Přihlášení

Jméno

Heslo

Nevím heslo

Nemáte regstraci? Zaregistrujte se zde!

Partner webu

Za práci v Německu německý důchod. V Česku s ním budete páni!

Za práci v Německu německý důchod. V Česku s ním budete páni!
K zemím Evropské unie, v nichž mohou Češi bez omezení pracovat, začátkem května konečně přibylo i Německo a Rakousko. Co znamená práce v Evropě pro váš důchod a co je třeba udělat, abyste za práci v cizině penzi dostali?
František Mašek, rubrika: Jak na to, 31.05.2011, 8 komentářů
Tisknout

31.05.2011 05:16, Pepoš

Mám český důchod, mám se jako pán. Neutrácím zbytečně za blbosti, stejně jako německý důchodce. Jezdím dvakrát a vícekrát na dovolenou do ciziny. Neřeru tolik, stejně jako ti němečtí důchodci, nekouřím, nepiju, nezávidím sousedovi lepší auto. Jak jednoduché. Tak si to užívejte budoucí páni.....

31.05.2011 08:04, kozina

Vážený Pepoši,
ten důchod, který máte ale není vaší zásluhou, jen jste měl štěstí, že jste šel do penze v jinou dobu, než půjdou ostatní...A ikdyby budoucí důchodci desetkrát dělali v penzi to co vy, stejně jim státní penze nebude. Buďte rád, že jste si na ten důchod nemusel také tvrdě naspořit, jako ti němečtí důchodci, kteří tolik "žerou" a zřejmě vám leží v žaludku...

31.05.2011 08:49, Jméno

Premyslim nad tim co tu je psano a rikam si, k cemu je vlastne socialni pojisteni?

Kdyz prijdu o praci a zustanu v tom regionu kde jsem, tak jinou nesezenu a stat mi za 6 mesicu bude davat 2tis Kc, coz mi pak nebude stacit ani na MHD na pracak.

Do duchodu mam jit dle reformy v 69 letech, k cemu mi to je? To si neuziju uz ani vnoucata, na cestovani uz nebudu mit ani chut (pokud budu fit). A kdyz to vezmu kolem a kolem, statu dam vic penez, nez kolik bych od nej mohl nekdy videt (kdyz vlastne duchody tehda jeste budou). JE lepsi to ted neplatit a za 10 let investovat.

31.05.2011 08:59, pf

Autor pise ze se clovek musi odhlasit z ceske socialky pred odjezdem. Kdyz jsem odjizdel ja na rok pracovat do ciziny, tak jsem se sel odhlasit na socialku, ale tam mi rekli, ze se odhlasovat nemusim, ze socialni pojisteni je nepovinne, cili ze se nemusim ani odhlasovat. Tak nevim co je spravne

31.05.2011 09:05, chk

podpora je tezko 2.000 kdyz je minimalni mzda takova jaka je. to zaprve. a za druhe, pokud mas mesicni hrubej prijem do nejakych 14.000czk, tak z nej zrejme neplatis zadnou dan z prijmu. a socialni pojisteni neni zadny pojisteni, je to normalni dan. stejne tak jako zdravotni.

silnice, po kterych jezdis, lekarsky pristroje, na kterych jsi vysetrovan placenymi lekari, policie, ktera ti pomaha a chrani, a pak treba ty statisice statnich zamestnancu, ktery se staraj napriklad o tvoji agendu v systemu, to vse ti plati nekdo jinej, protoze z tvych prijmu a tim padem i utrat ve forme DPH to proste nezaplatis. takze pravda je takova, ze ne ty, ale ostatni doplacej na tebe. kdybys videl napriklad moje dane, moji socialni dan a moji dan z prijmu, zrejme bys byl velmi prekvapen kolik uredniku platim nejen sobe, ale prave treba i tobe. to je tak vzdy, ze nejvic kricej ty, co do systemu nejmin davaj:)

Zobrazit komentovanou zprávu (Jméno 31.05.2011 08:49)

31.05.2011 20:59

PRO CO TEDY ŽIJEŠ

Zobrazit komentovanou zprávu (Pepoš 31.05.2011 05:16)

23.09.2011 14:54, KOSTREJKA

Potřebovala bych vědět jak dlouho musím pracovat legálně v německu abych měla nárok ná důchod z německa
děkuji za seriozní odpověď

13.03.2012 16:08, Dan

Zde je odkaz na menší při výdělek pouhým čtením emailů není to vážně nic složitého a dá se na tom vydělat http://www.ermail.cz/link/Telj...

Přidat nový příspěvek

„Diskuse na webu www.penize.cz se vždy věnují pouze tématu, k němuž se vztahují. Rozhodně nesuplují funkci Poradny. Máte-li proto jakýkoliv dotaz, obraťte se prosím přímo na naše odborníky, kteří vám rádi pomohou. Na dotazy vložené do Poradny standardně odpovídáme do čtyř pracovních dnů, obvykle se ale dočkáte reakce mnohem dříve. Pokud dotaz vložíte do diskuse, s velkou pravděpodobností na něj nikdo nezareaguje. Děkujeme za pochopení.“

Captcha

Přihlásit odběr komentářů

Odebírat příspěvky mohou pouze zaregistrovaní a přihlášení uživatelé!

Přihlásit se

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Miroslav Ševčík
ekonom

Libuše Šmuclerová
manažerka

Miroslav Ševčík
ÚSPĚŠNOST
49,89 %

z 1 389 duelů
Libuše Šmuclerová
ÚSPĚŠNOST
54,22 %

z 1 481 duelů

Spočítejte si

Životní minimum

Počet členů rodiny

Ještě doporučujeme:

Další kalkulačky

Poradna

Tým odborných poradců je tu pro vás a vaše dotazy.

Mám dotaz
Vstoupit do poradny

Naposledy navštívené

Články

Produkty a instituce

Osoby v obchodním rejstříku

Subjekty v obchodním rejstříku

Klíčová slova

veřejné zakázky, dovolená, euro, Německo, daně, valuty, inflace, Řecko, kurzy měn, důchodové pojištění
O webu Peníze.cz | Redakční tým | Inzerce | Pravidla a obchodní podmínky | Kontakt

Mapa stránek | RSS | Mobilní verze | Doplňky pro vaše stránky

Všechny materiály © 2000 - 2012 Peníze.CZ a dodavatelé. Všechna práva vyhrazena.

ISSN 1213-2217. Doslovné ani částečné přebírání materiálů není povoleno bez uvedení zdroje a předchozího písemného svolení.
Peníze.CZ vydává společnost Partners media, s.r.o.
Člen SPIR - Sdružení pro internetovou reklamu. Člen SVIT - Sdružení vydavatelů internetových titulů při UVDT.

Partneři: E15 | SEO
Výjimečně spolehlivé kuchyňské spotřebiče.