Na černo nikdy nejela, přesto má platit 41 pokut. Za 650 tisíc!

Petra Dlouhá | rubrika: Co se děje | 4. 11. 2011 | 147 komentářů
Jezdíte na černo? Paní Jaroslava ne. Přesto po ní pražský dopravní podnik vymáhá šest set padesát tisíc a v exekuci jí chce zabavit i střechu nad hlavou. Má spravedlnost a lidskost šanci v boji s nemilosrdnou mašinérií?

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

26. 6. 2012 17:07, O.T.

Také mám skvělou zkušenost, tentokráte s dopravními podniky Českých Budějic. Byl jsem v onom městě před lety zcela výjimečně a poprvé v životě. Našel jsem si autobus, který mě doveze kam jsem potřeboval, ale nebyl jsem si úplně jistý tak jsem se ještě řidiče během kupování jízdenky (u něj) ptal na cestu, na což mi v pohodě odpověděl. Jenže za mnou se rval dav lidí a já jak jsem byl zblblej jsem si jízdenku neoznačil hned u řidiče a vzadu už to bylo zaplněné takže tam to nešlo. Tak jsem uhnul trochu stranou a nechal ty lidi co byli za mnou přejít kolem mě že se pak dostanu zpátky k tomu prvnímu označovači. Jenže přímo před něj se postavil nějaký člověk (ještě než autobus vyjel ze zastávky) a začal se tam kamarádsky vykecávat s řidičem. Myslel jsem že prohodí pár slov a pak uhne ale nestalo se tak. Tak jsem ho požádal slušně slovy "s dovolením" aby o kousek ustoupil a naznačoval jsem jako že bych si rád típnul lístek. V podstatě po mě jen hodil okem že otravuju a neuhnul. Tak jsem zase chvíli počkal a zkusil to znovu. No a to se milý pán dovykecal s řidičem, otočil se na mě a že jako kontrola jízdenek. Nemá asi cenu dopodrobna rozepisovat veškerou komunikaci mezi námi. Marné byly argumenty že za prvé bych si asi nekupoval u řidiče lístek kdybych si ho nechtěl označit (přičemž řidič si mě v té chvíli ještě samozřejmě pamatoval)a za druhé jsem si těžko mohl označit jízdenku když mi v tom on sám aktivně překážel a vzadu si jí označit nešlo jelikož autobus byl narvaný. Naprosto ho to nezajímalo, chtěl volat policajty. Policajtů se nebojím, ale pospíchal jsem na důležitou schůzku takže další zdržování nebylo možné a předal jsem tedy svou občanku s tím že to budu řešit přímo s dopravním podnikem. Kdybych věděl co bude následovat nikdy bych takovou chybu neudělal a hádal bych se až do krve.
Protože to bylo o víkendu, nemohl jsem dopravní podnik před odjezdem z města navštívit osobně a tak jsem se tam tedy snažil během následujících dní několikrát dovolat. Logicky jelikož bylo třeba to řešit co nejdříve dokud byla šance že si mě řidič linky bude pamatovat a tedy bude možné ho využít jako svědka celého incidentu. Celý vývoj události totiž musel zachytit jelikož se to dělo přímo vedle něj. Bohužel jsem se vždy dovolal kamsi na ústřednu nebo vrátnici a tam mě nebyli schopní přepojit na nikoho kompetentního. A nebo mě někam přepojili a tam jen telefon vyzváněl. Zkoušel jsem to s odstupem času kolikrát a vždy jsem se dostal do slepé uličky. Ani jednou jsem se nedovolal nikomu kompetentnímu, kdo by byl schopen řešit můj případ. Tak jsem tedy napsal dva dopisy na jejich adresu, kde jsem vše podrobně popsal včetně prosby o brzké řešení právě kvůli tomu řidiči a jeho paměti. Žádná odpověď. Nicméně nic po mě nechtěli tak jsem si naivně myslel že se třeba někdo chytil za nos. To bylo ode mě samozřejmě velmi hloupé! Oni si totiž vzpomněli až za asi dva roky, kdy mi přišel dopis z jakési vymáhací firmy a hned po mě chtěli asi 6000Kč (přesně si to už nepamatuji). Tak jsem to začal opět řešit. Tak jsem si našel tentokrát přímé číslo na oddělení péče o zákazníka nebo jak se to jmenovalo. Tam jsem mluvil s jakýmsi velmi arogantním člověkem (který by zasloužil nakopnout už podle toho jak se mnou mluvil), jemuž jsem se snažil celý problém vylíčit. On mi sdělil že oddělení bylo zřízeno teprve před třemi měsíci, co bylo před tím neví, nezajímá ho to, žádné dopisy ode mě tam nemají a že už to není vůbec problém dopravního podniku protože tuto pohledávku odprodali vymáhací firmě. Naprostý nezájem. Volal jsem mu ještě 2x + nějaké maily. marně. Ani ani u vymahačů jsem neuspěl - logicky, proč by měli mít zájem něco řešit že? A tak požadovaná částka rostla, vyhrožovali mi exekucí, poslali mi soudní výměr atd. Když už se pohybovala kolem 15000Kč tak se na mě alespoň trochu štěstí v neštěstí usmálo. Narazil jsem na jakéhosi mladého člověka (z té vymáhací firmy), který zřejmě ještě nebyl tolik cynický a zkažený tím svinstvem co se děje a byl ochoten poslouchat, věřit a snažit se. A tak se stalo že mi po nějaké době diskusí vyšel vstříc. nemohl sice celý případ smést ze stolu ale podařilo se tu částku snížit alespoň na těch původních cca 6000Kč, kterou jsem tedy bohužel musel zaplatit. Nejsem bohatý a taková částka je pro mě opravdu nemalá. Poučení pro příště? Jsem slušný člověk a snažím se žít podle určitých mravních zásad, ale nejsem ani hadr ve větru. Jestli ještě někdy pojedu do Českých Budějic a přijde ke mě revizor tak zdravý po svých neodejde i kdyby mě měli zavřít. Takové kurvy není možno nechat volně běhat po světě.

+387
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

5. 11. 2011 7:56, karl

chcete býti evropany a nemáte třicet tisíc eur na pokutu ? to si děláte srandu ?

Zobrazit celé vlákno

-106
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 147 komentářů)

1. 1. 2022 14:41 | Emil

Včera mi přišlo abych zaplatil přes 71€ že sem měl ject tramvaj v Německu, měl sem stratu OP,teď nevím co dělat, nebyl sem v Německu,,jak se bránit? emilrac76@gmail.com
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

9. 4. 2015 6:58 | Kopecký Ant

Za předpokladu že měla nahlášenou ztrátu dokladu na policii tak nechápu jak na ní můžou požadovat peníze . Soud i Dopravní podnik v čele Sokolem nectí nebo neznají výklad zákona .Zde se jasně jedná o trestní čin vydírání ze strany Dopravních podniku.
+4
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

9. 5. 2014 15:38 | cestujici

vzhledem k tomu ze DPP vydelava na pokutach vic nez na jizdenkach je jejich pristup pochopitelny. a kazdy koho pani oslovi chce mit klid a teplo a bud mlci nebo to posle dal.
vzkaz pro administrativu: muzete se cely zivot koupat v penezich, lidsky porad budete na urovni nuly
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

4. 9. 2013 8:36 | Ilona

myslím že by paní měla podat žalobu na dopravní podnik pro bezdůvodné obohacení na základě toho že v době kdy měla doklady nahlášeny jako ztracené , je nemohla žádnému revizorovi sama osobně ukazovat.takže nemohla tyto přestupky spáchat.
+7
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

6. 8. 2013 21:01 | jpk

Prosil bych kontakt na paní Čihákovou, mám stejný problém, ovšem nebylo to na OP ale na ztracený ŘP. Rád bych s ní probral možnost založení Občanského sdružení na toto téma.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

10. 5. 2013 8:57 | Jerry

To bylo mysleno jako žert, že?
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

24. 4. 2013 14:44 | Kolemsedící

Dle mého pitomost na mraky ... když policii nahlásím, že mi byl ukraden občanský prukaz, ta jej bez prodlení zruší, čímž pak dojde ke stavu, že cokoliv učiněno s tímto prukazem je neplatné (např. koupě TV, auta, bytu = podvod).
Exekutor tudíž na základě de jure neexistujícího OP nemuže nic řešit. Tím pádem je i činnost exekutora nezákonná !!
+123
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

3. 2. 2013 20:04 | Ion

Co muzete chtit kdyz Dopr.Podnik Praha obhajuje nejvetsi zlodej mezi advokaty zid Tomas Sokol.Ten hledi jen jak znicit lidskou dustojnost a obohatit se.
+105
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

21. 10. 2012 0:05 | jerry

"Drtivá většina z 3049 soudců a 1230 státních zástupců vykonává svou činnost profesionálně, jsou to čestní lidé a ministerstvo spravedlnosti za všemi součástmi justice stojí." TO JE ALE ŠPATNĚ!!!!!!!!!! Ne drtivá většina, ale VŠICHNI MUSÍ SVOJI ČINNOST VYKONÁVAT PROFESIONÁLNĚ A BÝT ČESTNÍ, JINAK ZA NIMI MINISTERSTVO NEMŮŽE STÁT!!!!!! A protože je to jenom drtivá většina, TAK KURVA JEDNEJTE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
+36
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

21. 9. 2012 10:27 | Helena Rybenská

Jsem nucena uvést na skutečnosti uvedené v diskuzních příspěvcích,že především tvrdit,že zákony o exekucích jsou protiústavní a prakticky neplatné,jak uvádí Jana Klasnová,zřejmě není zcela pravda.Kdyby totiž byly protiústatní a neplatné,tak by je nemohli exekutoři praktikovat a určitě by se právníci ozvali a byla by podána žádost o jejich zrušení Ústavnímu soudu.Jinak ovšem zdůrazňuji,že někdo takové zákony musel navrhnout,nějaký ministr je musel schválit,pak byly postoupeny legislativní radě vlády a pak do sněmovny,která je bohužel schvália.Takže poslancům se tento zákon libil,proto jej schválili,možná že prošel i senátem a prezident jej také podepsal!Co zbývá občanovi? Jedině to,že musí v této zemi kontrolovat "všechnu korespondeci,každopádně ve všech nejasných případech se obracet na příslušné orgány a neneponechávat nic jen tak bez povšimnutí!"
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

16. 9. 2012 16:01 | Jana Klasnová

Exekutoři to je mafie pana ex. Pospíšila který jim udělal co jim na očích viděl ! To že tyto zákony jsou protiústavní a prakticky neplatné to mi nezávisle potvrdil náš právník ! Třeba takový Vrána exek. úřad Přerov musí ročně nakrást 5 milliard korun českých !!!!!!! Takový je jeho obrat roční a tak si spočítejte kolik nevinných obyvatel naší země prakticky znásilnil a vykradl jen aby uživil ten svůj gestapácky tábor zlodějů a vyděračů !!! On sám raději utekl za hranice jelikož je na něho pořádán hon jako na čarodějnice !!! Věřím že jednou těm lidem neunikne a spravedlivě ho potrestají !!! Exekutoři to je odpadní materiál této republiky !
+5
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

7. 9. 2012 20:21 | Barbora Hlavsová

Exekutoři jsou škodná a nejsou hájení.
+6
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

29. 8. 2012 23:07 | Bruno

Lidská rasa, jak ukazuje tento příspěvek, je většinově banda naprostých idiotů. Navymýšlí hromadu debilních zákonů, které vedou k příběhům jako tento, a pak argumentují tím, že s tím nejde nic dělat. Jenom moudrý cigán v tom umí chodit a blbý bílý si zvolí podobné kokoty do vlády a parlamentu, aby podobné paskvily schvalovali. Více tuto lidskou ubohost ani nemá smysl komentovat. Ovšem dodržování jakýchkoliv stupidních lidských nařízení, pokud to není v souladu s vlastním svědomím, je naprosto zbytečné.
A hňupa, co si vybere zaměstnání, kde se chová jako prase ve středověku, co upaloval nevinné věřící, a místo, aby se zamyslel, tak tvrdí, že s tím nejde nic dělat - to je vrchol lidské bestie prahnoucí po penězích za každou cenu. Myslím, že takový hňup, ani netuší, kdybych mu vzkázal, že by se měl stydět.
+9
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

24. 8. 2012 20:27 | Hurá

Prohlášení 1. náměstka Daniela Voláka k obsahu výroční zprávy BIS za rok 2011 ve vztahu k justici
Rezolutně odmítáme plošné, zobecňující a neodůvodněné výroky BIS na adresu justice. Drtivá většina z 3049 soudců a 1230 státních zástupců vykonává svou činnost profesionálně, jsou to čestní lidé a ministerstvo spravedlnosti za všemi součástmi justice stojí.
JUDr. Daniel Volák, 1. náměstek ministra spravedlnosti
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

24. 8. 2012 20:11 | Děd Vševěd

Můj kamarád dostal pokutu v době kdy může prokázat, že byl mimo republiku. Na nic nečekal a odnesl ji na nejbližší služebnu PČR a podal trestní oznámení pro podvod! A vůbec u toho neplakal a nenaříkal!
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

21. 8. 2012 3:42 | Veronika

Pridam se tez :-) zrovna dneska mi prisla exekuce,ano ,jednou jsem jela na cerno a to v roce 1998,v unoru,misto tramvaje byla nasazena nahradni doprava -bus,konecna,trafika bez listku a moje pul rocni ditko melo vyrazku a kacel....spechala jsem k lekari,listek nikde nesel koupit-nemeli a ja byla mlada a blba a neznala sva prava,protoze tenkrat se v busu listky neprodavali a trafika jedina v okoli je nemela,takze...po predlozeni Op revizorovi,se slovy ze specham....nez to sepsal.a pak mi rekl,ze jsem mu to mela driv rict,ze se listek nedal koupit..noo ...dojeli jsme k lekari,synovi bylo diagnostikovano astma,atopicky exem atd..nasledovalo xxx vysetreni a ja na pokutu zapomela,blbec....no a pak jsem se po nejake dobe odstehovala do zahranici...v roce 2007 jsem se vratila do Prahy,koupila pidi byt,bohuzel dorazila pokuta 13tisic,nu coz..zaplatila jsem,pak druha,zaplatila jsem a dneska treti ..sakra a neni odvolani...a to jsem od roku 2000 az 2007 byla mimo CR a navic ted si cvakam,ale jezdim malo...nooo..jsem sama s detmi,zijeme prumerne,mam sice maly byt,ale svuj a svym pricinenim a prijem tez ...ale zadny dopis,zadne upozorneni,rovnou hup..exekucni prikaz na byt....a neni odvolani a to jsem jela na cerno 1 v zivote ,v unoru 1997 v buse X14 z Laurove :-((( Je mi z toho smutno,zaplatim ,ale tentokrat se pujdu hadat,uz toho mam dost celeho DPP :-(((
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

15. 8. 2012 18:44 | Jarda2

To je prece normalka. Kdo nic neprovedl, at plati. Zlodejum se pak nic nedeje. Na prosty lid patri prisnost.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

14. 8. 2012 7:11 | Jaroslav

je mi z těch všech "Sokolů" a alibistických žblechtů na blití
+4
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

13. 8. 2012 13:38 | mrnka

Exekutoři a revozoři DP z celé ČR se chovají hůře něž.... zde si doplňtě všechny možné názvy pro lapky a všechny nadávky, co znáte. Pro svůj nenažraný žaludek inkasují někteří pokutu údajně i několikrát, od různých vymahačů, kterým jednu pokutu prodaji. Jeden DP prodal údajně, dle novin, ty samé pokuty dvěma vymahačským firmám. To mám info z denního tisku a tak to asi bude pravda. Nebo si novináři vymýšlí? Píši neověřená fakta? I zde v článku se tvrdí, že si revizoři sdělují data, aby si vylepšili plat. To je zaměstnavatel nekontroluje. Nebo je mu to jedno? Nebo o tom neví? Cha, cha. Jak to tedy je?
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

10. 8. 2012 10:18 | G

Zo strany dopravného podniku boli zrejme porušené predpisy o archívnictve a vyraďovaní písomností. Pokiaľ nemajú pohľadávku splatenú, nemôžu dokumentáciu, ktorá sa danej pohľadávky týka, skartovať. Všetky doklady a podklady ku vymáhanej sume musí dopravný podnik mať uložené v spisovni, kým nie je ukončené vymáhanie a súdne konanie - až potom ukončení všetkých súdnych a iných konaní týmto dokladom začne plynúť lehota na vyradenie od 1.1. nasledujúceho roku po ukončení súdov - spisy musia mať u seba uložené ešte 10 rokov. Teda ak vymáhajú nejakú sumu, je dopravný podnik povinný mať k tomu všetky podklady na preukázanie oprávnenosti vymáhania najmenej 11 rokov od posledného súdneho rozhodnutia. Rada pre pani, ktorej sa exekúcia týka: Dopravný podnik by všetky uvedené podklady mal mať. Ale vy sa môžete ešte obrátiť na súd a pozrieť si celý súdny spis, v ktorom Vás dopravný podnik žaluje za jazdy na čierno a v tomto spise by mali byť tiež všetky podklady dopravného podniku a presné záznamy - kedy ste vraj šli načierno a akými dokladmi ste sa mali preukázať... a tým pádom by ste mohli dokázať, že v tej dobe to už bol neplatný občiansky preukaz. Skúste si vyžiadať kópie z toho súdneho spisu... Všetko dobré praje G
+11
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Stránka 1/8

Předchozí

1

Spočítejte si

l / 100km
l / 100km
Kč / l
Kč / l
km

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Petr Toman

advokát

Kateřina Neumannová

podnikatelka

Petr Toman
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů
×
Kateřina Neumannová
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 1 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services