Lidl – moje láska

Ester Danelová | rubrika: Komentář | 23. 4. 2011 | 41 komentářů
Z Lidlu máme: zarážku za dveře, manikúru, matrace pro hosty, cyklistické fusekle, pyžama, mixér, šlehač a formy na buchty, froté ponožky a župan, sadu nářadí, fén, sešity, kuchyňskou váhu a měřič spotřeby elektrické energie. Elektrický polštářek, sportovní tílko, fitbalon, papuče. Sušák na ručníky. Lasagne.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

23. 4. 2011 14:14, Dejv

Krátce a stručně prosím:
1)Většině lidí je jedno, jestli se kácí deštné pralesy, zajímá je akční nabídka. Navíc...myslíte si, že deštným pralesům škodí Lidl více oproti jiným obchodům? Těžko, že. Člověka zajímá svoje peněženka, pralesy je zajímají jen v diskuzích, debatách a při namlouvání sám sobě, že nejsem sobec. Člověk je největší ekolog zejména ústně.
2.Všichni myslíme především na sebe. Ten, kdo myslí na ostatní to opět dělá jen ze sobeckých důvodů. Aby mohl SAM SOBĚ říct "jsem lepší člověk". Nejde mu o toho druhého, nejde mu o pomoc, jde mu o pocit. On je ten lepší.
3.Už ste někdy v Lidlu viděl rozhovor "toto si nekoupím, protože Lidl káci deštné pralesy"?
4.V porovnání s ostatníma firmama je pár spadlých stromů před obchodem banalitou, nafouknutou bublinou. Nic, co by nás mělo znepokojovat.
5.Práce dětí v africe a asii není nic špatného. Logika je jasná. Je lepší, aby v chudé rodině pracovalo dítě a rodina měla na jídlo, nebo aby dítě nepracovalo, hrálo si a hladovělo, protože rodina ve finanční tísni nemá nic? Argumentem o tom, že řešením je aby dítě nepracovalo a přesto měla rodina dost peněz je mimo. Kdo jim je dá? Lidl těžko...proč by to dělal? Platit víc penež? Ale prosím...je to přeci dětská práce, to je z středoevropského hlediska špatně...fůůj:) Dětská práce je přínosem, odrazovým můstkem. Bez ní to někdy nejde. Ruku v ruce s tím by ale měla růst i vzdělanost.
6.Pokud de o afriku, asii: Nemůžem naše etické principy a normy aplikovat na cizí území a cizí kulturu. Ať už jde o ochranu zaměstnanců, nebo práci. Levná pracovní síla žene asii dopředu. Neaplikujme naše etické normy jinam, kde nefungují.
7.Všichni jsme sobci.

závěr:článek je povedenou sondou do názorů "obyčejného" člověka, díky těmto lidem je Lidl obchodník roku a já nemam nic proti. At si každej nakupuje kde chce.

Zobrazit celé vlákno

+18
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

23. 4. 2011 0:19, Veronika

Kdo tohle psal ? Moje dcerka, která jde letos do první by to napsala lépe. Tento článek má k žurnalistice opravdu hodně daleko, autore styď se

-20
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 41 komentářů)

9. 5. 2021 11:34 | Everel

Dnes jsem si šel zakoupit Aku vrtačku a co mě nemile překvapilo vrtačka baterie i nabíječka všechno zvlášť. Dříve komplet cca1000 Kč dnes 2000 Kč.lidl již nikdy.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

18. 8. 2014 14:30

Od nakupování v Lidlu mě nejvíc odrazuje přístup prodavaček u kasy. Jedná se o pobočku Kroměříž. Ty mladý holky mi nijak nevadí, nemám s nima negativní zkušenosti(zřejmě brigádnice), podstatně horší je to už s těma co tam pracují delší dobu, co je očividně každý den oběžuje, že tam musí být. Co vím tak hodně lidí tam díky tak příjemnému personálu nechtějí nakupovat.O výměně zboží ani nemluvě, to mi zavolali takovou štíhlou, blonďatou s delšíma vlasama a myslela jsem že mi snad i jednu natáhne. Co vím, tak tam pracuje už hodně dlouho. Ale teda přístup děs. Arogance, neochota, házení se zbožím atd. Vůbec nerozumím tomu jak mi může říct, že jsem si to neměla kupovat a že ona má teď práci navíc atd. Hrůza a děs.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

25. 10. 2012 14:11

No já v Lidlu pracoval 4 roky a verte ze tam nakupovat nechodim, ne kvuli prodavacum co vas nechtene osidi o 2kc, takova castka pokladni jiste nevytrhne ale silne mi vadi obchodni politika Lidlu, Lidl patri k tem co nici ceskou ekonomiku a pokud budou v nasem narode prevladat tupci kteri jsou ochtni pro 2kc slevu cekat az rano otevrou Lidl tak tyto spolecnosti ktere nam nabizeji velmi nekvalitni zbozi budou mit u nas na ruzich ustlano...
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

2. 3. 2012 18:20 | Pavel

Koupil jsi dvě piva a byl jsi ošizen o dvě koruny. No, tak za to si fakt zaslouží Lidl smrt. Když se podívám na styl tvého psaní, tak jsi určitě kvůli těm dvěma korunám musel vyhlásit osobní bankrot.
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

29. 2. 2012 8:21 | roman

Dobrý den,
v neděli 26.2.2012 jsem koupil v lidlu nějaké piva Grafenwalder vsiml jsem si, ze je vyssi cena 11,90kc nez na regale 10,90kc v lidlu, tak to pozaplaceni rikam prodavace, ona jde od pokladny neco spekuluje s ostatnima, prijde vrati me po korune na kazdem pivu a nic k tomu nerekne,
vcera 29.2.2012 to stejny s tim rozdilem, ze uz jina prodavacka drze odsekla, ze nemuze vedet, kde je jaka cena a ze uz me to jednou rikala, nakoupil jsem totiz pro jistotu 2*:)..nic me nevratila uz, no hrozny klamani spotrebitel jedna basen od nedele do utery, nevim jestli to uz nepredelali, ale za zkousku to stoji, kdyz budete rychli, ptal jsem se jineho zakaznika co mel kastl tech piv kolik to pivo stoji, odpoved 10,90kc na uctenece 11,90kc, divil se ze me to aji vratily v nedeli a vubec se nedivili tehle strategii:D
takze ani kalkulacka nekdy nepomuze:) smrt lidlu..nesouhlasim s pisatelkou v nicem..
-3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

10. 1. 2012 3:25 | Kata

Ja mam Lidl rada. Ziju v Britanii a tri roky jsem ho mela po ceste domu a souhlasim s pisatelkou nakup na tyden jsem mela za chvilku, kvalitni zelenina, ktera vydrzi, jogurty a ostatni masne produkty taky v pohode. Po camembertu a mozarelle jsem se tam mohla utlouct. Co se tyce vyrobku ne vsechny bych tam koupila, treba jako tu pilu, stetce nebo sadu naradi, ale vsechno ostatni,co jsem tam kdy koupila s tim nebyl zadny problem a doted mi veci slouzi a to je mam roky. Chodim ted do Tesca, protoze ho mam nejbliz, ale musim bojovat pokazde s nechuti vydat se mezi nakupujici davy. Kdyby staly oba vedle sebe, definitivne radsi pujdi nakoupit do Lidlu misto do Tesca.
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

17. 7. 2011 0:16 | jagoar

Do Lidlu jen s kalkulačkou!
Protože u pokladny (teda aspoň v Praze, Nárožní) kradou jak straky! U jednoho menšího nákupu 2 x účtovány mořské plody a nektarinky dokonce 6 x (obojí zboží jsem měla jen 1x) U "pětistovkového" nákupu předražení hned za cca 170 Kč, to je teda fakt hustý!:-( Pokladní mi sdělila, že ONA za to NEMŮŽE, že to dělají pokladny samy a peníz mi posléze vrátila, protože jsem se u tak malého nákupu všimla hned! Ale nevím, kolikrát jim to předražení už vyšlo, když člověk nakoupí za 2000, tam už se kilčo, dvě Kč klidně ztratí... No, já každopádně, pokud ještě někdy do Lidlu půjdu (a nejsem si jistá, zda půjdu, bo kromě toho předražení, když jsem čekala až pokladní bude mít čas mi vrátit, co mi neprávem vzala, jiný pracovník se mi snažil někam odvézt vozík nejen se zaplaceným nákupem, ale i s osobními věcmi), TAK JEDINĚ S KALKULAČKOU, vše si sečtu předem, abych věděla, kolik mám skutečně zaplatit. DOPORUČUJI též :)
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

30. 4. 2011 8:24

Citace - xyht / 23.04.2011 07:12

lidl mám 50 m od domu je tozřerjmě německý obchod specializující se na dovoz z pl. některé věci se nedají žrát tak proč bych je tam kupoval třeba zboží označené jako gothaj - hnus. nakupuji v intersparu,kauflandu ,tescu,globusu,některé z uvedených jsou čistejší v kauflandu se lehce štítím ale za to když se dostanu do německa hledím na ten krásný kaufland a tiše jim závidím úroveň v něm ,čistota ,kvalita -zelenina a další,od svého českého kolegy se stejným názvem je daleko daleko vpředu. úroveň v česku je taková jaká je ,jsme odpad pro evropu ,opice z východuproto se u nás prodává to co se prodává nekvalitním chlebem počínaje jo není lehké udělat z ruské gubernie západ ...
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

29. 4. 2011 15:31 | Spring

Do Lídlu ani omylem. Obchod je stejně odporný jak v Praze, tak v Horní Dolní. Sortiment je příšerný, kultura prodeje ta tam, ale koho to zajímá, když mají to nebo ono tak výhodně... Miluji ty řeči lidí, jaké to bylo, když byly malé krámky na rohu.Popovídali si ta, znali se, znali své problémy .... Na otázku kde nakupují, mi říkají samozřejmě že v supeermarketech, je to tam levné. A proto nepřežil ten krámek na rohu, který měl pivo o korunu dražší....
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

27. 4. 2011 0:04 | Tomas

Mně? Ale jo. Buď reagujete na jiný příspěvek nebo neumíte číst. Zkuste to ještě jednou a pomaleji.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

26. 4. 2011 21:33 | benzin

Vam neprijde nic spatneho nakupovat v obchode, ktery nejen ze jedna proti verejnemu zajmu (vykaci stromy), ale dokonce u toho takto verejne porusuje zakon? Zakony tu nejsou od toho aby je Lidl porusoval, ale aby je dodrzoval. A tady fakt nejde o samotny ekologicky dopad, ale o postoj k zakonum CR.

Btw. co se kvality tyce, tak s tou nemam u Lidlu nikterak dobrou zkusenost. Jejich povleceni a obleceni 100% elektrizuje vic, nez tisic lyscich ohonu a ebonitovych tyci. Asi se sekli v jedne cifre a to sice v te prvni, jiank by ty etikety asi pravdive byli. (P.S.: vzhledem k moji suche kuzi na mne kazda umelina velmi elektrizuje, takze to poznam okamzite jak si takove obleceni obleknu, narozdil od moji pritelkine, ktera ho v Lidlu kopila). Coz mimochodem take ukazuje na jejich dorzovani ceskych zakonu.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

26. 4. 2011 17:52 | Tomas

Takže, předpokládám, nakupuješ pouze na farmářských trzích či přímo u zemědělců (řekl bych, že živ jen pečivem nebo maso-uzeninami nejseš), že? Ptž nevím, kde jinde se dá nakupovat, aniž by to nepocházelo z nějakého malo či velkoobchodního řetězce. Bohužel.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

26. 4. 2011 15:08 | Petr

Který jiný řetězec se před otevřením věnoval dřevorubectví?
Já osobně těmito dřevorubci pohrdám a zásadně tam nenakupuji. Ale Čecháčkům je to jedno. Hlavně, že je to levné a v kaci. I kdyby to byly piliny, tak si jimi večer u TV nacpou panděro.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

26. 4. 2011 11:09 | Tomas

Kterýpak řetězec naposledy vysázel někde park či jinak odčinil své zelené hulvátství?
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

26. 4. 2011 11:04 | Tomas

Co furt máte s těma pralesama?? On Lidl staví prodejny v pralese? Práce dětí - a v jiných řetězcích neprodávají výrobky, na kterých pracovaly děti?? Resp. zjišťujete tohle vůbec?
Mimochodem, podívejte se, jaké prasárny dělají těžební společnosti a bojkotujte spíš je (topte přiměřeně a nehicujte, nesprchujte se déle, než je nutné, omezte jízdy autem, nekupujte spotřební zboží dřív než doslouží aj.).
+7
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

26. 4. 2011 7:48 | David

No mě to jedno není a Lidl mám ze všech obchodních řetězců zařazený absolutně nejníž.Kdyby se vykašlal na všechny konzumní marketingové kampaně a někde vysázel park, alej či jinak se pokusil odčinit své zelené hulvátství určitě by si mě získal víc, než že mi bude nabízet ručníky.
-2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

25. 4. 2011 21:36 | Hugo

"Dříve jsem Lidlem opovrhoval" - mám stejnou zkušenost. Pak jsem našel pár diskuzí k Lidlu, vyzkoušel, a ejhle - ono to funguje...
+4
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

25. 4. 2011 14:59 | Mary

Souhlasím, vína mají dobrá a salámy také. V Lidlu jsem si koupila i pár pěkných věcí na sebe, se kterýma jsem udělala hodně parády, vypadají luxusně a za málo peněz.
+7
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

25. 4. 2011 13:08 | Dejv

Co konkrétně je špatně? Myslíte si teda, že Lidl není výhodný obchod a že ten, kdo tam nakupuje projevuje špatný úsudek? To je slovo do pranice.
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

25. 4. 2011 7:43 | Petr

No, máte štěsti pani, že ste na koncu přiznala reklamu. Tolik ironie a sarkasmu v jednom článku sem eště neviděl a lapu po dechu jestli tupci, které popisujete skutečně existují. A jestli ne Bože chraň, abych nemusel k psychologovi (záměrně Vás teď hážu do jednyho pytla zostatnima) a na stary kolena čekat až otevřó lidl. Dalo Vám hodně práce, přesvědčit se a konečně si vybrat? Ze srdce si přeju aby lidi jako vy, měli vždy z čeho vybírat a měli dost času na nákupy a své přátele potkávali jen před lidlem. Je mě Vás líto a budu se za Vás modlit. Ale ne, nebudu.
-5
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Stránka 1/3

Předchozí

1

Spočítejte si

l / 100km
l / 100km
Kč / l
Kč / l
km

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Tamara Kotvalová

podnikatelka, Carollinum

Ivo Ulich

bývalý fotbalista a podnikatel

Tamara Kotvalová
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 4 duelů
×
Ivo Ulich
ÚSPĚŠNOST
100,00 %

z 1 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services