Kdy je lepší koupit auto na benzín a kdy na naftu
Ještě doporučujeme:
Přihlásit odběr komentářů
Odebírat příspěvky mohou pouze zaregistrovaní a přihlášení uživatelé!
Všechny materiály © 2000 - 2012 Peníze.CZ a dodavatelé. Všechna práva vyhrazena.
ISSN 1213-2217. Doslovné ani částečné přebírání materiálů není povoleno bez uvedení zdroje a předchozího písemného svolení.
Peníze.CZ vydává společnost Partners media, s.r.o.
Člen SPIR - Sdružení pro internetovou reklamu. Člen SVIT - Sdružení vydavatelů internetových titulů při UVDT.
11.12.2011 22:06, Jarda
Jsem OSVČ v ubytovací a pohostinské činosti. Co se týče veškerých slevových servrů jsem otráven z jejich nabídek a přemlouvání, abychom s nimi uzavřeli dohodu o slevě. Vás jako zákazníky nejspíš nezajímá za jakých závazků se skládá sleva, nic méně, když mi po mé zvídavosti poslali podmínky okamžitě jsem tyto spekulativní firmy zavrhl. Protože při minimálním 15% (někde 20 i 30%) provizi ze slevové ceny je mi na blití. Jelikož český zákazník není hloupí a před zakoupení slevy je ochoten si ověřit na netu danou cenu v dané službě je z 50% sleva likvidační pro poskytovatele a nepokreje mu ani náklady na poskytnutí služby.
Např: prodáváme - li ubytování s polopenzí na víkend za 1000,- Kč za osobu
sleva na servru je 50% tj. 500,- Kč koncová cena pro zákazníka
z 500,- Kč je minimálně 15% provize tj. 75,- Kč pro server
pro ubyvatele tak zbývá 425,- Kč na nákup potravin, prádelnu, topení atd....
málo který provozovatel je ve svém a bez úvěru, většina platí nájem ale
hlavně zaměstnance a kde je vzdušné a ostatní poplatky tím spojené.
Nedivte se lidi prosím, že Vás takto odšatulkují a že vás vidí jako sleový zákazníky, na vlastní oči a uši jsem byl svědkem, že slevový zákazník už nehodlá utrácet další peníze v ubytovacím zařízení (né všichni, ale většina), protože má pocit, že již přinesl do podniku dostatek peněz.
Sami jsme si s manželkou zakoupily víkendový pobyt v krkonožškém hotelu, aby jsme si udělali obrázek jak slevy fungují. Pobyt obsahoval polopenzi snídaně bufet (gothaj, vysočina, vařené vejce, jogurt, muslli, tavený sýr, 30% eidam, ztužený rostliný tuk v plastové vaničce, rohlík asi včerejší a šálek kávy nebo čaje druhý se musel dokoupit), k večeři nám bylo naservírováno zřejmě zeleninová polevka a zapečené těstoviny desert byl v podobě kupované rolady. Druhý den to bylo podobné, ale to jsme potkali i vepřové maso s rýží (rizoto). Než poskytovat takto služby, raději zavřu než si dělat ostudu. Nicméně jsme měli v pobytu i hodinu sauny, tam jsme se ani nedostali, protože pro velký zájem byla obsazena od 10 do 22h. Při příjezdu se na nás personál pomalu ani neusmál ach jo zase "socky ze slevy". Jenže to ještě nevěděli, že si to hodláme užít, dát si na baru lahev vína a nějakého toho panáka, to už z nás cítili přísu tuzéru a druhý den, nám to bylo patřičně oplaceno ve vstříctnosti a milým přístupem. Už jsme nebyli "socky ze slevy", ale pohodový hosté, kteří využili slevy. Smutné bylo to, že jsme po 22h byli sami na baru s personálem. Po našem naléhání, aby prozradili dení tržbu jsme byli v šoku. Jedna servírka a jeden číšník udělali na 55 lidech za jeden den 2000,- Kč tržby. Smutné.
Myšlenka kterou tím chci říci, je taková, že čím větší sleva tím více podezřelé jednání.
Jediní kteří na slevách vydělávají jsou internetový prodejci slev. Ten kdo je nejvíce okraden na slevě je stejně jen koncový zákazník, nikoliv poskytovatel slevy, protože jemu víkend nikdo neznepříjemnil, to si udělal sám svýmí službami, ale váš volný čas nekvalitně ztrávený už nikdo nenahradí. Apropo mi nabízíme individuální (skupinové) slevy, nikoliv na internetu, ale po tel. či emailu. Kdo má zájem strávit příjemný pobyt přijede né jen k nám, ale všude tam kde nebyla žádná sleva přez slevový web.
PS:Nikdo není dokonalý, ale je třeba nedostatky maskovat, aby byli rychle zapomenuty.
S pozdravem Jaroslav B.
Hodnocení: +4
Stránka 2/2