Kdy je lepší koupit auto na benzín a kdy na naftu
Ještě doporučujeme:
Přihlásit odběr komentářů
Odebírat příspěvky mohou pouze zaregistrovaní a přihlášení uživatelé!
Všechny materiály © 2000 - 2012 Peníze.CZ a dodavatelé. Všechna práva vyhrazena.
ISSN 1213-2217. Doslovné ani částečné přebírání materiálů není povoleno bez uvedení zdroje a předchozího písemného svolení.
Peníze.CZ vydává společnost Partners media, s.r.o.
Člen SPIR - Sdružení pro internetovou reklamu. Člen SVIT - Sdružení vydavatelů internetových titulů při UVDT.
17.08.2011 16:42, Fany
Zobrazit komentovanou zprávuSkrýt komentovanou zprávu (Michal Suchánek 17.08.2011 13:48)
Hodnocení: 0
17.08.2011 16:58, Fany
Zpět k FP. Jistě jste slyšel citát, že finanční a investiční poradce, je něco jako lékař přes vaše (naše) finance. Celkem to sedí. Neboť lékař uzdravuje a FP by měl rovněž vylepšovat rodinné cash flow. Tudíž uznávám takového FP, který mi přijde nabídnout různé investiční, spořící a další produkty s tím, že se dohodneme na podílu jeho odměny z výnosů. Bude-li úspěšný, může si, za pomoci MÝCH peněz, vydělat slušný balík. Případné provize budou samozřejmě součástí výnosu, o který se budeme dělit.
Pokud přijde FP, tedy spíše bouchač a chce mi nanutit nějaké úžasné pojistky a podobné šmejdy, tak jej ženu klackem až za humna. Od vyhazování peněz mám manželku, tak proč do toho ještě tahat nějaké finanční žraloky...
Souhlasíte s tímto hodnocením?
Zobrazit komentovanou zprávuSkrýt komentovanou zprávu (Vít Suchý 17.08.2011 13:24)
Hodnocení: +2
17.08.2011 19:00, Marek
Zobrazit komentovanou zprávuSkrýt komentovanou zprávu (Vít Suchý 17.08.2011 14:11)
17.08.2011 19:06, Vít Suchý
To, co popisujete se v praxi týká jen investičních poradců, ti vám žádné pojistné smlouvy řešit zásadně nebudou. Anebo pojištění auta a max. nemovitosti,ale na to stačí internetové kalkulačky a ani nikam nemusíte nic posílat.
A propos - pokud nejste erudovaný v oboru, absolutně jako laik byste nepochopil, jaká úskalí jednotlivé varianty úrazového nebo životního pojištění s sebou skýtají.To bez urážky. Takže zůstnme nohama na zemi.
Ale podstatnější je to, že nějakým "obesláním" pojišťoven nezjistíte to, co jsem popisoval - různé možné speciální varianty pro vybrané distribuční kanály. A leckdy byste se divil, co lze takto na trhu najít...
A dělit se s poradcem o podíl na vydělaných penězích zrovna u pojistek zdá se mi poněkud "mimo mísu"... Takže se vracím k vaší idee - takhle to už někdy funguje u investičních poradců, ale aby stejným způsobem fungovaly finančně-poradenské firmy, na to zapomeňme...
Zobrazit komentovanou zprávuSkrýt komentovanou zprávu (Fany 17.08.2011 16:58)
Hodnocení: +1
17.08.2011 21:18, Fany
A co se týče majetkového pojištění, tak tam jsem kontaktoval známého likvidátora stejné pojišťovny a od něj jsem zjistil co je ve skutečnosti pojištěno a co ne a jaké jsou výluky v praxi. Tohle většina poradců ani nevěděla. Zase se jednalo o vyšší částku, proto ta obezřetnost.
Zpět k tomu, co jsem psal minule. Neuváděl jsem žádné pojišťováky, ale finanční poradce, kteří řeší spoření, úvěry a investice. Tedy záležitosti, kde se dá měřit prospěch, nikoliv sliby, že někdy v budoucnu budu v balíku .... :)
Zobrazit komentovanou zprávuSkrýt komentovanou zprávu (Vít Suchý 17.08.2011 19:06)
17.08.2011 22:03, krakra
I já jsem byl u několika finančních poradců zkoušely mi vnutit nějaké produkty kterým jsem nerozuměl. Měl jsem pocit, že jsem bez jejich produktů nemohl vůbec existovat !!, prostě jenom kecy.
Fakt děs běs hrůza.
18.08.2011 14:46, ondra
Hodnocení: +3
18.08.2011 19:26, Vít Suchý
...Já jsem pro systémová řešení a ne řešení stylem "Ferda mravenec, analytická práce všeho druhu", urob si sám a podobně. Tato éra pro mne skončila s koncem výroby Škody FAvorit :).
Považoval bych za solidní, pokud se ČNB ohání kultivací trhu, kdyby ta samá ČNB jasně definovala, že finanční poradce nemůže být nikdo, kdo pracuje na provizní bázi z uzavřených produktů typu pojištění, hypotéky, spořící účty a další bankovní produkty, nýbrž může být jen zprostředkovatelem finančních produktů.
Názor na to, jak funguje nezávislý poradce ( a je jedno, jestli je specializovaný na pojištění, bankovní a spořitelní produkty či investice ) jsem tu popsal dostatečně jasně a již nemám, co bych k tématu dodal.
Zobrazit komentovanou zprávuSkrýt komentovanou zprávu (Fany 17.08.2011 21:18)
18.08.2011 22:41, Fany
Jen jsem uvedl, jak bych si osobně představoval finančního a investičního poradce. Tedy člověka znalého, který si na své "provize" vydělá tím, že vydělá i mně a ne tím, že my vnutí nějaké kapitálovky, či investičky a shrábne balík. Tedy část balíku, neboť se musí dělit s dalšími v mlm síti.
Osobně žádného poradce nemám a ani jej nepotřebuji. Své investic si obstarám sám a to zatím úspěšně.
Zobrazit komentovanou zprávuSkrýt komentovanou zprávu (Vít Suchý 18.08.2011 19:26)
23.08.2011 22:52, Vít Suchý
Zobrazit komentovanou zprávuSkrýt komentovanou zprávu (Fany 18.08.2011 22:41)
11.10.2011 16:09, mikiki
13.03.2012 14:48, Bernaciková
Mám radost, že mají lidé i kladné zkušenosti s FPF.
Zobrazit komentovanou zprávuSkrýt komentovanou zprávu (ondra 18.08.2011 14:46)
Stránka 2/2