Blíží se další finanční krize? Několik investičních tipů

František Mašek | rubrika: Jak na to | 20. 6. 2011 | 15 komentářů
Akciové trhy, americký zejména, několik týdnů ztrácejí. Pokud předjímají zhruba o půl roku budoucí vývoj jednotlivých ekonomik, jak říká teorie, nečeká nás nic pěkného. Varovná jsou ostatně i vyjádření některých finančních celebrit. Pokud mají pravdu, do čeho má smysl investovat?

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

24. 6. 2011 11:21, Jirka

Podle mne krize Česko naštěstí skoro minula. No a jestli přijde další světová krize, tak o tom nepochybuju. Přesně jak tu někdo píše, není se čemu divit. Když se koukne člověk na to, jak fungují veškeré vztahy (obchodní i osobní), jak vzrůstá všelijaká zášť a jak se ze světa stává jedno velké tržiště, kde jednotlivci padají na kolena díky gigantům, tak se není co divit. Támhle krize ... támhle krize ... támhle taky ... a to se nakonec odrazí i u nás.
Každý stále řeší něčí krize, ale začít s nepokroucenou morálkou by měla začít většina lidí na světě u sebe. Já jsem třeba tedy dokonalý .... ale myslím ostatní ! :-)
A kam investovat? Osobně nebudu nikdy investovat do někam, kde to mohou ovlivňovat cizí lidé a kde záleží na cizích schopnostech. Nejspíš bych o všechno přišel. Známe to ze zkušenosti asi všichni.
Nejlepší investice jsou investice do svých dětí. Rozhodně se o Vás postarají nejspíš lépe než stát. Takže jestli někam investovat, tak doporučuji do sebe a své rodiny! Má nejlepší investice od r. 1995 do současnosti byla jistě nedávno do výdělků a komunikace (video-emaily.cz) . Člověk se stará sám o sebe, svou rodinu, možná svou firmu nebo i kamarády. V každém případě je to ale investice do sebe a to je rozhodně lepší než investovat bůhví kam a pak často litovat.
Znal jsem jednu (bohužel) a ta měla dost drsné motto: Mně jde o mě! ..... Ostatní to sice neříkaj, ale mám pocit, že tak funguje celý svět.... no a takovým svěřovat své peníze ?? Děkuji nechci a nebudu.
Investujte do sebe, to se vyplatí! A investujte hodně, protože krize dřív nebo později dojde i sem. Lidé budou ještě rádi, že si moho nakopat brambory na svém vlastním políčku :-)

+3
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

20. 6. 2011 11:33, ppetr1

Ale žádná krize v ulicích nebude. - vlastne v Recku,Spanelsku a Portugalsku se vubec ale vubec nic nedeje :-)

Zobrazit celé vlákno

-2
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 15 komentářů)

23. 7. 2011 13:44 | paul lon

Svetova krize se blizi vyvrcholi pred vanoci. Zdravim Honzu Tlacbabu a zvu ho na zapas Bayernu München.
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

24. 6. 2011 16:43

20 let od převratu vedou tuto společnost "ekonomové", kteří v životě nic hmatatelného nevytvořili,jejich ekonomické ekvilibrilistiky jsou srovnatelné s cvičenými opicemi.Začnou ječet,až když mají hlad.Ekonomické prognostiky( našich ekonomických opic) nemají nic společného s řízením hospodářských celků k uspokojení všech společensko-ekonomických potřeb každého jednotlivce.Tato lůza je schopná analyzovat jenom zvýšování cen jednotlivých komodit, vycházejíc z amerických burzovních makléřů.Jeden příklad.Jestliže Američané potřebují expedovat zbraňové systémy, z kterých mají největší získy, musejí někde začít válku. Jejich zpravcodajské služby lživě vymyslí nebezpečí pro USA v krajině, kde se nachází, dejme tomu černé zlato.Důvod:porušování lidských práv. Nějaký AMI alkoholik pošle bombardéry, aby " narovnaly lidská práva" Ty se narovnají vražděním civilních osob.Následné se přinutí RADA OSN, aby schválila vraždění a ničení přírody někde furrgo-ungě.Následně "ekonomové" zvýší ceny ropy o 20% a na světě je nová ekonomická krize. Kdo na tom vyděla : SVĚTOVÉ BANKY.Naši papoušci začnou ječet.Valí se na nás NOVÁ HOSP. KRIZE.Musíme utahat opásky a posílat žoldáky do dalekých krajin za rajský život, dejme tomu Mojžíše. Ve skratce lze vyložit mafiánkou ekonomiku a činnost ekonomů v ČR.
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

24. 6. 2011 11:21 | Jirka

Podle mne krize Česko naštěstí skoro minula. No a jestli přijde další světová krize, tak o tom nepochybuju. Přesně jak tu někdo píše, není se čemu divit. Když se koukne člověk na to, jak fungují veškeré vztahy (obchodní i osobní), jak vzrůstá všelijaká zášť a jak se ze světa stává jedno velké tržiště, kde jednotlivci padají na kolena díky gigantům, tak se není co divit. Támhle krize ... támhle krize ... támhle taky ... a to se nakonec odrazí i u nás. Každý stále řeší něčí krize, ale začít s nepokroucenou morálkou by měla začít většina lidí na světě u sebe. Já jsem třeba tedy dokonalý .... ale myslím ostatní ! :-) A kam investovat? Osobně nebudu nikdy investovat do někam, kde to mohou ovlivňovat cizí lidé a kde záleží na cizích schopnostech. Nejspíš bych o všechno přišel. Známe to ze zkušenosti asi všichni. Nejlepší investice jsou investice do svých dětí. Rozhodně se o Vás postarají nejspíš lépe než stát. Takže jestli někam investovat, tak doporučuji do sebe a své rodiny! Má nejlepší investice od r. 1995 do současnosti byla jistě nedávno do výdělků a komunikace (video-emaily.cz) . Člověk se stará sám o sebe, svou rodinu, možná svou firmu nebo i kamarády. V každém případě je to ale investice do sebe a to je rozhodně lepší než investovat bůhví kam a pak často litovat. Znal jsem jednu (bohužel) a ta měla dost drsné motto: Mně jde o mě! ..... Ostatní to sice neříkaj, ale mám pocit, že tak funguje celý svět.... no a takovým svěřovat své peníze ?? Děkuji nechci a nebudu. Investujte do sebe, to se vyplatí! A investujte hodně, protože krize dřív nebo později dojde i sem. Lidé budou ještě rádi, že si moho nakopat brambory na svém vlastním políčku :-)
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

24. 6. 2011 10:14 | Dana

Všemu by prospělo delší sociálně stabilnější období.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

23. 6. 2011 11:56 | Sedlák JARDA

Milý Eďo, ty jsi taky sedlák? Že umíš sázet brambory a dojit kozy? Dávno před tím než jsi začal "trejdovat" bondy a futures na indexy, tak možna i tvoji předkové se občas zajišťovali opcemi na úrodu(organizovaná Burza byla v Praze někdy od roku 1871). Ale tobě jako osobě znalé trhu to nemusím vysvětlovat. Jak vydim raději se už nebudu dale vyjadřovat, abych se jako sedlák někoho dalšího nedotklnul. Nevěděl jsem, že je zde prostor jen pro odborníky.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

23. 6. 2011 9:06 | kracios

Chudák, hladem rozzuřený sedlák, který opustí za iluzi zbohatnutí své zaplevelené políčko a smradlavý chlíveček.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

23. 6. 2011 8:41 | eďa

Krom toho dojičů státních i soukromých kont je už hafo. Neuživí se.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

23. 6. 2011 8:36 | eďa

Sedláku Jardo, sedláci nemůžou spekulovat s indexama a bodama. Prto zítřek, ten je důležitý je, abychom vás - sedláky nakonec nemuseli učit sázet brambory a podojit kozu.
-2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

22. 6. 2011 19:20 | Sedlák JARDA

SELSKA ANALÝZA. Tak jsem se dočetl, co všechno nam kluci analyticky a experti předpovídají za katastrofické scénáře.(škoda že se občas netrefí) Pak jsme se hluboce zamyslel nad svejma par kouskama "štoků" za pár tisícovek, zda se jich rychle raději nezbavit.Pak se nadechl, vypil dvanáctku(třetí) a zapnul svůj vesnickej selskej rozum a začal analyzovat, po cca 3 minutách jsme došel k zavěru: DJI udělal za dva roky víc jak 5tis. bodů nahoru a ma teda narok na korekci klidne 1500 bodu. A to bez ohledu,jestli skopčáci zahořej par miliard v Řecku, pro ně to nebude tak horký, hold se trochu vyčistěj sejfy ve švícar. Čina bude ještě pár let vyrábět za pakatel, amíci začnou zase něco vyábět a dolar bude za 15. Uff to jsem se zapotil, ale pozor moje megamakroekonimickopsychlogick ofundamentalnetechnickáanalýza občas nevyjde...
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

21. 6. 2011 11:02 | expet na krize

Poslední VHK končila druhou světovou válkou, rokem 1945. Začala v říjnu 1929, tedy trvala necelých 16 let. Pokud pro některé oponenty odečtu válku, jsem stále na 12 letech. Ovšem tenkrát nebyl ani zdaleka tak vysoký celkový dluh ani nebylo tolik nekrytých bankovek, resp. krytých dluhem jako dnes. Jsme v první polovině krize, přestože je bržděná fin. deriváty a vysokými dávkami morfia - oběživa se sanací bankrotářů. Pokud navíc vezmu v potaz např. úrok z celkového dluhu, pro lepší počty cca 5%p.a., tak za 20 až 40 let se nic moc neděje, ale co za 60 - 80 let, když pamětníci VHK už nejsou mezi námi, aby nás osvítili? Jednoduše řečeno, máme co dělat s vleklou globální hospodářskou a finanční megakrizia vyléčit ji lze jen jediným lékem - globálním bankrotem finančního systému, který když byl zakládán a vystavěn v modrých lóžích - dílnách, tak právě s tímto úmyslem - cílem.
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

20. 6. 2011 11:33 | ppetr1

Ale žádná krize v ulicích nebude. - vlastne v Recku,Spanelsku a Portugalsku se vubec ale vubec nic nedeje :-)
-2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

20. 6. 2011 11:01 | Osama

Může být krize na kontech bank zas asi za 75 let. Ale žádná krize v ulicích nebude. Dnes je nutno koupit za všechny prachy akcie a bude moc vyděláno s akciemi letos a příští rok. Není vhodné publikovat slova známých amerických lhářů a kabaretistů, ale studovat a kupovat akcie a mluvit z vlastí hlavy jen.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

20. 6. 2011 9:08 | Mila

Pro každého finančního analytika je důležité publikovat hodně analýz. Čím více, tím je větší pravděpodobnost, že nějaká analýza vyjde. Celkem by mne zajímalo, kolik analytiků se živí investováním na základě svých vlastních analýz.
Mnohem zajímavější jsou myšlenky opravdových obchodníků, kteří úspěšně obchodují na svůj účet. Můj oblíbený Larry Levin říká: "Follow the trend, not so-called experts".
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

20. 6. 2011 8:31 | ppetr1

kdyz se pred par lety srovnavalo kdo je uspesnejsi v investovani jestli opice nebo analytici,tak po rocnim zhodnoceni to kupodivu vyhrala opice :-) berte to jako fakt a analytiky berte se znacnou rezervou. zadna finacni krize jeste nebyla,ta prava nas teprve ceka.
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

20. 6. 2011 6:55 | j. fišer

mám takové loupání v kříži a to většinou něco znamená turbulence na akciových trzích, pád pilířů Wall Streetu, pády fondů a bank, ... lidi si začínají uvědomovat, že analýzy a prognózy bankovních a burzovních analytiků prezentují velice specifický pohled na skutečnost, dosti daleko od skutečnosti je zatížen zájmem o zisky, nikoli o stav ekonomiky finance se nám poněkud odtrhly od reality a žijí si svým vlastním životem zdá se, že přichází éra doopravdických ekonomů a manažerů, spojených s životem podniků a závislých na jejich prosperitě má to mnoho dalších souvisejících problémů, ale dokud finance nebudou ukazovat skutečný stav ekonomiky, do té doby bude trvat stav nejistoty, ze kterého budou žít akcionáři (ono potom moc nezáleží na tom, zda jsou anonymní)
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Spočítejte si

Finanční rezerva

měsíců
%
měsíců

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Jaromír Soukup

mediální magnát, Médea

František Štěpánek

podnikatel, Sokolovská uhelná

Jaromír Soukup
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů
×
František Štěpánek
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services