Kdy je lepší koupit auto na benzín a kdy na naftu
Ještě doporučujeme:
Přihlásit odběr komentářů
Odebírat příspěvky mohou pouze zaregistrovaní a přihlášení uživatelé!
Všechny materiály © 2000 - 2012 Peníze.CZ a dodavatelé. Všechna práva vyhrazena.
ISSN 1213-2217. Doslovné ani částečné přebírání materiálů není povoleno bez uvedení zdroje a předchozího písemného svolení.
Peníze.CZ vydává společnost Partners media, s.r.o.
Člen SPIR - Sdružení pro internetovou reklamu. Člen SVIT - Sdružení vydavatelů internetových titulů při UVDT.
24.05.2011 20:25, Zdeněk
Hodnocení: +2
21.08.2011 12:58, černé ovce
Jmenuji se Kristýna Dobešová a jsem redaktorka pořadu ČT Černé Ovce...
Připravuji reportáž o tom, jakým způsobem se dají vypovědět či ukončit smlouvy u 02, T-mobile nebo Vodafonu v případě úmrtí klienta..
Pokud máte nějaké zkušennosti, budu moc ráda, když mi napíšete...
Kr. Dobešová
Hodnocení: 0
21.08.2011 12:59, černé ovce
21.08.2011 13:00, černé ovce
28.08.2011 21:01, Richard Kadlec
Skutecne, prijde uspesny mlady muz a zacne premlouvat starou osobu o vyhodach Talk-Talk 100taktung internetove pripojove rychlosti atd.atd.Takovym vecem bohuzel ma matka vubec nerozumi,a veri ze uspesny mlady muz mluvi pravdu.
Po kontaktu s L-T vam radi odpovi vsechny vase dotazy.Smlouva je platna ,moznost dat vypoved je take dana,a smlouvu delaji externi zamestnanci o kterych z ochrany dat nemohou dati zadne info.
Na Policii vam sdeli ze oni bohuzel nemohou nic moc delat,protoze smlouva je perfeckt tak jak to byva,ale moznost by byla ve spolecnem podani trestniho oznameni primo u soudu.Jde to rychleji.
Rad bych se touto cestou s nekym spojil,ketry je stejneho nazoru,ze takovy podnikatele nejsou vitani.
Rad bych se s takovym externim zamestnancem sektal az budu u me matky na navsteve.
Kadlec Richard
05.09.2011 12:10, skalovaPor
předpokládám, že celá situace proběhla tak, že dealer oslovil Vaši matku doma (matka si ho nepozvala), učinil nabídku, vlastně přemluvil Vaši matku k tomu, aby smlouvu podepsala a možná použil trošku lež typu, že je od jejího stávajícího operátora atd.
V takovýchto případech je vždy možnost odstoupit od dané smlouvy do 14 dnů od jejího uzavření (pokud o tomto právu není spotřebitel informován, tak do 1 roku od uzavření smlouvy - ale smluv s Live Telecomem jsem viděl spoustu a vím, že tam tuto informaci mají). Pokud spotřebitel tohoto práva nevyužije a lhůta uplyne, smlouva je oboustranně platná a vymahatelná a nezbývá, než plnit. Odstoupení od smlouvy po uplynutí této lhůty je většinou možné pouze za situace, že doplatí celé ony 2 roky.
Pokud byla Vaše matka při uzavírání smlouvy záměrně uvedena v omyl, byl na ní spáchán podvod (což je ovšem velmi těžké dokázat, neboť většinou se smlouva uzavírá beze svědků a každý kdo něco podepisuje by si dokument, který podepisuje, měl přečíst), je možné podat trestní oznámení.
S pozdravem
Ondřej Daněk, právní poradce Spotřebitel net
Zobrazit komentovanou zprávuSkrýt komentovanou zprávu (Richard Kadlec 28.08.2011 21:01)
12.12.2011 17:48, Ludmila
poslední 2 měsíce. Až dosud jsem jako zákazník ,podnikatel, od firmy
nepotřebovala žádné zvláštní služby, využívala jsem mobil a pevnou
linku. Problémy nastaly v říjnu t.r., kdy jsem po 2 letech volání z
pevné linky přes volny.cz chtěla opět telefonovat přes 02. Nejprve
jsem využila internetové stránky, přes které jsem službu hodlala
aktivovat. Vzhledem k tomu, že se mi to nezdařilo, volala jsem
1.11.2011 na zákaznickou linku, kde mi operátor slíbil zaslat
e-mailem formulář žádosti, ale ani za 2 dny jsem nic nedostala. Po 3
opětovných telefonátech v rozmezí 2 týdnů mi bylo oznámeno, že
formulář odeslali poštou.Ani poštou nic nepřišlo, až po návštěvě
místní pobočky 02 mi byla služba konečně aktivována a současně
poštou přišel formulář, ovšem pošt. razítko bylo 15.11.2011. Další
problém nastal, když jsme stěhovali lékařskou ordinaci. 21.11.2011
jsem podala žádost o přeložení pevné linky s tím, aby převod proběhl
nejpozději 12.12.2011,abychom nezůstali bez telef. spojení.Při
opakovaných návštěvách prodejny O2 jsem byla vždy ubezpečena, že
problém se řeší! a na termín se mohu spolehnout. Dnes po 2 hodinovém
obléhání místní pobočky 02 jsem se dozvěděla, že možná !!! 14.12
2011 přijde na řadu řešení žádosti,ale termín přeložení linky mi
nebyli schopni sdělit. Neserióznost jednání a systém této utajeně
anonymní firmy, kdy nemáte možnost jednat konkrétně s odpovědným
pracovníkem je vskutku nehorázná. Jednala jsem s mnoha institucemi a
firmami, ale přístup firmy Telefónica O2 je bezkonkurenčně nejhorší,
jaký jsem kdy zažila. Varuju všechny, kdo hodláte využívat služeb
této firmy, dobře uvažte jestli na to máte nervy. Já po dnešku
ne.Dr.Hradilová
09.01.2012 11:12, Tamara
již nějakou dobu mi prozvánějí různé firmy, nabízející takzvané "výhodné" výrobky a služby. Jedná se například o sub-firmy telefonních operátorů, které nabízí smlouvy, na kterých si samozřejmně vydělávají. Dočetla jsem se, že se jedná o takzvaný "telemarketing". A protože mi jedno takové číslo vůbec nechtělo dát pokoj (už jsem to nebrala), zavolala jsem operátorovy, jestli se to nedá nějak zastavit. Řekli mi, že proti tomu nemůžou nic dělat. Ale zřejmě nejsem sama, na této stránce jsem například našla více takových případů: http://www.tellows.cz/ - Asi jedinný způsob tohle zastavit je nebrat to nebo já už nevím. Když jim řeknu, že nic nechci a že nic nebudu kupovat po telefonu a že mi už nemají volat, tak mi příště zavolají z jiného čísla a začíná to znova.
09.01.2012 11:58, Spotřebitel net
Zobrazit komentovanou zprávuSkrýt komentovanou zprávu (Tamara 09.01.2012 11:12)
01.02.2012 17:12, Vladan Kárník
Zobrazit komentovanou zprávuSkrýt komentovanou zprávu (Richard Kadlec 28.08.2011 21:01)
22.03.2012 18:51, Jana
mohli byste mi prosím někdo poradit..Před měsícem mi přišla od společnosti T-Mobile smluvní pokuta za prodlení splátky. V papírech které byly doložené u složenky na zaplacení, bylo uvedené datum dne, kdy jsem splátku zaslala. Volala jsem tedy na jejich tzv. ASISTENTA, který mi poradil abych zašla na nejbližší pobočku(u nás ve městě je pouze partnerská pobočka) T-Mobile a podle slov zmiňovaného asistenta mi pomůžou odfaxovat papíry o stornování a okopírovaný ústřižek ze složenky o včasném zaplacení..V partnerské prodejně jsme byli v kontaktu s asistenty T-mobilu a odfaxovali jsme vše jak nám poradili a pokuta byla údajně stornovaná. Po měsíci mi přišla faktura na nezaplacenou SMLUVNÍ POKUTU z minulého měsíce částka stále činila 1150 Kč s dodatkem že v další faktuře bude přičteno 150korun za zaslání upomínky... Od včerejšího dne jsem mluvila se 3 různými operátory a jeden to hází na druhého,slibují že mi do večera zavolají zpět ale záhadně tam nakonec nejsou a mají volno. Je nějaká možnost,že nebudu peníze platit, když jsem byla prvním asistentem napálena? Můžu se nějakým způsobem bránit? Je tento důvod dostatečny na odstoupení od smlouvy? děkuji za odpověď Bocková
03.04.2012 08:41, skalovaPor
Mgr. Miroslav Huml
právník Spotřebitel net
Zobrazit komentovanou zprávuSkrýt komentovanou zprávu (Jana 22.03.2012 18:51)
Stránka 2/2