Přihlášení

Jméno

Heslo

Nevím heslo

Nemáte regstraci? Zaregistrujte se zde!

Partner webu

Vladimír Bezděk: Je zvyšování důchodového věku antisociální? Ani náhodou!

Vladimír Bezděk: Je zvyšování důchodového věku antisociální? Ani náhodou!
Letos narozené děti půjdou do důchodu v 73 letech! Podle ekonoma Vladimíra Bezděka na tom však není nic divného. V dnešním videoklipu se vám pokusí vysvětlit, proč by se měla hranice odchodu do důchodu neustále zvyšovat.
redakce Peníze.CZ, rubrika: Když se řekne, 29.09.2011, 22 komentářů
Tisknout

29.09.2011 23:48, Buldozer

celá důchodovová reforma je o tom, jak odrbat daňové poplatníky ještě o něco víc - čtěte a bděte - http://www.duchodovareforma201...

30.09.2011 08:07, Pavel

Na druhou stranu mému tátovi bude zanedlouho 80 a stále pracuje (i když už ne na plný úvazek). A moje máma, teď jí bude 75, si přivydělává na brigádách.

Zobrazit komentovanou zprávu (Marta 29.09.2011 14:28)

30.09.2011 13:08, Pupa

Mě nic nevysvětlujte pane Bezděku! Já to vše vidím na vlastní oči a nemusím se opírat o podivné studie podivných lidí,které platíme my daňoví poplatníci.V životě neuděláte dobrou studii,pokud nesejdete ze svých výšin dolů mezi nás pracující.Že někteří vyjímeční důchodci makají dokud dýchyjí,jim lze jen závidět.Důchodcovský věk vzrostl,ale to bylo jen dočasné.Laskavě se podívejte,co umírá těch,co se toho "požehnaného" důchodu nedožili.Dnešní režim vyrábí už jen mrzáky,díky nekvalitní lékařské "léčbě" a otrokářským podmínkách.Pojďte makat mezi nás aspoň na dva roky a pak nám to povězte znova

01.10.2011 00:48, Petr

Myslím, že padesátníky trochu podceňujete. Já mám padesát, jsem zatím v perfektní kondici, vydělávám několikanásobek průměrné mzdy, živím nepracující čtyřicetiletou ženu a tři děti velmi rozdílného stáří - jedno jsme si pořídili letos. Nedávno jsem dostavěl druhý dům, lyžuji, jezdím na vodu, běhám, jezdím na kole, na koni. Doufám, že mi to tak ještě chvíli vydrží, protože kromě rodiny mám taky docela slušné dluhy, které bych rád splatil. Nerad bych, aby až umřu museli pozůstalí některý z těch domů prodávat. Mojí mámě je 75, před pár lety ještě dělala na plný úvazek, dneska už jenom na částečný. Do práce chodí občas i 70 letý tchán. Rozhodně nemyslím, že v padesáti je člověk nějak hrozně starý.

Zobrazit komentovanou zprávu (jezevec 29.09.2011 23:31)

01.10.2011 08:46, Radmila

Tak výše uvedený článek platí jenom pro mužský svět, a s tzv. tradiční rodinou nemá společného nic: Čeští muži chodí do zaměstnání a po příchodu ze zaměstnání (většinou) vyžadují od manželky servis, pro sebe odpočinek. Chtějí mít doma výbornou hospodyňku, která jim připravuje teplé večeře, žehlí košile, uklízí celý byt, dům apod. Pro ženu však toto jsou další pracovní povinnosti navíc - k zaměstnání. Přidáme-li k tomu i těhotenství, porody, kojení - což vše ženský organismus vyčerpává, přidáme-li k tomu všemu následnou péči o děti, která si také žádá své - pak dostaneme obraz ženy, která buďto péči o domácnost (či přítomnost muže) jednoho dne vzdá - nebo bude dřít ve dvou směnách až do sedmdesáti, to při postupně přicházejících nemocech - což je strašlivá vyhlídka pro mladé ženy! Takže: Chlapům se to mluví.
A poznámka na závěr - co se nám zamlčuje: V okolních zemích, a nejedné - chodí ženy o 5 let do důchodu dřív než muži. Takže - čeští pánové - buďto odchod do důchodu dříve pro ženy - anebo sbohem, domácí servise...Sbohem, český šovinismu - co je horší, sbohem národe, bude ho nadále ubývat. Namísto toho bude přibývat těch - nezaměstnaných - což už teď má fatální dopad na mandatorní výdaje této země. A to zase na odsunutí doby odchodu do důchodu...Takže, pánové, nechejte fungovat české babičky, dovolte jim pečovat o vnoučata, dovolte mladým češkám rodit - nejste na světě sami. Bylo by dobré, kdybyste, slovutní pánové politikové a ekonomové, rozhodovali o sobě, nikoli o ženách, bez žen a za ženy.

01.10.2011 08:56, Radmila

Částečný úvazek ano, ale celá pracovní směna? To je zásadní rozdíl, pane.

Zobrazit komentovanou zprávu (Pavel 30.09.2011 08:07)

03.10.2011 08:50, maryna

proc ma setrit na duchod jesli se vubec ne doziji da veku 68.

Přidat nový příspěvek

„Diskuse na webu www.penize.cz se vždy věnují pouze tématu, k němuž se vztahují. Rozhodně nesuplují funkci Poradny. Máte-li proto jakýkoliv dotaz, obraťte se prosím přímo na naše odborníky, kteří vám rádi pomohou. Na dotazy vložené do Poradny standardně odpovídáme do čtyř pracovních dnů, obvykle se ale dočkáte reakce mnohem dříve. Pokud dotaz vložíte do diskuse, s velkou pravděpodobností na něj nikdo nezareaguje. Děkujeme za pochopení.“

Captcha

Přihlásit odběr komentářů

Odebírat příspěvky mohou pouze zaregistrovaní a přihlášení uživatelé!

Přihlásit se

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Karel Schwarzenberg
politik

Tomáš Pitr
podnikatel

Karel Schwarzenberg
ÚSPĚŠNOST
32,92 %

z 1 531 duelů
Tomáš Pitr
ÚSPĚŠNOST
40,91 %

z 1 259 duelů

Spočítejte si

Životní minimum

Počet členů rodiny

Ještě doporučujeme:

Další kalkulačky

Poradna

Tým odborných poradců je tu pro vás a vaše dotazy.

Mám dotaz
Vstoupit do poradny
O webu Peníze.cz | Redakční tým | Inzerce | Pravidla a obchodní podmínky | Kontakt

Mapa stránek | RSS | Mobilní verze | Doplňky pro vaše stránky

Všechny materiály © 2000 - 2012 Peníze.CZ a dodavatelé. Všechna práva vyhrazena.

ISSN 1213-2217. Doslovné ani částečné přebírání materiálů není povoleno bez uvedení zdroje a předchozího písemného svolení.
Peníze.CZ vydává společnost Partners media, s.r.o.
Člen SPIR - Sdružení pro internetovou reklamu. Člen SVIT - Sdružení vydavatelů internetových titulů při UVDT.

Partneři: E15 | SEO
Výjimečně spolehlivé kuchyňské spotřebiče.