Přihlášení

Jméno

Heslo

Nevím heslo

Nemáte regstraci? Zaregistrujte se zde!

Partner webu

Kalkulačka rodičovského příspěvku: změny od roku 2012

Kalkulačka rodičovského příspěvku: změny od roku 2012
Změny v rodičovské by měly přijít od 1. ledna. Pokud ovšem novela příslušného zákona projde senátem, poslanci už ji odkývali. Víceméně s tím ale můžete počítat. A taky s námi můžete počítat: Peníze.cz pro vás připravily kalkulačku, která počítá rodičovskou podle stávajících i nových pravidel.
redakce Peníze.CZ, rubrika: Co se děje, 01.11.2011, 126 komentářů
Tisknout

29.02.2012 10:43, Radka

Dobrý den, chtěla bych se zeptat jak mohli vypočítat že člověk na tříleté variantě příde zhruba o 16000 já na ní sem a jelikož čekám druhé dítě tak přídu o 91200 a kdybych přešla na nový sistém tak přídu o 53600. Ty nahoře nás všechny jen snaží dohnat k tomu aby, jsme šli na nejkradší dobu a šli zase pracovat, ale vůbec si neuvědomujou že tady ta práce neni. Na přídavky nárok taky nemame i když pracuje jen manžel a má prumernej plat 15000. Kde to sme. Ty nahoře vůbec nepřemejšlej jak ta máma má to dítě uživit. Děkuji předem za odpověď Radka

01.03.2012 15:15, Vlasta

Dobry den,muzete mi prosim poradit. Budu si zadat o o rodicovsky prispevek a nevim zda na nej vubec budu mit narok? Muj prac. pomer skoncil 31.12.2011. pak jsem byla do 26.2.2012 na neschopence a ted nastupuji na penezitou pomoc v materstvi, tj 6tyd. pred porodem. Zacala jsem se zajimat co budu potrebovat k zadosti za ruz. potvrzeni, jelikoz muj manzel je nizozemec.A narazila jsem na problem, ze pani na urade vubec nevi zda narok na rod. prispevek, budu mit.Mame jiz dve deti 8 a 6, na ktere tady v cz. nebereme pridavky. Manzel na oba syny bere nejakou castku v Nizozemsku, protoze se tam kluci i narodili. Manzel dojizdi za praci do Holandska a je tam tedy i logicky pojisteny. Tady v cz. ma trvaly pobyt a zde je vzdy dkud nam staci penize na jidlo a hypoteku a nasledne zas jede vydelavat do Holandska.Muzete mi prosim poradit jak to v nasem pripade asi dopadne. A co manzel v pripade ze bych na rod. prispevek narok mela potreboval dolozit pro ceske urady? Moc dekuji za odpoved. Vlasta

07.03.2012 14:30, Katka

Dobry den,chtela bych se zeptat.Jsem na rodičovske.Var.3 let.Ted čekame druhe ditě a termin mame na 15.zaři.Když pujdu na mateřskou a ukončim rodičak s pvnim ditkem,mam narok na nejake penize,když vlastne nevyčerpám rodičovskou na prvni dítě?
Diky za odpoved.Katka

09.03.2012 21:09, Jana Trková

Dobrý den,
ráda bych se zeptala zda mám nárok na příspěvek na bydlení a jakou částku:
Jsem ve 3 měsíci těhotenství a jsem přes rok na pracovním úřadě, s mužem, se kterým čekám dítě nežiji, ale domluvili jsme se na alimentech ve výši 2000Kč. Bydlím v bytě, který mi pronajímá můj otec za 5000Kč. Co úřady kontrolují a co vše musím doložit? Předem děkuji za odpověď a pomoc. JT

26.03.2012 14:32, Jana

Dobrý den,
15.12.2011 mi skončil rodičák s dcerou(2letá varianta).od 16.12.jsem ihned nastoupila do zaměstnání. Dnes jsem zjistila, že jsem opět těhotná(trochu nečekané :-) ).Měla bych dotaz, z jakého příjmu se mi budou počítat veškeré průměry, jelikož nemám 12ti měsíční příjem, pouze 3měsíční.Počítá se do toho příjem před první mateřskou, nebo ten rok 2011, kdy jsem pobírala rodičák??
Moc díky za odpověď.

17.05.2012 14:37, Petra

Dobrý den,
Chtěla jsem se zeptat. Pobírám rodičovský příspěvek ve 4-leté formě. Dcera nastoupila 1.května do školky. Tak nevím zda mám nárok na pobírání příspěvku i nadále i když se dcera narodila v roce 2009.
Děkuji za odpověd

Přidat nový příspěvek

„Diskuse na webu www.penize.cz se vždy věnují pouze tématu, k němuž se vztahují. Rozhodně nesuplují funkci Poradny. Máte-li proto jakýkoliv dotaz, obraťte se prosím přímo na naše odborníky, kteří vám rádi pomohou. Na dotazy vložené do Poradny standardně odpovídáme do čtyř pracovních dnů, obvykle se ale dočkáte reakce mnohem dříve. Pokud dotaz vložíte do diskuse, s velkou pravděpodobností na něj nikdo nezareaguje. Děkujeme za pochopení.“

Captcha

Přihlásit odběr komentářů

Odebírat příspěvky mohou pouze zaregistrovaní a přihlášení uživatelé!

Přihlásit se

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Šárka Grossová
podnikatelka

Jan Fišer
politik

Šárka Grossová
ÚSPĚŠNOST
49,77 %

z 1 312 duelů
Jan Fišer
ÚSPĚŠNOST
52,28 %

z 1 515 duelů

Spočítejte si

Životní minimum

Počet členů rodiny

Ještě doporučujeme:

Další kalkulačky

Poradna

Tým odborných poradců je tu pro vás a vaše dotazy.

Mám dotaz
Vstoupit do poradny

Naposledy navštívené

Články

Produkty a instituce

Osoby v obchodním rejstříku

Subjekty v obchodním rejstříku

Klíčová slova

penzijní připojištění, NERV, rozpad eurozóny, inflace, rozhovor, export, investice, důchodové pojištění, spoření, Slovensko
O webu Peníze.cz | Redakční tým | Inzerce | Pravidla a obchodní podmínky | Kontakt

Mapa stránek | RSS | Mobilní verze | Doplňky pro vaše stránky

Všechny materiály © 2000 - 2012 Peníze.CZ a dodavatelé. Všechna práva vyhrazena.

ISSN 1213-2217. Doslovné ani částečné přebírání materiálů není povoleno bez uvedení zdroje a předchozího písemného svolení.
Peníze.CZ vydává společnost Partners media, s.r.o.
Člen SPIR - Sdružení pro internetovou reklamu. Člen SVIT - Sdružení vydavatelů internetových titulů při UVDT.

Partneři: E15 | SEO
Výjimečně spolehlivé kuchyňské spotřebiče.