem.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

2. 12. 2011 0:04, RÉMI SIMEŃ

A navíc , tím , že zákon o povin, pojištění je takto zkonstruovn, tak v případě , že auto neexistuje , ale není odhlášené, tak především nemůže již nikdy porušot silniční zákon , jelikož NEEXISTUJE. Tudíž je zde porušena presumpce neviny a tento nový zákon dokonce obracíé povinnost podat důkazy .Tj. místo , aby zkorumpoovaná kncel, pojist. dokazovala, že auto fyzicky jezdí nepojištěné a porušuje silniční zákon , tak je zde naipak učiněno , aby svou nevinu prokazoval vlasník neexistujícího vozidla . Takže je to v rozporu s úmluvou o lidských právech a navíc se tak ta kancelář pojist. opuští bezdůvodného obohacení .
Něco jiného je , pokud na voovce přistihnou auto , jež má technickou a splňuje náležitosti a má spz a vyjede nepojištěno , tak pak je to jednozančené . Ale pokud bude "provozováno " na soukr. zahradě i s spz , tak by nemusilo být pojištěno . Takhle pojišťvny znásilnily pomocí zkorumpovaných ksindlů v politice právo a pokřivění advokáti jin u toho statují i to je veteš .
SIC SEMPER TYRANNIS

Zobrazit celé vlákno

+4
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

5. 11. 2011 21:49, Mirka

Staré auto na zahradě jde po dobu,co s ním nejezdím odhlásit-dát značky do "depozitu",nebo si lze sjednat jen sezónní pojištění na období kdy s ním jezdím.:-)

Zobrazit celé vlákno

-3
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 12 komentářů)

9. 3. 2012 12:02 | Vladimír Kubový

Dobrý den, prodal jsem osobní automobil řádně pojištěný na povinné ručení, na pojišťovně jsem auto z pojištění odhlašoval cca po 6 měsících. Pojišťovna na mne chce zaplatit pojištění i za dobu, kdy už jsem automobil nevlastnil. Nový vlastník samozřejmně povinné ručení má.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

9. 2. 2012 15:10 | Kruto

sice neexistovalo u vas, ale pro vse ostatni existovalo prve jste jej mel odhlasit, pak rozebrat
bohuzel, za hlouposti se bezne plati (nejenom tu, stane se to drive ci pozdeji kazdemu)
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

8. 2. 2012 18:11 | Havlis

Zdravím a co když vozidlo stálo delší dobu na zahradě poj. zaniklo já ho rozebral,rozprodal a po půl roce odhlásil na čestné prohlášení z registru ted mám platit bezmála 12 tis ale to auto nemohlo nic provédst neexistovalo Díky Havlis
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

8. 2. 2012 10:08 | lui

Pošlete čestné prohlášení, že auto nebylo provozováno, protože bylo zrušeno, přiložte KOPII protokolu o ekolikvidaci a na doručenku pošlete na jejich adresu. Mělo by to stačit. Pak si jen musíte vyválčit na evidenci vozidel pozdní odhlášení, to už není takový problém a jde to mimo ČKP.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

18. 12. 2011 8:06 | parakleitos

Jedno z nejreálnějších možných řešení je předložit ČKP následující papír: Kupní smlouvu (se všemi podstat.nými náležitostmi, tj. identifikace vozidla, převzetí-datum nabytí vlastnictví atd., příp.vaši ústní dohodu dát na papír), kde v dané době příbuznému vozidlo prodáváte - oběma podepsanou. Pro vyšší průkaznost si můžete oba u notáře nechat potvrdit "uznání podpisů za vlastní". Údaje příbuzného nejste (v soul.s čl.17 Listiny lidských práv a svobod a podle §60 zák.o přestupcích - osoba blízká) povinna úvádět, můžete je znečitelnit tak , abyste ho neidentifikovala - je to vaším ústavním právem.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

15. 12. 2011 19:08 | ajany22

Dobrý den, poradíte mi někdo? Před lety jsem nechala užívat i zrušit své staré auto příbuznému, bohužel ho nechal sice ek. zlikvidovat v roce 2008, ale značky odevzdal až v dubnu 2009. Teď, v prosinci 2011!, mi přišla jako vlastníkovi od slavné kanceláře UPOMÍNKA za leden, únor a březen 2009 na neplacené pojistné za auto, které v tu dobu již neexistovalo. Vím, že je to sice moje chyba a že nás takových je hodně, kdo "pochybyl" než se v tom jejich vykořisťování zorientoval, ale právě proto bych se chtěla zeptat, jestli není nějaká možnost, jak se tomu paradoxnímu poplatku vyhnout. Jsem nezaměstnaná, sama s malým dítětem, a ta jejich částka převyšuje celý můj ubohý měsíční příjem a rozhodně mi to pěkně zkazilo už tak chudé vánoce (a náladu).
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

2. 12. 2011 0:04 | RÉMI SIMEŃ

A navíc , tím , že zákon o povin, pojištění je takto zkonstruovn, tak v případě , že auto neexistuje , ale není odhlášené, tak především nemůže již nikdy porušot silniční zákon , jelikož NEEXISTUJE. Tudíž je zde porušena presumpce neviny a tento nový zákon dokonce obracíé povinnost podat důkazy .Tj. místo , aby zkorumpoovaná kncel, pojist. dokazovala, že auto fyzicky jezdí nepojištěné a porušuje silniční zákon , tak je zde naipak učiněno , aby svou nevinu prokazoval vlasník neexistujícího vozidla . Takže je to v rozporu s úmluvou o lidských právech a navíc se tak ta kancelář pojist. opuští bezdůvodného obohacení . Něco jiného je , pokud na voovce přistihnou auto , jež má technickou a splňuje náležitosti a má spz a vyjede nepojištěno , tak pak je to jednozančené . Ale pokud bude "provozováno " na soukr. zahradě i s spz , tak by nemusilo být pojištěno . Takhle pojišťvny znásilnily pomocí zkorumpovaných ksindlů v politice právo a pokřivění advokáti jin u toho statují i to je veteš . SIC SEMPER TYRANNIS
+4
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

1. 12. 2011 23:55 | Rémi Simeón

Můj názor je shodný . Auto , jež je na pozemku , kde neplatí silniční zákon ,tak ač pojištěno povinně , v případě poškození jiným vozidlem nedostane do pojišťovny ani sous .
tudíž by to mělo být i naopak , auto jež sice má spz , ale je na pozemku , na který se nevztahuje silniční zákon , zde tedy na soukromé zahradě , ikdyby tam stálo dva roky, tak recipročně , jako se vymlouvá pojišťovna v případě plnění (odmítnutého) , viz příkad v záhlaví, tak by měla existovat možnost za toto auto neplatit , i kdyby mělo SPZ . Jde o to ,že tento zákon protlačila pojišťovací loby s partou zkorumpovaných politků . Dříve si lidé třeba pořídili auto , jež bylo schopné , ale němlo technickou a dále si koupili levně papíry i s spz od člověka , který jej měl po bouračce a tak jej zlikvidoval do kovošrotu . Takže to auto bez spz a technické uvedl do provozu tím , že nahlásil výměnu kastle (motor dříve také , ale dnes je to jen náhradní díl) a dal ty spz , co koupil i s papíry na inzerát, na toto auto , pak jej pojistil (povinně) a jel s ním na technickou a bylo zase funkční . A předchozí majitel toho auta , co nebylo odhlášeno , lae neexistovalo , tak i když měl ty papíry třeba dva roy, než je prodal na inzerát, nemusil nějaké umělé , korupčním ákonem vzniklé kanceláři pojistitelů , nic platit . SIC SEMPER TYRANNIS
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

5. 11. 2011 21:49 | Mirka

Staré auto na zahradě jde po dobu,co s ním nejezdím odhlásit-dát značky do "depozitu",nebo si lze sjednat jen sezónní pojištění na období kdy s ním jezdím.:-)
-3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

5. 11. 2011 21:36 | Honza

já jsem naopak velice rád že z měst zmizely hromady nepojízdných vraků, které akorát zabíraly parkovací plochy. Pokud máte vůz na své zahradě je to věc jiná, ale takových bude asi minimum, podle toho jak se pročistila třeba sídliště
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

5. 11. 2011 15:17 | Karl

Česká kancelář pojistitelů je typickým příkladem prorůstání obchodu do politiky. Komu prospívá zákon, který automaticky postihuje lidi, kteří daným automobilem vůbec nejezdí? Když nemám pojištěné auto, je v pořádku, že nesmím na silnici a pokud vyjedu mám dostat pokutu. Když navíc způsobím nehodu, mám prostě zaplatit celou škodu. Nevím ale, proč bych měl platit nějaké nehorázné sumy kanceláři pojistitelů, když mám třeba staré auto na zahradě a nejezdím s ním.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

5. 11. 2011 13:01 | TVK

Takže od roku 2009, kdy je možný postih, jezdí nebo existuje stále 0,5M nepojištěných aut a úspěchem má být, že si lidé pod hrozbou sankce spoustu aut sami odhlásili. Opravdu úsměvné a další ukázka zbytečné a nefunkční byrokracie i legislativy.
Loni jsem měl sám s ČKP problém, když jsem koupil auto po prvním majiteli. Následně jsem já jakožto nový majitel od ČKP obdržel dopis včetně složenky na úhradu pojistného za dobu, kdy jsem vůbec ještě nebyl majitelem vozidla. Na dobu, kdy toto auto, protože bylo firemní, bylo pojištěno snad proti všemu včetně útoku z Marsu, přičemž pojistku předchozí majitel rušil až ve chvíli, kdy jsem si novou pojistku vyřídil já. Takže asi navíc tolik, jak oba registry mezi sebou fungují, protože absolutně nechápu, jak se trvale pojištěné auto může dostat do registru nepojištěných.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Spočítejte si

Výpočet čisté mzdy 2024

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Roman Vaněk

kuchař a podnikatel

František Piškanin

podnikatel, Hopi

Roman Vaněk
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů
×
František Piškanin
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services