Přihlášení

Jméno

Heslo

Nevím heslo

Nemáte regstraci? Zaregistrujte se zde!

Partner webu

Prachy sem, etika ven! Vymahači vydělávají na pohledávkách, na které nemají nárok

Prachy sem, etika ven! Vymahači vydělávají na pohledávkách, na které nemají nárok
Zatraceně, jak ty miliony vydělat? Rozjet byznys, schramstnout prachy, pořádně se napakovat… Jeden hledá díru na trhu, druhý díru v zákoně, další někomu udělá rovnou díru do hlavy. Vymahači jsou chytřejší: Odhalili díru v našem vzdělání. Nepřispívejte jim zbytečně do kasiček!
Petra Dlouhá, rubrika: Co se děje, 01.08.2011, 23 komentářů
Tisknout

01.08.2011 20:23, Slávka

Nejzajímavější pro mnne je poznatek,že soud vydá platební příkaz,aniž by zkoumal jeho oprávněnost v rámci zákona.Stává se tedy samotná moc soudní spolupachtelem.Na koho se může obyčejný člověk v tomhle absurdistánu vůbec spolehnout? V jakém světle se nám ukazují rozsudky? Tak si podvodníci s námi s požehnáním spravedlnosti "nejvyšší" mohou pohrávat a jak se ukazuje,přes velmi vysoké platové ohodnocení práce soudců a advokátů,musí se v zákonech více vyznat i ten poslední bezvýznamný človíček.Copak to není trestné,když se občan uvádí vědomě v omyl? Možná mi to někdo vysvětlí,zatím to nechápu.

01.08.2011 20:32, Slávka

Poděkování Markovi,že jsou mezi námi přece jen slušní lidé.Poznámku pro Danu.To si třeba jen myslíte.Dneska tuto jistou nemůže mít NIKDO! To je ta zrůdnost.Třeba se nějaká vaše platba před pár lety někam zatoulala.

01.08.2011 22:01, benzin

Na tom je prave krasne to, ze se zadna platba zatoulat ani nemusi. Promlceci doba je zde protoze, po teto dobe neni dokazovani, ze dluh neexistuje snadnou zalezitosti (lide nemaji doklady atd.). To je duvod proc takovy dluh sice nepostrada platnost, ale jeho existenci musi potvrdit nejen veritel, ale i dluznik a to prave protoze zakonodarce vi ze jinak by si "veritele" cucali dluhy z prstu a "dluznici" by tak nemeli sanci cokoli proti tomu delat.

Takze tohle fakt neni o tom ze dluznik, neco nezaplatil. Tady jde o to ze si pripadny veritel bud doklady o platbe radne neuchoval (a ma v ucetnictvi bordel).

Zobrazit komentovanou zprávu (Slávka 01.08.2011 20:32)

02.08.2011 09:28, lob68

Vážený pane. Máte sice pravdu, že se někdy dá dohodnout. Ale těch případů je minimum. Spíše je to naopak. Vymahači se spoléhají na to, že oslovený "dlužník" již nemá kde si údajný dluh zkontrolovat a to, že je už promlčený vůbec ne, protože i data v "upomínacím" dopise jsou chybná (jestli záměrně či nikoliv ponechávám na posouzení čtenářům). U nepromlčených pohledávek je to ještě horší, protože většinou když se dlužník snaží o domluvu na platebním kalendáři, má to "pouze" ten efekt, že v nejbližší době dostane návh na platební rozkaz. To, že tyhle praktiky, které navyšují dluhy o desítky tisíc bezpracného zisku pro právnickou a exekutorskou lobby, soudy nejenže tolerují ale v praxi jí ještě svými rozhodnutími napomáhají, je opravdu důkaz "právní hostátu"

Zobrazit komentovanou zprávu (Vladimír Gazárek 01.08.2011 12:21)

02.08.2011 11:34, Karel Janů

Přesně tak, stačí si autora vygooglovat a všechno je jasné. A hned pochopíte, proč se chová tak útočně...

Zobrazit komentovanou zprávu (Maritn 01.08.2011 18:16)

02.08.2011 11:43, Jarouš

Je nabíledni,že dnes každý nutně potřebuje svého právníka, zvláště staří a nemocní,což si většina nemůže dovolit. Proto alespoň díky za podobné články.

13.08.2011 19:38,

Poplatek 30 Kč a exekuce

Najednou jsem loni v říjnu obdržela dopis od krnovské firmy Logic call. Stálo tam, že pokud nezaplatím částku kolem 300 Kč, bude na můj majetek uvalena exekuce. To vše kvůli částce 30 Kč, která nebyla uhrazena krnovské nemocnici paní Olgou Vlaszatou, mojí již zemřelou maminkou.
Zavolala jsem podepsané pracovnici. Chtěla jsem vědět, kdy moje maminka nezaplatila. Prý 3. 9. 2008 za jeden den hospitalizace v dané nemocnici! Na dotaz, kdy nemocnice nebo vymahačská firma urgovala zaplacení 30 Kč, mi nebylo nic řečeno. To prý nikdo nezjišťuje.
Navrhla jsem, že uhradím 30 Kč, ale ani korunu navíc, neboť mě osobně nikdo nikdy nekontaktoval, všechny pohledávky za maminku mám vyřízeny a dědické řízení bylo již uzavřeno. Jestli se jim to nelíbí, tak ať soudní cestou toto otevřou.
Paní řekla, že zjistí u vedení vymahačské firmy podrobnosti a zavolá mi výsledek. Měsíc se nic nedělo a pak přišel druhý dopis, v něm tentokrát částka navýšena na 480 Kč, hrozba exekuce opět nade mnou. Znovu jsem jim volala. Dozvěděla jsem se, že mi volali několikrát na mobil, já jsem to prý nezvedala. Po několika minutách vyjasňování se přišlo na to, že obě (!) čísla telefonů jejich pracovnice zkomolily, volaly jiné číslo.
Zašla jsem za advokátem, nechala si vypracovat rozbor této situace, se kterým jsem tu firmu seznámila. Nakonec mi řekli, ať si zavolám na ekonomický odbor krnovské nemocnice a zaplatím tam těch 30 Kč, že oni si mě vyřazují z registru dlužníků. Toto jsem po předchozích zkušenostech chtěla písemně. Stejně si dodnes nejsem jistá, jestli mě vůbec z registru dlužníků vymazali.
Nemocnice po mně nakonec poplatek nechtěla, s ohledem na délku prodlení a na úmrtí maminky. Písemně mi ale nikdo nedal nic.
Takže – jsem dlužníkem, nebo ne?
Čekám na další kolo, kdy na mě nějaká organizace zase vytáhne dluh.

Jaroslava Čelechovská, Ostrava-Radvanice
(Právo, 30. 7. 2011, Z redakční pošty)

15.08.2011 22:02, Eva Sk.

Můžu doporučit paní JUDr.Čechovou ze Zlína,skvělá paní a právníčka,má spoustu zkušeností právě s tímto..

Přidat nový příspěvek

„Diskuse na webu www.penize.cz se vždy věnují pouze tématu, k němuž se vztahují. Rozhodně nesuplují funkci Poradny. Máte-li proto jakýkoliv dotaz, obraťte se prosím přímo na naše odborníky, kteří vám rádi pomohou. Na dotazy vložené do Poradny standardně odpovídáme do čtyř pracovních dnů, obvykle se ale dočkáte reakce mnohem dříve. Pokud dotaz vložíte do diskuse, s velkou pravděpodobností na něj nikdo nezareaguje. Děkujeme za pochopení.“

Captcha

Přihlásit odběr komentářů

Odebírat příspěvky mohou pouze zaregistrovaní a přihlášení uživatelé!

Přihlásit se

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Boleslav Polívka
herec a podnikatel

Daniel Volopich
podnikatel

Boleslav Polívka
ÚSPĚŠNOST
55,94 %

z 1 457 duelů
Daniel Volopich
ÚSPĚŠNOST
49,05 %

z 1 160 duelů

Spočítejte si

Kdy je lepší koupit auto na benzín a kdy na naftu

l / 100km
l / 100km
Kč / l
Kč / l
km

Ještě doporučujeme:

Další kalkulačky

Poradna

Tým odborných poradců je tu pro vás a vaše dotazy.

Mám dotaz
Vstoupit do poradny
O webu Peníze.cz | Redakční tým | Inzerce | Pravidla a obchodní podmínky | Kontakt

Mapa stránek | RSS | Mobilní verze | Doplňky pro vaše stránky

Všechny materiály © 2000 - 2012 Peníze.CZ a dodavatelé. Všechna práva vyhrazena.

ISSN 1213-2217. Doslovné ani částečné přebírání materiálů není povoleno bez uvedení zdroje a předchozího písemného svolení.
Peníze.CZ vydává společnost Partners media, s.r.o.
Člen SPIR - Sdružení pro internetovou reklamu. Člen SVIT - Sdružení vydavatelů internetových titulů při UVDT.

Partneři: E15 | SEO
Výjimečně spolehlivé kuchyňské spotřebiče.