Ertrag und Sicherheit: výnos a solidní nejistota

Aleš Tůma | rubrika: Komentář | 23. 5. 2011 | 221 komentářů
Prodejní argumenty poradců společnosti Ertrag & Sicherheit (v překladu výnos a jistota) jsou... opravdu neotřelé. Méně eufemisticky: klientovi nepokrytě lžou.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

25. 12. 2012 22:27, Ondřej Hašek

Autor článku se dotýká problematiky ceny investičních produktů (fondů Franklin Templeton) a tvrdí, že fondy distribuované ES jsou dražší než od Conseq a Atlantik (Partners jsou distributoři Conseq a Atlantik). K tomuto závěru došel porovnáním vstupních poplatků (distributorovi) a ážií (jsou to vstupní poplatky fondu).

Poplatková struktura u Conseq a Atlantik je mnohem složitější, nejenže tam máme vstupní poplatky, ale také poplatky za správu a další poplatky. Je tomu tak proto, že se nejedná jako u ES o přímou investici, ale o polopřímou. Klient posílá peníze společnosti Conseq, nebo Atlantik, a ty to přeposílají na sběrný účet u investiční společnosti. Průběžně si odečítají poplatky z peněz, které vybrali od klientů, ale i z naspořených prostředků. Mohou tak činit, protože majiteli těchto sběrných účtů jsou ony.

Problematika ážia je mnohem složitější. Ážio je vstupní poplatek fondu, který platí každý investor přímo fondu. Nejedná se o poplatek distributorovi. Na druhou stranu je pravda, že ážio fondů zprostředovaných ES je vyšší. Je tomu tak proto, že ES na základě exkluzivní spolupráce s Franklin Templeton se také podílí na řízení investice (poradenstvím a administrativou) a za to jí náleží odměna. Proto část ážia vyplácí společnosti ES.

Takže u ES je to tak, že klient zaplatí vstupní poplatek (poplatek za otevření depozita a poradenství) předem a dál, protože je to přímá investice, kromě poplatků fondu nic neplatí. Mezi poplatky fondu řadíme zmíněné ážio a TER, jehož součástí je i manažerský poplatek.

Aby to nebylo jednoduché, každý fond je rozdělen do podfondů. Poznáme je podle koncovky. ES zprostředkovává podfondy určené pro fyzické osoby (koncovka A acc), které mají lepší podmínky (zhodnocení). Conseq i Atlantik musí využívat podfondy pro korporace, které nemají toto zvýhodnění.

Porovnáme-li celkovou nákladovost investice, vychází nám i přes vyšší vstupní poplatek ES výrazně levnější než zmíněná konkurence (tento rozdíl se v čase prohlubuje).

Cena za službu ale není pro klienta hlavní kritérium, nejdůležitější je výnos, který klient může dosáhnout. A to hlavně záleží na kvalitě poradenství a šíři doprovodných služeb (možností) té které zprostředkovatelské firmy.

+5804
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

24. 10. 2013 14:27, Petr Kovář

Dobrý den,
všem potencionálním zájemcům o investování u ES, tedy potažmo JUNG a tedy potažmo Franklin Templeton to DŮRAZNĚ nedoporučuji. Moje osobní zkušenost je strašná.V červenci jsem zaslal celkem nemalou investiční částku, uhradil nemalou částku na poplatcích nenažraných zprostředkovatelů a dnes na pokraji listopadu i přes všemožné urgence nemám přístup ke svým penězům, nevím, co se s penězi děje a slyším jen samé výmluvy a nezájem. Tak takhle se chová ES, JUNF a FT vážení- zaplať a dál už neotravuj! Ruce od těchto společností pryč.

-280
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 221 komentářů)

30. 8. 2016 19:48 | Martin V.

Tak pánové....
co k tomu dodáte?????? ES a INSOLVENCE

http://www.fondsprofessionell.at/news/vertrieb/headline/ertrag-sicherheit-ist-insolvent-126621/
S pozdravem
Icm Martin V. Icm.martinv@gmail.com
+20
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

20. 11. 2015 2:00 | Jan S.

Drahý pane V., produkty od ICM nejsou prodávány jakožto nástroj ke "zbohatnutí snadno a rychle", ale pouze jakožto dynamičtější a více rizikový doplňkový produkt. Investovat do něj svůj kapitál bylo čistě Vaše rozhodnutí a pokud vím, tak v každé smlouvě, která se jakéhokoliv investování týče (nejen u ES), podepisujete riziko ztráty celkové investice. Je jen čistě Vaše věc, že jste do produktu svoje prostředky vložil a už vůbec nechápu Vaši drzost osočovat ES z toho, že propadly akciové koše. Druhou věcí je, že každý investor je seznámen s tím, že produkty ES jsou dlouhodobou záležitostí, takže je možné, že po dvou letech jste se ocitl v mírné ztrátě. Časový horizont investice se doporučuje minimálně na 10 let. Pro příště bych Vám doporučil raději při schůzkách lépe poslouchat.
-10
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

15. 5. 2015 10:00

Kravina. A důkazy sem.
+6
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

9. 3. 2015 23:38 | maetan

POZOR!!! Pan Martin V. není nikdo jiný než mistr Tůma, alias autor tohoto štvavého článku!!! Jakkoli to vypadá důvěryhodně, máme důkazy o tendenčním řízení těchto diskuzí!!!!
-8
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

5. 2. 2015 9:30 | Martin V.

obrý den,
jmenuji se Martin V. a byl jsem několik let klientem společnosti ES. Za tuto dobu jsem díky nekvalitnímu (přesněji řečeno žádnému) poradenství přišel o dost peněz. Vše vyvrcholilo "VIP produktem" od společnosti ICM. Na diskuzi o tomto produktu uvádím veškerou svou historii:
http://www.penize.cz/diskuze/292113-portfolio-strukturovanych-produktu-od-icm-dalsi-z-pohadek-o-snadnem-vydelku
Díky zatajování rizik, neprofesionálnímu poradenství a dalším pochybení ze strany ES i ICM jsem vstoupil do produktu, kde jsem za dobu více jak dvou let dosáhl reálné ztráty cca 20.000,- EUR. Již nyní se mi ozvali další klienti, kteří jsou na tom podobně a to za mnohem kratší období (cca jeden rok a propad 2-3 košů).
Snažil jsem se věc komunikovat s odpovědnými osobami v ES a ICM, ale bohužel jsem se dočkal pouze zesměšňování a odmítání jakékoli diskuze. Proto jsem se rozhodl, že podniknu další kroky vůči těmto společnostem a to prostřednictvím stížnosti na ČNB, návrhu na zahájení řízení u finančního arbitra a další možné právní kroky.
V poslední době se mi ozvalo již několik klientů s podobným osudem a chutí řešit danou situaci. V případě, že kdokoli další má podobné zkušenosti, může mě kontaktovat na níže uvedeném emailu.
Děkuji všem za podporu, kterou mi poskytujete..
S pozdravem
Icm Martin V. icm.martinv@gmail.com
+13
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

29. 12. 2014 0:17 | Rumbi

Nehovoříte příliš souvisle – ale pokud jste vypovídala pojistku po čtyřech měsících, jste skutečně asi... hloupá. A srozumitelnost toho vašeho výplodu tomu jaksi odpovídá.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

27. 10. 2014 19:24 | kateřina

Dobrý den, já investovala s firmou Partners, jednak jsem chtěla zabezpečení - určitou rentu v budoucnu, bylo mi nabídnuto spoření 1 000,- měsíčně za cenu 7000,- s tím že to můžu splácet, tak velmi výhodné.. (s každou další tisícikorunou poplatek roste) no podílový fond v průměru nevyplácel to co bylo slibováno, takže z původních 100 000 byla roční renta 5600,- což ani nepokrylo vstupní poplatek z pravidelné úložky.. Ale hlavně jsem chtěla pojistku rizik, přičemž jsem svoje požadavky jasně definovala a odmítla ČPP se kterou mám velmi špatné osobní zkušenosti (bohužel ke své blbosti nechala přemluvit, moje chyba) - po 4 měsících jsem smlouvu vypověděla, a ten člověk z Parners mi měsíc nevybíravým způsobem volal (to že musel vrátit provizi, mi řekla až jeho známá, a že ta provize nebyla malá, protože pojistka byla na dost vysokou částku, je jasné)Takže si myslím že všechny tyto společnosti jsou si rovny. a Ještě jedna zkušenost se společností Parners, zažila jsem jejich nalejvárnu jako host hotelu v Krkonoších, co se dělo v noci v hotelu, kde manažeři a finanční poradci, přes den kravaťáci, dělali bordel, stěhovali dřevo od krbů před dveře pokojů hostů, přímo do cesty, řvali do 6 do rána. No prostě relax víkend jak vyšitý.. Nikdy více, ani hotel ani Parners.. To je prosím moje osobní zkušenost.. A takto to vidím já. Myslím, že každý máme svoje zkušenosti a názory..
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

3. 6. 2014 19:16 | autor článku

No, když vás baví tapetovat diskuze i pod 3 roky starým článkem, tak mě taky :) 90 % "pozitivních ohlasů" jsou vesměs trollové, kteří sem pořád dokola tapetují ty samé lži, které byly v článcích i diskuzi mnohokrát vyvráceny. Viz také novější článek http://www.penize.cz/financni-poradenstvi/276741-ertrag-und-sicherheit-vynos-a-solidni-nejistota-podruhe
A napadat někoho za neobjektivitu odkazem na komerční sdělení, které není redakčním článkem idnesu, to se vám fakt povedlo :)
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

2. 6. 2014 0:11 | Michal Vejpustek

Navíc ještě k tomu je sponzorem této stránky Partners.. =D k tomu už opravdu není co dodat.
+12
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

2. 6. 2014 0:08 | Michal Vejpustek

Tento článek stejně jako všechny podobného tipu kolujicích po internetu jsou výmyslem Finančních poradců. Dělají to z toho důvodu, že díky firmě Ertrag und Sicherheit se spousta Fin. poradců dostává do slušných dluhů, protože každý rozumný člověk který si vyslechne jak produkt Evolution fond funguje (nový produkt od Ertrag und Sicherheit jež vyšel 1.1.2014) tak jednoduše zruší veškeré spořící účty (investiční životní pojištění, stavební spoření,... atd) díky čemuž chodí Fin poradcům storna to znamená že musí vrátit provize, které za založení těchto účtů klientům získali a samozřejmě většina z nich už ty peníze nemá a mají díky ní dluhy. Takže tohle je jediný důvod proč se o firmě Ertrag und Sicherheit na internetu vyskytují negativní články. Zajímavé je to, že 90% komentářů jsou pozitivní pro firmu Ertrag und Sicherheit zajímavé... =)
http://sdeleni.idnes.cz/investicni-konference-e-s-investments-byci-se-dali-opet-do-pohybu-py5-/eko-sdeleni.aspx?c=A140519_172740_eko-sdeleni_ahr
+28
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

24. 1. 2014 17:55 | školníkova pomsta

No jasně, neumí ani číst, ale napsal to trefně :))
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

24. 1. 2014 11:52 | S. B.

Conseq sice nemá vlastní poradce, ale bylo to trefné, protože beztak všechny Partners, Consultingy a OVBéčka prodávají hlavně Conseq. Někdo občas i nějaký Titanic (Atlantik). A není se co divit, Céčko má zlatou korunu Vertical Investu a EuS má pana WATTa. Co je lepší asi netřeba dále rozvádět...
+6
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

24. 1. 2014 11:26 | školníkova pomsta

Ale no tak, příteli. Jestli jsou u Ertragu všichni tak dobří čtenáři jako vy, tak to potěš koště. A mimochodem, pane znalče, Conseq nemá vlastní finanční poradce. Je vidět, že máte značný rozhled a slušnou znalost trhu.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

23. 1. 2014 18:23 | Tomáš

Autor článku je nejspíš sám finančním poradcem u společnosti typu Conseq a navíc neumím počítat, protože každý, kdo ovládá alepsoň základní rovnice a přímou úměru, by si dokázal spočítat, že u ES bude výnos o dost vyšší než u konkurence - i přes vyšší poplatky! A to, že u Consequ by klient v případě krachu o své prostředky došel, to je pravda, protože klient má svoje peníze u společnosti Conseq a ta je vlastníkem cenných papírů, které za peníze od klientů nakupuje. Naproti tomu u ES je vlastníkem cenných papírů sám klient! Stručné shrnutí článku uvedeného výše - nechutný lobbying ...
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

18. 12. 2013 2:46 | voda živá

Tak když slovensky... http://cmorej.blog.sme.sk/c/313218/Zastupcovia-Ertrag-Sicherheit-zavadzaju-a-klamu-klientov.html
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

18. 12. 2013 1:01 | evian

Je zaujimave, ze vsetky tieto stvave clanky plne lzi a vytiahnutych slovicok z kontextu o spol ES pisu vylucne maklerske spolocnosti posobiace na ceskom ci slovenskom trhu. Je evidentne, ze ES svojim vstupom na CZ a SK trh u nich vyvolalo panicky strach z konkurenta, ktoremu nesiahaju ani po clenky. Vacsina z nich je iba klasickou dostribucnou sietou bankovych ci poistnych produktov, z ktorych najvacsi objem tvoria prehnite zivotne poistky, ktore uz v rakusku a zvysku vyspeleho sveta povazuju za prezity produkt nevhodny na setrenie do dochodku. Vdaka ES sa klienti podielaju na investicne najatraktivnejsich regionoch sveta adekvatnym najblizsiemu obdobiu-horizont najblizsich cca 15-20r.. Zo vsetkeho najviac je zaujimavy fakt, ze odkedy jestvuje ES, okrem vyryvacnych clankov ostatnych maklerskych spol.,sa na celom internete nenajde jedina negativna reakcia klienta, ktory realne vyuziva ich produkty, akym nemozno chapat cloveka, co absolvoval jedno stretnutie s konkretnym poradcom a nahodou mu nebol sympaticky jeho vyklad a nedoslo k ziadnej zmluve. Ako je to mozne??? Kto vas za tieto clanky plati, nebodaj banky, ci poistovne, ktorym rocne a pravom ubudaju kvanta klientov?
+129
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

8. 12. 2013 8:56 | Stas

Pane Hašku, vyřiď Janu Kurhajcovi, že jsi se z poradenství nic nenaučil , naučil jste se pouze žvanění MLM . V ČR prodává fondy Franklin Templeton kde kdo!! Takže žádná exlusivita NEEXISTUJE! Nepoužívej tobě neznámá cizí slova jako je A acc, když netušíš co to je! Vypadáš velmi směšně! Existuje osm Tříd Podílů vztahujících se k určitému Fondu Společnosti: Třída A, Třída AX, Třída B, Třída C, Třída I, Třída N, Třída X a Třída Z, Rozdíl mezi různými Třídami se týká struktury prodejních poplatků a/nebo pravidel pro výplatu dividend používaných pro jednotlivé třídy, t.j.„Dividendová politika“ a „Poplatky za správu investic a struktura prodejních poplatků“. A acc znamena Agio + akumulace výnosů a nikde není psáno pro koho to je!! TER je nákladovost fondu jeho správy, kam patří i manažerský poplatek, ten se dělí mezi manažery fondy a jednotlivé distributory, ovce jako ty nedostanou NIC! ŽÁDNÝ DROBNÝ INVESTOR NEINVESTUJE NAPŘÍMO resp. nekvalifikovaný investor!! Všichni potřebuji distributora, poolpartnera fondu. Jen ti největší a kvalifikovaní investoři se můžou domluvit s fondmanažerem a koupí jeho portfolio napřímo. Všichni ostatní používají služeb ruzných distributoru od bank až po EuS, poplatková struktura je důležitou součásti ceny a rozhodování, ale to je už jen na zákazníkovi co mu vyhovuje. A kecy o poradenství v systemu MLM bych používal jen velmi opatrně protože jsi jen prodejce a snažíš se získat s jednorázového Agia co nejvíc v rámci struktury odměnovani....tak co chceš radit? Fondy FT nalevo, napravo nebo uprostřed?? Pokud nemáš rozdílnou alternativu, pokud nemůžeš nabídnout cokoliv s kapitálových trhů a pokud nejsi závislý na výnosu investice, podut budeš jen prodejcem!!Závěrem lze konstatovat, že EuS je jedním z mnoha MLM prodejců fondu, kteří něco nabízejí za nějakou cenu a je jen na investorovi jestli to koupí nebo ne, všechno okolo toho jsou jen žvásty jak prodat svou předraženou službu prodeje!!
-258
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

21. 11. 2013 16:51 | Petr Zapletal

Dobrý den všem diskutujícím či čtenářům, myslím, že všechny debatující strany uznávají analýzu TANK jako relativně nezávislý "měřič", tedy jsem si v jejich srovnáních našel zhodnocení "nákladovosti" investice do stejného fondu (Franklin Templeton – TEMPLETON GROWTH (EUR)), a to přes Conseq a přes Jung/Ertrag (prosím, neslovíčkařme o názvu společnosti).
Prosím tedy debatující, pakliže mají ještě síly, aby se podívali na: - http://finfolisty.cz/infolist-358-47-23-podilove-fondy-jung-dms-cie-franklin-templeton-templeton-growth-eur/
- http://finfolisty.cz/infolist-187-47-23-classic-invest-akciovy-franklin-templeton-templeton-growth-eur/
Jak je to tedy s těmi poplatky? Kdo mluví pravdu? Jung/Ertrag? Conseq? TANK? Nikdo? :-)
+14
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

14. 11. 2013 12:03 | Josef

Pane! Jste lhář a zcela určitě prodejce ES! Neboť přesně tyhle bulíky vešíte na nos klientům.
-2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

5. 11. 2013 11:57 | Martin

Drahy pane. To uz je len problem Vasho obchodneho partnera a jeho neochoty a postoja k Vam. Ano, ja zacinam spolupracovat s ES, su tam aj ludia, ktori Vas vedia premotivovat az tak, ze "tam nieco smrdi", ale poznam tam cloveka, ktory to robi uz cez dva roky a este nemal ziadnu staznost, ani od jedneho klienta, co by sa tykalo nejakych poplatkov alebo ochoty.
+9
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

Stránka 1/12

Předchozí

1

Spočítejte si

l / 100km
l / 100km
Kč / l
Kč / l
km

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Ondřej Fryc

podnikatel a investor, zakladatel Mall.cz

Jaroslav Pajonk

podnikatel, Centr Group

Ondřej Fryc
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 1 duelů
×
Jaroslav Pajonk
ÚSPĚŠNOST
100,00 %

z 1 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services